Gravitational energy.Energie Verde

Turbină Gravitaţională

 

 

ENERGIE VERDE PENTRU INVESTITORI  


      *Procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru producerea energiei  mecanice folosită la producerea energiei electrice* Inventia se refera la un grup de turbine gravitationale care utilizeaza forta de gravitatie circa 97% si circa 0,001 pana la 3% energie electrica, pentru a produce mai multa energie electrica, decat consuma.
         Turbina gravitationala este noutate absoluta in domeniu si pentru a o intelege in locul referintelor bibliografice se poate consulta teoria inventiei pe link-ul http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/demonstratie%20grafica.html / si urmatoarele CBI-uri inregistrate, respinse si reinregistrate continuu pana in prezent la OSIM: nr. 00670/11.06.1999; nr. 00167/19.02.2002; nr. 00013 din 11.01.2007 etc.,  cu titlul: Procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru producerea energiei  mecanice folosită la producerea energiei electrice.  
         In procedeul de utilizare a forţei de gravitaţie este inclus un grup de inventii legate intre ele de un singur concept inventiv general caci toate are aceeasi structura de rezistenta: un grup cu 8 parghii de ordin 0 (8 forte neconservative, atipice, neconventionale), excentricitatea permanenta si lucrul mecanic multiplu, cele 3 lucrari stiintifice sunt anexate la alte documente, conf. regulament.
         Materialul mentionat nu se breveteaza dar impreuna cu inventiile respinse de OSIM mentionate mai sus si cu cele mentionate mai jos, trebuie analizate deoarece numai asa se poate intelege inventia. Inventia este complexa si atipica deci si descrierea fi-va la fel. In prima faza conf. fig. N/2, se realizeaza energia mecanica folosind parghii de ordin 0 actionate de niste greutati manipulate cu energie electrica. Procedeul se realizeaza cu ansamble gravitationale: turbine,  mecanisme, agregate etc.
         Inventiile mentionate sunt detaliate la figura aferenta inventiei (cu nr. CBI si data inregistrarii la OSIM). Toate sunt realizate din 8 chesoane sau dintr-un tambur si au acelasi principiu de functionare. Inventia n-are dezavantaje deoarece produce energie electrica aproape gratuita si se realizeaza in 3 faze.
         Problema tehnică, pe care o rezolvă invenţia, constă în realizarea unui grup de pârghii de ordin 0, care în timpul  funcţionării  ansamblului  gravitaţional, centrul de greutate al acestuia să fie în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 sau 2 şi 3 în sens trigonometric, astfel se realizeaza pentru prima data in lume artificial: un grup cu 8 pârghii de ordin 0 (8 forte neconservative, atipice, neconventionale), lucru mecanic multiplu si excentricitatea permanenta, conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2.
       Avem 8 greutati pe circumferinta (64000kg si h=10.5m) numai in cdranele 1 si 4 in sens trigonometric, in permanenta, continuu, la fiecare ciclu, la prima faza conf. inventie si fig. N/2, si din aceasta cauza nu avem: un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc.
        Turbina gravitationala foloseste forta de gravitatie din exteriorul celor 8 parghii de ordin 0 pentru a transforma lucrul mecanic produs in exteriorul sistemului deschis al celor 8 parghii de ordin 0 (8 forte neconservative), de catre multiplicator si cele doua generatoare in energie electrica, conf. inventie.     Cele 8 parghii de ordin 0 (8 forte neconservative, atipice, neconventionale etc) vor completa fortele neconservative cunoscute pana acum: forta de frecare, fortele de contact, forta de tensiune si rezistenta la miscare a aerului.

Pag 1

        Notiunile absolut noi in fizica, mentionate mai sus, sunt structura de rezistenta a inventiei (din punct de vedere teoretic), fara ele inventia nu poate exista. Toate turbinele gravitationale sunt *Perpetuum mobile autoalimentate de speta a patra* datorita structurii de rezistenta.
         Constanta fizica a ciclului realizeaza o viteza ocilanta in limitele impuse prin “entropie controlata 99.99%” la fiecare ciclu (intre cele 7 cicluri viteza este constanta), lucru mecanic produs gratuit este transmis la multiplicatorul de turatie printr-o roata dintata asamblata pe arboreale turbinei.
         La toate tipurile de turbine gravitationale, sintagma “Constanta fizica a ciclului” inseamna faptul ca se realizeaza o viteza ocilanta in limitele impuse prin “entropie controlata 99.99%” la fiecare ciclu, conf. inventie. Cele opt parghii fara brate scurte realizeaza lucru mecanic gratuit la arborele turbinei  si entitatea excentricitatii permanente care impreuna produce energie electrica aproape gratuita.
        Aceste notiuni noi in fizica, anexate la inventie, trebuie lecturate de examinatori pentru a-ntelege inventia. Turbina gravitationala, inlatura dezavantajele turbinelor clasice.
        Prin aplicarea inventiei se obtine avantajele:
– materia prima este forta de gravitatie (gratuita) ~97% si energie electrica de la 0,001% pana la ~3%. Turbina se autoalimenteaza din afara sistemului DESCHIS al celor 8 forte neconservative (8 parghii de ordin 0), din castigul propriu, din reteaua de distrubutie proprie cu curent electric, conf. inventie.
– turbinele gravitationale, permite fabricarea turbinelor si a centralelor cu putere mica sau oricat de mare cu asamblare directa in: vile, firme, orase, pe munte, in pustiu, sub pamant etc.
– turbinele gravitationale, permite o noua procedura de proiectare. Proiectarea incepe de la generatorul electric disponibil, continua cu multiplicatorul si se termina cu proiectarea turbinei.
–turbinele gravitationale vor inlocuii toate tipurile de turbine, de centrale electrice, de centrale termoelectrice, de centrale nuclearo-electrice etc. Fiindca produce curent electric gratuit.
– turbinele gravitationale ne ajuta si daca este furtuna solara sau furtuni electromagnetice (care distrug sistemele informationale) ambele fac imposibil de furnizat energia electrica cu procedeul clasic.
– turbinele gravitationale nu au nevoie de o retea de distributie (la distante mari) pentru ca are reteaua proprie de distributie in zona (locatia) in care se asambleaza: vile, firme, sate, orase, pe varfuri de munte, pe apa, sub apa, sub pamant, oriunde in desert etc. pentru ca se fabrica in firme speciale se transporta si se asambleaza oriunde este nevoie.
         Multiplicatorul este fabricat dintr-o carcasa dreptunghiulara realizata din doua bucati. Jumatatea superioara a carcasei se asambleaza cu jumatatea inferioara conf. unor proceduri clasice, dupa montarea roatii dintate pe arboreale turbinei gravitationale intre primele doua pinioane ale celor doua multiplicatoare identice. Diametrul roatii dintate asamblata pe arboreale turbinei este de 10 ori mai mare decat diametrul pinioanelor, si in acest fel realizeaza la pinionul multiplicatorului 10 rpm.

Pag 2

         Deci arboreale turbinei realizeaza la pinionul multiplicatorului conf. inventie 10 rpm (rot/min), multiplicatoarele de turatie se proiecteaza conf. celor clasice care fi-vor adaptate la inventie.
         In a doua faza se multiplica turatia de la arborele turbinei gravitationale prin intermediul pinionului de la multiplicatorul de turatie, care antreneaza in ultima faza cele doua generatoare pentru a produce energie electrica, conf. inventie. Pentru ~3000rot/min se poate folosi la nevoie si mai multe multiplicatoare. Primul multiplicator are doi arbori de iesire pentru a cupla doua  generatoare sau se poate cupla alte doua multiplicatoare, conf. procedurilor clasice etc.
           In raport cu cele 8 parghii de ordin 0 din sistemul deschis si cele doua parghii de ordin 2 realizate in exteriorul sistemului deschis, conf. inventie, se dimensioneaza roata dintata a turbinei gravitationale. 
        Procedeul de utilizare a forţei de gravitaţie, conf. fig. 1, demostrează felul în care trebuie să fie manipulate cele 16 greutăţi în interiorul celor 8 chesoane pentru a realiza 8 parghii fara brate scurte, sau conf. fig. 2/A modul  în care trebuie să fie manipulate cele 8 minilocomotive (puncte materiale) pe exteriorul unui tambur pentru a realiza 8 parghii fara brate scurte, care rotesc ansamblul.
        Cele 8 pârghii de ordin 0 sau jumătatile de pârghie, conf. fig. 1 si fig. 2, este un cheson la care una greutate este pe circumferinţă simbolizând braţul lung al pârghiei egal cu raza ansamblului, a doua e-n centrul ansamblului gravitaţional c-o toleranţă de plus-minus 30mm simbolizând braţul scurt al pârghiei.
      Toleranţa de plus-minus 30mm (0,03m) a fost demonstrata cu un proiect preliminar anexat la CBI nr. 00670 din 11.06.1999. Proiectul preliminar are circa 50 de pagini si a dovedit faptul ca inventia se poate realiza, conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2.
       Grupul celor 8 pârghii de ordin 0 are doua variante, doua legi (legea a 2-a are doua variante) si 3 definitii. Pentru detalii examinatorul poate analiza lucrarile stiintifice: pârghii de ordin 0, lucru mecanic multiplu si entitatea excentricitatii permanente la alte documente (la care sunt partial descrise 4 legitati noi in fizica). Pentru detalii se poate accesa link: 
 http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/pirghie%20.0..html        
      Grupul de pârghii fara brate scurte, produce lucru mecanic gratuit la arborele turbinei si realizeaza “excentricitatea permanenta” si toate trei impreuna rotesc din interior sau din exterior turbinele si mecanismele de orice fel fabricate dintr-un grup de chesoane sudate intre ele sau din tamburi.  Entitatea excentricitatii permanente produce lucru mecanic gratuit si energie electrica gratuita.
       Complexitatea excentricitatii permanente (entitatea excentrica) se poate calcula cu formula lucrului mecanic, a parghiei, a grupului de pârghii de ordin 0 si cu cele trei formule ale lucrului mecanic multiplu.
      Alte legi ale fizicii sunt impotriva legii parghiei si a lucrului mecanic. Formulele cu care se poate calcula si analiza sunt: (F1 x b1) > (F2 x b2),     F = x(GgL),     F = ~ (GgL): x’   (x’ = braţul scurt ipotetic),     Lmm min. = {Cmg - (Umg : 2)} x h, Lmm = x(6mgh),  Lmm maxim = x(Cmgh - Umgh *) + y (Smgh **). Excentricitatea permanentă se realizează prin manipularea celor 16 puncte materiale (egale) în interiorul a 8 chesoane, cu energie electrica, numai in ciclul cu nr. 8, conf. inventiei fig.1 si fig. N/2.

Pag 3

        Pentru descrierea inventiei este data ca exemplu infrastructura de la inventia mama cu titlul *turbina gravitationala mixta* cu parametrii: m=64000kg; h=10.5m si cu inaltimile derivate.
        Cele două greutăţi din interiorul fiecărui cheson sunt asamblate între ele cu o tijă având lungimea de ~0,3 din lungimea chesonului astfel încât atunci când o greutate este în centru cealaltă să fie pe circumferinţă, realizând astfel 8 pârghii conf. fig.1 si fig. N/2, care în oricare din poziţiile unghiulare ale ansamblului gravitaţional vor avea aceeaşi eficenţă, conf. calcule si cu formula parghiei clasice.
         La deblocarea ansamblului gravitaţional conf. invenţiei, într-un interval de timp, respectiv într-un ciclu care are doua faze distincte, greutatea G1’ din chesonul nr. 1, parcurge pe circumferinţă 16.875 grade (22,5*75/100 = 16.875), conf. inventie si fig. N/2, în acelaşi timp cu deplasarea greutăţii G1’ se ridică 2 greutăţi, G8’ spre centru şi G8’’ spre circumferinţă, numai in ciclul cu nr. 8, la faza a doua din ciclu, conf. inventie si fig. 1, in ~5.625 grade, intr-o fractione dintr-un ciclu.
        Daca din diverse motivatii este nevoie de o fractiune de rot/min (rpm), la arborele turbinei, se poate realiza, conf. inventie, fara a afecta castigul de energie electrica gratuita. Acest lucru este posibil deoarece avem in fiecare cheson drum inchis numai in al optulea ciclu, si numai din aceasta cauza, pentru ridicarea celor doua greutati putem avea orice interval de timp este nevoie. La una rotatie pe minut greutatile se pot manipula si manual de la sol aidoma macaralelor din firmele mici sau electropalanelor. Dispozitivul de comanda de la sol se poate adapta numai pentru probe.
         Prima poziţie unghiulară a ansamblului gravitaţional în funcţiune, localizată în cadranul 1 în sens trigonometric la circa 67,5 grade conf. fig.1. Greutatea G1’ se află pe circumferinţă iar greutatea G1’’ se afla în continuare în centrul ansamblului gravitaţional şi cele doua greutăţi care se ridică cu mijloace de ridicat, sunt G7’ spre centru şi G7’’ spre circumferinţă. Conf. fig. 1, una greutate are ~8000Kg, si se deplasează pe circumferinta conf. inventie.
         Într-un ciclu se deplasează simultan 8 greutăţi pe circumferinţă (64000Kg) în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric conf. inventie si fig. N/2, la prima faza, amplasate la un unghi de ~157 grade cu o înălţime totala de ~10.5m. Centrul de greutate al greutăţilor, din centru, conf. fig.1 si fig. N/2, sunt exact în centrul ansamblului gravitaţional si *entitatea excentricitatii *este in cadranul 1 in sens trigonometric.
         Ansamblul gravitaţional consumă energie electrica pentru ridicarea punctelor materiale numai din ciclul cu nr. 8, la faza a doua, conf. inventie si fig. 1 (se consuma energie electrica  din reteaua proprie de distributie in zona in care se asambleaza: case, vile, spitale, firme, sate, orase, pe munte, pe apa, sub apa, sub pamant, oriunde in desert etc., fiindca se fabrica in firme speciale, se transporta, si se asambleaza oriunde este nevoie). Forta de gravitatie roteste turbina si realizeaza castigul de energie electrica, la prima faza, conf. inventie si fig. N/2.
         Energia electrica (de la faza a doua, conf. fig. 1) si forta de gravitatie (la prima faza, conf. fig. N/2) fiecare are alta atributie distincta, in ciclu, in cele doua faze ale ciclului, conf. inventie, realizeaza impreuna lucru mecanic, la arboreal turbinei gravitationale, care este transformat in energie electrica de multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare, printr-o procedură clasică. Turbina conf. inventie si fig. 1,  se roteste datorita celor 8 parghii fara brate scurte (8 forte neconservative). Folosim pentru analiza si calcule numai formula parghiei si a lucrului mecanic.

Pag 4

       La turbinele gravitationale fabricate din 8 chesoane, conf. fig. 1, fiecare parghie este autonoma si in consecinta, conform calculelor din descriere, se elimina reciproc doua parghii (pentru pierderi diverse). Parghia care se ridica din pozitia A cu parghia care stationeaza pe circumferinta si coboara din pozitia C’.
        La aceste poziţii unghiulare a ansamblului gravitaţional, conform fig. 1, cele 16 greutăţi sunt amplasate în felul următor:
        La ~ 90 grade, chesonul nr.8 simbolizând pârghia cu nr.VIII, are greutatea G8’ în centru şi G8’’ pe circumferinţă.
        La ~ 67,5 grade, chesonul nr.1, simbolizând pârghia cu nr.I, are greutatea G1’’ în centru şi G1’ pe circumferinţă.
        La ~ 45 grade, chesonul nr.2 simbolizând pârghia cu nr.II, are greutatea G2’’ în centru şi G2’pe circumferinţă.      
        La ~ 22,5 grade,chesonul  nr.3 simbolizând pârghia cu nr.III,are greutatea G3’’ în centru şi G3’ pe circumferinţă.
        La ~ zero grade, chesonul nr.4 simbolizând pârghia cu nr.IV,are greutatea G4’’ în centru şi  G4’ pe circumferinţă.        
        La ~ 337,5 grade, chesonul nr.5 simbolizând pârghia cu nr.V, are greutatea G5’’ în centru şi G5’ pe circumferinţă etc.
        A doua poziţie unghiulară este localizată în cadranul 1 la circa 45 grade conform fig.1, G1' se află tot pe circumferinţă şi G1"se va afla în continuare în centrul ansamblului gravitaţional. Se vor ridica greutăţile G6' şi G6", realizându-se de la 8 pârghii cu formula L=mgh lucru mecanic de 2700000J.
        La ~ 90 grade, chesonul nr.7, simbolizând pârghia cu nr. VII,are greutatea G7’ în centru şi G7’’ pe circumferinţă etc. La toate poziţiile unghiulare se câştigă ~2700000J, calculele complete sunt realizate in descrierea inventiei, unde este dată ca exemplu infrastructura turbinei mixte (doar pentru calcule).
         Procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie realizat cu super perpetuum mobile de speta N+1, conf. fig. 1 si fig 2, este constituit din aceleasi ansamble si subansamble,  realizand un grup de 8 parghii fara brate scurte care prin intermediul arborelui  in a doua faza actioneaza multiplicatorul de turaţie care antreneaza în ultima fază doua generatoare producând energie electrică.
        Super perpetuum mobile de speta N+1 (autoalimentat), reprezinta (este) turbina gravitationala folosita la procedeul de utilizare a forţei de gravitaţie pentru producerea energiei  mecanice folosită la producerea energiei electrice. Super perpetuum mobile autoalimentat pentru prima data in lume utilizeaza numai forta de gravitatie, pentru a produce energie electrica aproape gratuita. 
Pentru detalii, link: http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/Perpetuum%20mobile.html 

