Gravitational energy.Energie Verde

căutare personalizată

Turbină Gravitaţională. pârghii de ordin 0

     

Grupuri cu parghii fara brate scurte
Legile I.SABAU pentru *N* grupuri cu parghii de ordin zero  (grupuri cu 8 forte neconservative)

Scurt istoric privitor la parghiile clasice de ordin 1, 2 si 3. Arhimede din Siracuza nu a inventat parghia, el a explicat principiul parghiilor pentru a ridica obiecte grele.  Citez un fragment, link:  http://ro.wikipedia.org/wiki/Arhimede  ”... Arhimede din Siracuza (în greacă Αρχιμήδης Arhimedes; n. aprox. 287 î.Hr. în Siracusa, pe atunci colonie grecească, d. 212 î.Hr.) a fost un învățat al lumii antice. Realizările sale se înscriu în numeroase domenii științifice: matematică, fizică, astronomie, inginerie și filozofie. Carl Friedrich Gauss considera că Arhimede și Isaac Newton au fost cei mai mari oameni de știință din întreaga istorie a civilizației umane.
Se cunosc puține detalii despre viața lui, dar este considerat drept unul din principalii oameni de știință din antichitate. Printre altele a pus bazele hidrostaticii și a explicat legea pârghiilor. I s-au atribuit proiectele unor noi invenții, inclusiv al unor mașini de asalt, precum și șurubul fără sfârșit. Experimente moderne au arătat că Arhimede a proiectat mașini capabile să scoată corăbiile din apă și să le dea foc folosind un sistem de oglinzi ...”

Dupa doua mii de ani,
din anul 1993 Ioan Sabau, autodidact, ajutat de Dumnezeu, a descoperit grupuri cu parghii fara brate scurte si grupuri cu parghii de ordin 1 (cu brate scurte), folosindu-le la inventia mileniului 3 (Perpetuum mobile de speta a 4-a). Pentru prima data in era noastra grupurile cu parghii produce lucru mecanic gratuit si energie electrica gratuita, fiindca forta de gravitatie e gratuita.

Prima lege,  a grupurilor cu parghii descrie un ansamblu tambur realizat dintr-o piesa in forma de cilindru gol, pe diametrul exterior al tamburului se asambleaza o constructie metalica pe care vor circula pe sine 8 minilocomotive (din care una singura continuu) numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, conf. fig. 2/A, astfel se realizeaza 8 parghii fara brate scurte numai pe jumatate din diametrul tamburului numai in cadranele 1 si 4, care in timpul functionarii are pe circumferinta 8 cicluri a 22.5 grade (22.5 grade*8 cicluri = 180 de grade), intre minilocomotive, conf. fig. 2/B. Dupa deblocare, tamburul se roteste continuu in tot timpul functionarii, datorita celor 7 minilocomotive, fiindca a 8-a minilocomotiva se ridica conf. inventie. Si in aceeasi perioada de timp se produce un corp adimensional cu aceeasi masa (punct material purtator de masa) care este captiv in cerc, numai in cdranul 1 in sens trigonometric, conf. inventie.

Pag 1

Cele 8 parghii fara brat scurt in timpul functionari impune unui punct adimensional, o locatie (ipotetica), in interiorul cercului, in permanenta, in cadranul 1, cu masa cumulata a celor 8 minilocomotive la prima faza (conf. fig. N/2) si a celor 7 minilocomotive la faza a doua (conf. fig. 1), la fiecare ciclu continuu. Fig. 1/A, fig. 2/A si 2/B, se poate accesa pe link:
http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/imagini.html

Prima lege se refera la suprastructura ‘Turbinelor gravitationale mixte” Turbina gravitationala mixta, are infrastructura fabricata din 8 chesoane (8 parghii fara brat scurt) si din suprastructura realizata din mantaua unui tambur, un cilindru gol in interior, echipat conform inventie cu 8 forte neconservative. Cum functioneaza si alte detalii de la pag. 19 pana la pag. 31, la link:
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/turb%20gravitationala%20mixta.html 

Turbinele gravitationale mixte in timpul functionarii utilizeaza numai grupuri cu forte neconservative care nu sunt compatibile cu: Legile lui Newton, a doua Lege a Termodinamicii (legea entropiei) si nu  incalca Legea conservarii energiei fiindca:
numai in cazul in care caracteristicile miscarii mecanice a unui sistem sunt determinate doar de prezenta unor forte conservative, energia mecanica totala este o constanta a miscarii. E = T + V = constant. (E este energia mecanica totală, T este energia cinetica si V este energia potentiala).

Deci,  Legea conservarii energiei mecanice se respecta numai in cazul sistemelor conservative care folosesc forte conservative.

Cand caracteristicile miscarii sunt determinate de alte tipuri de forte, se vorbeste despre legea conservarii energiei numai in sens general.  Inventia foloseste numai grupuri cu forte neconservative.
   
Pentru a intelege prima lege este necesar a se analiza si paginile nr 16, 17 si 18 la link:
 http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/descriere.ro.html 
Pentru a intelege cum functioneaza turbinele gravitationale (de orice tip) trebuie analizat din lucrare de la pag. nr. 2 pana la pag. nr. 23, din link:
http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html 

pag 2

A 2-a lege, prima varianta, a grupurilor cu parghii descrie un ansamblu gravitational monobloc care se roteste pe doi arbori, care se sprijina pe doua semilagare cu rulmenti conf. inventie si figurilor: 2; 3; 4; 5 etc. Ansamblu gravitational are 8 chesoane sudate intre ele, avand unghiuri egale intre ele, si in fiecare cheson se ridica la faza a 2-a numai 2 puncte materiale, conform inventie, poz. 1, poz. 2 si poz. N/2.
Astfel rezulta 8 parghii fara brate scurte (8 forte neconservative), care se roteste in jurul unui punct de sprijin, care este un arbore, care in timpul functionarii se roteste deodata cu turbina, in asa fel incat din cele 16 puncte materiale, la prima faza, sa fie 8 greutati intr-o pozitie periferica extrema pe circumferinta turbinei numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, si celelalte 8 greutati sa fie in centrul turbinei gravitationale conform inventie, poz. 1, poz. 2 si poz. N/2.
Cele 8 puncte materiale la prima faza si cele 7 puncte materiale la faza a 2-a de pe circumferinta roteste turbina si realizeaza o excentricitate permanenta in interiorul cercului in cadranele 1 si 4

