Gravitational energy.Energie Verde

căutare personalizată

Turbină Gravitaţională. frânarea ansamblului

 

Franarea turbinelor gravitationale 
(fabricate conf. inventiei, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2)

Manipularea punctelor materiale, pentru franare la turbinele gravitationale se face cu sistemul de comanda si control conf. inventie in cel putin doua variante, cu parametrii: una greutate 8000 kg*16 greutati = 128000 kg si rezulta la 8 greutati m = 64000kg cu h = 10.5m conf. inventie.

  1. Prima varianta este pentru infrastructura turbinei gravitationale mixte, la fiecare ciclu se ridica cele doua greutati, la faza a doua, intre intervalul de 25% si cel mult 49% cat dureaza ridicarea greutatilor conf. inventie si fig. 1.

 

  1. Varianta a doua este numai pentru turbine gravitationale la care se deplaseaza, la fiecare ciclu, la ambele faze 2 greutati pe circumferinta (si 2 in centru), odata cu turbina in cadranele 3 si 2 (in sens trigonometric) si cele doua greutati de la prima varianta (una in centru), numai la faza a doua, conf. inventie. Energia primita de cele 3 greutati este anulata de excentricitatea permanenta, datorita energiei (lucru mecanic) cedata de celelalte greutati in cadranele 1 si 4.

Manipularea greutatilor pentru franarea turbinei gravitationale se face in asa fel incat sa se controleze entropia 99.9% la cele 8 forte neconservative (8 parghii de ordin 0, atipice, neconventionale etc), conf. teoriei inventiei mileniului III:
Variantele de franare minima si medie pentru turbinele gravitationale, fabricate din chesoane, demonstreaza faptul ca cele 8 parghii de ordin 0 realizate in interiorul turbinei gravitationale nu pot fi tinute in frau de multiplicatorul de turatie si generatoare. Pentru ca grupul celor 8 parghii de ordin 0 este un sistem DESCHIS semihibrid.

Sistemul deschis semihibrid (este un sistem hibrid atipic), al celor 8 parghii de ordin 0 (8 forte neconservative) are in interiorul lui un sistem izolat (inchis numai in legatura cu entropia) si in exteriorul sistemului este deschis. Deci cele 8 parghii de ordin 0 in exteriorul sistemului fi-va deschis si in interior este izolat (inchis), cu toate ca structura interactiunilor energetice se modifica pe parcursul fiecarui ciclu la ambele faze, cu castig de energie (lucru mecanic). Sistemul deschis al celor 8 parghii de ordin 0 (8 forte neconservative) este un *hibrid mai special, atipic* numit de inventator *Sistem deschis semihibrid* (deci sistemul este un HIBRID atipic).

Momentele de expansiune a entropiei, la prima faza si recesiunea entropiei la faza a doua sunt controlate 99.9% de un sistem de comanda si control automat conf. unei proceduri clasice (adaptat la inventie), astfel incat valorile entropiei la fiecare faza, intre cele doua faze, si la granita dintre cicluri (la inceput de ciclu si la sfarsitul ciclului) sa fie cu o variatie de entropie a sistemului la valoarea parametrilor proiectati. Conf. celor redactate mai sus, pentru prima data in lume (in era noastra) se controleaza 99.9% entropia grupurilor de forte neconservative (la sistemele deschise semihibride).

Datorita sistemului deschis semihibrid energia (lucru mecanic) la ambele faze nu se mai conserva in sistem, deoarece lucru mecanic se transmite in afara sistemului (la multiplicator si cele doua generatoare conf. inventie) si se transforma in energie electrica si numai astfel se realizeaza si echilibrul dinamic, conf. inventie.

       Viteza de rotatie la toate tipurile de turbine gravitationale este OSCILANTA in fiecare ciclu.
       Toate ciclurile fiind IDENTICE, rezulta faptul ca in timpul functionarii turbina gravitationala are o viteza de rotatie OSCILANTA, intre limite constante datorita faptului ca toate turbinele gravitationale are in fiecare cheson drum inchis numai in al optulea ciclu, deci avem o entropie controlata, impusa de inventator, la fiecare ciclu, prin manipularea greutatilor, conf. inventie.

       Astfel conf. teorie inventie si calculele care o sustin rezulta faptul ca fiecare cheson este un sistem deschis, caci este autonom in raport cu celelalte chesoane.

          La orice sistem inchis fiecare punct material are:

- un moment al fortei de sens contrar
- pereche actiune-reactiune
- echilibru dinamic.

     Deci, intr-un sistem INCHIS avem forte interne echilibrate.

     Intr-un sistem DESCHIS, conform inventie, nu avem forte interne echilibrate.
     Pentru a mentine viteza de rotatie a turbinei gravitationale relativ constanta este necesar sa fie franata continuu si prin manipularea punctelor material conf. inventiei, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2.

 

  Varianta de franare minima                                                                 Varianta de franare medie


    Turbina are o rot/min (sau o fractiune de rot/min).
    Manipularea punctelor materiale conf. inventie si fig. 1, are mai multe variante de manipulare in vederea franarii turbinei gravitationale. Variantele sunt descrise in lucrarile care sustin inventia, deoarece turbina tinde sa depaseasca viteza de rotatie la parametrii proiectati. Deci in timpul functionarii turbina trebuie franata si prin manipularea celor 16 greutati.