Pag 5

        Astfel se repetă ciclu după ciclu, realizându-se continuu lucru mecanic gratuit care produce entitatea excentricitatii permanente. Excentricitatea permanenta (pentru prima data in lume) produce energie electrica gratuita, datorita fortei de gravitatie, detalii pe link:  http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html  
        Datorită excentricităţi permanente, conf. inventie, fig.1, fig. 2 si fig. N/2, ansamblul gravitational se roteşte, utilizand prin prezenta invenţie pentru prima dată in lume (industrial) această forţă gravitationala care este peste tot pe pămînt şi oriunde în univers, de la infinitul mic la infinitul mare.
        Descrierea inventiei mileniului 3 (inventia *mama*) cuprinde un grup de inventii care respecta conditia de unitate a inventiei, pentru ca grupul de inventii au in comun structura de rezistenta a inventiei: un grup de parghii fara brate scurte, excentricitatea permanenta si lucrul mecanic multiplu.
            Se dă, în continuare, exemple de realizare a invenţiei în legătură cu figurile: 1 … 6, 1/A, 1/C, 1/D, 2/A, 2/B, 2/C, 2/D, 2/E si N/2 care reprezintă:
           Fig. 1, reprezentarea excentricitatii permanente, realizata de punctele materiale de pe circumferinta.
            Fig. 2, reprezentarea unei soluţii constructive ale turbinei gravitaţionale care are în componenţă: 4 chesoane, 8 profile pentru rigidizarea chesoanelor, 2 tamburi cu rol de arbore, 8 greutăţi egale, 4 tije pentru asamblarea greutăţilor având lungimea de circa 0,3 din lungimea chesonului, 4 motoare, 4 reductoare, 8 limitatoare de cursă, 8 blocuri cu role, 8 tamburi dimensionaţi astfel încât să permită o înfăşurare a cablului, 8 capace de vizitare, eclise, rigidizări etc.     
           Chesoanele 2 sunt dimensionate astfel încât să nu fie nevoie de rigidizări interioare. Turbina gravitaţională poate avea cel puţin 3 chesoane şi cel mult 12 chesoane, iventatorul recomandă turbina gravitaţională cu 8 chesoane, în fig.2, avem o turbină cu 4 chesoane doar pentru a fi înţeleasă mai uşor. 
          Chesoanele au lungime şi formă geometrică diversă. Turbina se realizează prin sudarea grupurilor de chesoane 2, între ele, iar la extremităţi se sudează 2 tamburi 15, cu rol de arbore conf. secţiunii A-A. Turbinele gravitaţionale, conform inventie fig. 1 si fig. N/2, sunt confecţionate din 8 chesoane, cu 8 puncte materiale pe circumferinţa şi unghiurile dintre 2 chesoane consecutive este de 22.5 grade.
           Mecanismele de ridicat 16, realizează excentricitatea centrului de greutate al ansablului turbină, în tot timpul numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, deplasând  greutăţile 3, în interiorul chesoanelor 2, cu consum de energie electrică, între o poziţie centrală, respectiv centrul de greutate al greutăti 3, care este în centrul ansamblului turbină grevitaţională şi o poziţie periferică extremă. Datorită forţei de gravitaţie turbina se roteşte producând energie mecanică necesară multiplicatorului de turaţie şi generatoarelor pentru a produce energie electrică.
            Menţinerea turaţiei optime se realizează frânând turbina prin deplasarea greutăţilor, comandate de sistemul de comandă şi control automat 26, conform unei proceduri clasice. Alimentarea cu curent electric se realizează printr-o procedură clasică de la o sursă de energie 10. Pentru susţinerea turbinei gravitaţionale se vor folosi lagăre autoreglabile 14, sau semilagăre cu rulmenţi.

Pag 6

            În cazul în care se doreşte o turaţie mai mare, se asamblează între turbină şi generator un multiplicator de turaţie care este ce-a de-a doua fază, conform procedurilor clasice. 
            Subansamblu B din fig.2, reprezintă rola 8 şi suportul rolei 27. Secţiunea C-C reprezintă capacul de vizitare 18 care se asamblează cu şuruburile 19, după montarea celor două greutăţi şi a cablului 6 în interiorul chesonului 2.
            Secţiunea D-D reprezintă parţial mecanismul de ridicat 16, care are în componenţă: un reductor 24, două roţi dinţate 4 şi 9, care sunt egale în diametrul exterior şi fiecare roată dinţată are o degajare având rol de tambur pentru înfăşurarea cablului 6. Motorul 25 acţionează reductorul 24 care pune în mişcare roata dinţată 9 care rotindu-se acţionează în sens invers roata dinţată 4, astfel cablul 6 dacă e înfăşurat pe tamburul roţi dinţate 9, pe tamburul de la roata dinţată 4 se desfăşoară având rol de frână pentru greutatea 3, comenzile pentru manipularea greutăţilor se face printr-o procedură clasică prin sistemul de comandă şi control 26.
            Lungimea tijei dintre greutăţi depinde de lungimea celor două greutăţi, se reglează la montaj astfel ca greutatea din centru să fie cu centrul ei de greutate în centrul turbinei şi ce-a de a doua greutate, să fie pe aceeaşi rază într-o poziţie periferică pe circumferinţă cu un joc de cel mult -20mm. Lungimea cablului 6, se reglează la montaj (la probe pentru omologare) cu un joc corepunzator, realizându-se o toleranţă faţă de 0 (a centrului de greutate a greutatii din centru) de circa  – 30mm. Toleranţa a fost demostrată, la file diverse, printr-un proiect preliminar, anexat la primele inventii.
            Dacă se acţionează greutăţile cu energie hidraulică sau pneumatică, conform fig. 3 şi 4, se poate realiza depăşirea de 0 în permanenţă, cu ambele greutăţii pe aceeaşi rază la extremităţile ei, înfluienţând pozitiv excentricitatea turbinei greavitaţionale. Figura centrală reprezintă amplasarea turbinei pe cele două lagăre 14 care sunt asamblate pe fundaţia centralei electrice conform unor proceduri clasice.
            În fundaţia 17 este prevăzut locaşul în care se  asamblează turbina care este dată în secţiunea A-A din fig. 2, fiind alimentată cu energie electrică de la sursa 10 prin înteriorul arborelui pentru a deplasa 16 greutăţii cu mijloace de ridicat în interiorul a 8 chesoane, conf. fig. 1.  
            Datorită excentricităţi permanente turbina se roteşte şi prin cel de al doilea arbore energia mecanică produsă acţionează un multiplicator de turaţie 1, care antrenează nişte generatoare 11, producând energie electrică. Pentru a înţelege mai bine fig.2, e necesar menţionarea reperelor mai puţin importante: blocul cu role 5, ajută la ridicarea greutăţilor manipulate de mecanismul 16; şina 7, pentru cazul că se folosesc roţii de rulare. Capacele 12 şi lagărele 13, sunt de la mecanismul 16. Rigidizări 20. Tija 21, face legătura dintre cele două greutăţii asamblate; scară de acces 22.Echilibrarea turbinei se realizează din proiectare având în vedere şi folosirea contragreutăţilor 23. 
            Chesoanele şi greutăţile se proiectează în raport cu puterea solicitată în MW. Punctele materiale (greutatile), raza utila şi numărul de rotaţii pe minut determină în principal puterea instalată în MW. Greutatea şi turaţia optimă a turbinelor gravitaţionale se stabileşte de beneficiar. Pentru mai multe detalii analizati si CBI nr. 0558/21.04.1993 sau CBI nr. 1382/1994. La faza a treia. Generatoarele 11 utilizeaza multiplicatorul de turaţie 1, producand energie electrica.

Pag 7

        Fig.3 reprezintă instalaţi gravitaţionale caracterizate prin aceea că sunt constituite din construcţia metalică 1, care se menţine în mişcare de rotaţie, datorită excentricităţi permanente numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, prin deplasarea continuă a greutăţilor 2, în interiorul chesoanelor detaşabile 3, dintr-o poziţie centrală, într-o poziţie periferică pe circumferinţă, până în apropierea capacelor de vizitare 4, prin culisarea greutăţilor pe ghidajele 5, fiind acţionate cu mecanisme clasice:  hidraulice 6, pneumatice 7, sau electrice 8. În detaliu 3/A avem sursa de energie convenţională 9, 10, 11, ce alimentează construcţia metalică 1, prin interiorul arborelui 15, printr-o procedură clasică  şi prin cel de al doilea arbore transmite mişcarea de rotaţie la multiplicatorul de turaţie 14, care prin cel puţin doi arbori de ieşire acţionează generatoarele 12. În detaliu 3/B avem o variantă de realizare a celor doi arbori de la construcţia metalică. Constituiţi din tamburi 17, flanşe 16, arbore realizat din tambur confecţionat din tablă groasă sau din profil plin 15 etc. În detaliu 3/C avem varianta particulară în care manipularea greutăţilor se realizează cu energie pneumatică pe ghidaje 5, pe roţii de rulare sau pe pernă de aer.  Instalaţiile gravitaţionale se realizează în trei faze, ca turbinele gravitaţionale.
      Mecanismele 6, 7, 8 nu sunt detailate în fig.3, dar sunt mecanisme clasice uşor de adaptat la instalaţiile gravitaţionale. Greutăţile la detaliu 3/C sunt plasate pe aceeaşi rază la extremităţile ei, înfluienţînd pozitiv excentricitatea turbiei, numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric. Lucru mecanic la trei chesoane se calculează conf. invenţie cu: Lmm={Cmg – (Umg : 2)}x h Numai dacă chesoanele turbinei grevitaţionale au o lungime mai mare de circa 14m folosim chesoane mamă monobloc conform construcţiei metalice 1, din fig.3, constituite din: patru chesoane, doi tamburi cu rol de arbore etc. Chesoanele mamă şi chesoanele detaşabile 3, pot avea lungime, număr şi formă geometrică diversă. Asamblarea chesoanelor mamă monobloc, cu chesoanele detaşabile 3, se realizează prin eclisare.
 Pentru mai multe detalii analizati si CBI nr. 01155/28.07.1994. Documentatia este in arhiva OSIM.
       Fig. 4 reprezintă, parţial, un cheson al unui motor gravitaţional destinat pentru producerea energiei mecanice, folosită la producerea energiei electrice. Şi motoarele gravitaţionale se realizează în trei faze, ca turbinele gravitaţionale.
      Motorul gravitaţional are în componenţă: 8 chesoane 2, 16 greutăţii 8, 16 pistoane 4, doi tamburi cu rol de arbore, un multiplicator de turaţie şi cel puţin 2 generatoare etc. Chesoanele 2 au două compartimente alăturate în care sunt deplasate greutăţile 8, cu cilindri pneumatici care permit obţinerea unor forţe mari prin mişcări simple rectilinii, echipaţi cu senzori magnetici de cursă, chesoanele vor fi dimensionate astfel încât să nu fie nevoie de rigidizări interioare.
       Tălpile chesoanelor trebuie, prelucrate să fie plane în interiorul chesonului, pentru a nu întrerupe filmul de aer, respectiv, efectul pernei de aer. Chesoanele se asamblează între ele prin sudură, conform unei proceduri clasice. Producerea aerului comprimat se realizează într-o instalaţie de acţionare pneumatică. Dacă se doreşte o turaţie mai mare, se asamblează între turbină si generator un multiplicator de turaţie.    
        Sistemul de comandă şi control automat electronic sau fluid se va materializa sub forma unui bloc unitar care va conţine un număr corespunzător de intrări, pentru semnale informaţionale, şi de ieşiri pentru comenzii. Conexiunile funcţionale  dintre  elementele  reprezentate  sunt  clasice şi pot fi realizate prin procedurii simple. După asamblarea completă a motorului gravitaţional în centrala gravitaţională, se realizează echilibrarea finală în timpul probelor preliminare.

Pag 8

        Echilibrarea se face prin proiecterea simetrică a tuturor reperelor şi prin amplasarea în unele ansamble şi subansamble a unor contra greutăţi, având în vedere turaţia foarte mică a motorului gravitaţional.  
        Iventatorul recomandă utilizarea a opt chesoane, conform fig. 1 si fig. 2.
         Conform legii conservării energiei, se produce energie mecanică prin consumarea energiei convenţionale ~ 3% şi energiei neconvenţionale peste 97%, conform calculelor estimative din prezenta descriere. Energia mecanică furnizată de motorul gravitaţional este utilizată la producerea energiei electrice conform unor proceduri clasice.
         Motorul gravitaţional e constituit în principal din: chesoanele 2, pe care se asamblează cilindrii 3, cu pistoanele 4, echipate cu segmenţi de etanşare 5, garniturile manşetă 6, etanşază tija 7, care deplasează greutatea 8, prevăzută pe părţile laterale cu role de sprijin 9, pe suprafaţa inferioară şi superioară a greutăţii are asamblate plăci de oţel sau fontă 10, ele conţinând nenumărate duze de diametru foarte mic, ce întreţin un fuleu 11, de aer de câteva zecimi de milimetru, distribuţia aerului comprimat făcându-se pe partea laterală a chesonului prin canalul 12, realizând perna de aer necesară în timpul deplasări greutăţilor.
        Greutăţile se manipulează în interiorul chesoanelor, doar parţial, conform fig. 1, exemplu: pornirea turbinei se face prin deblocarea ei, moment în care începe primul ciclu: când ajunge chesonul nr. 8 în punctul (C) greutatea g8``se deplasează spre circumferinţă şi greutatea g7`din chesonul nr.7 se deplasează spre centru; când ajunge chesonul nr. 8 în punctul (D) greutatea g8``ajunge pe circumferinţă şi greutatea g7`din chesonul nr.7 ajunge în centru; când ajunge chesonul nr.7 în punctul (C) greutatea g7``se deplasează spre circumferinţă şi greutatea g6`din chesonul nr. 6 se deplasează spre centru; când ajunge chesonul nr.7 în punctul (D) greutatea g7``ajunge pe circumferinţă şi greutatea g6` din chesonul nr.6 ajunge în centru; când ajunge chesonul nr.6 în punctul (C) etc.
         Atenţie, înainte de deblocarea turbinei gravitaţionale se verifică amplasarea greutăţilor în interiorul chesoanelor care trebuie să fie, obligatoriu, opt greutăţii în centru şi opt greutăţii pe circumferinta. Greutăţile se pot deplasa în interiorul chesonului pe roţii de rulare, pe role sau pe ghidaje, doar pentru a avea o frecare mai mică în partea inferioară şi superioară a greuţăţii se recomandă folosirea pernei de aer. Pentru detalii analizati si CBI nr. 01154/28.07.1994, din arhiva OSIM.
         Fig. 5 reprezintă parţial chesonul 3 al unui agregat gravitaţional TG-IIS-94-0, care are în componenţă următoarele: 8 chesoane 3, 16 motoare 13, 16 reductoare 12, 16 coroane dinţate 11, care rotindu-se acţionează în sens invers coroanele dinţate 10, fiind identice, egale ca număr şi diametru exterior, 32 tamburi 9, care vor fi prelucraţi împreună cu coroanele dinţate 10 şi 11, 16 cabluri 5, 16 blocuri cu role 4, 16 greutăţii 2, 256 role 8, doi tamburi cu rol de arbore, limitatoare de cursă, eclise, rigidizări etc.  
        Comanda pentru pornirea şi oprirea motoarelor şi cursa completă sau parţială a greutăţilor 2, în interiorul chesoanelor 3, este dată de sistemul de comandă şi control automat, manipularea greutăţilor se face parţial, conform fig. 1, însă la fel ca la fig. 4. Tamburi pot fi amplasaţi pe verticală sau orizontală

Pag 9

cu condiţia să fie cel mult o înfăşurare a cablului 5, schimbarea sensului de rotaţie, alternativă, a tamburilor 9, se realizează printr-o procedură clasică. Agregatul gravitaţional funcţionează în felul următor:
        Motorul 13 pune în mişcare alternativă în ambele sensuri arborele de ieşire din reductorul 12, care are două compartimente, din care transmiţe mişcarea de rotaţie coroanelor dinţate 11 şi 10, ce prin intermediul cablului 5 şi a rolelor 4 menţine în mişcare sau frânează greutăţile 2, realizînd excentricitatea numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, necesară rotirii agregatului gravitaţional pentru a acţiona multiplicatorul de turaţie şi generatoarele care vor produce energie.
        Agregatele se realizează în trei faze. 
       Pentru mai multe detalii analizati si CBI nr. 01156/28.07.1994. Documentatia este in arhiva OSIM.

        Fig. 6, reprezintă centrală electrică gravitaţională cu  zece hale industriale 4, ele sunt realizate fiecare dintr-o singură travee cu formă dreptunghiulară echipată cu cel mult două poduri rulante şi cel puţin 16 turbine gravitaţionale 1, care sunt echipate în principal cu sursă de energie convenţională 2, necesară pentru deplasarea greutăţilor în interiorul chesoanelor; multiplicatoare de turaţie;
            Centrala electrică gravitaţională utilizează ca materie primă forţa de gravitaţie peste 96% plus circa 0,001 pana la 3% energie convenţională pentru manipularea greutăţilor în interiorul chesoanelor, plus ~1% energie convenţională pentru serviciile interne ale centralei (utilaje, depozite, birouri, centrul de comandă şi control etc.)
             Lanţul de transformare (convertire) este: ~96% energie neconvenţională plus circa 0,001 pana la 3% energie electrica (conventionala), împreună se transformă la arborii turbinelor gravitaţionale în energie mecanică care produce energie electrică. Halele industriale 4, sunt amplasate radial faţă de centru de comandă şi control 7, care este amplasat în aceeaşi clădire cu birourile administrative, instalaţi sanitare, diverse ateliere, depozite etc.   
             Centrala este amplasată pe o fundaţie continuă circulară cu radier 8, în care se montează transformatoarele 9. Fundaţia este proiectată în raport cu puterea instalată în MW având prevăzute locaşurile pentru asamblarea turbinelor gravitaţionale şi a anexelor aferente lor precum şi a canalelor de cabluri etc. 
             Fundaţia este  realizată în raport cu solul care asigură stabilitatea solicitărilor statice şi dinamice. Pentru zone în care nu se pot construi, clasic, centrale electrice gravitaţionale, ele se vor transporta gata fabricate doar să fie asamblate.
             Halele industriale se vor confecţiona din structuri metalice sudate, cu mai multe joante în vederea transportării ei la beneficiar cu mijloace auto; pe CFR sau aerian şi cu elicoptere.
             Pereţii exteriori sunt realizaţi din tablă canelată cu vată de sticlă de cel puţin 35mm, rezultînd panouri  care să se poată asambla la beneficiar prin şuruburi şi sudură. Ferestrele, uşile şi acoperişul halei se vor fabrica din panouri şi ferme metalice pentru a fi uşor de transportat şi asamblat la beneficiar.