Si in aceeasi perioada de timp se produce un corp adimensional cu o masa identica (masa = punct material purtator de masa) care este captiv in cerc, numai in cadranul 1 in sens trigonometric, conf. inventie.

Conditia de circularitate impune corpului adimensional, o locatie (ipotetica), in interiorul cercului, in permanenta numai in cadranul 1, cu masa cumulata a celor 8 greutati la prima faza (conf. fig. N/2) si a celor 7 greutati la faza a doua (conf. fig. 1), la fiecare ciclu continuu.

Conform celor redactate mai sus rezulta doua entitati:
-Prima entitate este grupul celor 8 greutati din centrul turbinei care au atributia de-a realiza cele 8 parghii de ordin zero, fara brat scurt (8 forte neconservative).

-A 2-a entitate sunt cele 8 greutati de pe circumferinta cu energie cinetica in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, care in timpul functionarii turbinei la parametrii proiectati are atributia de-a produce energie (lucru mecanic) la arborele turbinei gravitationale conf. inventie si fig. N/2.

Pag 3

-Intre primele doua entitati, in tot timpul functionarii turbinei conf. inventie si fig. N/2, este o relatie obligatorie fiecare cu alta atributie (nontransferabila).

-Cele  doua entitati realizeaza (produce) o subentitate cu nr. 3, numita de inventator excentricitate permanenta (un punct adimensional) conf. inventie si fig. N/2.

In lucrare este definita entitatea excentricitatii permanente de la infrastructura turbinelor gravitatonale mixte cu parametrii: m = 64000kg (1 greutate = 8000kg; 16 greutati = 128000kg; 8 greutati = 64000kg); pentru calcule: h=10.5m;  h’ = 5.25m (minim) si h” = 7.8m (maxim).

Entitatea excentricitatii permanente din cadranul 1 in sens trigonometric estepunctul material purtator de masa (m=64000kg la prima faza si m=56000kg la faza a 2-a, ambele adimensionale si are fiecare un parametru constant) rezultat datorita celor 8 parghii fara brat scurt (8 forte neconservative), la ambele faze, conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2, cu castig de lucru mecanic gratuit si energie electrica aproape gratuita (fiindca lucru mecanic este gratuit).

Pozitia punctului adimensional, din cadranul 1, este oscilanta, aproape fixa, intr-un dreptunghi cu lungimea de ~2m (paralela cu axa 0y) si latimea de ~1.3m (paralela cu axa 0x).

Entitatea excentricitatii permanente poate fi definita exact, in cadranul 1 in sens trigonometric printr-un punct material purtator de masa, folosind pozitia numai a unuia dintre punctele sale geometrice, de pe sau langa diagonala dreptunghiului.

Scurta descriere a turbinei gravitationale:

Conform inventie turbina gravitationala este realizata prin sudarea unor 8 chesone intre ele rezultand 16 unghiuri egale a 22,5 grade fiecare. Turbina gravitationala roteste arborele care transmite miscarea de rotatie, in timpul functionarii, la multiplicatoare si  generatoare.

Pag 4

Chesoanele au pe partile laterale doi tamburi cu rol de arbore care se sprijina pe doua semilagare cu rulmenti.
Turbina este actionata de 16 puncte materiale, care se afla in interiorul chesoanelor (cate doua puncte materiale in fiecare cheson), asamblate intre ele cu o tija care le permite ambelor puncte materiale sa fie pozitionate chiar si pe aceeasi raza.

Exista mai multe variante. Varianta utilizata la inventie este un punct material in apropierea arborelui si al doilea punct material la extremitatea razei simbolizand bratul lung al parghiei.

In timpul functionarii punctele materiale influenteaza pozitiv bratul activ. La acest ansamblu un ciclu poate avea aproximativ o secunda, 10 secunde, un minut etc, timp in care 7 puncte materiale, la faza a 2-a, sunt in central turbinei si 7 pe circumferinta si in aceeasi perioada de timp se ridica o greutate aproape vertical din centru pe circumferinta, conform inventie.
Timpul este facultativ,  toate valorile sunt facultative, toti parametrii sunt in raport cu RPM. Varianta de deplasare a punctelor materiale:

Deci, 7 puncte materiale  in centru, 7 puncte materiale  pe circumferinta si doar doua puncte materiale se ridica. In permanenta, *fara cateva clipe*, avem opt greutati in centru si opt greutati pe circumferinta conform fig. 1.

Astfel avem doar o forta activa (motoare) lipsind (neavand) forta rezistenta. Datorita consumului foarte mic (de energie electrica conf. calcule din descrierea inventiei) turbina gravitationala produce lucru mecanic gratuit si energie electrica aproape gratuita. Aceasta afirmatie este dovedita cu calcule, si in aceasta lucrare.

Cele 7 puncte materiale, care coboara, conf. inventie, nu sunt afectate in nici un fel de cele 2 puncte materiale care se ridica, in chesoanul lui propriu, pentru ca: cele 2 greutati sunt ridicate cu energie electrica din afara sistemului deschis si nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara, in acelasi interval de timp in faza a doua, deoarece intre ele nu exista interactiune. Ambele operatii, in faza a doua, au actiune distincta si nu se influenteaza reciproc.