  
  Turbina are o rot/min (sau o fractiune de rot/min).
     Manipularea punctelor materiale conf. inventie si fig. 1, in vederea franarii turbinei pentru a nu depasi rpm-ul proiectat. Aceasta varianta demonstreaza si faptul ca sistemul fizic este DESCHIS.   
     Si la aceasta varianta, pentru calcule, se scad din cele 8 parghii numai doua parghii (pentru pierderi diverse).

                         LEGENDA (varianta minima)                                            LEGENDA (varianta medie)


A - pozitie ipotetica de pe cicumferinta  
      turbinei gravitationale conform fig. 1.
C - pozitie ipotetica de pe cicumferinta 
       turbinei gravitationale conform fig. 1.
C’ - pozitie ipotetica de pe cicumferinta 
       turbinei gravitationale conform fig. 1.
D’ - pozitie ipotetica de pe cicumferinta 
       turbinei gravitationale conform fig. 1.
Coboara - punctele materiale care coboara 
                conf. fig. 1.
Urca - punctele materiale care urca conf.  
          fig. 1.
X - punctele materiale care stationeaza pe 
      cicumferinta turbinei si coboara odata  
      cu turbina gravitationala cu viteza de
      rotatie la parametrii proiectati. 
Y - punctele materiale care stationeaza in 
      centrul turbinei gravitationale.
      Punctele materiale: 1’,1’’; 2’,2’’; 3’,3’’;  
      4’,4’’; 5’,5’’; 6’,6’’; 7’,7’’; 8’,8’’.


A - pozitie ipotetica de pe cicumferinta 
      turbinei gravitationale conform fig. 1.
C - pozitie ipotetica de pe cicumferinta 
       turbinei gravitationale conform fig. 1.
C’ - pozitie ipotetica de pe cicumferinta  
       turbinei gravitationale conform fig. 1.
D’ - pozitie ipotetica de pe cicumferinta 
       turbinei gravitationale conform fig. 1.
Coboara - punctele materiale care coboara  
       conform fig. 1.
Urca - punctele materiale care urca conform 
          fig. 1.
X - punctele materiale care stationeaza pe 
      cicumferinta turbinei si coboara odata cu  
      turbina gravitationala cu viteza de rotatie
       la parametrii proiectati. 
Y - punctele materiale care stationeaza in   
      centrul turbinei gravitationale.
      Punctele materiale: 1’,1’’; 2’,2’’; 3’,3’’;  
      4’,4’’; 5’,5’’; 6’,6’’; 7’,7’’; 8’,8’’.

 


                     CONCLUZII (varianta minima)                                             CONCLUZII  (varianta medie)  


   La o rot/min turbina grevitationala are 16 cicluri identice. Punctul material care stationeaza pe circumferinta si coboara deodata cu turbina 7 cicluri la parametrii proiectati, anuleaza punctul material (din acelasi cheson) care urca in ciclul cu nr. 8, la faza a doua conf. inventie si fig. 1. Contabilizarea castigului la cele 7 puncte materiale care coboara se face deodata la ciclul cu nr. 8. Caci fiecare ciclu este autonom aidoma chesoanelor. Pierderea de energie la greutatea care se ridica, conf. inventie si fig.1, se face numai la ciclul cu nr.8.  

 
   La fiecare ciclu se manipuleaza cel mult 3 perechi de puncte materiale conf. inventiei si parametrilor proiectati. In aceeasi perioada de timp la fiecare ciclu coboara 6 perechi de puncte materiale pe circumferinta, rotindu-se deodata cu turbina in cadranele 1 si 4 in sens trigonometrc conf. inventie. Concluziile finale numai dupa fabricarea prototipului, caci doar atunci se poate constata castigul exact de energie. Inventatorul a realizat numai calcule estimative.

  
     Explicatii privind manipularea celor 16 greutati egale la ciclul cu nr. 1 la varianta cu franare minima. 

     Punctele materiale 8’, 8’’ se deplaseaza in linie dreapta, pe o panta ascendenta in chesonul lor propriu din pozitia A in apropierea pozitiei C’, si consuma/primeste energie.
Excentricitatea permanenta anuleaza punctele materiale care se ridica cu energia cedata de punctele materiale care coboara in cadranele 1 si 4. La aceasta varianta de franare avem pe circumferinta in permanenta cel putin 7 puncte materiale in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric conf. inventie.
Pe circumferinta sunt stationate urmatoarele puncte materiale: 1’; 2’; 3’; 4’; 5’, 6’, 7’ care coboara odata cu turbine gravitationala. In centrul turbinei sunt stationate urmatoarele puncte materiale: 1’’; 2’’; 3’’; 4’’; 5’’, 6’’, 7’’ care nu afecteaza excentricitatea permanenta.

     Explicatii privind manipularea celor 16 greutati egale la ciclul cu nr. 1 la varianta cu franare medie. 
     La aceasta varianta la deblocarea turbinei pentru functionare avem pe circumferinta in apropierea pozitiei C punctul material 8’.
     Punctele materiale 7’, 7’’ se deplaseaza in linie dreapta, pe o panta ascendenta in chesonul lor propriu din pozitia A in apropierea pozitiei C’, si consuma/primeste energie electrica din afara sistemului deschis semihibrid conf. inventie.
     In acelasi interval de timp punctul material 8’, se deplaseaza pe circumferinta din pozitia A in pozitia C
     Excentricitatea permanenta anuleaza punctele materiale care se ridica cu energia cedata de punctele materiale care coboara in cadranele 1 si 4. La aceasta varianta de franare avem pe circumferinta in permanenta cel putin 6 puncte materiale in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric conf. inventie.
    Pe circumferinta sunt stationate urmatoarele puncte materiale: 1’; 2’; 3’; 4’; 5’, 6’ care coboara odata cu turbine gravitationala. In centrul turbinei sunt stationate urmatoarele puncte materiale: 1’’; 2’’; 3’’; 4’’; 5’’, 6’’ care nu afecteaza excentricitatea permanenta.