Pag 10

            Se poate fabrica si centrale electrice gravitaţionale cu putere mică pentru: vile, cabane, hoteluri etc. are în componenţă un şasiu pe care se asamblează cel mult două ansambluri gravitaţionale. Pentru amplasarea unei microcentrale cu un şasiu şi două turbine gravitaţionale acţionate cu energie hidraulică sau pneumatică este nevoie de un spaţiu de cel mult 6 metri patraţi.
           Pentru exploatarea acceleraţiei la ansamblurile gravitaţionale datorată excentricităţii permanente se va cupla generatoarele de la multiplicator intr-un mod în care să diminuieze acceleraţia, fără a o anula complet, având în vedere cuplarea generatoarelor astfel să permită în permanenţă creşterea cuplului de forţă la arbore, fără mărirea vitezei de rotaţie. Dacă capacitatea de frânare a generatoarelor e depăşită, frânarea turbinelor gravitaţionale pentru menţinerea turaţiei optime se realizează prin sistemul de comandă şi control, folosind pentru manipularea punctelor materiale ambele variante de franare.
          Centrul de comandă şi control 7 supaveghează sistemele de comandă şi control ale turbinelor gravitaţionale în timpul funcţionării lor precum şi colectarea energiei electrice de la bornele generatoarelor până ajunge în reţeaua de consum, conform unor proceduri clasice.
         Turbinele gravitaţionale au arborii orizontali şi sunt solicitaţi, în special, la torsiune şi încovoiere, au diametre variabile fiind dimensionaţi în raport de greutatea turbinei şi de puterea înstalată în MW. Pentru eliminarea erorilor de coaxialitate se vor executa lagăre autoreglabile, care se obţin prin instalarea sub corpul lagărului a unor suporturi sferice, conform lagărelor folosite la turbinele cu arbori orizontali tip``BULB``
        Fig. 6, reprezintă centrală electrică gravitaţională cu zece hale industriale. Dacă în fiecare hală avem 20 turbine, la 10 hale, conf. inventie, vom avea 200 turbine gravitaţionale, si rezultă: conf. calculelor din descriere, la fiecare turbina ~2.7MW;  la 200 turbine gravitationale rezultă: 200 x 2.7 = 540MW.
        Daca centrala gravitationala functioneaza 30 de zile avem: 540MW * 720 de ore = ~388800MW
        Daca centrala gravitationala functioneaza un an avem: 540MWh * 8760 de ore = ~4730400MW
        Suprafaţa necesară pentru o centrală electrică gravitaţională cu 200 turbine (inclusiv soseaua de centura a centralei), conf. invenţiei si fig. 6,  este de ~500m², greutatea unei turbine gravitationale (cu parametrii: m=8000kg (8*8000kg=64000kg) si h=10.5m) este de m (masa totala) = ~240000kg (cele 16 greutati =128000kg si constructia metalica = ~112000kg).
      Pe aceeaşi suprafaţă daca se dubleaza numărul de rot/min (RPM) la arborele turbinei gravitationale, producţia de energie electrică se dublează fără cheltuieli suplimentare de producţie.
     Un ciclu, la prezenta invenţie, reprezintă timpul în care se deplasează două greutăţii, una spre centru şi a doua spre circumferinţă, iar greutăţile de pe circumferinţă parcurge fiecare doar 22,5 grade, de unde rezultă că un ciclu este o mică parte dintr-o rotaţie completă.  Timpul în care se realizează un ciclu depinde de numărul de rotaţii pe minut al ansamblului gravitaţional.
     La turbina din fig. 1, un ciclu are circa o secundă, timp în care 7 greutăţi sunt pe circumferinţă , 7 greutăţi sunt în centru şi doar două se ridică. În permanenţă, *fără cîteva clipe*., avem opt greutăţi în centru şi opt greutăţi pe circumferinţă. Un ciclu poate sa fie: cateva secunde sau un minut etc.

Pag 11

     Ansamblul e asamblat într-o poziţie verticală conform fig. 2, secţiunea A–A. Chesoanele 2, sunt incluse în ansamblu fiind antrenate într-o mişcare de rotaţie datorită excentricităţii permanente, realizată cu mijloace de ridicat care ridică în permanenţă două greutăţii din 16, conf. fig. 1.
     Calcule estimative la turbina gravitationala mixta fabricata din 8 chesoane conf. inventie, fig. 1. Fig. 2 si fig. N/2, in doua faze. Date pentru calcule cu formula L = mgh cu parametrii: m = 8000kg (8*8000 = 64000kg); h=10.5m (si cu inaltimi derivate din h=10.5m)
      Daca din diverse motivatii nu se poate ridica cele doua greutati, in 25% din perioada de timp in care se produce  un ciclu se procedeaza in felul urmator: scadem nr. rot/min, la cat este nevoie, deoarece conf. inventie se poate functiona cu una rot/min sau si cu o  fractiune de rot/min. Sau actionam greutatile cu mecanisme hidraulice sau pneumatice conf. fig. 3, din descrierea inventiei. Calculele cu formula lucrului mecanic L=mgh, in doua faze, pentru un ciclu conf. inventie:
Calcule la PRIMA FAZA.

(Teoria care sustine calculele este inclusa in lucrarea cu titlul: demonstratie grafica link: http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/demonstratie%20grafica.html /)
La prima faza nu se ridica cele doua greutati, conf. inventie si fig. 1.

In prima faza la toate tipurile de turbine gravitationale se consuma cel putin 75% din timpul in care se produce ciclul conf. inventie si fig. N/2.

In prima faza se cupleaza la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare si secalculeaza cu formula lucrului mecanic, energia cedata de cele 8 greutati, conf. inventie si fig. N/2: 8000(kg)*5.74875(m)*8(buc)*9.8 = 3605616J.
Calcule la FAZA A DOUA.


Cand incepe a doua faza, cu ridicarea celor doua greutati, conf. inventie, viteza turbinei gravitationale este din ce in ce mai mica (scade) pana incepe alt ciclu, conf. inventie.
1 –se cupleaza la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare.   


2 –se ridica greutatea de la altitudinea minima spre centrul turbinei conf. inv. si fig. 1.  


3 –se calculeaza numai intervalul de cel mult 25% dintr-un CICLU in care se ridica cele doua greutati si castigul de la cele 7 greutati care coboara odata cu turbina conf. inventie si fig. 1.
Energia cedata de cele 7 greutati, conf. inventie si fig. 1, este de: 8000(kg)*1.5(m)*7(buc)*9.8 = 823200J. Inaltimea medie la cele 7 inaltimi este de 1.5m (10.5/7=1.5), conf. inventie.

Pag 12

Energia  cedata de cele 7 greutati conf. inventie si fig. 1, la faza a doua, este INCLUSA in energia cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie si fig. N/2, pentru ca la prima faza este calculata integral (complet) energia  cedata de cele 8 greutati.
Energia pierduta (consumata) de cele 2 greutati care se ridica  conf. inventie si fig. 1, este de: 16000(kg)*5.25(m)*9.8 = 823200J. Inaltimea celor doua greutati este de 10.5m (10.5/2=5.25), conf. inventie si fig. 1.
Se face diferenta si rezulta: 3605616J – 823200J = 2782416J castig continuu GRATUIT deoarece la toate turbinele gravitationale in tot timpul functionarii se autoalimenteaza din afara sistemului DESCHIS de parghii, din castigul propriu, din reteaua de distrubutie proprie cu curent electric, conf. inventie.
Cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, la faza a doua, nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara deoarece, atat cele 2 greutati care sunt ridicate cu energie electrica din afara sistemului deschis precum si cele 7 greutati care coboara la faza a doua, in acelasi interval de timp, sunt atrase la fel de forta de gravitatie si pentru ca intre ele nu exista interactiune (ambele operatii, in faza a doua, au actiune distincta si nu se influenteaza reciproc).  Conf. formula L=mgh, forta de gravitatie atrage cele doua greutati (G8’ si G8”) la fel si daca le ridicam in timpul functionarii ciclice a turbinei precum si daca le calculam SEPARAT, deoarece rezultatul fi-va acelasi.   
Citez cateva  fragmente din cele trei lucrari stiintifice anexate la inventie care sustin calculele de mai sus:
 “Diferenta de inaltime coborata EFECTIV, la fiecare greutate, incepe de la locatia greutatii de pe circumferinta conf. fig. N/2, si este calculata numai din cadranele 1 si 4, numai si numai cand ajunge fiecare greutate la altitudinea minima, inainte de-a trece chesonul de verticala dreptei CC’.”
 “La prima faza imediat dupa inceperea ciclului viteza celor 8 greutati incepe sa fie din ce in ce mai mare (se accelereaza continuu) in intervalul de 75%, cat dureaza coborarea lor, pana in momentul in care turbina incepe sa fie franata conf. inventive, detalii la teoria inventiei, link mentionat mai sus. La PRIMA faza, cu formula L=mgh trebuie calculate simultan (in acelasi moment temporal) numai cele 8 greutati care coboara deodata cu turbina conf. fig. N/2, franate numai de multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare conf. inventie.
La prima faza, si in intervalul de ~75%, cat dureaza coborarea celor 8 greutati conf. inventie, sistemul deschis a celor 8 parghii de ordin 0 (cele 8 forte neconservative), interactioneaza cu "exteriorul" prin arborele turbinei gravitationale care transmite miscarea de rotatie la multiplicatorul de turatie si la cele doua generatoare conf. inventie.”
“Si la a doua faza, in intervalul de ~25%, cat dureaza ridicarea celor 2 greutati conf. inventie, sistemul deschis a celor 7 parghii de ordin 0 (cele 7 forte neconservative), interactioneaza cu "exteriorul" prin arborele turbinei gravitationale care transmite miscarea de rotatie la multiplicatorul de turatie si la cele doua generatoare conf. inventie.
La faza a DOUA, cu formula L=mgh trebuie calculate simultan (in acelasi moment temporal) cele 7 greutati care coboara deodata cu turbina conf. fig. 1, precum si cele doua greutati care se ridica.”

Pag 13

 “Deci energia mecanica nu se mai conserva in sistem, deoarece energia mecanica se transmite in afara sistemului (la multiplicator si cele doua generatoare conf. inventie) si se transforma in energie electrica.
Cele doua parghii de ordin 2, realizate in exteriorul sistemului descis de cele 8 parghii de ordin 0, actioneaza multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare care produce energie electrica si numai astfel se realizeaza partial si echilibrul dinamic, conf. inventie.
Cand incepe a doua faza, cu ridicarea celor doua greutati, conf. inventie, viteza turbinei gravitationale este din ce in ce mai mica (scade) pana incepe alt ciclu, conf. inventie. La fiecare ciclu, viteza de rotatie a turbinei gravitationale este oscilanta, in limitele impuse de “Constanta fizica a ciclului”, deoarece cele 8 parghii de ordin 0 (8 forte neconservative) are entropia controlata 99.9%, la ambele faze conf. inventie.”
 “La infrastructura turbinei grevitationale mixte cu parametrii: m=64000kg si h=10.5m cu inaltimile derivate din h=10.5m: 7.875m (~75%), 5.25m (~50%), 2.625m (~25%), 1.3125m (~13%), 0.984375 (~10%), 0.328125 (~4%), calculate de inventator si utilizate in lucrarile care sustine inventia.”
La prima faza coboara 8 greutati conf. inventie si fig. N/2, 75% din ciclu, valoarea lucrului mecanic produs prin coborarea greutatilor [G1, G2, G3, G4, G5, G6, G7, G8] in camp gravitational nu depinde de cum este folosita energia, ci de distanta coborata de greutati, conf. fig. N/2. Calculand cu parametrii de: m=64000kg si h=7.875m, rezulta un lucru mecanic cedat de: 64000(kg)*7.875(m)*9.81 = 4944240J.
Stiind faptul ca: conf. formula lucrului mecanic, forta de gravitatie atrage cele doua greutati (G8’ si G8”) la fel si daca le ridicam in timpul functionarii ciclice a turbinei grevitationale precum si daca le calculam SEPARAT, deoarece rezultatul este acelasi.Pentru ridicarea celor doua greutati conf. inventie si fig. 1, se foloseste h=10.172m (10.5m - 0.328m=10.172m); si rezulta: 8000(kg)*10.172(m)*9.8 = ~797480J.
Cu inaltimea derivata de 2.625m (0.328125*8=2.625), se poate calcula la a doua faza, conf. inventie si fig. 1, energia totala cedata de cele 7 greutati cu formula L=mgh si rezulta: 56000(kg)*2.625(m)*9.81 = 1442070J. Energia cedata de cele 7 greutati (1442070J), la faza a doua este INCLUSA in energia totala cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie.
Se face diferenta si rezulta: 4944240J - 797480J = 4146760J. Castig continuu aproape gratuit deoarece la toate turbinele gravitationale in tot timpul functionarii se autoalimenteaza din afara sistemului DESCHIS de parghii, din castigul propriu, din reteaua de distrubutie proprie cu curent electric, conf. inventie.
Energia CEDATA la multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare conf. inventie, pentru transformare in energie electrica este de~ 4146760J.
Castigul aproape gratuit de~ 4146760J este in tot timpul functionarii, la fiecare ciclu, fiind si ratia progresiei aritmetice, conf. inventie.”
 “Cu cat este mai performant sistemul de comanda si control al punctelor materiale cu atat pot fi mai multe rot/min la turbinele gravitationale. Mărind raza sau greutăţile putem  realiza orice putere (lucru mecanic) dorim la arborele turbinei gravitationale.”

Pag 14

Centrala electrică gravitaţională utilizează conform invenţie turbine gravitaţionale conform fig.2; Instalaţii gravitaţionale conform fig. 3; motoare gravitaţionale conform fig. 4; agregate gravitaţionale conform fig. 5; macheta gravitationala variant III/b  conf. fig. 1/A, 2/A si 2/B;  turbina gravitationala mixta fig. 1, 2/A, 1/C, 2/C, 2/E si N/2; miniturbina gravitationala conf. fig. 1/D si 2/D.
       Toate turbinele au în comun un singur concept inventiv general avand aceiasi structura de rezistenta (din punct de vedere teoretic): parghii de ordin 0, excentricitatea permanenta si lucrul mecanic multiplu. Toate inventiile realizate din chesoane sau tambur, din descriere, se realizeaza in 3 faze si au in comun, partial,  revendicarea principală nr. 1.
        Procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice folosită la producerea energiei electrice, este caracterizat prin aceea că prima fază e realizată dintr-un ansamblu gravitaţional care functioneaza ciclic conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2, cu arbori orizontali, amplasat pe nişte lagăre autoreglabile, alimentat din exteriorul sistemului de parghii de ordin 0 de la o sursă de energie convenţională pentru a deplasa şaisprezece greutăţi cu mijloace de ridicat în interiorul a opt chesoane, greutăţile fiind comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel încât, la fiecare ciclu care este o parte mică dintr-o rotaţie completă, 7 greutăţi să fie într-o poziţie periferică extremă în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, celelalte 7 greutăţi sunt în centrul ansamblului gravitaţional, pentru că în permanenţă, la fiecare ciclu, dintre cele şaisprezece greutăţi numai două se ridică, una spre centru şi a doua spre circumferinţă, conf. fig. 1; turbina gravitaţională, conf. fig. 2, este constituită din: chesoane ( 2 ), în interiorul cărora sunt deplasate greutăţile ( 3 ), cu mecanisme de ridicat ( 16 ), prin intermediul blocurilor cu role ( 5 ), a cablului ( 6 ), pe nişte şine ( 7 ), sprijinindu-se pe nişte role ( 8 ); greutăţile sunt ancorate de tamburul roţii dinţate (4) , acţionată de roata dinţată ( 9 ), pusă în mişcare de reductorul ( 24 ) şi motorul ( 25 ), cu care se frânează greutăţile sau se pun în mişcare realizând menţinerea centrului de greutate al ansamblului turbină numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel că datorită excentricităţii permanente ansamblul gravitaţional se roteşte şi prin cel de al doilea arbore energia mecanică produsă, în a doua fază, acţionează prin intermediul unei rotii dintate un multiplicator de turaţie, care realizeaza doua parghii de ordin 1 si 2 antrenand, în ultima fază doua generatoare producând energie electrică.
        Pentru mai multe detalii analizati si CBI nr. 01465/18.11.1993. Documentatia este in arhiva OSIM.
Macheta gravitationala varianta III/b: 
          Reprezentarea unei alte soluţii pentru fabricarea unei machete gravitationale actionata de pârghii de ordin 0,realizata dintr-un tambur.
         Functionarea inventiilor realizate dintr-un tambur este asemanatoare cu grupul de inventii realizate cu chesoane, doar manipularea punctelor materiale se face diferit.
         La chesoane se manipuleaza prin interiorul chesoanelor.
         La inventiile realizate dintr-un tambur manipularea punctelor materiale se face pe circumferinta tamburului numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric.