Pag 5

Pentru a intelege cum functioneaza trebuie analizat complet linkul:
http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html 

Pentru a intelege cum creste RPM la ~3000 rot/min, citez fragmente de la pag, 2,  din link:
http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/descriere.ro.html

“…Multiplicatorul este fabricat dintr-o carcasa dreptunghiulara realizata din doua bucati. Jumatatea superioara a carcasei se asambleaza cu jumatatea inferioara conf. unor proceduri clasice, dupa montarea roatii dintate pe arboreale turbinei gravitationale intre primele doua pinioane ale celor doua multiplicatoare identice.

Diametrul roatii dintate asamblata pe arboreale turbinei este de ~10 ori mai mare decat diametrul pinioanelor, si in acest fel realizeaza la pinionul multiplicatorului ~10 RPM.
Deci arboreale turbinei realizeaza la pinionul multiplicatorului conf. inventie ~10 RPM, multiplicatoarele de turatie se proiecteaza conf. celor clasice care fi-vor adaptate la inventie.
In a doua faza se multiplica turatia de la arborele turbinei gravitationale prin intermediul pinionului de la multiplicatorul de turatie, care antreneaza in ultima faza cele doua generatoare pentru a produce energie electrica, conf. inventie. Pentru ~3000 RPM se poate folosi la nevoie si mai multe multiplicatoare. Primul multiplicator are doi arbori de iesire pentru a cupla doua  generatoare sau se poate cupla alte doua multiplicatoare, conf. procedurilor clasice etc.”

“Ridicarea celor doua greutati se face in 25% din timpul in care se produce un ciclu si coborarea celor 8 greutati, se realizeaza in 75% din timpul in care se produce un ciclu (sau viceversa). Acest lucru este posibil numai dataorita faptului ca: 
la toate tipurile de turbine gravitationale avem in fiecare cheson drum partial inchis numai in al optulea ciclu, deci avem o entropie controlata, impusa de inventator, la fiecare ciclu, prin manipularea greutatilor, conf. inventie, cu un sistem de comandă şi control, clasic, modificat conform proiect …”

pag 6

       “Toate tipurile de turbine gravitationale la una RPM are 16 cicluri egale, conf. inventie.
       Conf. fig. 1, momentul in care punctual material se ridica din cadranul 4, de la altitudinea minima si ajunge la jumatatea razei, exact in acel moment si punctul material care se ridica din centrul turbinei ajunge la jumatatea razei in cadranul 2, inainte de-a ajunge pe circumferinta. Acest moment este scos in evidenta la fig. 1, pe dreapta  BB’, si numai in acest moment, timp de o fractiune dintr-un ciclu avem:
7 puncte materiale pe circumferinta, 7 puncte materiale in centru si numai 7 inaltimi, caci cele doua puncte materiale sunt la egala distanta de centrul turbinei gravitationale si se anuleaza reciproc inaltimile lor …”

Legea parghiilor de ordin 1, 2 si 3 fi-va completata cu Legile I.SABAU pentru *N* grupuri cu parghii de ordin zero (grup cu parghii fara brate scurte). La care F1 x b1 > F2 x b2  ;  f1 = forta activa; b1 = bratul activ ; f2 = forta rezistenta  (~0,1 = frecarile din sistemul semihibrid) ; b2 = bratul rezistent ; b2 = ~0.3 (bratul fortei rezistente = cu cel mult raza arborelui). F = cuplu de forţă la arborele turbinei gravitationale = F1 x b1 > F2 x b2.
      
Calculele estimative cu parametrii: una greutate m = 8000kg (8000kg*8buc = 64000kg) si h = 10.5m, raza = 5.25m, raza arborelui = ~0.2m ; Forta rezistenta = 0.2 + 01 (diverse frecari )
Inaltimea estimativa pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet), cu formula L = mgh;  la prima faza in intervalul de cel putin 75% cat dureaza coborarea lor, daca h = ~5.25m, rezulta:     [64000 (kg)*5.25 (m)*9.81 = ~3296160J. Energie minima cedata] si daca h=7.875m, rezulta: [64000 (kg)*7.875 (m)*9.81 = ~4944240J. Energie maxima cedata].

A doua lege, varianta a 2-a, a grupurilor cu parghii, descrie cum se realizeaza un ansamblu gravitational monobloc din  8 chesone sudate intre ele, astfel incat sa fie 16 unghiuri egale a 22,5 grade si pe partile laterale are doi tamburi cu rol de arbore care se sprijina pe doua semilagare cu rulmenti conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2.

Turbina este actionata de 16 puncte materiale, care se afla in interiorul celor 8 chesoane (cate doua puncte materiale in fiecare cheson), asamblate intre ele cu o tija (in interiorul aceluiasi cheson) care le permite ambelor puncte materiale sa fie pozitionate astfel:

Pag 7

un punct material la capatul razei, la extremitatea bratului LUNG activ, in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric. Si al doilea punct material fi-va localizat la mijlocul razei (fiind bratul scurt al parghiei de ordin 1) in cadranele 2 si 3 in sens trigonometric si numai in acest fel rezulta 8 parghii de ordin 1, cu 8  brate scurte.

Punctele materiale se rotesc deodata cu turbina in raport cu parametrii proiectati, conf. inventie. intervalul unui ciclu este in raport de RPM, toti parametrii sunt in raport cu puterea instalata. Intervalul unui ciclu poate sa fie ~8 secunde, ~30 secunde, un minut etc.

In acelasi interval de timp cele 8 puncte materiale in cadranele 1 si 4, precum si celelalte 8 puncte materiale din cadranele 2 si 3 realizeaza fiecare cate o excentricitate permanenta (excentricitate activa cu brate lungi, si a 2-a excentricitate rezistenta cu brate scurte).Ambele cu greutatea egala dar cu brate diferite.