     Detalii privind manipularea punctelor materiale la cateva cicluri care ajuta sa se inteleaga modul cum se manipuleaza cele 16 greutati egale pentru a realiza echilibrul dimamic la turbina gravitationala.


Ciclu I: varianta minima 

(conf. faza a doua si fig. 1) 
Urca 8’ din pozitia (A) pana in centru si 8” pe circumferinta in apripierea pozitiei (D’)
Una greutate se ridica h=10.5m si 7 greutati coboara h=10.5m, la faza a doua, conf. inventie si fig. 1.
X = 1’; 2’; 3’; 4’; 5’; 6’; 7’
Y = 1’’; 2’’; 3’’; 4’’; 5’’; 6’’; 7”


Ciclu I: varianta medie  (partial modificata)

Punctul material 8’, se deplaseaza pe circumferinta deodata cu turbina din pozitia A pana in pozitia C, conf. inventie.
Urca 7’ din pozitia (A) pana in centrul turbinei si 7” urca in apropierea pozitiei (D’), in acelasi timp.
X = 8’; 1’; 2’; 3’; 4’; 5’; 6’ 
Y = 8”; 1’’; 2’’; 3’’; 4’’; 5’’; 6’

                      1

                        2

Ciclu II: varianta minima  

Urca 7’ din pozitia (A) pana in centru si 7”
pe circumferinta in apripierea pozitiei (D’)
Una greutate se ridica h=10.5m si 7 greutati coboara h=10.5m, la faza a doua, conf. inventie si fig. 1.
X = 8’’; 1’; 2’; 3’; 4’; 5’; 6’ 
Y = 8’; 1’’; 2’’; 3’’; 4’’; 5’’; 6”

Ciclu II: varianta medie  

Urca 8’ odata cu turbina, in sensul de rotatie a turbinei pe circumferinta din pozitia (C) pana ajunge in pozozitia (C’)
Urca 6’ din pozitia (A) pana in centrul turbinei si 6” urca in apropierea pozitiei (D’).
X = 7’’; 8’; 1’; 2’; 3’; 4’; 5’
Y = 7’; 8”; 1’’; 2’’; 3’’; 4’’; 5’’

                         3

                      4

Ciclu III: varianta minima  

Urca 6’ din pozitia (A) pana in centru si 6”
pe circumferinta in apripierea pozitiei (D’)
Una greutate se ridica h=10.5m si 7 greutati coboara h=10.5m, la faza a doua, conf. inventie si fig. 1.
X = 7’’; 8’’; 1’; 2’; 3’; 4’; 5’
Y = 7’; 8’; 1’’; 2’’; 3’’; 4’’; 5”

Ciclu III: varianta medie  

Urca 8’ odata cu turbina, in sensul de rotatie a turbinei gravitationale pe circumferinta din pozitia (C) pana ajunge in pozozitia (C’)
Urca 5’ din pozitia (A) pana in centrul turbinei si 5” urca in apropierea pozitiei (D’).
X = 6’’; 7’’; 8’; 1’; 2’; 3’; 4’
Y = 6’; 7’; 8’’;  1’’; 2’’; 3’’; 4’’

                      5

                          6

Ciclu IV: varianta minima  

Urca 5’ din pozitia (A) pana in centru si 5” pe circumferinta in apripierea pozitiei (D’).
Una greutate se ridica h=10.5m si 7 greutati coboara h=10.5m, la faza a doua, conf. inventie si fig. 1.
X = 6’’; 7’’; 8’’; 1’; 2’; 3’; 4’
Y = 6’; 7’; 8’; 1’’; 2’’; 3’’; 4”

Ciclu IV: varianta medie  

Urca 8’ odata cu turbina, in sensul de rotatie a turbinei gravitationale pe circumferinta din pozitia (C) pana ajunge in pozozitia (C’). Greutatea 4’ din pozitia A se deplaseaza pe circumferinta odata cu turbina pana la pozitia C.
X = 5’’; 6’’; 7’’; 8’; 1’; 2’; 3’
Y = 5’; 6’; 7’; 8’’;  1’’; 2’’; 3’’

                          7

                           8

Ciclu V: varianta minima  

Urca 4’ din pozitia (A) pana in centru si 4” pe circumferinta in apripierea pozitiei (D’).
Una greutate se ridica h=10.5m si 7 greutati coboara h=10.5m, la faza a doua, conf. inventie si fig. 1.
X = 5’’; 6’’; 7’’; 8’’; 1’; 2’; 3’
Y = 5’; 6’; 7’; 8’; 1’’; 2’’; 3’’

Ciclu V: varianta medie 
 
Urca 8’ si 4’ odata cu turbina, in sensul de rotatie a turbinei gravitationale pe circumferinta din pozitia (C) pana ajunge fiecare in pozozitia (C’). Daca este nevoie procedura se repeta.
Urca 3’ din pozitia (A) pana in centrul turbinei si 3” urca in apropierea pozitiei (D’).
X = 4’; 5’’; 6’’; 7’’; 8’; 1’; 2’
Y = 4’’; 5’; 6’; 7’; 8’’;  1’’; 2’’