Pag 15

          Macheta gravitationala varianta III/b este realizată dintr-un tambur cu arbori orizontali, amplasat pe nişte lagăre autoreglabile, alimentat din exterior de la o sursă de energie electrica, pentru a deplasa opt minilocomotive pe sine speciale cu proceduri clasice comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel încat, la fiecare ciclu care este o parte mică dintr-o rotaţie completă, 8 minilocomotive să fie într-o poziţie periferică extremă în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel în permanenţă, la fiecare ciclu, dintre cele opt minilocomotive numai una se ridică pe circumferinţă în sens invers faţă de rotirea tamburului.
       Tamburuii au: diametere,  lungime şi formă geometrică variabilă în raport cu puterea instalată în MW; pentru a produce energie electrică tamburul este actionat de pârghii de ordin 0.
        Tamburul foloseşte 8 pârghii realizate de 8 minilocomotive numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric şi este echipat cu: lagăre autoreglabile, multiplicator de turaţie, generatoare, sursă de energie convenţională şi anexele aferente lor.
        Astfel că datorită excentricităţii permanente, conform fig. 2/A, tamburul se roteşte şi prin cel de al doilea arbore energia mecanică produsă prin lucru mecanic multiplu, în a doua fază, acţionează un multiplicator de turaţie, care antrenează, în ultima fază, nişte generatoare, producând energie electrică.
        Pentru a intelege mai usor macheta gravitationala realizata dintr-un tambur, redactez fragmente din inventia  cu titlul agregat gravitational actionat de pârghii de ordin 0,  CBI nr.  A/00556/2010  din 24.06.2010 si completez cu elemente noi numai unde este diferita macheta gravitationala varianta III/b.
        Fig. 1/A, reprezinta cele 8 minilocomotive ale machetei gravitationale varianta III/b.
        Fig. 2/A, reprezinta excentricitatea celor 8 minilocomotive ale machetei gravitationale varianta III/b.
        Fig. 2/B, reprezinta ansamblul machetei gravitationale varianta III/b.
         Fig. 1/A, fig. 2/A si 2/B reprezeninta o soluţie constructiva a agregatului gravitational actionat de pârghii de ordin 0, care are în componenţă: de la poz. nr. 1 până la poziţia nr. 8 minilocomotive electrice comandate pentru pornire şi oprire conform procedurilor clasice de la CFR, procedurile vor fi adaptate la invenţie.
         Alimentarea cu curent electric a celor 8 minilocomotive egale în greutate (cu sau fără vagoane de plumb) se realizează conform procedurilor clasice de la CFR, procedurile vor fi adaptate la invenţie; poziţia nr. 9 este arboreleagregatului gravitational; poziţia nr. 10 sunt rigidizări între cele 10 inelele din interiorul tamburului; poziţia nr. 11 sunt rigidizări între tamburul interior şi cei 8 tamburi exteriori; poziţia nr. 12 sunt şinele speciale asamblate pe cei 8 tamburi exteriori pentru minilocomotive; poziţia nr. 13 sunt şinele speciale asamblate pe tamburul interior pentru minilocomotive; poziţia nr. 14 reprezintă cele 10 inele din interiorul tamburului necesare pentru structura de rezistenţă a ansambluilui si pentru susţinerea minilocomotivelor; poziţia nr. 15 este locaţia mijlocului de transmitere clasică a curentului electric necesar pentru manipularea minilocomotivelor; poziţia nr. 16 reprezintă lagăre autoreglabile, care se obţin prin instalarea sub corpul lagărului a unor suporturi sferice, conform lagărelor folosite la turbinele cu arbori orizontali

Pag 16

tip``BULB``; poziţia nr. 17 este tamburul interior care sustine cele 8 minilocomotive; poziţia nr. 18 sunt cei 8 tamburi exteriori care împreună cu tamburul interior susţin cele 8 minilocomotive pe sine speciale; poziţia nr. 19 este multiplicatorul de turaţie, care fi-va acţionat la primele doua roţi dinţate în interiorul lui direct de arborele agregatului gravitational pentru al proteja; poziţia nr. 20 generatoare; poziţia nr. 21 roţi de rulare speciale; poziţia nr. 22 sursă de energie electrica exterioară.
          Agregatul gravitational actionat de pârghii de ordin 0, se realizează în principal prin sudarea inelelor (14), pe arborele (9); (sudarea inelelor se face din mijlocul arbolelui unul câte unul astfel încat sa poată fi sudate toate pe rând atât pe arbore şi intre ele cu rigidizări cât şi pe tamburul interior pozitia (17), continuuă cu sudarea şinelor speciale pe tamburul interior (17), şi pe tamburii exteriori (18), şi cu rigidizările (11), avându-se în vedere posibilitatea dislocării sinelor speciale (poziţiile nr. 12 şi 13 în lateral) deodată împreună cu minilocomativele pentru înlocuire, reparaţii(curente, capitale etc).
         Minilocomativele au lungime, lăţime, înălţime şi formă geometrică diversă, în raport cu minilocomativele alese pentru agregatul gravitational se face proiectarea ansamblului gravitaţional necesar pentru susţinerea lor.
        Astfel că datorită excentricităţii permanente, conform fig. 2/A, tamburul se roteşte şi prin cel de al doilea arbore energia mecanică produsă prin lucru mecanic multiplu, în a doua fază, acţionează un multiplicator de turaţie, care antrenează, în ultima fază, nişte generatoare, producând energie electrică.
        Sinele de sustinere in partea inferioara si superioara a celor opt minilocomotive sunt de tip CFR. Sina din mijlocul sinelor din partea inferioara a minilocomotivelor este o roata dintata asamblata pe circumferinta tamburului.
        La minilocomotiva in partea inferioara are asamblata o roata dintata speciala care determina prin actionare electrica ridicarea pe circumferinta a minilocomotivei conform procedurilor existente la CFR.
        Aceasta procedura se poate adapta foarte usor la inventie. Pentru asamblarea sinelor necesare pentru sustinere in partea superioara a celor 8 minilocomotive sunt necesare: 8 tamburi exteriori cu lungimea putin mai mare decat latimea minilocomotivei.
      Cel putin doua locatii pentru punerea minilocomotivelor pe sine si luarea lor in caz de avarie sau reparetii. Aceasta lucrare se face printr-o procedura speciala numai din exteriorul celor 8 tamburi exteriori. Pornirea, oprirea si stationarea pe circumferinta se face conf. procedurilor existente la CFR. Aceaste proceduri se pot adapta la inventie. Tamburii au: diametere, lungime şi formă geometrică variabilă în raport cu puterea instalată în MW; pentru a produce energie electrică.
      Tamburul actionat de pârghii de ordin 0,  foloseşte 8 pârghii realizate de 8 minilocomotive numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric şi este echipat cu: lagăre autoreglabile, multiplicator de turaţie, generatoare, sursă de energie convenţională şi anexele aferente lor. Cele opt pârghii de ordin 0, conform invenţie, produc mai multă energie decât consumă. Cateva pozitii unghiulare conform fig. 2/A.
       La acestă poziţie unghiulară se ridică minilocomativa nr. 8. Cele 8 minilocomative sunt amplasate în felul următor:

Pag 17

        La ~ 90 grade, minilocomativa nr.1 simbolizând pârghia cu nr.I, este  pe circumferinţă.
        La ~ 67,5 grade, minilocomativa nr.2, simbolizând pârghia cu nr.II, este  pe circumferinţă.

        La ~ 45 grade, minilocomativa nr.3 simbolizând pârghia cu nr.III, este  pe circumferinţă.      
       
        La ~ 22,5 grade, minilocomativa nr.4 simbolizând pârghia cu nr. IV, este  pe circumferinţă.

        La ~ zero grade, minilocomativa nr. 5 simbolizând pârghia cu nr.V, este  pe circumferinţă.    
              
        La ~ 337,5 grade, minilocomativa nr.6 simbolizând pârghia cu nr.VI, este  pe circumferinţă. 
        La ~ 315 grade, minilocomativa nr.7 simbolizând pârghia cu nr.VII, este  pe circumferinţă.    
        La ~ 292,5 grade minilocomativa nr. 8 simbolizând pârghia cu nr.VIII, se ridica  pe circumferinţă. La urmatorul ciclu se ridica minilocomativa nr.7 si astfel la fiecare ciclu se ridica o singura minilocomativa.
      La machetele gravitationale fabricate dintr-un tambur, conform fig. 2/A, fiecare parghie este autonoma si in consecinta, se elimina reciproc numai doua parghii pentru pierderi diverse. Parghia care se ridica din pozitia A cu parghia care stationeaza pe circumferinta si coboara din pozitia C’. Cele 8 parghii autonome produc  lucru mecanic gratuit si energie electrica aproape gratita, conf. inventie.
TURBINA GRAVITATIONALA MIXTA
(La turbina gravitationala mixta se controleaza entropia 99.99%)
         Toate tipurile de turbine gravitationale sunt *Perpetuum mobile autoalimentate de speta a patra* pentru ca folosesc in timpul functionarii pentru ridicarea greutatilor (conf. inventie) numai energie electrica din productie proprie si utilizeaza in timpul functionarii numai forţa de gravitatie (~97%) pentru rotirea turbinei si realizeaza castig de lucru mecanic gratuit si energie electrica aproape gratuita. 
          Problema tehnică, pe care o rezolvă invenţia, constă în realizarea entitatii excentricitatii permanente (entitatea excentrica in cadranul 1) in afara centrului unui ansamblu, unei turbine etc. astfel un grup de parghii de ordin zero (8 parghii fara brate scurte) din interiorul si din exteriorul unor ansamble, turbine etc. realizate din chesoane (conform fig. 2) echipate in exterior, pe circumferinta,  cu un tambur (numai cu suprastructura tamburului conf. fig. 1/A, astfel se realizeaza pentru prima data in lume doua excentricitati conf. fig. 1/C, in interiorul unui cerc la infrastructura: 8 parghii fara brate scurte (8 forte neconservative), lucru mecanic multiplu si entitatea excentricitatii permanente.
            Turbina gravitationala mixta utilizeaza conform fig. 1 si fig. 2/A doua grupuri de parghii de ordin zero care produc lucru mecanic multiplu. Lucru mecanic multiplu produce 2 excentricitati permanente care rotesc din interior si din exterior doua turbine (asamblate monobloc): una fabricata dintr-un grup de chesoane sudate intre ele (conf. fig. 1) si cealalta din suprastructura unui tambur conform fig. 2/B.
     Schite cu figurile 1 si 2/A, care reprezinta: 

Pag 18

    Fig.1, schita cu grupul celor 8 parghii si excentricitatea permanenta de la infrastructura realizata dintr-un grup de 8 chesoane sudate.
    Fig.2/A, schita cu grupul celor 8 parghii si excentricitatea permanenta de la suprastructura inventiei realizata cu suprastructura unui tambur (conf. fig. 1/A si 2/B).
     Fig.1/C, schita cu grupul celor 16 parghii si excentricitatea permanenta de la ambele excentricitati.
    Fig.2/C, reprezinta constructia metalica a infrastructurii si suprastructurii.
    Fig.2/E, reprezinta ansamblu turbinei gravitationale mixte cu mai multe subansamble. Doua dintre ele sunt modul de optimizare a randamentului si cuplarea multiplcatoarelor cu trepte de multiplicare diferite.
Exemple de realizare a inventiei: 
     In prima faza se realizeaza energia mecanica folosind un grup de 8 parghii actionate de niste puncte materiale manipulate numai cu energie conventionala din interiorul turbinei gravitationale  conf. fig. 1, 2, 4, 5 etc. si un alt grup de 8 parghii actionate de niste puncte materiale manipulate cu energie conventionala din exteriorul turbinei gravitationale conf. fig. 1/A, 1/C,  2/A, 2/B utilizand numai supastructura tamburului.
      Ambele turbine gravitationale (asamblate monobloc) impreuna realizeaza turbina gravitationala mixta care utilizeaza 8 parghii la infrastructura si 8 parghii la supastructura (conf. fig. 1/A, 2/A, 2/B). Grupul celor 16 parghii (infrastructura + supastructura) au raze diferite cu acelasi centru. Rezultand doua raze medii utile.
       Ambele in timpul functionarii au punctele materiale excentrice în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric conf. fig. 1, 1/A, 1/C si 2/A.
      Infrastructura este inclusa intr-un tambur poz. 30, care are 16 decupari dreptunghiulare in zona capacelor de vizitare ale celor 8 chesoane.
       Pe circumferinta infrastructurii se asambleaza conform unor proceduri clasice un tambur pozitia 30, care impreuna cu subansablu de legatura pozitia 31, permite asamblarea infrastructurii cu suprastructura.
     Asamblarea supastructurii pe tamburul de la infrastructura se realizeaza conf. unor proceduri clasice pentru a se putea demonta partial supastructura pentru reparatii.
     Supastructura se realizeaza din 8 tronsoane. Fiecare tronson se face din cel putin doua bucati necesare pentru interventii.
    Turbina conf. figurilor  1, 1/A, 1/C si 2/C produce doua excentricitatii partial concentrice numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric conform inventie. 

Pag 19

    Fig. 1/C reprezinta doar punctele materiale de pe circumferinta infrastructurii si supastructurii care au multe viteze diferite si sunt manipulate de un sistem de comandă şi control automat care numai in raport cu aceaste viteze manipuleaza punctele materiale.
    Punctele materiale de pe circumferinta infrastructurii si supastructurii fi-vor manipulate in timpul functionarii numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric conform fig. 1 si fig. 2/A, cu exceptia franarii turbinei.
    Infrastructura se fabrica conform fig. 2, 4, 5 etc. si sunt descrise in descrierea inventiei. 
    Centrul de greutate (la infrastructura) al celor 8 puncte materiale de pe circumferinta infrastructurii fi-vor în timpul  funcţionării numai in cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric.
    Centrul de greutate (la supastructura) al celor 8 puncte materiale de pe circumferinta supastructurii fi-vor în timpul  funcţionării  numai in cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric.
    Supastructura se fabrica conf. fig. 1/A, fig. 2/A,  2/B, 2/C  etc. si sunt descrise in descrierea inventiei.
    In a doua faza se multiplica turatia de la arborele turbinei gravitationale mixte cu un multiplicator de turatie conform unor proceduri clasice.
    Fig.2/E, reprezinta ansamblu turbinei gravitationale mixte cu mai multe subansamble. Trei dintre ele sunt modul de optimizare a randamentului (Poz.  1/e si Poz. 3/e) si cuplarea multiplcatoarelor cu trepte de multiplicare diferite (Poz. 4/e).
    Optimizarea randamentului la turbina gravitationala mixta se realizeaza cu urmatoarele subansamble (pozitii):
    Poz. 2. 1/e, reprezinta un subansamblu cu una bucata coroana dintata (realizata din cel putin 4 bucati).
    La infrastructura turbinei gravitationale mixte, la prima faza, conf. inv. si fig. N/2, datorita accelerarii vitezei celor 8 greutati (se obtine energia cinetica mai mare). Cele 8 greutati numai in faza a doua se franeaza conf. inventiei cu ridicarea celor doua greutati si prin franare continua cu cel putin 3 generatoare (poz. 2. 3/e, cu anexele aferente) de puteri diferite care se cupleaza pe poz. 2. 1/e.
    Poz. 2. 4/e, reprezinta un subansamblu compus din: reductor, motor, suport motor si anxele lor pentru cuplare si actionare etc. (motoarele, la nevoie, pot fi utilizate si ca generatoare)
    Coroana dintata se asambleaza pe diametrul exterior al tamburului poz. 30, pe partea cu sursa de energie electrica. Reductoarele, motoarele electrice si anexele lor, se asambleaza pe un suport pentru a actiona numai cand este nevoie.
Cateva din atributiile sistemului de comanda si control pentru cuplarea si decuplarea poz. 2. 3/e.

Pag 20

1 – mentinerea turatiei la arbore turbinei prin cuplare si decuplare (poz. 2. 3/e) numai daca arboreale are tindinta de-a se rotii cu viteza mai mare sau mai mica decat este nevoie conf. inventie si a celor doua faze.
      Deoarece exista posibilitatea in timpul functionarii sa fie, uneori, in acelasi timp doua sau mai multe puncte materiale care se ridica, si-n acceste cazuri particulare arboreale turbinei are tindinta de a-si incetini  viteza, obligand sistemul de comanda si control sa mentina turatia arborelui conf. programarii.
2 – optimizarea si stimularea turatiei la arborelele turbinei, numai daca sistemul de comanda si control poate controla manipularea parghiilor cu turatia solicitata.
3 – alimentarea pt cuplarea si decuplarea poz. 2. 3/e se poate realizeaza si cu sursa de energie electrica din reteaua de distribitie care alimenteaza cu curent electric prin interiorul sau exteriorul arborelui (aproape de sistemul de parghii printr-o procedura clasica) infrastructura turbinei gravitationale si suprastructura realizata dintr-un tambur conf. inventie si fig. 1.
4 – in caz de avarie etc. la sursa de energie electrica cu alimentarea curentului electric prin interiorul sau exteriorul arborelui; sistemului de comanda si control decupleaza alimentarea cu curent electric prin interiorul sau exteriorul arborelui si cupleaza alimentarea cu curent electric la infrastructura (pentru manipularea punctelor materiale), si la suprastructura (la manipularea minilocomotivelor) conform procedurilor utilizate la locomotivele electrice tip CFR.
       Pentru manipularea minilocomotivelor electrice si pentru manipularea punctelor materiale din cele 8 chesoane se poate utilizeaza unul din cele doua sisteme adaptate la inventie.
       In primul sistem curentul este colectat dintr-un conductor aerian intins deasupra caii de rulare - printr-un pantograf (colector cu eclize) , iar dupa al 2-lea sistem curentul se colecteaza cu un sir de perii colectoare metalice sau cu un papuc de alunecare dintr-un al 3-ilea fir de sina intins langa calea de rulare In amandoua cazurile circuitul se inchide prin rotile motoare ale locomotivei si prin 2 fire de sina.
        Poz. 2. 4/e, reprezinta un subansamblu compus din mai multe multiplicatoare cuplate intre ele pentru a marii turatiile/minut necesare celor doua generatoare, conf. inventie. In a treia faza doua generatoare clasice produce energie electrica.
          Excentricitatea permanenta (greutatea excentrica) la turbina gravitationala mixta se calculeaza numai cu formula parghiei; a parghiilor de ordin zero, si cu formulele lucrului mecanic multiplu.
          Pentru a se calcula mai usor se calculeaza prima data: razele utile ale celor doua excentricitatii; media razelor utile; media celor doua excentricitatii (la toate punctele materiale excentrice) etc.
        Turbina gravitationala mixta utilizeaza forţa de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice folosită la producerea energiei electrice, caracterizata prin aceea că prima fază e realizată din infrastructura conform fig. (1, 2, 4, 5) si suprastructura tamburului conform fig. (1/A, 2/A si 2/B) cu doi arbori orizontali, amplasati pe nişte lagăre autoreglabile, alimentat prin interiorul sau exteriorul arborelui de la o sursă de energie convenţională pentru a deplasa 24 de puncte materiale