Astfel avem: 8 puncte materiale pe circumferinta (8 forte active, motoare), la fiecare ciclu, in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric. Si alte 8 puncte materiale (8 forte rezistente) care sunt localizate in cadranele 2 si 3 in sens trigonometric, la mijlocul celor 8 brate.
La fiecare ciclu, in permanenta, avem 7 sau 8 puncte materiale  pe circumferinta, in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric si in acelasi interval de timp, in cadranele 2 si 3 fi-vor la fel  7 sau 8 puncte materiale deoarece  in permanenta se ridica un punct material de la altitudinea minima (aproape vertical) inspre centrul turbinei si al doilea punct material (in acelasi timp) se ridica pe circumferinta conf. fig. 1. 

La toate ciclurile, in permanenta, din cele 16 puncte materiale (8 parghii de ordon 1), 7 puncte materiale de  la fiecare cheson, stationeaza conf. fig. N/2 cate un punct material intr-o poziţie periferică extremă pe circumferinta in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, si in acelasi interval de timp, in cadranele 2 si 3 fi-vor la fel  alte 7 puncte materiale care stationeaza in permanenta la mijlocul razei, deoarece  in permanenta se ridica numai un punct material de la altitudinea minima (aproape vertical) inspre centrul turbinei si al doilea punct material (in acelasi timp) se ridica pe circumferinta conf. fig. 1.  
Toate cele 14 puncte materiale mentionate mai sus nu sunt afectate in nici un fel de punctele materiale care se ridica in ciclul cu nr. 8 conf.inventie si fig. 1. 

Pag 8

Acest lucru este posibil pentru faptul ca sistemul, conf. inventie, este un sistem deschis semihibrid si la fel ca la celelalte tipuri de turbine, cele 2 greutati sunt ridicate cu energie electrica din afara sistemului deschis si nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara, in acelasi interval de timp in faza a doua, deoarece intre ele nu exista interactiune. Ambele operatii, in faza a doua, au actiune distincta si nu se influenteaza reciproc.

Referitor la a doua lege, varianta a 2-a,                                                                                            privind cele 2 entitati ale excentricitatii permanente; la prima entitate a excentricitatii permanente, la prima faza. In cele 8 chesoane avem: 16 puncte materiale egale, 8 puncte materiale pe circumferinta in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric (care sunt 8 brate lungi) si 8 puncte materiale la mijlocul bratelor din cadranele 2 si 3 in sens trigonometric (care sunt 8 brate scurte). In acest fel sunt realizate cele 8 parghii cu brate scurte care realizeaza doua excentricitati permanente in interiorul cercului (excentricitate activa cu brate lungi si a 2-a excentricitate rezistenta cu brate scurte): prima in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, cu punctul adimensional, in cadranul 1, oscilant, aproape fix, intr-un dreptunghi cu lungimea de ~2m (paralela cu axa 0y) si latimea de ~1.3m (paralela cu axa 0x).

La  prima faza. Excentricitatea rezistenta cu brate scurte este a 2-a entitate un punct adimensional din cadranele 2 si 3 in sens trigonometric (intre cadranul 2 si 3), oscilant, aproape fix, intr-un dreptunghi cu lungimea de ~1m (paralela cu axa 0y) si latimea de ~0.5m (paralela cu axa 0x).

La prima faza la ambele entitati ale excentricitatii, locatiile corpurilor adimensionale, este la intersectia dintre media celor 8 brate lungi si a celor 8 inaltimi de la cele 8 parghii din cadranele 1 si 4; si la intersectia dintre media celor 8 brate scurte si a celor 8 inaltimi din cadranele 2 si 3.

Calcule estimative privind castigul de energie si la cele 2 entitati adimensionale, la prima faza:
Date estimative cu parametrii: una greutate = 8000kg (8 greutati = 64000kg; 6 greutati = 48000kg); raza = 5.25m ; înălţimea greutăţilor este de h=10.5m ; raza medie = ~2.625m.
Inaltimea corecta pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet) cu formula L=mgh, la prima faza in intervalul de cel putin 75% cat dureaza coborarea lor, este intre h=5.25m (energie minima cedata) si h=7.875m (energie maxima cedata) conf. inv. si fig. N/2.

Pag 9

Calcule estimative la 8 parghii fara brate scurte in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric. Determinarea bilantului energetic, la cele 8 forte neconservative (8 parghii fara brate scurte), se face calculand separat fiecare faza distincta. Se face diferenta si rezulta lucrul mecanic gratuit, CEDAT la multiplicatorul de turatie si generatoare pentru transformare in energie electrica.

In prima faza conf. inventie, se cupleaza la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele 2 generatoare si se calculeaza cu formula lucrului mecanic, energia cedata de cele 8 greutati, in cadere libera, conf. inventie si fig. N/2: 8000(kg)*5.74875(m)*8(buc)*9.8 = 3605616J.

La faza a 2-a, conf. inventie. Energia pierduta (consumata) de cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, este de: 16000(kg)*5.25(m)*9.8 = 823200J. Inaltimea celor doua greutati este de 10.5m (10.5/2=5.25), conf. inventie si fig. 1.

Se face diferenta si rezulta: 3605616J – 823200J = 2782416J castig continuu GRATUIT       Realizat de cele 8 parghii cu brate lungi, la prima faza, numai in cadranul 1 si 4 in sens trigonometric.

In aceeasi perioada de timp exista un punct adimensional localizat in interiorul cercului, in cadranul 1 in sens trigonometric, care reprezinta cele 8 greutati cu brate lungi, cumulate in timpul functionarii turbinei. Prin urmare are aceleasi atributii cu cele 8 parghii cu brate lungi.