                         9

                            10

Ciclu VI: varianta minima  

Urca 3’ din pozitia (A) pana in centru si 3” pe circumferinta in apripierea pozitiei (D’).
Una greutate se ridica h=10.5m si 7 greutati coboara h=10.5m, la faza a doua, conf. inventie si fig. 1.
X = 4’’; 5’’; 6’’; 7’’; 8’’; 1’; 2’
Y = 4’; 5’; 6’; 7’; 8’; 1’’; 2’’

Ciclu VI: varianta medie

Urca 8’ si 4’ odata cu turbina, in sensul de rotatie a turbinei gravitationale pe circumferinta din pozitia (C) pana ajunge fiecare in pozozitia (C’)
Urca 2’ din pozitia (A) pana in centrul turbinei si 2” urca in apropierea pozitiei (D’).
X = 3’’; 4’; 5’’; 6’’; 7’’; 8’; 1’
Y = 3’; 4’’; 5’; 6’; 7’; 8’’; 1’’

                            11

                     12

                                                                                             
               Pentru oprirea turbinei gravitationale se poate manipula punctele materiale in mai multe variante, voi detalia numai doua variante.

          Var. I: manipularea tuturor punctelelor materiale astfel incat centrul lor de greutate sa fie in centrul turbinei, in aceasta varianta oprirea este lenta fara franare.

          Var. II: pentru oprirea turbinei gravitationale, prin franare cu oprire rapida, se manipuleaza, progresiv, circa jumatate din punctele materiale numai in cadranele II si III in sens trigonometric.

Franarea turbinelor gravitationale, si a turbinelor gravitationale mixte, cu castig de energie (lucru mecanic gratuit), la fiecare ciclu, la ambele faze in timpul functionarii la parametrii proiectati, prin controlarea entropiei 99.9%, conf. teoriei inventiei mileniului III: 

Citez din teoria inventiei din lucrerea cu titlul *Demonstratie grafica* de la pag nr. 15:
 “… Deci, la prima faza, toate tipurile de turbine gravitationale consuma ~75% din timpul in care se produce ciclul conf. inv si fig. N/2. Cele 8 inaltimi medii: 0.984375*8 = 7.875m. Inaltimea de 7.875m reprezinta 75% din 8 cicluri. Cele 8 cicluri din cadranele 1 si 4 se repeta continuu (ridicandu-se numai una greutate la faza a doua), si rezulta un castig de: 64000(kg)*7.875(m)*9.81 = 4944240J. Aceasta energie de 4944240J, la prima faza este cedata integral (complet) de cele 8 greutati conf. inventie si fig. N/2).

Stim faptul ca: la prima faza conf. formula lucrului mecanic (L=mgh), forta de gravitatie atrage toate cele 8 greutati (G1’, G2’, G3’ … G8’) la fel si daca coboara in timpul functionarii ciclice (la parametrii proiectati) a turbinei grevitationale precum si daca le calculam SEPARAT, in cadere libera, cu inaltimea corespunzatoare figurii N/2, deoarece rezultatul la calcule este acelasi. …”

Citez din teoria inventiei din lucrerea cu titlul *Demonstratie grafica* de la pag nr. 18:
 “… Si la a doua faza, in intervalul de ~25%, cat dureaza ridicarea celor 2 greutati conf. inventie, sistemul deschis a celor 7 parghii de ordin 0 (cele 7 forte neconservative), interactioneaza cu "exteriorul" prin arborele turbinei gravitationale care transmite miscarea de rotatie la multiplicatorul de turatie si la cele doua generatoare precum si prin franarea turbinei cu castig de energie, prin cuplarea celor ~3 generatoare pe poz. 2. 1/e, conf. inventie.

Deci energia si la faza a DOUA  nu se mai conserva in sistem, deoarece lucru mecanic se transmite in afara sistemului (la multiplicator si cele doua generatoare conf. inventie) si se transforma in energie electrica si numai astfel se realizeaza si echilibrul dinamic, conf. inventie.

La faza a doua se calculeaza numai intervalul de cel mult 25% dintr-un CICLU in care se ridica cele doua greutati si castigul de la cele 7 greutati care coboara odata cu turbina conf. inventie si fig. 1. Energia totala cedata de cele 7 greutati, la faza a doua, este INCLUSA in energia totala cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie si fig. N/2.

Deoarece in momentul in care incepe faza a doua, conf. inventie si fig. 1, turbinele gravitationale mixte se franeaza in mai multe moduri pentru a controla entropia (99.9%):

1 -cand incepe sa se ridice greutatea G8’ de la altitudinea minima spre centrul turbinei conf. inv. si fig. 1, pe circumferinta raman 7 greutati (deci sistemul se franeaza si pentru ca raman cu o greutate mai putin)

2 -si inainte si dupa ce se ridica greutatea G8’ de la altitudinea minima spre centrul turbinei conf. inventiei, energia cinetica a greutatilor localizate pe circumferinta nu se disipa (pierde) deoarece se cupleaza si se decupleaza cel putin 3 generatoare de puteri diferite  (cu anexele aferente lor) pe poz. 2. 1/e, care reprezinta un subansamblu cu una bucata coroana dintata (realizata din cel putin 4 bucati), asamblata pe diametrul exterior al tamburului poz. 30, pe partea cu sursa de energie electrica, intr-un mod in care sa diminuieze acceleratia, fara a o anula complet, avind in vedere cuplarea generatoarelor in asa fel incat sa permita in permanenta cresterea acceleratiei, fara marirea rot/min (rpm).