Pag 21

 conf. fig. 1 si fig. 2/A cu mijloace de ridicat si transportat în interiorul chesoanelor si pe exteriorul tamburului,  punctele materiale sunt comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel ca, la fiecare ciclu care este o parte mică dintr-o rotaţie completă, 14 puncte materiale să fie într-o poziţie periferică extremă în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric si numai 7 punctele materiale în centrul turbinei gravitationale mixte, pentru că în permanenţă, la fiecare ciclu, dintre cele 16 punctele materiale de pe circumferinta se ridică, una spre centru, una spre circumferinţă, conform fig. 1. si una numai pe circumferinta conform fig. 2/A.
         Celelalte 14 puncte materiale se deplaseaza in sensul de rotatie a turbinei gravitationale mixte pe circumferinta infrastructurii conf. inventie. si pe circumferinta suprastructurii conf. inventive, realizand menţinerea centrului de greutate al turbinei gravitationale mixte numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel ca datorita excentricitatii permanente turbina se roteste si prin cel de al doilea arbore energia mecanica produsa, in a doua faza, acţioneaza un multiplicator de turatie care antreneaza, in ultima faza niste generatoare producand energie electrica.
        Turbina gravitationala mixta, realizeaza mentinerea centrului de greutate al turbinei gravitationale mixte conform legi a treia a excentricitatii permanente;  calitatea excentricitatii permanente (greutatea excentrica) este de a se gasi in afara centrului unui ansamblu, unei turbine etc. astfel un grup de parghii de ordin zero din interiorul si din exteriorul unor ansamble, turbine etc. realizate din chesoane (conform fig. 2) echipate in exterior, pe circumferinta,  cu un tambur ; numai cu suprastructura tamburului, astfel infrastructura este conf. fig. 2 realizata din chesoane pentru a realiza fiecare cate o excentricitate permanenta in timpul functionarii numai în cadranele 1 şi 4 sau în cadranele 2 si 3 în sens trigonometric, conf. fig. 1 si fig. 2/A; calculele pentru  excentricitatea permanenta *greutatea excentrica* la turbina gravitationala mixta se calculeaza numai cu formulele: L=mgh; cu formula grupului de ~8 parghii de ordin zero (~8 forte neconservative), doua formule: {F = x(GgL)  sau  F = (GgI) : x’} si cu formulele lucrului mecanic multiplu trei formule: Lmm = x(Cmgh – Umgh*); Lmm.maxim = x(Cmgh – Umgh*) + y(mg) şi Lmm minim = {Cmg – (Umg : 2) }x h. 
Entitatea excentricitatii permanente la suprastructura turbinelor gravitatonale mixte
La suprastructura turbinelor gravitatonale mixte conf. fig. 2/A si 2/B, este descries modul  in care trebuie sa fie manipulate cele 8 minilocomotive egale pe exteriorul unui tambur pentru a realiza 8 parghii de ordin zero, fara brat scurt (8 forte neconservative), care are rolul principal de-a mentine RPM si echilibrul dinamic a turninei in timpul functionarii la parametrii proiectati.
 Aceste turbine realizate din chesoane echipate in exterior cu un tambur sunt cele mai rentabile deoarece cumuleaza cel putin 2 excentricitati, conf. fig. 1 si fig. 2/A, si astfel se tine mai usor in echilibru dinamic turbina gravitationala mixta.
Conf. celor redactate mai sus rezulta la *turbina gravitationala mixta* doua entitati:
Prima entitate este grupul celor 8 minilocomotive din exteriorul tamburului care este o forta neconservativa, un punct material purtator de masa adimensionala, localizata in interiorul cercului (la infrastructura) cu energie potentiala in cadranul 1 in sens trigonometric, si are atributia principala de-a realiza franarea turbinei gravitationale mixte pentru a tine rpm-ul la parametrii proiectati.

Pag 22

A doua entitate este la infrastructura turbinei gravitationale mixte realizata cu cele 8 greutati de pe circumferinta care este o forta neconservativa, un punct material (ipotetic) purtator de masa adimensionala, localizat (la infrastructura), in interiorul cercului cu energie potentiala egala cu energia cinetica a celor 8 greutati in miscare pe circumferinta, in cadranul 1 in sens trigonometric, care in timpul functionarii turbinei la parametrii proiectati are atributia de-a produce lucru mechanic gratuit la arborele turbinei conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2.
Ambele entitati, fiecare cu alta atributie (nontransferabila), fi-vor un punct material purtator de masa adimensional, localizat in interiorul cercului (la infrastructura) cu energie potentiala egala cu energia cinetica a celor 8 greutati in miscare pe circumferinta, in cadranul 1 in sens trigonometric,  oscilant, aproape fix, intr-un dreptunghi cu lungimea paralela cu axa 0y si latimea paralela cu axa 0x.
Intre aceste doua entitati, in tot timpul functionarii turbinei conf. inventie, este o relatie obligatorie, controlata de sistemul de comanda si control, deoarece ambele  entitati in tot timpul functionarii turbinei sunt cumulate impreuna la infrastructura, intr-un singur punct material purtator de masa [(m=64000kg + 800kg) la prima faza si (56000kg + ~700kg) la faza a doua, ambele sunt adimensionale)]
La turbinele gravitationale mixte se poate realiza si trei, patru excentricitati , datorita suprastructurii turbiei gravitationale, deoarece se poate repetata de mai multe ori suprastructura.
Daca se fabrica mai multe suprastructuri fi-vor foarte greu de controlat si nu sunt necesare.
In descrierea inventiei, atat la agregatul gravitational precum si la suprastructura turbinelor gravitatonale mixte conf. fig. 2/A, este descris modul  in care trebuie sa fie manipulate cele 8 minilocomotive egale (8*100kg=800kg), pe exteriorul unui tambur pentru a realiza 8 parghii de ordin zero, fara brat scurt (8 forte neconservative) care ajuta la mentinerea echilibrului dinamic a turninei in timpul functionarii la parametrii proiectati.  Detalii privind cele doua faze:
Cele doua faze atat la infrastructura turbinelor gravitatonale mixte precum si la suprastructura turbinelor gravitatonale se realizeaza deodata, in acelasi interval de timp dar cu viteze diferite deoarece razele punctelor materiale aflate pe circumferinta sunt diterite.
Cele doua faze de la suprastructura turbinelor gravitatonale:
-La prima faza, cand incepe ciclul avem o expansiune a entropiei care la finalul primei faze atinge apogeul expansiuni.
-Cand incepe faza a doua incepe recesiunea entropiei care la finalul ciclului si a fazei a doua are o stare de echilibru aidoma ca la inceput de ciclu, astfel coincide starea finală cu starea initiala la fiecare ciclu in timpul in care turbina are o functionare ciclica la parametrii proiectati.
La sistemul deschis al celor 8 forte neconservative (8 parghii de ordin 0), conf. inventie, la fiecare faza, intre cele doua faze, si la granita dintre cicluri avem stari intermediare de echilibru, deoarece:

Pag 23

-Schimbarile de stare, la fiecare ciclu, se petrece la ambele faze (distincte) intr-un timp finit.
-La prima faza avem 8 minilocomotive pe circumferinta, pe exteriorul tamburului, la toate ciclurile, si entropia creste in intervalul de ~75% cat dureaza coborarea minilocomotivelor odata cu tamburul, cu castig de energie electrica, deoarece: aceasta accelelare continua mareste energia cinetica, pentru ca cele 8 minilocomotive de pe exteriorul tamburului, datorita vitezei de rotatie influenteaza bilantul energetic al sistemului deschis a celor 8 parghii care interactioneaza cu "exteriorul" prin arborele turbinei de la infrastructura turbinei gravitatonale mixte.
-La faza a doua avem numai 7 minilocomotive (si cel putin 4) pe circumferinta, pe exteriorul tamburului, la toate ciclurile, si entropia descreste cu castig de energie electrica deoarece: si la a doua faza in intervalul de ~25%, cat dureaza ridicarea unei minilocomotive (sau a cel mult 3 minilocomotive pentru franarea turbinei). Sistemul deschis a celor 7 parghii, interactioneaza cu "exteriorul" prin arborele turbinei de la infrastructura turbinei gravitatonale mixte.
-Conform inventie avem o stare initială de echilibru la inceput de ciclu si o stare finala de echilibru la finalul ciclului, astfel coincide starea finală cu starea initiala la fiecare ciclu in timpul in care turbina are o functionare ciclica, conform inventie.
Conf. celor redactate mai sus, pentru prima data in lume se controleaza 99.99% entropia, deoarece la toate turbinele gravitationale mixte in timpul functionarii, avem in interiorul fiecarui ciclu o stare de neechilibru, si in exteriorul ciclului (la granita dintre cicluri) o stare de echilibru. Se poate controla entropia 99.99%, numai si numai datorita sistemului deschis semihibrid care impreuna  cu *constanta fizica a ciclului*, mentine continuu RPM la parametrii necesari, conform inventiei mileniului 3.
Aceste doua faze  (distincte) se repeta in tot timpul functionarii turbinelor gravitationale mixte, la fiecare ciclu, atat la infrastructura turbinelor gravitatonale mixte precum si la suprastructura turbinelor gravitatonale deoarece se realizeaza deodata, in acelasi interval de timp dar cu viteze diferite deoarece razele punctelor materiale aflate pe circumferinta sunt diterite, conf inventie si fig. 1/C.
Pentru calcule la faza a doua, la ambele entitati, conf. inventie, nu are importanta locatia de unde se ridica greutatea de la altitudinea minima, de pe circumferinta din cadranul IV, deoarece se respecta cu STRICTETE intervalul de 25% din timpul in care se produce un ciclu (timp in care se ridica si greutatea conf. inventie).
Toate turbinele gravitationale in timpul functionarii, la prima faza, in intervalul de 75% din timpul in care se produce ciclul, realizeaza datorita celor 8 greutati (8000kg*8=64000kg) localizate pe circumferinta conf. fig. N/2, o excentricitate permanenta in interiorul cercului cu masa m=64000kg.
Toate turbinele gravitationale in timpul functionarii, la faza a doua, in intervalul de 25% din timpul in care se produce un ciclu conf inventie si fig. 1, realizeaza datorita celor 7 greutati (8000kg*7=56000kg) localizate pe circumferinta, o excentricitate permanenta in interiorul cercului cu masa m=56000kg.
Din cele redactate mai sus rezulta faptul ca excentricitatea permanenta (greutatea excentrica) si cele 8 parghii de ordin zero, fara brat scurt (8 forte neconservative) sunt doua elemente DISTINCTE

Pag 24

 (care impreuna realizeaza un intreg cu m=64000kg), care actioneaza deodata ca un singur punct material (presupus), cu toate ca cele 8 greutati sunt localizate pe circumferinta si forta neconservativa  este in interiorul cercului.
Greutatea excentrica (64000kg, conf. inventie si fig. N/2) = cu excentricitatea permanenta (64000kg, conf. inventie si fig. N/2) = cu una forta neconservativa (un punct material localizat in permanenta in cadranul 1, purtator de masa m=64000kg) = cu 8 parghii de ordin zero (64000kg, conf. inventie si fig. N/2) = cu 8 forte neconservative (64000kg, conf. inventie si fig. N/2).
Turbina gravitationala mixta, realizeaza mentinerea centrului de greutate al turbinei gravitationale mixte conform legi a treia a excentricitatii permanente.
Franarea turbinelor gravitationale, si a turbinelor gravitationale mixte, cu castig de energie (lucru mecanic), la fiecare ciclu, la ambele faze in timpul functionarii la parametrii proiectati, prin controlarea entropiei 99.99%, conf. teoriei inventiei mileniului III:
-pentru franarea turbinelor gravitationale fara suprastructura se manipuleaza, la fiecare ciclu, cel mult 3 puncte materiale, cu sistemul de comanda si control, conf. inventie.
-pentru franarea turbinelor gravitationale mixte se procedeaza in felul urmator:
A – la infrastructura se manipuleaza numai una greutate, la fiecare ciclu, la faza a doua conf. inventie si fig. 1.
B – la infrastructura se franeaza continuu cu ajutorul mecanismelor de la multiplicatorul de turatie, a subansamblelor incluse in cele doua generatoare etc, pentru a mentine rpm-ul necesar la arborele turbinei conf. inventie.
C – la suprastructura turbinelor gravitationale mixte pentru a mentine RPM necesar la arborele turbinei, se franeaza continuu prin cuplarea si decuplarea a cel putin 3 generatoare de puteri diferite  (cu anexele aferente lor) pe poz. 2. 1/e, care reprezinta un subansamblu cu una bucata coroana dintata (realizata din cel putin 4 bucati), asamblata pe diametrul exterior al tamburului poz. 30.
Asamblarea pe poz. 2. 1/e, se face pe partea cu sursa de energie electrica, intr-un mod in care sa diminuieze acceleratia, fara a o anula complet, avind in vedere cuplarea generatoarelor in asa fel incat sa permita in permanenta cresterea acceleratiei, fara marirea rot/min (rpm).
D  –  la suprastructura turbinelor gravitationale mixte, daca este necesar se vor manipula cel mult 3 minilocomotive, la fiecare ciclu, pentru a mentine RPM necesar la arborele turbinei conf. inventie.
Manipularea greutatilor la turbinele gravitationale se poate analiza la lucrarea cu titlul *franarea turbinei*, link:
http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/frinarea%20turbinei.html

Pag 25

Turbina gravitationala mixta este superioara tuturor tipurilor de turbine gravitationale
          Miniturbina cu diametrul de circa 1,2m fi-va realizata dintr-un grup de 8 chesoane.
       Chesoanele se pot confectiona din plastic, greutatile din plumb, in locul motoarelor electrice fi-vor utilizate bateri etc. Punctele materiale fi-vor manipulate conf. inventie si fig. 1, sau cu 16 magneti, numai conf. fig. 1. La var. I si var. II, manipularea punctelor materiale se face conf. inventie si fig. 1. Var. I cu castig maxim, var. II cu castig foarte mic si la ambele variante sunt necesare urmatoarele ansamble:
1 - miniturbina gravitationala realizata din chesoane (cu ~2 variante de manipulare a greutatilor)
2 - doua semilagare cu rulmenti pentru sustinerea machetei gravitationale
3 - un sistem de franare echipat cu un aparat pentru masurarea lucrului mecanic consumat la franare
4 - in continuarea arborelui se monteaza o roata mare care va antrena un multiplicator conf. inventie, necesar pentru un alternator, pentru a produce energie electrica.  Se renunta la punctual 4 daca se doreste dovedirea numai a castigului de energie mecanica.
Miniturbina gravitationala TG2001, realizata din 8 chesoane, cu 16 magneti, produce curent electric
cu cele 8 parghii de ordin 0, in felul urmator: la deblocare se arunca cele doua puncte materiale cu un resort (arc) si-n acelasi timp cele doua puncte materiale sunt atrase de cel de-al doilea magnet, din chesonul propriu; viteza punctelor materiale comprima arcul care protejaza primul magnet din acelasi cheson, si declanseaza sistemul de prindere care tine cele doua puncte materialepana se deblocheaza deoarece ii vine randul sa se ridice iarasi din punctual A, conf. fig. 1. Pentru detalii privind cele 8 chesoane lecturati  din descriere fig. 2.
Jucaria gravitationala utilizeaza in principal forta de gravitatie
 pentru a produce curect electric, realizata din 8 parghii de ordin 0, asamblate intr-un singur plan vertical conf. inv. si fig. 2/F, cu arbori orizontali, amplasata pe niste lagare, alimentata din exterior de la o sursa de energie electrica pentru a deplasa 8 greutati, cu magneti, in interiorul a 8 chesoane, decupate la mijloc conf. inv. si fig. 2/F, greutatile sunt comandate de un sistem de comanda si control automat in asa fel incat, la fiecare ciclu care este o mica parte dintr-o rotatie complete, 7 greutati sa fie intr-o pozitie periferica extrema in permanenta numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, si numai una greutate se ridica pe circumferinta, in permanenta, conf. inv. si  fig. 1, astfel se realizeaza mentinerea centrului de greutate al jucariei gravitationale numai in cadranele 1 si 4, si prin intermediul arborelui transmite energia produsa la multiplicator si generator pentru a produce energie electrica. Jucaria gravitationala functioneaza in felul urmator: la deblocare se arunca punctul material cu un resort (arc) si in acelasi timp punctual material este atras de cel de-al doilea magnet , din chesonul propriu, decupat la mijloc conf. inv. si fig. 2/F, viteza punctului material comprima arcul care protejaza primul magnet din acelasi cheson, si declanseaza sistemul de prindere care tine punctul material pana se deblocheaza deoarece ii vine randul sa se ridice iarasi din punctual A, conf. fig. 1, astfel jucaria gravitationala are 8 parghii de ordin 0, care realizeaza excentricitatea permanenta care produce energie electrica.  

Pag 26

Pentru detalii privind functionarea cu chesoanele  decupate la mijloc, trebuie analizata descrierea jucariei gravitationale inregistrata cu nr. A/00301/2012 din 02.05.2012, din arhiva OSIM.
Perpetuum mobile de speta intai N + 1’, var. 1.
Grupurile cu parghii, cu brate scurte, produce lucru mecanic gratuit si numai cu forta de gravitatie. 