Din cele redactate mai sus rezulta faptul ca:
cele 8 parghii cu brate lungi are aceleasi atributii cu punctul adimensional localizat in interiorul cercului, in cadranul 1 si 4, in sens trigonometric.

Calcule estimative la 8 parghii cu brate scurte in cadranele 2 si 3 in sens trigonometric.
Date estimative cu parametrii: una greutate = 8000kg (8 greutati = 64000kg; înălţimea greutăţilor este h=3.9m(7.875m/2=3.9m); raza medie = 1.3m  (2.625m/2=1.3m).

Pag 10

Calcule estimative la 8 parghii cu brate scurte in cadranele 2 si 3 in sens trigonometric. Determinarea bilantului energetic, la cele 8 forte neconservative (8 parghii cu brate scurte), se face calculand separat fiecare faza distincta. Se face diferenta si rezulta lucrul mecanic gratuit, CEDAT la multiplicatorul de turatie si generatoare pentru transformare in energie electrica.

In prima faza conf. inventie, sunt cuplate la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele 2 generatoare si se calculeaza cu formula lucrului mecanic, energia cedata de cele 8 greutati, in cadere libera, conf. inventie si fig. N/2: 8000(kg)*3.9(m)*8(buc)*9.8 = 2446080J.

La faza a 2-a, conf. inventie. Energia pierduta (consumata) de cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, este de: 16000(kg)*5.25(m)*9.8 = 823200J. Inaltimea celor doua greutati este de 10.5m (10.5/2=5.25), conf. inventie si fig. 1.

Se face diferenta si rezulta: 2446080J – 823200J = 1622880J castig continuu GRATUIT              Realizat de cele 8 parghii cu brate scurte, la prima faza, numai in cadranul 2 si 3 in sens trigonometric.

In aceeasi perioada de timp exista un punct adimensional localizat in interiorul cercului, intre cadranele 2 si 3, in sens trigonometric, care reprezinta cele 8 greutati cu brate scurte, cumulate in timpul functionarii turbinei. Prin urmare are aceleasi castig ca cele 8 parghii cu brate scurte.

Din cele redactate rezulta: cele 8 parghii cu brate scurte are aceleasi atributii cu punctul adimensional localizat in interiorul cercului, intre cadranele 2 si 3, in sens trigonometric.
Din cele redactate mai sus se poate face diferenta si intre cele doua puncte adimensionale si rezulta: 2446080J – 1622880J = 823800J, castig gratuit de la cele 8 parghii cu brate scurte.

Calculele estimative confirma castigul maxim realizat numai cu 8 parghii fara brate scurte, 8 forte neconservative, neconventionale, atipice etc.

Pag 11

In intregul univers exista grupuri cu parghii de ordin 0, 1, 2, 3 etc., la care se poate calcula castigul de energie la fel dar nu identic, ca la inventia mileniului 3.

La sistemul nostru solar miscarea celor 8 planete sunt supuse la interactiune mutuala ce depinde de forta de gravitatie, de distanta dintre planete etc., care se poate reduce formal la miscarea unui singur corp intr-un camp central de forte, acesta din urma fiind un sistem imaginar cu corpul adimensional (un punct material purtator de masa).

La toate cele 8 planete se calculeaza punctul adimensional (punct material purtator de masa), la toate cele 8 planete deodata. Varianta de calcul a inventatorului este rudimentara dar poate  ajuta pe viitor specialistilor din domeniu sa gaseasca varianta optima de calcul.

Toate cele 8 planete,are locatiile corpurilor adimensionale, la intersectia dintre media bratelor lungi cu media inaltimilor de la bratele lungi si in aceeasi perioada de timp se calculeaza  corpurile adimensionale, la intersectia dintre media bratelor scurte cu media inaltimilor de la bratele scurte. 

Toate entitatile unor excentricitatii, la grupurille cu forte neoconservative cu brate scurte, are locatiile corpurilor adimensionale, la intersectia dintre media bratelor cu media inaltimilor. 

Dupa implementarea inventiei mileniului 3 si atestarea celor 4 legitati noi in fizica, calculele pentru castigul gratuit de lucru mecanic si de energie electrica aproape gratuita fi-vor realizate cu formulele:  {F = x(GgL) fara brate scurte  sau  F = (GgI) – x’, cu brate scurte (rezistente)} si cu formulele lucrului mecanic multiplu trei formule: Lmm = x(Cmgh – Umgh*); Lmm.maxim = x(Cmgh – Umgh*) + y(mg) şi Lmm minim = {Cmg – (Umg : 2) }x h. 

Coeficientul “x” de la parghie este diferit de coeficientul “x” de la Lmm. Pentru pierderi se scad 2 parghii (8 - 2 = 6 parghii). F1 = 8000kg*9.8m/s2, F1 = 78400N, forta activa; b1 = ~2.625m ;F2 = forta rezistenta ; b2 = ~0.3m, cel mult raza arborelui de la turbinele gravitationale.

Pag 12

Rezulta: F1 = 78400N*2.625m*6 parghii = 1234800Nm. F  = 1234800Nm/0.03 = 41160000N; F = 41160000N (forta la arboreale turbinei gravitationale);

Calcule cu momentul fortei de  1234800Nm ; M (general) = 9550*1(kw)/3000(RPM) = 3,18(Nm); P = M*n/9550 = (…) kw; P = 1234800Nm*25(RPM)/9550 =  ~3232 kw = ~3.2 MW.
Conf. inventie se poate realiza foarte usor ~3000 RPM, cu 1 + 2 + 2 = 5 multiplicatoare.