3 -numai daca este nevoie se manipuleaza la suprastructura turbinei gravitationale mixte a doua minilocomotiva conf. inventie in corelatie cu decuplarea si cuplarea generatoarelor de la punctul nr. 2.

Numai astfel  se poate controla entropia 99,9% conf. inventie. …”

Citez fragmente din teoria inventiei din lucrerea *Demonstratie grafica* de la pag nr. 25, 26 si 27:
“… Entitatea cu nr. 3, excentricitatea permanenta, are locatia in cadranul 1 in sens trigonometric, este oscilanta, aproape fixa, intr-un dreptunghi cu lungimea paralela cu axa 0y si latimea paralela cu axa 0x.

Entitatea excentricitatii permanente din cadranul 1 in sens trigonometric estepunctul material purtator de masa (m=64000kg la prima faza si 56000kg la faza a doua, adimensionale si are fiecare un parametru constant) rezultat datorita celor 8 parghii de ordin 0 (8 forte neconservative), la ambele faze, conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2, cu castig de energie electrica mai mare decat consumul.

Excentricitatea permanenta (conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2), este o forta neconservativa, un punct material (ipotetic) localizat, in interiorul cercului, in permanenta in cadranul 1, cu masa m=64000kg la prima faza si 56000kg la faza a doua cu o inaltime intre h=5.7m si h=7.8m (de baza turbinei) si o raza intre ~1.3m ~2.6m de centrul turbinei.

Pozitia punctului material presupus, din cadranul 1, este oscilanta, aproape fixa, intr-un dreptunghi cu lungimea de ~2m (paralela cu axa 0y) si latimea de ~1.3m (paralela cu axa 0x) …”

“… Entitatea excentricitatii permanente la suprastructura turbinelor gravitatonale mixte

La suprastructura turbinelor gravitatonale mixte conf. fig. 2/A si 2/B, este descries modul  in care trebuie sa fie manipulate cele 8 minilocomotive egale pe exteriorul unui tambur pentru a realiza 8 parghii de ordin 0 (8 forte neconservative), care are rolul principal de-a mentine rpm-ul si echilibrul dinamic a turninei in timpul functionarii la parametrii proiectati. Aceste turbine realizate din chesoane echipate in exterior cu un tambur sunt cele mai rentabile deoarece cumuleaza cel putin 2 excentricitati, conf. fig. 1 si fig. 2/A, si astfel se tine mai usor in echilibru dinamic turbina gravitationala mixta.

Conf. celor redactate mai sus rezulta la *turbina gravitationala mixta* doua entitati:
Prima entitate este grupul celor 8 minilocomotive din exteriorul tamburului care este o forta neconservativa, un punct material purtator de masa adimensionala, localizata in interiorul cercului (la infrastructura) cu energie potentiala in cadranul 1 in sens trigonometric, si are atributia principala de-a realiza franarea turbinei gravitationale mixte pentru a tine rpm-ul la parametrii proiectati.

A doua entitate sunt cele 8 greutati de pe circumferinta care este o forta neconservativa, un punct material (ipotetic) purtator de masa adimensionala, localizat (la infrastructura), in interiorul cercului cu energie potentiala in cadranul 1 in sens trigonometric, care in timpul functionarii turbinei la parametrii proiectati are atributia de-a produce energie la arborele turbinei conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2.

Ambele entitati, fiecare cu alta atributie (nontransferabila), fi-vor un punct material purtator de masa adimensional, localizat in interiorul cercului (la infrastructura) cu energie potentiala in cadranul 1 in sens trigonometric,  oscilant, aproape fix, intr-un dreptunghi cu lungimea paralela cu axa 0y si latimea paralela cu axa 0x.

Intre aceste doua entitati, in tot timpul functionarii turbinei conf. inventie, este o relatie obligatorie, controlata de sistemul de comanda si control, deoarece ambele  entitati in tot timpul functionarii turbinei sunt cumulate impreuna la infrastructura, intr-un singur punct material purtator de masa [(m = 64000kg + 800kg) la prima faza si (56000kg + ~700kg) la faza a doua, ambele sunt adimensionale)]… “

 “… Cele doua faze de la suprastructura turbinelor gravitatonale:

-La prima faza, cand incepe ciclul avem o expansiune a entropiei care la finalul primei faze atinge apogeul expansiuni.

-Cand incepe faza a doua incepe recesiunea entropiei care la finalul ciclului si a fazei a doua are o stare de echilibru aidoma ca la inceput de ciclu, astfel coincide starea finală cu starea initiala la fiecare ciclu in timpul in care turbina are o functionare ciclica la parametrii proiectati.

La sistemul deschis al celor 8 forte neconservative (8 parghii de ordin 0), conf. inventie, la fiecare faza, intre cele doua faze, si la granita dintre cicluri avem stari intermediare de echilibru, deoarece:
-Schimbarile de stare, la fiecare ciclu, se petrece la ambele faze (distincte) intr-un timp finit.
-La prima faza avem 8 minilocomotive pe circumferinta, pe exteriorul tamburului, la toate ciclurile, si entropia creste in intervalul de ~75% cat dureaza coborarea minilocomotivelor odata cu tamburul, cu castig de energie electrica, deoarece: aceasta accelelare continua mareste energia cinetica, pentru ca cele 8 minilocomotive de pe exteriorul tamburului, datorita vitezei de rotatie influenteaza bilantul energetic al sistemului deschis a celor 8 parghii care interactioneaza cu "exteriorul" prin arborele turbinei de la infrastructura turbinei gravitatonale mixte.