Miniturbina cu 8 chesoane conf. inventie, foloseste pentru functionare numai forta de gravitatie.
Miniturbina produce lucru mecanic gratuit, se roteste continuu cu un castig mic, si are un diametru de ~1.8 m. Miniturbina are 8 greutati pe circumferinta si 8 greutati in centrul turbinei, conf. inv. si fig. 1. Fiecare cheson are asamblate la ambele capetele cate un suport rola, pentru ridicarea greutatilor.
Miniturbina se roteste datorita unor 8 cadre fixe realizate din tabla groasa. Cu lungime de ~1.7 m, o latime de ~1.2 m si o grosime de ~1 cm, pe care sunt asamblate cu suruburi 8 sectoare dintate. 

Cadrele fixe tine 8 chesoane, pe un arbore fix, pe care se rotesc prin alunecare. Pe o placa din tabla groasa cu o lungime = ~2 m, latime = ~1.5 m si o grosime =~2 cm, se asambleaza (inclusiv cu suruburi) toate cele 8 cadre fixe, cu cele 8 chesoane si cu mecanismele aferente lor. 
Cele 8 sectoare fixe, sunt asamblate pe 8 cadre fixe.  Sectoarele fixe are dintii realizati din role mici, care se rotesc pe rulmenti si vor rotii, fortat, rotile dintate speciale, montate pe cele 16 role, care sunt asamblate in 16 suporturi cu role si ridica 2 greutati aproape vertical, actionate de forta de gravitatie.
La ambele capete ale chesonului, se monteaza cate un suport rola. La un capat al chesonului, in suportul rolei pe un arbore fix se monteaza o rola care se roteste pe un rulment, pentru ridicarea a 2 greutati, si coborarea pe circumferinta a cel putin 7 greutati, conf. inv. si fig. 1, actionate de forta de gravitatie. 
Pe rola se asambleaza cu suruburi o roata dintata speciala care se roteste odata cu rola si ridica cele 2 greutati aproape vertical. Cele 8 chesoane se rotesc, datorita celor 8 cadre fixe, care roteste fortat rotile dintate speciale montate pe role, cu suruburi. Cele 8 chesoane se rotesc datorita fortei de gravitatie
La celalat capat al chesonului, in interiorul suportului rola se asambleaza pe rola cu suruburi o roata dintata speciala care se roteste odata cu rola si angreneaza in acelasi timp o alta roata dintata identica, intermediara, care schimba sensul de rotatie, si ridica cele 2 greutati aproape vertical.
Roata dintata identica, intermediara, se roteste fortat, datarita sectorului fix cu role mici. Roata dintata intermediara se roteste pe un arbore scurt montat pe o placa de tabla groasa de ~2 cm si angreneaza roata dintata speciala asamblata cu suruburi pe rola care ridica cele 2 greutati, conf. inv. si fig. 1.
In momentul in care fiecare cheson ajunge cu rotile dintate speciale, in contact cu cele 8 sectoare fixe cu role mici care se rotesc pe rulmenti. Pentru a nu se bloca macanismul de ridicare, se poate la nevoie sa fie impinse rolele mici, in sus, atat cat permite gaurile alungite in care se deplaseaza niste suruburi.

Pag 27

Rolele cu diametru mic, care se rotesc pe rulmenti si vor rotii, fortat, rotile dintate speciale prin intermediul carora se ridica greutatile aproape vertical, sunt asamblate pe sectorul fix cu suruburi in gauri alungite care vor permite deplasarea rolei pe verticala pentru a evita blocarea mecanismului.

Cele 8 sectoare speciale cu role, cu diametru mic, are raza aproape la fel cu raza rotilor dintate speciale. Contactul intre cele 8 sectoare speciale cu role si rotile dintate speciale montate pe rolele care ridica cele 2 greutati aproape vertical, cu cabluri STAS, se face la fiecare cheson la o deschidere de 22.5 grade.
Sectorul cu role mici sunt realizate din ~4 pana la ~6 role fiecare si sunt asamblate numai in partea superioara a celor 8 cadre fixe, la o deschidere de 22.5 grade, perpendicular pe centrul ipotetic al miniturbinei gravitationale. Turbina are unghiul dintre cele 8 chesoane de 22.5 grade, conf. inventie.
Si astfel se vor ridica fortat, cu cabluri STAS, numai 2 greutati, aproape vertical, din centru miniturbinei pe circumferinta, la fiecare ciclu, prin interiorul fiecarui cheson, conf. inv. si fig. 1. Cele 2 greutati se ridica pe rand, aproape vertical la fiecare cheson, la fiecare ciclu, conf. inv. si fig. 1, cu ajutorul unei role care se roteste pe rulment, asamblata in suportul rolei care se monteaza la ambele capete ale fiecarui cheson, cu suruburi.    
La fiecare ciclu, in aceeasi perioada de timp, in care se ridica 2 greutati coboara pe circumferinta cel putin 7 greutati sau cel mult 8 greutati, atrase de forta de gravitatie, conf. inventie si fig. 1.
Cele 16 roti dintate speciale sunt montate cu suruburi pe rola si actioneaza deodata cu rotirea rolei, in partea superioara a miniturbinei, numai la o deschidere de 22.5 grade, atat cat este unghiul dintre cele 8 chesoane, conf inventie si fig. 1.
Mecanismul rudimentar, de ridicare a greutatilor, actioneaza fortat datorita celor 8 cadre fixe, la o inaltime utila pentru a angrena la fiecare capat al chesonului, a fiecarui roti dintate speciale cu dinti adecvati rolelor, cu diametrele foarte mici, asamblate pe sectoarele de pe cadrul fix cu suruburi.
Lungimea de la mijlocul chesonului pana la arborele scurt (folosit la roata dintata intermediara, care schimba sensul de rotatie) este egala cu lungimea de la mijlocul chesonului pana la arborele lung de la roata speciala dintata montata pe rola cu suruburi, care ridica cele 2 greutati, conf. inventie si fig. 1. 

Ambele suporturi (suportul simplu si suportul complex) au aceeasi lungime de la mijlocul chesonului pana la sectorul dintat. Ambele suporturi simplu si complex (pentru schimbarea sensului de rotatie) se realizeaza dintr-un singur suport monobloc, folosandu-se multiple rigidizari pentru o angrenare corecta, inclusiv si la roata dintata intermediara cu sectorul dintat realizat cu role, cu diametrul foarte mic.
Toate cele 16 role sunt egale şi fiecare are o degajare cu rol de tambur pentru infasurarea cablului care pune in mişcare greutatea care se ridica din centru chesonului pe circumferinta conf. inventie si fig. 1.
La un capat al chesonului rola se roteste si cablul se desfasoaa atat timp cat chesonul se roteste cu 22.5 grade. La rotirea miniturbinei cu 180 de grade, la acelasi cheson, trebuie schimbat sensul de rotatie a rolei cu suportul complex, cu roata speciala dintata intermediara, descrisa mai sus.

Pag 28

Cablul se infasoara peste ambele role si se prinde cu o procedura clasica de cele 2 greutati care sunt asamblate cu o tija intre ele pentru a avea ambele greutati pe aceeasi raza conf. inventie.
Atentie! Daca se roteste miniturbina cu ~10 rotatii pe minut se poate face accident datorita suprasolicitarii constructiei metalice sau prin ruperea cablului, deci este necesar sa se realizere o protectie corespunzatoare.
In interiorul celor 8 chesoane se deplaseaza 16 greutati. Din care la fiecare ciclu: 8 greutati fi-vor numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric si 8 greutati in centrul turbinei, fiindca din cele 16 greutati, numai 2 greutati se ridica continuu (intr-o fractiune de secunda). 
La fiecare ciclu, una spre centru si a 2-a spre circumferinta, conf. ansamblu virtual link:   
http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/virtual%20ansamblu.html      

Acest lucru se realizeaza prin angrenarea celor 24 roti dintate speciale (16 roti plus 8 roti intermediare). Toate cele 24 roti sunt actionate, pe rand, la fiecare cheson. 8 roti asamblate pe suportul simplu si 16 roti asamblate pe suportul complex. Toate rotile dintate sunt actioneaza fortat cu cele 8 cadre fixe .

Fiecare rola are un singur canal pentru infasurarea cablului necesar pentru ridicarea celor 2 greutati, care se ridica in momentul in care roata dintata speciala, montata pe rola cu suruburi, este actionata de sectorul realizat din role cu diametrul foarte mic, montate cu suruburi pe cadrul fix. 
 
Mecanismul rudimentar de ridicare a greutatilor, inclusiv a suporturilor rola determina o rotire, miscare osciletorie (si nu numai) a celor 16 role.
Pentru o angrenare corecta a rotilor dintate speciale (montate cu suruburi pe rola) cu sectorul special dintat realizat din role cu diametrul foarte mic este necesar asamblarea unui profil din tabla, in partea superioara a celor 9 cadre fixe, realizandu-se un ansamblu monobloc fabricat din:
placa pe care se asambleaza cu suruburi cele 9 cadre fixe care sustine pe un arbore fix toate cele 8 chesoane, acest lucru se poate realiza prin: la fiecare cadru fix se monteaza, intr-o gaura, un arbore fix perpendicular pe placa din tabla a cadranului fix.
La fiecare capat al arborelui fix, pe o placa patrata, se monteaza cu suruburi, o alta placa din tabla sau plastic, care este asamblata la mijlocul fiecarui cheson, cu o procedura clasica, astfel incat sa se respecte unghiul de 22.5 grade dintre cele 8 chesoane, care trebuie sa fie paralele intre ele, conf. inventie si fig. 1.
Datorita faptului ca miniturbia gravitatinala se realizeaza cu mijloace rudimentare are tolerante plus sau minus de  ~1 mm. Chesoanele prin rotire cu ~4 rotatii pe minut, are bataie axiala, radiala si frontala, precum si miscarea oscilatorie mare. Toate aceste probleme se poate rezolva primitiv prin procedura:
Pe profilul din tabla, asamblat in partea superioara a celor 9 cadre fixe, in partea inferioara a profilului, intre 2 cadre fixe, in locul de trecere a rolelor care ridica greutatile, in zona celor 22.5 grade, atat cat este unghiul dintre cele 8 chesoane se monteaza cu suruburi 2 distantiere din tabla care vor chida rola.
Cele 16 role poate avea diametrul de ~ 30 cm si grosimea de ~3 cm.

Pag 29

Pentru alinierea rotilor dintate speciale cu rolele foarte mici, asamblate pe sectoarele de pe cadranele fixe cu suruburi, cele 16 role care ridica cele 2 greutati trebuie sa treaca obligatoriu printre cele 2 distantiere, care vor chida rola fiecarui 

 cheson astfel incat sa treaca printre ele, fiindca distanta dintre cele doua distantiere este de 33 mm, cu o toleranta de plus sau minus un milimetru. La intrarea si iesirea rolelor distanta maxima dintre distantiere este de ~9 cm. Pentru a nu bloca rola cele 2 distantiere in zona indoirii are raza de ~6 mm.
Miniturbia gravitatinala realizata rudimentar are pierderi mari de energie mecanica datorita frecarilor multiple inclusiv cu ghidarea celor 8 chesoane. Dar castigul de lucru mecanic este cu mult mai mare fiindca la fiecare ciclu se ridica numai 2 gereutati aproape vertical si coboara 7 greutati conf. inventie.
Deblocarea greutatii la urcare si blocarea greutatii pe circumferinta se face printr-o procedura clasica chiar si c-un mecanism simplu care actioneaza niste bile cu arcuri.
Astfel in timpul rotirii miniturbinei se ridica la fiecare ciclu numai 2 greutati aproape vertical, si numai in acest fel greutatea din centrul miniturbinei ajunge pe circumferinta.
La o rotatie completa sunt ~16 cicluri. Un ciclu este realizat intr-o fractiune dintr-o rotatie, conf. inventie.  Detalii la telefon 0770561002” 
Descriere tip revendicare pentru *Perpetuum mobile de speta intai N + 1’, var. 2*
Perpetuum mobile de speta intai N + 1’, utilizeaza numai forta de gravitatie pentru a produce lucru mecanic gratuit si energiei electrica gratuita, si este caracterizat prin aceea ca, conf. revendicarii 1 si 15, pentru prima data in era noastra procedeul de utilizare a forţei de gravitaţie este inclus in toate tipurile de turbine gravitationale, care are un singur concept inventiv general fiindca toate in timpul functionarii folosesc un grup cu parghii fara brate scurte (un grup cu forte neconservative), care realizeaza entitatea excentricitatii permanente numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, si tot pentru prima data in era noastra la Perpetuum mobile de speta intai, cu ajutorul unui grup de cadre fixe se ridica aproape vertical greutatea din centru chesonului pe circumferinta si astfel se realizeaza entitatea excentricitatii permanente numai in cdranul 1 in sens trigonometric, care roteste continuu turbina si produce la arborele turbinei lucru mecanic gratuit. Perpetuum mobile de speta intai N + 1’, se roteste continuu cu un castig continuu nesemnificativ dar poate tine in functiune unul sau doua aparate electrocasnice pentru bucatarie.
Descriere tip revendicare pentru *Perpetuum mobile de speta a patra*
– Perpetuum mobile de speta a patra actionat de grupuri cu parghii fara brat scurt, caracterizat prin aceea ca, conf. revendicarii 1, 15 si 16, in prima faza foloseşte aceeaşi procedura pentru a realiza 3 excentricităţi fiind constituit din aceleasi ansamble si subansamble, conf. fig. 1 si fig. 2. Prima entitate este grupul celor 8 greutati din apropierea centrului turbinei care au atributia de-a realiza un grup cu parghii fara brat scurt (grup cu forte neconservative). A doua entitate sunt grupul cu greutati de pe circumferinta cu energie potentiala maxima in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, care in timpul functionarii turbinei la parametrii proiectati are atributia de-a produce energie

Pag 30

 (lucru mecanic gratuit) la arborele turbinei gravitationale conf. inventie si fig. N/2. Intre primele doua entitati, in tot timpul functionarii turbinei conf. inventie si fig. N/2, este o relatie obligatorie fiecare cu alta atributie (nontransferabila). Cele  doua entitati realizeaza (produce) o subentitate cu nr. 3, numita de inventator excentricitate permanenta conf. inventie. Subentitatea cu nr. 3, excentricitatea permanenta conf. inventie, are legatura directa numai cu entitatea nr. 2 si are aceleasi atributii. Atributiile celor trei entitati si corelatia dintre ele este descrisa in lucrarile care sustine inventia mileniului 3, inclusiv pe link:
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html
Entitatea cu nr. 3, excentricitatea permanenta, are locatia in cadranul 1 in sens trigonometric, este oscilanta, aproape fixa, intr-un dreptunghi cu lungimea paralela cu axa 0y si latimea paralela cu axa 0x. Entitatea excentricitatii permanente nr. 3, din cadranul 1 in sens trigonometric este punctul material purtator de masa rezultat datorita unor grupuri de parghii fara brate scurte, la ambele faze, conf. inventie. Entitatea excentricitatii permanente, conf. inventie, este o forta neconservativa controlata 99.99%, un punct material (ipotetic) localizat, in interiorul cercului, in permanenta in cadranul 1 in sens trigonometric, care roteste turbina si produce la arborele turbinei lucru mecanic gratuit.
– *Perpetuum mobile de speta a patra mixt nr. 1* utilizeaza forţa de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice gratuita, folosită la producerea energiei electrice aproape gratuita, caracterizata prin aceea că este realizată din infrastructura conf. fig. 1, 2, 4, 5 etc si suprastructura tamburului conform fig. 1/A, 2/A si 2/B cu doi arbori orizontali, amplasati pe nişte lagăre autoreglabile, alimentata din exteriorul sistemului de la o sursă de energie convenţională pentru a deplasa 24 de puncte materiale conf. fig. 1 si fig. 2/A cu mijloace de ridicat si transportat în interiorul chesoanelor si in exteriorul tamburului, punctele materiale sunt comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel ca, la fiecare ciclu care este o parte mică dintr-o rotaţie completă, 14 puncte materiale să fie într-o poziţie periferică extremă în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 (7 greutati la infrastructura si celelalte 7 la suprastructura) în sens trigonometric si numai 7 punctele materiale în centrul turbinei gravitationale mixte la infrastructura, pentru că în permanenţă, la fiecare ciclu, dintre cele 16 punctele materiale de pe circumferinta se ridică, una spre centru, una spre circumferinţă, conform fig. 1. si una numai pe circumferinta conform fig. 2/A. Celelalte 14 puncte materiale se deplaseaza in sensul de rotatie a turbinei gravitationale mixte pe circumferinta infrastructurii si a suprastructurii realizând menţinerea centrului de greutate a turbinelor mixte în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel că datorită excentricităţii permanente turbina mixta se roteşte şi prin cel de al doilea arbore energia mecanică produsă gratuit, acţionează, cel putin 2 generatoare producând energie electric aproape gratuita.
– Perpetuum mobile de speta a patra actionat de grupuri cu parghii fara brat scurt, caracterizat prin aceea că, conf. revendicării 1, in prima faza foloseşte aceeaşi procedura pentru realizarea excentricităţii fiind constituit din aceleasi ansamble si subansamble, conf. fig. 1 si fig. 2, realizeaza un grup de 8 parghii de ordin 1, cu brate scurte, pentru ca: facem legatura dintre greutati cu o tija mai lunga (oricat se doreste), caci sistemul semihibrid al celor 8 parghii de ordin zero este DESCHIS si permite realizarea parghiilor cu orice brate scurte se doreste, inclusiv cu toate cele 16 greutati numai in cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric. Daca se realizeaza cele 8 parghii cu brate scurte sistemul ramane DESCHIS, dar cu un castig de energie cu mult mai mic. 