          F = cuplu de forţă la arborele turbinei gravitationale = F1 x b1 > F2 x b2, realizat de excentricitatea permanenta (greutatea excentrica) numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigronometric conf. fig. 1 si fig. 2/A.
          F2 = forta rezistenta la grupuri cu parghii este nesemnificativa (F2 = forta de frecare la turbinele gravitationale, cu pierderi nesemnificative in raport cu castigul de lucru mecanic gratuit).
 G = greutatea punctelor materiale care realizeaza excentricitatea permanenta numai în cadranele 1 şi  4 în sens trigronometric conf. fig. 1 si fig. 2/A. 

           L = raza medie calculata la bratul lung activ (motor) al celor 8 forte neconservative, din cadranele 1 si 4, conf. descrierii inventiei. Detalii privind raza medie la exemplul elementar, la prima proba si la inventie, in prefata lucrarii cu titlul *turbina gravitationala mixta*.

           l = raza medie calculata la bratul scurt (rezistent) al celor 8 forte neconservative, din cadranele 2 si 3, conf. descrierii inventiei. Detalii privind raza medie la exemplul elementar, la prima proba si la inventie, in prefata lucrarii cu titlul *turbina gravitationala mixta*.

           g acceleraţia gravitaţională (g=9.8).
          Coeficientul x si  x’ este diferit ca valoare în raport cu: 
– Excentricitatea permanentă în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, conf. fig. 1 si fig. 2/A. 

Pag 13

– Greutatea turbinei gravitaţionale şi a greutăţilor excentrice, conform inventie.

– Diametrul turbinelor gravitaţionale, diametrul arborelui, numărul rotaţiilor pe minut, numărul punctelor materiale la chesoane sau tambur, numarul chesoanelor, tipul turbinelor gravitationale realizate din chesoane sau tambur etc. Dupa implementarea inventiei se face un tabel tipizat, cu valori pentru coeficenti la toate tipurile de turbine.

Calcule estimative privind castigul de lucru mecanic gratuit la un grup cu 8 parghii:

Date estimative cu parametrii: una greutate = 8000kg (8 greutati = 64000kg; 6 greutati = 48000kg); raza = 5.25m ; înălţimea greutăţilor este de h=10.5m ; raza medie = ~2.625m.

Conf. calcule estimative realizate de inventator, inaltimea corecta pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet), la prima faza in intervalul de cel putin 75% cat dureaza coborarea lor, este intre h=5.25m (energie minima cedata) si h=7.875m (energie maxima cedata) conf. inv. si fig. N/2.

Determinarea bilantului energetic, la cele 8 parghii fara brat scurt, la primul ciclu.

Determinarea bilantului energetic, la cele 8 forte neconservative (8 parghii fara brat scurt), se face calculand separat fiecare faza distincta. Se face diferenta si rezulta lucrul mecanic gratuit, CEDAT la multiplicatorul de turatie si generatoare pentru transformare in energie electrica.

Energia consumata (primita) de multiplicator si generatoare rezulta numai daca se scade din energia cedata de cele 8 greutati (3605616J) la prima faza, energia primita (823200J) de cele doua greutati care se ridica, la a doua faza, conf. inventie, si rezulta: 3605616J – 823200J = 2782416J castig gratuit de lucru mecanic, fiindca forta de gravitaţie este gratuita.

Pag 14

In prima faza se cupleaza la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare si se calculeaza cu formula lucrului mecanic, energia cedata de cele 8 greutati, in cadere libera, conf. inventie si fig. N/2: 8000(kg)*5.74875(m)*8(buc)*9.8 = 3605616J.

Calcule estimative subevaluate la FAZA A DOUA.
Cand incepe a doua faza, cu ridicarea celor doua greutati, conf. inventie, viteza turbinei gravitationale este din ce in ce mai mica (scade) pana incepe alt ciclu, conf. inventie.

1 – sunt cuplate la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare. 
2 –se ridica greutatea de la altitudinea minima spre centrul turbinei conf. inv. si fig. 1. 
3 –se calculeaza numai intervalul de cel mult 25% dintr-un CICLU in care se ridica cele doua greutati si castigul de la cele 7 greutati care coboara odata cu turbina conf. inventie si fig. 1.

Cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, la faza a doua, nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara deoarece: 
cele 2 greutati sunt ridicate cu energie electrica din afara sistemului deschis si nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara, in acelasi interval de timp in faza a doua, deoarece intre ele nu exista interactiune. Ambele operatii, in faza a doua, au actiune distincta si nu se influenteaza reciproc.

-Energia cedata de cele 7 greutati, indiferent de valoarea ei, la faza a doua, este inclusa in energia cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie.
Energia pierduta (consumata) de cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, este de: 16000(kg)*5.25(m)*9.8 = 823200J. Inaltimea celor doua greutati este de 10.5m (10.5/2=5.25), conf. inventie si fig. 1.

Se face diferenta si rezulta: 3605616J – 823200J = 2782416J castig continuu GRATUIT deoarece la toate turbinele gravitationale in tot timpul functionarii se autoalimenteaza din afara sistemului DESCHIS de parghii, din castigul propriu, din reteaua de distrubutie proprie cu curent electric, conf. inventie.

Pag 15

Deci castigul gratuit de lucru mecanic este ~2700000J in timpul functionarii, la fiecare ciclu.
Acest castig de energie (lucru mecanic) de 2700000J este si ratia progresiei aritmetice.

Puterea utila = Lucru mecanic/timp = 2700000J/1s = 2700000W = 2700 KW = 2700 KWh  = ~2.7MWh.  24(ore)*30(de zile) = 720 de ore. Daca turbina gravitationala functioneaza numai 30 de zile avem: 2.7 MWh*720 de ore = ~1900MW.