-La faza a doua avem numai 7 minilocomotive (si cel putin 4) pe circumferinta, pe exteriorul tamburului, la toate ciclurile, si entropia descreste cu castig de energie electrica deoarece: si la a doua faza in intervalul de ~25%, cat dureaza ridicarea unei minilocomotive (sau a cel mult 3 minilocomotive pentru franarea turbinei). Sistemul deschis a celor 7 parghii, interactioneaza cu "exteriorul" prin arborele turbinei de la infrastructura turbinei gravitatonale mixte.

-Conform inventie avem o stare initială de echilibru la inceput de ciclu si o stare finala de echilibru la finalul ciclului, astfel coincide starea finală cu starea initiala la fiecare ciclu in timpul in care turbina are o functionare ciclica la parametrii proiectati.

Conf. celor redactate mai sus, pentru prima data in lume se controleaza 99.9% entropia, deoarece la toate turbinele gravitationale mixte daca functioneaza la parametrii proiectati, avem in interiorul fiecarui ciclu o stare de neechilibru si in exteriorul ciclului (la granita dintre cicluri) o stare de echilibru.

Aceste doua faze  (distincte) se repeta in tot timpul functionarii turbinelor gravitationale mixte, la fiecare ciclu, atat la infrastructura turbinelor gravitatonale mixte precum si la suprastructura turbinelor gravitatonale deoarece se realizeaza deodata, in acelasi interval de timp dar cu viteze diferite deoarece razele punctelor materiale aflate pe circumferinta sunt diterite, conf inventie si fig. 1/C. …”

Citez din lucrerea cu titlul “Parghii de ordin zero”:
“… Echilibrul dinamic a excentricitatii permanente se realizeaza prin franarea continua cu ajutorul mecanismelor de la multiplicatorul de turatie, a subansamblelor incluse in cele doua generatoare etc, pentru a mentine rpm-ul necesar la arborele turbinei conf. inventie, cu castig de energie electrica.

Deci energia la ambele faze conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2, nu se mai conserva in sistem, deoarece lucru mecanic se transmite in afara sistemului (la multiplicator, cele doua generatoare etc conf. inventie) si se transforma in energie electrica si numai astfel se realizeaza si echilibrul dinamic, conf. inventie. …”

“… Definitia ENTROPIEI pentru forte neconservative cu entropie controlata .

Entropia sistemului DESCHIS semihibrid a grupului cu parghii de ordin 0 (8 forte neconservative, atipice, neconventionale etc) evolueaza permanent intre o entropie minima, localizata la granita dintre cicluri (inceput de ciclu si la sfarsitul ciclului), care fi-va si granita entropiei, dupa terminarea celei de-a doua faza, intre intervalul de 25% si 49%, cat dureaza ridicarea celor 2 greutati conf. inventie si fig. 1, si o entropie maxima, la prima faza, cand se termina intervalul de 75% sau cel putin 51%, cat dureaza coborarea celor 8 greutati conf. inventie si fig. N/2.

Si la infrastructura turbinelor gravitationale mixte calculele realizate cu formula L=mgh (cu orice parametrii), chiar daca, la faza a doua, intervalul dintr-un CICLU in care se ridica cele doua greutati, conf. inventie si fig. 1, ar fi numai de 1%, sau cel mult 49%, energia cedata de cele 7 greutati fi-va inclusa in energia cedata (lucrul mecanic produs) de cele 8 greutati conf. inventie si fig. N/2. …”

Din cele redactate mai sus rezulta:
-pentru franarea turbinelor gravitationale fara suprastructura se manipuleaza, la fiecare ciclu, cel mult 3 puncte materiale, cu sistemul de comanda si control, conf. inventie.

-pentru franarea turbinelor gravitationale mixte se procedeaza in felul urmator:
A –la infrastructura se manipuleaza numai una greutate, la fiecare ciclu, la faza a doua conf. inventie si fig. 1.

B –la infrastructura se franeaza continuu cu ajutorul mecanismelor de la multiplicatorul de turatie, a subansamblelor incluse in cele doua generatoare etc, pentru a mentine rpm-ul necesar la arborele turbinei conf. inventie.

C –la suprastructura turbinelor gravitationale mixte pentru a mentine rpm-ul necesar la arborele turbinei conf. inventie, se franeaza continuu prin cuplarea si decuplarea a cel putin 3 generatoare de puteri diferite  (cu anexele aferente lor) pe poz. 2. 1/e, care reprezinta un subansamblu cu una bucata coroana dintata (realizata din cel putin 4 bucati), asamblata pe diametrul exterior al tamburului poz. 30, pe partea cu sursa de energie electrica, intr-un mod in care sa diminuieze acceleratia, fara a o anula complet, avind in vedere cuplarea generatoarelor in asa fel incat sa permita in permanenta cresterea acceleratiei, fara marirea rot/min (rpm).

D –la suprastructura turbinelor gravitationale mixte, daca este necesar se vor manipula cel mult 3 minilocomotive, la fiecare ciclu, pentru a mentine rpm-ul necesar la arborele turbinei conf. inventie.