Pag 31

– Perpetuum mobile de speta a patra actionat de grupuri cu parghii fara brat scurt, caracterizat prin aceea că, conf. revendicării 1, x si y, in prima faza foloseşte aceeaşi procedura pentru realizarea excentricităţii fiind constituit din aceleasi ansamble si subansamble, conf. fig. 1, fig. 2 si fig. N/2, si poate realiza orice grup cu parghii cu brate scurte sau fara brate scurte, aceste grupuri cu parghii mentionate mai sus genereaza structura de rezistenta (din punct de vedere teoretic), a inventiei:
‐Legea I.SABAU pentru *N* grupuri cu parghii fara brate scurte, link:
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/pirghie%20.0..html 
‐Legea I.SABAU pentru excentricitatea permanenta, link:
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/legile%20excentricitatii%20permanente.html
‐Legea lucrului mecanic multiplu, link:
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/lucru%20mecanic%20multiplu.html 
‐Legea I. Sabau pentru grupuri de forte neconservative cu entropie controlata (sau o ramura noua la a doua Lege a Termodinamicii), link:
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html 
Din legitatile mentionate mai sus, in descrierea inventiei, sunt citate fragmente si pagini din fiecare lege, toate fi-vor anexate la rubrica 12. 17, la alte documente, conf. regulament.
– *Perpetuum mobile de speta a patra mixt nr. 2*, caracterizat prin aceea ca, conform revendicărilor toate tipurile de turbine gravitationale foloseste centrale electrice gravitaţionale pentru *Perpetuum mobile de speta a patra* conf. fig. 6; centrale electrice gravitaţionale foloseşte acelaşi procedeu pentru realizarea entitatea excentricităţi permanente numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric la toate ansamblurile gravitaţionale utilizate, foloseşte acelaşi principiu de functionare utilizand structura de rezistenta a inventiilor (din punct de vedere teoretic): parghii de ordin zero fara brate scurte, lucru mecanic multiplu si entitatea excentricitatii permanente pentru fabricarea turbinelor gravitationale care  se realizeaza in trei faze distincte, conf. inventie la toate ansamblurile gravitaţionale utilizate; centralele electrice gravitaţionale sunt constituite din: zece hale industriale ( 4 ), fiecare dintr-o singură travee cu formă dreptunghiulară echipată cu cel mult două poduri rulante ( 5 ), şi ~20 ansamble gravitaţionale ( 1 ), care sunt echipate fiecare cu: sursă de energie convenţională (2) , pentru manipularea greutăţilor în interiorul chesoanelor (conf. fig. 1) , multiplicatoare de turaţie care sunt antrenate de un grup cu 8 parghii fara brat scurt (8 forte neconservative cu entropie controlata 99.9%) si generatoare ( 3 ), centrul de comandă şi control (7) , fundaţia continuă circulară cu radier ( 8 ), transformatoare ( 9 ), drumuri de acces ( 10 ) şi alte anexe aferente ansamblurilor gravitaţionale.
Cateva din avantajele inventiei mileniului 3, realizata cu 8 parghii fara brat scurt: 
– Inventia produce lucru mecanic gratuit si energie electrica aproape gratuita cu cele mai mici preturi din era noastra, fara poluare, si rezolva energia viitorului.
–  Inventia este o punte de legatura intre forte conservative si grupuri cu forte neconservative. Forta de gravitatie fiind gratuita, turbina gravitationala produce lucru mecanic gratuit.
–turbinele gravitationale daca se implementeaza, la nivel mondial, rezolva partial incalzirea globala prin reducerea poluarii pe Terra cu cel putin 25%, prin: sere, irigatii, baraje de verdeata si opreste estinderea desertului prin realizarea unor oaze de verdeata cu apa extrasa de la adancimi foarte, foarte mari.

Pag 32

– turbinele gravitationale rezolva si  problema apei potabile prin desalinizare, fiindca foloseste lucru mecanic gratuit. Si lucru mecanic gratuit produce energie electrica aproape gratuita. 

   – turbinele gravitationale ne ajuta si la dezastre naturale, sau furtuni solare sau furtuni electromagnetice (care distrug sistemele informationale) si fac imposibil de furnizat energia electrica cu procedeul clasic.
– turbinele gravitationale inlocuieste toate turbinele: eoliene, hidraulice, centrale electrice, centrale termoelectrice, centrale nuclearo-electrice etc. Conf. link:   

http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/structura%20de%20rezistenta.html  
– turbinele gravitationale conf. inventie are reteaua proprie de distributie in zona in care se asambleaza: case, vile, spitale, firme, sate, orase, pe munte, pe apa, sub apa, sub pamant, oriunde in desert etc., fiindca se fabrica in firme speciale, se transporta, si se asambleaza oriunde este nevoie. 

– la turbinele gravitationale proiectarea incepe de la generatorul electric disponibil (de la toate tipurile de turbine care fi-vor inlocuite cu turbina gravitationala), continua cu multiplicatorul si se termina cu proiectarea turbinei.
– datorita turbinelor gravitationale, fiindca energia electrica este aproape gratuita (conf. inventie) incepe era robotilor la toate nivelele, extinzandu-se intr-un ritm accelerat tehnologia din domeniu.  

Pana in anul ~2050 munca fizica (manuala) fi-va executata complet de roboti. Modularizarea continua a robotilor umanoizi in raport cu noile profesii la nivel global este posibila, numai daca se implementeaza inventia la nivel mondial.

Datorita inventiei mileniului 3 oamenii nu vor mai muri de foame, de frig etc. 
Daca nu se implementeaza inventia, la nivel mondial, dezastrele naturale fi-vor din ce in ce mai mari in viitorul apropiat.

Dupa implementarea inventiei la nivel mondial incazirea globala fi-va o perioada diminuata, la fel si dezastrele naturale.  

Cu voia şi puterea lui Dumnezeu,
inventatorul turbinelor gravitaţionale.
e-mail: sabauioan1@yahoo.com 
cu stimă, Ioan Sabău. 

Pag 33

Toate revendicarile de la inventia *mama* cu titlul *Turbina gravitationala mixta*
        1 – Procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice folosită la producerea energiei electrice, este caracterizat prin aceea că prima fază e realizată dintr-un ansamblu gravitaţional, confecţionat din 8 chesoane, cu 8 puncte materiale pe circumferinţa şi unghiurile dintre 2 chesoane consecutive este de 22.5 grade. Cele 8 puncte materiale in timpul funcţiionării sunt 8 parghii fară braţe scurte (8 forţe neconservative), cu funţionare ciclică (un ciclu are două faze), conf. invenţie, fig. 1, fig. 2  si fig. N/2, cu arbori orizontali, amplasat pe nişte lagăre autoreglabile, alimentat din exterior de la o sursă de energie electrica pentru a deplasa 16 greutăţi cu mijloace de ridicat în interiorul a 8 chesoane, greutăţile fiind comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel încât, la fiecare ciclu  care este o parte mică dintr-o rotaţie completă, 7 greutăţi să fie într-o poziţie periferică extremă în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, celelalte 7 greutăţi sunt în centrul ansamblului gravitaţional, pentru că în permanenţă, la fiecare ciclu, dintre cele 16 greutăţi numai 2 se ridică, una spre centru şi a doua spre circumferinţă, conf. fig. 1; turbina gravitaţională, conf. fig. 2, este constituită din: chesoane ( 2 ), în interiorul cărora sunt deplasate greutăţile ( 3 ), cu mecanisme de ridicat ( 16 ), prin intermediul blocurilor cu role ( 5 ), a cablului ( 6 ), pe nişte şine ( 7 ), sprijinindu-se pe nişte role ( 8 ); greutăţile sunt ancorate de tamburul roţii dinţate ( 4 ), acţionată de roata dinţată ( 9 ), pusă în mişcare de reductorul ( 24 ) şi motorul ( 25 ), cu care se frânează greutăţile sau se pun în mişcare realizând menţinerea centrului de greutate al ansamblului turbină numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel că datorită excentricităţii permanente(entitatea excentricităţii)  ansamblul gravitaţional se roteşte şi prin cel de al doilea arbore energia mecanică produsă, în a doua fază, acţionează prin intermediul unei roţii dinţate un multiplicator de turaţie, care antrenează, în ultimă fază două generatoare producând energie electrică.  
        2 – Procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice folosită la producerea energiei electrice, caracterizat prin aceea că, conf. revendicării 1, instalaţiile gravitaşionale conf. figura 3, foloseşte parţial procedeul pentru realizarea excentricităţii la variantele particulare conf. detaliu 3/C în care manipularea greutăţilor ( 2 ), se realizează cu energie pneumatică pe ghidajele ( 5 ) sau pe pernă de aer, astfel încât greutăţile să fie plasate pe aceeaşi rază la extremităţile ei, înfluienţînd pozitiv excentricitatea permanenta a instalaţiilor gravitaţionale cu toate greutăţile ( 2 ), care sunt numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, furnizînd lucru mecanic, ce poate fi utilizat în diverse scopuri.
       3 – Procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice folosită la producerea energiei electrice, caracterizat prin aceea că, conf. revendicării 1, motorul gravitaţional conf. fig. 4, foloseşte acelaşi procedeu pentru realizarea excentricităţii permanente şi este constituit din: chesoane ( 2 ), pe care sunt asamblaţi cilindrii ( 3 ), cu pistoanele ( 4 ), echipate cu segmenţi de etanşare ( 5 ), garniturile manşetă ( 6 ), etanşază tija ( 7 ), prin intermediul căreia se deplasează greutăţile ( 8 ) care pe suprafaţa inferioară şi superioară au asamblate plăci de oţel sau fontă ( 10 ), ele conţinând nenumărate duze de diametru foarte mic, ce intreţin un fuleu de aer ( 11 ) de câteva zecimi de milimetru, distribuţia aerului comprimat făcându-se pe partea laterală a chesonului prin canalul ( 12 ), realizând perna de aer necesară în timpul deplasări greutăţilor, care sunt în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric furnizând energie mecanică pentru a produce energie electrica.
       4 – Procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice folosită la producerea energiei electrice, caracterizat prin aceea că, conform revendicări 1, agregatul gravitaţional TG.IIS.94.0, conf. figura 5, foloseşte acelaşi procedeu pentru realizarea excentricităţii permanente |

Pag 34

 (a entitatii excentricităţii permanente) şi funcţionează în felul următor: motorul ( 13 ), pune în mişcare alternativă în ambele sensuri arborele de ieşire din reductorul ( 12 ), transmiţînd mişcarea de rotaţie coroanelor dinţate (11 ) şi ( 10 ) care prin intermediul cablului ( 5 ) şi a rolelor( 4 ), menţine în mişcare sau frânează greutăţile ( 2 ), realizand excentricitatea agregatului gravitaţional numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel agregatul se roteşte producînd energie mecanică pe care o putem folosi şi la producerea energiei electrice.
         5 – Procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice folosită la producerea energiei electrice, caracterizat prin aceea că, conform revendicării 1, toate ansamblurile gravitaţionale realizate din chesoane folosesc acelaşi procedeu pentru realizarea excentricităţii permanente; indiferent de denumirea lor, avand chesoane cu: lungime, număr şi formă geometrică variabilă în raport cu puterea instalată în MW; pentru a produce energie electrică ansamblele gravitaţionale sunt echipate cu: sursă de energie convenţională, lagăre autoreglabile, multiplicator de turaţie, generatoare şi anexele aferente lor.  
         6 – Procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice folosită la producerea energiei electrice, este caracterizata prin aceea că conform partial revendicării 6, jucaria gravitationala, realizata din 8 chesoane, cu 16 magneti, produce curent electric cu cele 8 parghii de ordin 0, conf. fig. 1, in felul urmator: la deblocare se arunca un singur punct material cu un resort (arc) si-n acelasi timp punctul material este atras de cel de-al doilea magnet, din chesonul propriu, decupat conf. fig. 2/F; viteza punctului material comprima arcul care protejaza magnetul din acelasi cheson, si declansaza sistemul de prindere care tine punctul material pana se deblocheaza deoarece ii vine randul sa se ridice iarasi din punctual A, conf. fig. 1, realizand excentricitatea permanenta a punctelor materiale numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel jucaria gravitationala cu cele 8 parghii de ordin 0, roteste turbina, care realizeaza excentricitatea permanenta producand energie electrica.
         7 – Procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice folosită la producerea energiei electrice, este caracterizata prin aceea că conform partial revendicării 1, turbina gravitationala varianta 3/b, in  prima fază e realizată dintr-un tambur cu arbori orizontali, conform fig. 2/A, amplasat pe nişte lagăre autoreglabile, alimentat din exterior de la o sursă de energie convenţională, pentru a deplasa opt minilocomotive pe sine speciale cu proceduri clasice comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel încat, la fiecare ciclu care este o parte mică dintr-o rotaţie completă, 8 minilocomotive să fie într-o poziţie periferică extremă în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel în permanenţă, la fiecare ciclu, dintre cele opt minilocomotive numai una se ridică pe circumferinţă în sens invers faţă de rotirea tamburului; tamburuii au: diametere,  lungime şi formă geometrică variabilă în raport cu puterea instalată în MW; pentru a produce energie electrică tamburul este actionat de pârghii de ordin 0; tamburul foloseşte 8 pârghii realizate de 8 minilocomotive numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric şi este echipat cu: lagăre autoreglabile, multiplicator de turaţie, generatoare, sursă de energie convenţională şi anexele aferente lor; astfel că datorită excentricităţii permanente (entitatii excentricităţii permanente) , conform fig. 2/A, tamburul se roteşte şi prin cel de al doilea arbore energia mecanică produsă prin lucru mecanic multiplu, în a doua fază, acţionează prin intermediul unei rotii dintate un multiplicator de turaţie, care antreneaza, în ultima fază, doua generatoare, producând energie electrică.
         8 – Procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice folosită la producerea energiei electrice, este caracterizata prin aceea că conform partial revendicării  1

Pag 35

 miniturbina gravitationala TG2002,produce energie mecanica folosită la producerea energiei electrice, conf. fig. 1/D si 2/D, cu cele 8 parghii de ordin 0 printr-un lant cinematic realizat cu energie electrica si prin stimularerea rot/min, doar atunci cand este nevoie, cu un motor (1), care activeaza reductorul (2), care transmite rotatia necesara la arbore (3), care se roteste cu cele 7 parghii (4), caci o parghie se ridica, conf. inventie; roata dintata cu dintii inclinati (5), sustine greutatea celor 8 parghii si prin intermediul punctului material (6), care coboara sau se ridica pe coroana dintata (7) realizeaza in timpul functionarii, impreuna cu celelalte 7 parghii, energie mecanica; si prin intermediul arborelui (3), o transmite la multiplicatorul de turatie (8), care o transmite la cele doua generatoare (9), care produc energie electrica; miniturbina gravitationala TG2002, produce energie mecanica folosită la producerea energiei electrice , conf. fig. 1/D si 2/D  si fara motor (1), si reductor (2), caci poate realiza conform var. II, functionarea miniturbinei gravitationale doar prin deblocarea celor 8 parghii, conf. inventii si fig. 2/A, si fara a stimula rotatiile/minut.
         9 – Procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice folosită la producerea energiei electrice, caracterizat prin aceea că,  conform partial revendicării 1, parghiile de ordin 0 (8 parghii fara brate scurte), conf. inventie, fig. 1 si fig. 2/A, sunt utilizate pentru rotirea ansamblurilor si a mecanismelor de orice fel, inclusiv la cele descrise in prezenta descriere, pentru a produce lucru mecanic utilizand forţa de gravitaţie si energie conventionala, pentru producerea energiei electrice, caracterizat prin aceea că prima fază e realizată dintr-un ansamblu, mecanism de orice fel cu arbori orizontali, amplasat pe nişte lagăre autoreglabile, alimentat prin interiorul arborelui de la o sursă de energie convenţională pentru a manipula o parghie completa sau puncte materiale comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel încît, la fiecare ciclu  care este o parte mică dintr-o rotaţie completă, sa se realizeze o greutate excentrica permanenta într-o poziţie periferică extremă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel că datorită excentricităţii permanente (entitatii excentricităţii permanente) ansamblul si mecanismul de orice fel se roteşte şi prin cel de al doilea arbore energia mecanică produsă, în a doua fază, acţionează prin intermediul unei rotii dintate un multiplicator de turaţie, care antreneaza,  în ultima fază, doua generatoare producând energie electrică.
         10 – Turbina gravitationala mixta este caracterizata prin aceea că in prima fază e realizată infrastructura conf. fig. (1, 2, 4, 5) si suprastructura tamburului conf. fig. (1/A, 2/A si 2/B) cu doi arbori orizontali, amplasati pe nişte lagăre autoreglabile, alimentat din exterior de la o sursă de energie electrica pentru a deplasa 32 de puncte materiale conf. fig. 1 si fig. 2/A cu mijloace de ridicat si transportat în interiorul chesoanelor si in exteriorul tamburului, punctele materiale sunt comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel ca, la fiecare ciclu care este o parte mică dintr-o rotaţie completă, 14 puncte materiale să fie într-o poziţie periferică extremă în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric si numai 7 puncte materiale în centrul turbinei gravitationale mixte, pentru că în permanenţă, la fiecare ciclu, dintre cele 16 punctele materiale de pe circumferinta se ridică, una spre centru, una spre circumferinţă, conform fig. 1. si una pe circumferinta conform fig. 2/A. Celelalte 14 puncte materiale se deplaseaza in sensul de rotatie a turbinei gravitationale mixte pe circumferinta infrastructurii. si pe circumferinta suprastructurii realizând menţinerea centrului de greutate al turbinei gravitationale mixte numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel că datorită entitatii excentricitatii permanente turbina se roteşte şi prin al 2-lea arbore energia mecanică produsă, si in a doua fază, acţionează prin intermediul unei roţii dinţate un multiplicator de turaţie, care antrenează, în ultimă fază cel puţin două generatoare care produce pentru prima data in era noastra lucru mecanic gratuit si energie electrică gratuită, fiindca forta de gravitatie este gratuita.  
   