Daca turbina functioneaza un an, avem: 365*24=8760 de ore; 2.7MWh*8760 de ore = ~23600MW 
 
Un castig GRATUIT de 8760 de ori mai mare, numai intr-un an, deoarece forta de gravitatie roteste turbina si realizeaza castigul de lucru mecanic gratuit si energie ELECTRICA aproape gratuita, conf. inventie.

Castigul de energie electrica aproape gratuit la o singura centrala cu turbine gravitationale.

Conform fig. 6, avem 10 hale industriale. Dacă în fiecare hală avem 20 turbine gravitationale, la 10 hale, conf. inventie, vom avea 200 turbine gravitaţionale, si rezultă: conf. calculelor de mai sus la o turbina avem ~2.7MW;  la 200 turbine gravitationale rezultă: 200 x 2.7 = 540MW.

Daca centrala gravitationala functioneaza 30 de zile avem: 540MW * 720 de ore = ~388800MW
Daca centrala gravitationala functioneaza un an avem: 540MWh * 8760 de ore = ~4730400MW

Suprafaţa necesară pentru o centrală electrică gravitaţională cu 200 turbine (inclusiv soseaua de centura a centralei), conf. invenţiei si fig. 6,  este de ~500m², greutatea unei turbine gravitationale (cu parametrii: m=8000kg (8*8000kg=64000kg) si h=10.5m) este de m (masa totala) = ~240000kg (cele 16 greutati =128000kg si constructia metalica = ~112000kg).

Pag 16

Pe aceeaşi suprafaţă daca se dubleaza numărul de RPM la arborele turbinei gravitationale, producţia de energie electrică se dublează fără cheltuieli suplimentare de producţie.

Calcule estimative subevaluate la nivelul unui elev de calasa a IV-a. 
Pentru papagali licentiati, pentru pseudo-specialisti si pentru denigratori, explic castigul de la greutatile care coboara,  intr-un ciclu, in 2 faze, in timpul functionarii turbinei conf. inventie.
Citez din lucrarile care sustin inventia:
Un ciclu conform inventie poate sa fie de: 8 secunde, 30 secunde, un minut etc.
 “… -daca ciclul este de ~8 secunde, la prima faza in 6 sec. coboara 8 greutati (8 forte neconservative).

-daca ciclul este de ~8 secunde, la faza a doua in 2 secunde coboara 7 greutati (7 forte neconservative) si se ridica 2 greutati (aproape vertical, 2 forte conservative). 

-intr-un minut: 60 de secunde/8 cicluri =7.5 secunde si rezulta ~7 cicluri/min. La prima faza coboara 8 gr.*7 cicluri = 56 greutati/minut.  


-La a doua faza coboara 7 greutati*7 cicluri = 49 greutati si se ridica 2 greutati*7 cicluri = 14 greutati/minut.

-Energia cedata de cele 7 greutati, indiferent de valoarea ei, la faza a doua, este inclusa in energia cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie. 

-Intr-un ciclu, in ~8 secunde, la ambele faze rezulta: 8 greutati – 2 greutati (pentru pierderi) = 6 greutati.

Pag 17

-Intr-un minut, in ~7 cicluri rezuta: 56 greutati – 14 greutati = 42 greutati.
-In 60 de minute avem un castig de: 42 greutati*60 minute = 2520 greutati intr-o ora. 
-In 24 de ore rezulta 2520 greutati*24 ore = 60480 greutati. 
-Intr-o luna: 24 de ore*30 de zile = 720 de ore*60480 greutati = 43545600 greutati
-Daca greutatea are 1 kg, la 43545600 greutati, rezulta: un castig de  43545600kg 
-Un castig gratuit de 43545600 greutati, conform inventie, numai intr-o luna.  
-Forta F este echivalenta cu greutatea unei mase de  43545 tone”  

-Daca greutatea are 8 tone, la 43545600 greutai rezulta: 8 tone*43545600 greutati = 348364800 tone. 

MOMENTELE FORTELOR,
de la infrastructura turbinei gravitationale mixte, privind numai cele 8 parghii de ordin zero (8 parghii fara brat scurt, 8 forte neconservative etc).

Pentru specialistii din domeniu, pentru pseudo-specialisti, pentru nespecialisti si amatori, care nu inteleg momentele fortelor la turbinele realizate dintr-un grup cu 8 chesoane, cu 8 parghii fara brate scurte, 8 forte neconservative etc.

Detalii pentru a intelege “MOMENTELE FORTELOR”, la 8 parghii fara brat scurt. 

Din momentul cand se tracteaza greutatea, aproape vertical,  de pe circumferinta din punctul (A) pana ajunge in centrul turbinei, momentul fortei, produce pierderi in cadranul 4.

In acelasi timp (in acelasi ciclu), momentul fortei produce in sens opus (contrar) aceeasi valoare si in cadranul 2, prin tractarea greutati, aproape vertical, din centru pana ajunge pe circumferinta.

Pag 18

Din aceste motivatii momentul fortei se anuleaza reciproc, deoarece in acelasi ciclu are doua valori egale dar contrare (opuse).

Astfel ce se pierde in cadranul 4 se castiga in cadranul 2, rezultand anularea reciproca a momentelor egale si de sens contrar (opuse).
 
Asijderi se-ntampla si la vectorul de poziție al punctului de aplicație al forței din cadranul 4 caci este contrar (opus) vectorului de poziție al punctului de aplicație al forței din cadranul 2.


Aidoma se-ntampla si la bratele pentru care se calculeaza momentele fortelor deoarece un brat este in cadranul 4 si cel de-al doilea in cadranul 2, conf. inventie si fig. 1, se anuleaza caci au valori egale dar opuse (contrare).

Chiar daca tractarea, aproape verticala, se produce inainte de-a ajunge chesonul in punctul (A) sau dupa ce-a trecut chesonul de punctul (A), deoarece cat se pierde in cadranul 4 se castiga in cadranul 2.