           Turbininele gravitationale, conf. inventie, sunt primele turbine din lume care produce mai multa energie electrica decat consuma, datorita fortei de gravitatie. Cine poate sa infirme cele afirmate, s-o faca, cu calcule adecvate inventiei.

            In era noastra (din anul 1993) exista grupuri cu parghii de ordin zero (fara brat scurt) si de ordin 1, sustinute cu 4 legitati noi in fizica. Grupurile cu parghii de ordin zero produc lucru mecanic gratuit si energie electrica (fara poluare) cu cel mai mic pret din lume (aproape gratuit).

           Turbinele gravitationale inainte de deblocare pentru functionare are structura metalica a celor opt chesoane conservativa si greutatile de pe circumferinta cu energie potentiala.

           Dupa deblocare in timpul functionarii prin manipularea celor 16 greutati egale conf. inventie cele 8 chesoane prin rotire isi schimba caracterul intr-un caracter distinctiv si devin 8 parghii de ordin zero iar cele 8 greutati de pe circumferinta sunt 8 forte neconservative care rotesc turbina gravitatonala.

           In tot timpul functionarii campul gravitational al pamantului conservativ (din afara sistemului de parghii) atrage cele 8 greutati de pe circumferinta (8 forte neconservative) care produce lucru mecanic gratuit (conservativ) la arborele turbinei gravitationale care interactioneaza cu exteriorul prin multiplicator si mai multe generatoare (utilizand alt drum in exteriorul sistemului neconservativ).

           Numai in acest mod prin interactiunile lor reciproce ajunge in echilibru structura neconservativa (a celor 8 parghii de ordin zero, fara brat scurt) cu structura fortelor conservative si pentru prima data in era noastra se realizeaza implementarea grupurilor cu forte neconservative intr-un sistem conservativ cu castig de energie mecanica gratuita.
           Prima lege a termodinamicii este respectata si de cele 8 parghii de ordin 0 (fara brat scurt), deoarece:
-turbina gravitationala foloseste mai multa forta de gravitatie decat produce cele 8 parghii fara brat scurt (8 forte neconservative), la arborele turbinei.

-produce mai multa energie electrica decat se pierde pentru ridicarea celor doua greutati conf. inventie.

-deci numai si numai datorita fortei de gravitatie care este gratuita se produce mai multa energie electrica decat se pierde pentru ridicarea celor doua greutati conf. inventie si fig.1.

           Inventia inlocuieste vantul, apa, gazul metan, carbunele etc. Inventia inlocuieste toate turbinele: eoliene, hidraulice, termoelectrice, cu abur, cu gaze inclusiv centralele nucleare. 

           Deci, datorita consumului foarte mic de energie electrica (de la 0.001% pana la 3%), turbina gravitationala produce mai multa energie electrica decat consuma.

          Randamentul la toate tipurile de turbine gravitationale este ~80%, cu ~15% mai mult decat la turbinele hidraulice, pentru ca la cele 8 greutati nu sunt pierderi precum la debitul de apa.

           Inventia nu incalca legea conservarii energiei deoarece: numai in cazul in care caracteristicile miscarii mecanice a unui sistem sunt determinate doar de prezenta unor forte conservative, energia mecanica totala este o constanta a miscarii. E = T + V = constant. (E este energia mecanica totală, T este energia cinetica si V este energia potentiala).

          Deci, legea conservarii energiei mecanice se respecta numai in cazul sistemelor conservative care folosesc forte conservative. Cand caracteristicile miscarii sunt determinate de alte tipuri de forte, se vorbeste despre legea conservarii energiei numai in sens general.         

          Inventia utilizeaza pentru functionare grupuri cu forte neconservative (grupuri cu parghii fara brat scurt) care produce pentru prima data, in era noastra, lucru mecanic gratuit la arborele turbinei gravitationale, conf. inventie.

          Inventatorul a realizat calcule adecvate inventiei, citez cateva fragmente, detalii pe link: http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/turb%20gravitationala%20mixta.html

          “… Calcule la PRIMA FAZA
(cu parametrii: una greutate m=8000kg (8000kg*8buc=64000kg) si h=10.5m)

Conf. calcule estimative realizate de inventator, inaltimea corecta pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet), la prima faza in intervalul de cel putin 75% cat dureaza coborarea lor, este intre h=5.25m (energie minima cedata) si h=7.875m (energie maxima cedata) conf. inv. si fig. N/2.

Teoria care sustine calculele este inclusa si in lucrarea cu titlul Demonstratie grafica

La prima faza nu se ridica cele doua greutati, conf. inventie si fig. 1.
In prima faza la toate tipurile de turbine gravitationale se consuma cel putin 75% din timpul in care se produce ciclul conf. inventie si fig. N/2.

In prima faza se cupleaza la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare si se calculeaza cu formula lucrului mecanic, energia cedata de cele 8 greutati, conf. inventie si fig. N/2: 8000(kg)*5.74875(m)*8(buc)*9.8 = 3605616J.

Calcule la FAZA A DOUA.
Cand incepe a doua faza, cu ridicarea celor doua greutati, conf. inventie, viteza turbinei gravitationale este din ce in ce mai mica (scade) pana incepe alt ciclu, conf. inventie.

1 – sunt cuplate la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare.
2 –se ridica greutatea de la altitudinea minima spre centrul turbinei conf. inv. si fig. 1.
3 –se calculeaza numai intervalul de cel mult 25% dintr-un CICLU in care se ridica cele doua greutati si castigul de la cele 7 greutati care coboara odata cu turbina conf. inventie si fig. 1.

Cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, la faza a doua, nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara deoarece:

-Atat cele 2 greutati care sunt ridicate cu energie electrica din afara sistemului deschis precum si cele 7 greutati care coboara la faza a doua, in acelasi interval de timp, sunt atrase la fel de forta de gravitatie, conf. inventie si fig. 1.

-Deci  cele 2 greutati sunt ridicate cu energie electrica din afara sistemului deschis si nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara, in acelasi interval de timp in faza a doua, deoarece intre ele nu exista interactiune (ambele operatii, in faza a doua, au actiune distincta si nu se influenteaza reciproc).

-Conf. formula lucrului mecanic, forta de gravitatie atrage cele doua greutati (G8’ si G8”) la fel si daca le ridicam in timpul functionarii ciclice a turbinei precum si daca le calculam SEPARAT, deoarece rezultatul este acelasi.

Energia cedata de cele 7 greutati, conf. inventie si fig. 1, este de: 8000(kg)*1.5(m)*7(buc)*9.8 = 823200J. Inaltimea medie la cele 7 inaltimi este de 1.5m (10.5/7=1.5), conf. inventie.

Energia cedata de cele 7 greutati, indiferent de valoarea ei, la faza a doua conf. inventiei si fig. 1, este INCLUSA in energia cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie si fig. N/2.

Energia pierduta (consumata) de cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, este de: 16000(kg)*5.25(m)*9.8 = 823200J. Inaltimea celor doua greutati este de 10.5m (10.5/2=5.25), conf. inventie si fig. 1.

Se face diferenta si rezulta: 3605616J – 823200J = 2782416J castig continuu GRATUIT deoarece la toate turbinele gravitationale in tot timpul functionarii se autoalimenteaza din afara sistemului DESCHIS de parghii, din castigul propriu, din reteaua de distrubutie proprie cu curent electric, conf. inventie.

Deci castigul gratuit de lucru mecanic este ~2700000J in tot timpul functionarii, la fiecare ciclu, conf. inventie.

Acest castig de energie (lucru mecanic) de 2700000J este si ratia progresiei aritmetice (castig gratuit).

Puterea utila = Lucru mecanic/timp = 2700000J/1s = 2700000W = 2700 KW = 2700 KWh  = ~2.7MWh.

24(ore)*30(de zile)= 720 de ore.

Daca turbina gravitationala functioneaza numai 30 de zile avem: 2.7MWh *720 de ore = ~1900MW

Daca turbina functioneaza un an, avem: 365*24=8760 de ore; 2.7MWh*8760 de ore = ~23600MW

Un castig GRATUIT de 8760 de ori mai mare, numai intr-un an, deoarece forta de gravitatie roteste turbina si realizeaza castigul de energie ELECTRICA conf. inventie.

Castigul de energie electrica gratuit la o singura centrala cu turbine gravitationale, conf. inventiei.

          Conform fig. 6, avem 10 hale industriale. Dacă în fiecare hală avem 20 turbine gravitationale, la 10 hale, conf. inventie, vom avea 200 turbine gravitaţionale, si rezultă: conf. calculelor de mai sus la o turbina avem ~2.7MW;  la 200 turbine gravitationale rezultă: 200 x 2.7 = 540MW.

           Daca centrala gravitationala functioneaza 30 de zile avem: 540MW * 720 de ore = ~388800MW

           Daca centrala gravitationala functioneaza un an avem: 540MWh * 8760 de ore = ~4730400MW

          Suprafaţa necesară pentru o centrală electrică gravitaţională cu 200 turbine (inclusiv soseaua de centura a centralei), conf. invenţiei si fig. 6,  este de ~400m², greutatea unei turbine gravitationale (cu parametrii: m=8000kg (8*8000kg=64000kg) si h=10.5m) este de m (masa totala) = ~240000kg (cele 16 greutati =128000kg si constructia metalica = ~112000kg).

          Pe aceeaşi suprafaţă daca se dubleaza numărul de rot/min (rpm) la arborele turbinei gravitationale, producţia de energie electrică se dublează fără cheltuieli suplimentare de producţie …”

ATENTIE! 
Daca din diverse motivatii este nevoie de o fractiune de rot/min (rpm), la arborele turbinei, se poate realiza, conf. inventie, fara a afecta castigul de energie electrica, care fi-va mai mare decat consumul.

Astfel intervalul de timp in care se produce CICLUL poate fi realizat conf. nevoilor practice necesare.

La una rotatie pe minut greutatile se pot manipula si manual de la sol aidoma macaralelor din firmele mici sau electropalanelor. Dispozitivul de comanda de la sol se poate adapta numai pentru probe.

Acest lucru este posibil deoarece: avem in fiecare cheson drum inchis numai in al optulea ciclu, si numai din aceasta cauza, pentru ridicarea celor doua greutati putem avea orice interval de timp este nevoie, caci avem o entropie controlata, impusa de inventator, la fiecare ciclu, prin manipularea greutatilor, conf. inventie.

Cu voia şi puterea lui Dumnezeu,
inventatorul turbinelor gravitaţionale.
Phone number:  0770561002 /  only in Romanian 
e-mail: sabauioan1@yahoo.com 
cu stimă, Ioan Sabău.

 

                               Turbina Gravitationala

.

About Us | Site Map | Contact Us |