Pag 36

         11 – Turbina gravitationala mixta, este caracterizata prin aceea că conform revendicării nr. 10, realizeaza menţinerea centrului de greutate al turbinei gravitationale mixte si conf. legi a treia a excentricitatii permanente;  calitatea entitatii excentricitatii permanente este de a se gasi in afara centrului unui ansamblu, unei turbine etc. astfel un grup de parghii fara brate scurte din interiorul si din exteriorul unor ansamble, turbine etc. realizate din chesoane (conform fig. 2) echipate in exterior, pe circumferinta,  cu un tambur (numai cu suprastructura tamburului; caci, in acest caz, infrastructura este conform fig. 2 realizata din chesoane) pentru a realiza fiecare cate o excentricitate permanenta in timpul functionarii numai în cadranele 1 şi 4 sau în cadranele 2 si 3 în sens trigonometric, conform fig. 1 si fig. 2/A. Calculele pentru  excentricitatea permanenta (entitatea excentricitati permanente) la turbina gravitationala mixta se calculeaza cu formula parghiei ; cu formula parghiilor de ordin 0 (8 parghii fara brate scurte) cu formulele lucrului mechanic si cu formulele lucrului mecanic multiplu: F1 x b1 > F2 x b2 ; F = x(GgL);  F = ~ (GgL) : x’ (x’=brat scurt ipotetic);  L=mgh; Lmm min. = {Cmg – (Umg : 2)} x h; Lmm = x(6mgh) si Lmm max. = x(Cmgh – Umgh*) + y(Smgh**)     
Intersectia medie a celor 8 inaltimi si a celor 8 brate ale celor 8 greutati de pe circumferinta determina pozitia punctului material purtator de masa
), pozitia punctului material purtator de masa este la intersectia medie a celor 8 inaltimi si a celor 8 brate ale celor 8 greutati de pe circumferinta
         12 – Turbina gravitationala mixta, este caracterizata prin aceea că conform revendicării nr. 10 si 11 realizeaza menţinerea centrului de greutate al turbinei gravitationale mixte conf. legi a treia a excentricitatii permanente numai in cadranul 1, poziția excentricitatii permanente poate fi definita exact, in cadranul 1 in sens trigonometric printr-un punct material purtator de masa, folosind pozitia numai a unuia dintre punctele sale geometrice (adimensional), pozitia punctului material purtator de masa este la intersectia medie a celor 8 inaltimi si a celor 8 brate ale celor 8 greutati de pe circumferinta la prima faza, conf. inventie fig. 1 si fig. N/2. La a 2-a faza, pozitia punctului material purtator de masa este la intersectia medie a celor 7 inaltimi si a celor 7 brate ale celor 7 greutati de pe circumferinta, conf. inventie fig. 1 si fig. N/2, detalii de la pag. 38 pana la pag. 42, pe link:   http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html   
         13 – Turbina gravitationala mixta, este caracterizata prin aceea că conform revendicării nr. 10 si 11 realizeaza menţinerea entitatii centrului de greutate al turbinei gravitationale mixte cu procedura descrisa la “Constanta fizica a ciclului” la care se realizeaza o viteza ocilanta in limitele impuse prin “entropie controlata” la fiecare ciclu, la fiecare faza distincta, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2,  deoarece  avem o succesiune cu fenomene si manifestari care se produc in cadrul unui proces repetabil continuu, in aceeasi ordine, la ambele faze, fiindca constanta fizica a ciclului include un ciclu complet (indiferent de tipul turbinei) si fiecare faza are o independenta proprie completa conf. inventiei, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2, detalii de la pag.29 pana la pag. 38, pe link: http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html   
         14 – Procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice folosită la producerea energiei electrice, caracterizat prin aceea că, conform partial revendicării nr. 1 si revendicarii nr. 9, centralele electrice gravitaţionale conf. fig. 6, foloseşte acelaşi procedeu pentru realizarea entitatii excentricităţi permanente numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric la toate ansamblurile gravitaţionale utilizate;

Pag 37

centralele electrice gravitaţionalefoloseşte acelaşi principiu de functionare utilizand structura de rezistenta a inventiilor (din punct de vedere teoretic): 8 parghii fara brate scurte (8 forte neconservative), lucru mecanic multiplu si entitatea excentricitatii permanenta; functionarea turbinelor gravitationale se realizeaza in 3 faze distincte, la toate ansamblurile gravitaţionale utilizate; centralele electrice gravitaţionale sunt constituite din: zece hale industriale ( 4 ), fiecare dintr-o singură travee cu formă dreptunghiulară echipată cu cel mult două poduri rulante ( 5 ), şi cel puţin şaisprezece ansamble gravitaţionale ( 1 ), care sunt echipate fiecare cu: sursă de energie convenţională ( 2 ), pentru manipularea greutăţilor în interiorul chesoanelor (conf. fig. 1) , multiplicatoare de turaţie care sunt antrenate (actionate) de un grup cu 8 parghii fara brate scurte (8 forte neconservative cu entropie controlata 99.99%) si generatoare ( 3 ), centrul de comandă şi control (7) , fundaţia continuă circulară cu radier ( 8 ), transformatoare ( 9 ), drumuri de acces ( 10 ) şi alte anexe aferente ansamblurilor gravitaţionale.
         15 – Perpetuum mobile de speta intai N + 1’, utilizează numai forţa de gravitaţie pentru a produce lucru mecanic gratuit si energiei electrica gratuita, si este caracterizat prin aceea că prima fază e realizată dintr-un ansamblu gravitaţional, confectionat din 8 chesoane şi unghiurile dintre 2 chesoane consecutive este de 22.5 grade, care in timpul functionarii sunt 8 parghii fara brate scurte (8 forte neconservative), cu functionare ciclica (cu 16 cicluri la una rotatie pe minut), conf. inventie şi fig. 1, cu un arbore orizontal, amplasat in 8 bucse (fiecare bucsa cu 2 flanse laterale), asamblate cu suruburi: pe arbore, pe fiecare cheson (care are cate 2 flanse pe patile laterale) si pe flansele celor 8 cadre fixe; rezultand un ansablu monobloc cu 8 chesoane, si in interiorul celor 8 chesoane se deplaseaza 16 greutati, prin angrenarea unor roti dintate, conf. inventie, din care: 14 greutati fi-vor continuu numai in cdranele 1 si 4 in sens trigonometric, fiindca din cele 16 greutati, numai doua se ridica, aproape vertical din centrul turbinei gravitationale pe circumferinta conf. fig. 1, acest lucru este posibil cu ajutorul a 2 suporti asamblati la ambele capete ale celor 8 chesone (suportul simplu si suportul complex) si au aceeasi lungime de la mijlocul chesonului pana la sectorul dintat asamblat pe cele 8 cadre fixe cu suruburi. 8 suporturi simple si 8 suporturi complexe (pentru schimbarea sensului de rotatie). suporturile se realizeaza dintr-un singur suport monobloc, folosandu-se multiple rigidizari pentru o angrenare corecta, inclusiv si la roata dintata intermediara (de la sectorul complex) cu sectorul dintat care poate sa fie realizat si cu role, cu diametrul foarte mic. Cele 16 roti dintate speciale sunt montate cu suruburi pe 16 role si actioneaza deodata cu rotirea rolei, in partea superioara a miniturbinei, numai la o deschidere de 22.5 grade, atat cat este unghiul dintre cele 8 chesoane. Toate cele 16 role sunt egale şi fiecare are o degajare cu rol de tambur pentru infasurarea cablului care pune in mişcare greutatea care se ridica din centru chesonului pe circumferinta aproape vertical datorita celor 8 cadre fixe care astfel realizeaza entitatea excentricitatii permanente numai in cdranul 1 in sens trigonometric, care roteste continuu turbina si produce la arborele turbinei lucru mecanic gratuit.
         16 – Perpetuum mobile de speta intai N + 1’, utilizeaza numai forta de gravitatie pentru a produce lucru mecanic gratuit si energiei electrica gratuita, si este caracterizat prin aceea ca, conf. revendicarii 1 si 15, pentru prima data in era noastra procedeul de utilizare a forţei de gravitaţie este inclus in toate tipurile de turbine gravitationale, care are un singur concept inventiv general fiindca toate in timpul functionarii folosesc un grup cu parghii fara brate scurte (un grup cu forte neconservative), care realizeaza entitatea excentricitatii permanente numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, si tot pentru prima data in era noastra la Perpetuum mobile de speta intai, cu ajutorul unui grup de cadre fixe se ridica aproape vertical greutatea din centru chesonului pe circumferinta si astfel se realizeaza entitatea excentricitatii permanente numai in cdranul 1 in sens trigonometric,

Pag 38

care roteste continuu turbina si produce la arborele turbinei lucru mecanic gratuit. Perpetuum mobile de speta intai N + 1’, se roteste continuu cu un castig continuu nesemnificativ dar poate tine in functiune unul sau doua aparate electrocasnice pentru bucatarie.
         17 – Perpetuum mobile de speta a patra actionat de grupuri cu parghii fara brat scurt, caracterizat prin aceea ca, conf. revendicarii 1, 15 si 16, in prima faza foloseşte aceeaşi procedura pentru a realiza 3 excentricităţi fiind constituit din aceleasi ansamble si subansamble, conf. fig. 1 si fig. 2. Prima entitate este grupul celor 8 greutati din apropierea centrului turbinei care au atributia de-a realiza un grup cu parghii fara brat scurt (grup cu forte neconservative). A doua entitate sunt grupul cu greutati de pe circumferinta cu energie potentiala maxima in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, care in timpul functionarii turbinei la parametrii proiectati are atributia de-a produce energie (lucru mecanic gratuit) la arborele turbinei gravitationale conf. inventie si fig. N/2. Intre primele doua entitati, in tot timpul functionarii turbinei conf. inventie si fig. N/2, este o relatie obligatorie fiecare cu alta atributie (nontransferabila). Cele  doua entitati realizeaza (produce) o subentitate cu nr. 3, numita de inventator excentricitate permanenta conf. inventie. Subentitatea cu nr. 3, excentricitatea permanenta conf. inventie, are legatura directa numai cu entitatea nr. 2 si are aceleasi atributii. Atributiile celor trei entitati si corelatia dintre ele este descrisa in lucrarile care sustine inventia mileniului 3, inclusiv pe link: http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html
Entitatea cu nr. 3, excentricitatea permanenta, are locatia in cadranul 1 in sens trigonometric, este oscilanta, aproape fixa, intr-un dreptunghi cu lungimea paralela cu axa 0y si latimea paralela cu axa 0x. Entitatea excentricitatii permanente nr. 3, din cadranul 1 in sens trigonometric este punctul material purtator de masa rezultat datorita unor grupuri de parghii fara brate scurte, la ambele faze, conf. inventie. Entitatea excentricitatii permanente, conf. inventie, este o forta neconservativa controlata 99.99%, un punct material (ipotetic) localizat, in interiorul cercului, in permanenta in cadranul 1 in sens trigonometric, care roteste turbina si produce la arborele turbinei lucru mecanic gratuit.
         18 – *Perpetuum mobile de speta a patra mixt* utilizeaza forţa de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice gratuita, folosită la producerea energiei electrice aproape gratuita, caracterizata prin aceea că este realizată din infrastructura conf. fig. 1, 2, 4, 5 etc si suprastructura tamburului conform fig. 1/A, 2/A si 2/B cu doi arbori orizontali, amplasati pe nişte lagăre autoreglabile, alimentata din exteriorul sistemului de la o sursă de energie convenţională pentru a deplasa 24 de puncte materiale conf. fig. 1 si fig. 2/A cu mijloace de ridicat si transportat în interiorul chesoanelor si in exteriorul tamburului, punctele materiale sunt comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel ca, la fiecare ciclu care este o parte mică dintr-o rotaţie completă, 14 puncte materiale să fie într-o poziţie periferică extremă în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 (7 greutati la infrastructura si celelalte 7 la suprastructura) în sens trigonometric si numai 7 punctele materiale în centrul turbinei gravitationale mixte la infrastructura, pentru că în permanenţă, la fiecare ciclu, dintre cele 16 punctele materiale de pe circumferinta se ridică, una spre centru, una spre circumferinţă, conform fig. 1. si una numai pe circumferinta conform fig. 2/A. Celelalte 14 puncte materiale se deplaseaza in sensul de rotatie a turbinei gravitationale mixte pe circumferinta infrastructurii si a suprastructurii realizând menţinerea centrului de greutate a turbinelor mixte în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel că datorită excentricităţii permanente turbina mixta se roteşte şi prin cel de al doilea arbore energia mecanică produsă gratuit, acţionează, cel putin 2 generatoare producând energie electric aproape gratuita.

Pag 39

         19 – Perpetuum mobile de speta a patra actionat de grupuri cu parghii fara brat scurt, caracterizat prin aceea că, conf. revendicării 1, in prima faza foloseşte aceeaşi procedura pentru realizarea excentricităţii fiind constituit din aceleasi ansamble si subansamble, conf. fig. 1 si fig. 2, realizeaza un grup de 8 parghii de ordin 1, cu brate scurte, pentru ca: facem legatura dintre greutati cu o tija mai lunga (oricat se doreste), caci sistemul semihibrid al celor 8 parghii de ordin zero este DESCHIS si permite realizarea parghiilor cu orice brate scurte se doreste, inclusiv cu toate cele 16 greutati numai in cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric. Daca se realizeaza cele 8 parghii cu brate scurte sistemul ramane DESCHIS, dar cu un castig de energie cu mult mai mic. 
        20 – Perpetuum mobile de speta a patra actionat de grupuri cu parghii fara brat scurt, caracterizat prin aceea că, conf. revendicării 1, x si y, in prima faza foloseşte aceeaşi procedura pentru realizarea excentricităţii fiind constituit din aceleasi ansamble si subansamble, conf. fig. 1, fig. 2 si fig. N/2, si poate realiza orice grup cu parghii cu brate scurte sau fara brate scurte, aceste grupuri cu parghii mentionate mai sus genereaza structura de rezistenta (din punct de vedere teoretic), a inventiei:
‐Legea I.SABAU pentru *N* grupuri cu parghii fara brate scurte, link:
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/pirghie%20.0..html 
‐Legea I.SABAU pentru excentricitatea permanenta, link:
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/legile%20excentricitatii%20permanente.html
‐Legea lucrului mecanic multiplu, link:
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/lucru%20mecanic%20multiplu.html 
‐Legea I. Sabau pentru grupuri de forte neconservative cu entropie controlata (sau o ramura noua la a doua Lege a Termodinamicii), link:
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html 
Din legitatile mentionate mai sus, in descrierea inventiei, sunt citate fragmente si pagini din fiecare lege, toate fi-vor anexate la rubrica 12. 17, la alte documente, conf. regulament.
        21 – *Perpetuum mobile de speta a patra mixt*, caracterizat prin aceea ca, conform revendicărilor toate tipurile de turbine gravitationale foloseste centrale electrice gravitaţionale pentru *Perpetuum mobile de speta a patra* conf. fig. 6; centrale electrice gravitaţionale foloseşte acelaşi procedeu pentru realizarea entitatea excentricităţi permanente numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric la toate ansamblurile gravitaţionale utilizate, foloseşte acelaşi principiu de functionare utilizand structura de rezistenta a inventiilor (din punct de vedere teoretic): parghii de ordin zero fara brate scurte, lucru mecanic multiplu si entitatea excentricitatii permanente pentru fabricarea turbinelor gravitationale care  se realizeaza in trei faze distincte, conf. inventie la toate ansamblurile gravitaţionale utilizate; centralele electrice gravitaţionale sunt constituite din: zece hale industriale ( 4 ), fiecare dintr-o singură travee cu formă dreptunghiulară echipată cu cel mult două poduri rulante ( 5 ), şi ~20 ansamble gravitaţionale ( 1 ), care sunt echipate fiecare cu: sursă de energie convenţională (2) , pentru manipularea greutăţilor în interiorul chesoanelor (conf. fig. 1) , multiplicatoare de turaţie care sunt antrenate de un grup cu 8 parghii fara brat scurt (8 forte neconservative cu entropie controlata 99.9%) si generatoare ( 3 ), centrul de comandă şi control (7) , fundaţia continuă circulară cu radier ( 8 ), transformatoare ( 9 ), drumuri de acces ( 10 ) şi alte anexe aferente ansamblurilor gravitaţionale.
        22 – Inventia mileniului 3 este o inventie *mama* cu titlul *Turbina gravitationala mixta* care include toate tipurile de turbine gravitationale, mai importante, caracterizate prin aceea ca,

Pag 40

utilizeaza pentru functionare urmatoarele noutati absolute din era noastra: 4 legitati noi in fizica care da nastere la grupuri cu parghii fara brate scurte, care in tot timpul in care functioneaza, realizeaza grupuri cu forte neconservative, care in timpul functionarii sunt controlate de *constanta fizica a ciclului*, care include un ciclu complet si controleaza entropia 99.99%, printr-o procedura specifica numai si numai grupurilor cu forte neconservative si produce pentru prima data in era noastra lucru mecanic gratuit si energie electrica gratuita, fiindca forta de gravitatie este gratuita si nepoluanta.

Rezumatul inventiei *mama* cu titlul *Turbina gravitationale mixta* este revendicarea nr. 22.
Inventia mileniului 3 este o inventie *mama* cu titlul *Turbina gravitationala mixta* care include toate tipurile de turbine gravitationale, mai importante, caracterizate prin aceea ca, utilizeaza pentru functionare urmatoarele noutati absolute din era noastra: 4 legitati noi in fizica care da nastere la grupuri cu parghii fara brate scurte, care in tot timpul in care functioneaza, realizeaza grupuri cu forte neconservative, care in timpul functionarii sunt controlate de *constanta fizica a ciclului*, care include un ciclu complet si controleaza entropia 99.99%, printr-o procedura specifica numai si numai grupurilor cu forte neconservative si produce pentru prima data in era noastra lucru mecanic gratuit si energie electrica gratuita, fiindca forta de gravitatie este gratuita si nepoluanta.

Cu voia şi puterea lui Dumnezeu,
inventatorul turbinelor gravitaţionale.
e-mail: sabauioan1@yahoo.com 
cu stimă, Ioan Sabău. 

 

 

       
  

    

 Turbina Gravitationala

.