 Momentele fortelor din cadranele 4 si 2 nu afecteaza in nici un fel excentricitatea permanenta, deoarece cele doua momente ale fortelor sunt de sens contrar (opus), si se anuleaza reciproc.

Din cele redectate rezulta castig de lucru mecanic gratuit la toate cele 8 parghii, fiindca:
la prima faza, dupa deblocare, cele 8 parghii fara brat scurt, nu are: un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc.

Referitor la inaltimea celor 8 greutati, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2.
Greutatea G8, care se ridica, aproape vertical, din pozitia A pana in pozitia C’- D’, anuleaza si inaltimea completa a greutatii G1 care coboaara din pozitia C’- D’ deodata cu turbina gravitationala si in sensul de rotatie al turbinei, 22.5 grade.

Pag 19

Fiindca in fiecare ciclu se pot anula numai doua parghii egale ca valoare, pentru ca se deplasea in sensuri diferite cu valori unghiulare egale, cu aceeasi inaltime, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2, acest lucru este dovedit cu calcule, la exemplul elementar, la prima proba si la inventie, in prefata lucrarii cu titlul *turbina gravitationala mixta*.

Citez din lucrarile care sustin inventia:
„Daca sistemul de comandă şi control automat nu poate manipula punctele  materiale, conf. inventie, se reduce numarul de rotatii ale turbinei gravitationale de la 4 rot/min la atat cat poate controla, chiar si la o fractiune de rot/min; sau si mai mic …

Atat la turbinele realizate dintr-un tambur cat si la cele fabricate din 8 chesoane, daca din diverse motivatii este nevoie de o fractiune de rot/min (RPM), la arborele turbinei, se poate realiza, conf. inventie.  

Astfel intervalul de timp in care se produce CICLUL poate fi realizat conf. nevoilor practice necesare, la primele probe ale prototipului.

La una rotatie pe minut greutatile se pot manipula si manual de la sol cu macarale sau electropalane. Dispozitivul de comanda de la sol se poate adapta numai pentru probe.

Acest lucru e posibil fiindca avem la fiecare cheson drum inchis numai in al optulea ciclu, si din aceasta cauza, pentru ridicarea celor doua greutati putem avea orice interval de timp este nevoie.
Fiindca avem o entropie controlata, impusa de inventator, la fiecare ciclu, prin manipularea greutatilor, conf. inventie”     
 
 Pentru RPM mai mare, se utilizeaza un multiplicator de turatie, (sau mai multe multiplicatoare: 1+2+2=5). Detalii si la lucrarea cu titlul *Descriere.ro*.  
    
Pag 20

Cateva din avantajele inventiei mileniului 3, realizata cu 8 parghii fara brat scurt: 
– Inventia produce lucru mecanic gratuit si energie electrica aproape gratuita cu cele mai mici preturi din era noastra, fara poluare, si rezolva energia viitorului.

–  Inventia este o punte de legatura intre forte conservative si grupuri cu forte neconservative. Forta de gravitatie fiind gratuita, turbina gravitationala produce lucru mecanic gratuit.

–turbinele gravitationale daca se implementeaza, la nivel mondial, rezolva partial incalzirea globala prin reducerea poluarii pe Terra cu cel putin 25%, prin: sere, irigatii, baraje de verdeata si opreste estinderea desertului prin realizarea unor oaze de verdeata cu apa extrasa de la adancimi foarte, foarte mari, fiindca lucru mecanic este gratuit.

– turbinele gravitationale rezolva si  problema apei potabile prin desalinizare, fiindca foloseste lucru mecanic gratuit. Si lucru mecanic gratuit produce energie electrica aproape gratuita. 

   – turbinele gravitationale ne ajuta si la dezastre naturale, sau furtuni solare sau furtuni electromagnetice (care distrug sistemele informationale) si fac imposibil de furnizat energia electrica cu procedeul clasic.

– turbinele gravitationale inlocuieste toate turbinele: eoliene, hidraulice, centrale electrice, centrale termoelectrice, centrale nuclearo-electrice etc. Conf. link:  

http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/structura%20de%20rezistenta.html  

– turbinele gravitationale conf. inventie are reteaua proprie de distributie in zona in care se asambleaza: case, vile, spitale, firme, sate, orase, pe munte, pe apa, sub apa, sub pamant, oriunde in desert etc., fiindca se fabrica in firme speciale, se transporta, si se asambleaza oriunde este nevoie.

Pag 21

– la turbinele gravitationale proiectarea incepe de la generatorul electric disponibil (de la toate tipurile de turbine care fi-vor inlocuite cu turbina gravitationala), continua cu multiplicatorul si se termina cu proiectarea turbinei.

– datorita turbinelor gravitationale, fiindca energia electrica este aproape gratuita (conf. inventie) incepe era robotilor la toate nivelele, extinzandu-se intr-un ritm accelerat tehnologia din domeniu.

 
Pana in anul ~2050 munca fizica (manuala) fi-va executata complet de roboti. Modularizarea continua a robotilor umanoizi in raport cu noile profesii la nivel global este posibila, numai daca se implementeaza inventia la nivel mondial.

Datorita inventiei mileniului 3 oamenii nu vor mai muri de foame, de frig etc.
Daca nu se implementeaza inventia, la nivel mondial, dezastrele naturale fi-vor din ce in ce mai mari in viitorul apropiat.

Dupa implementarea inventiei la nivel mondial incazirea globala fi-va o perioada diminuata, la fel si dezastrele naturale. 

Cu voia şi puterea lui Dumnezeu,
inventatorul turbinelor gravitaţionale.
Phone number:  0770561002 /  only in Romanian 
e-mail: sabauioan1@yahoo.com 
cu stimă, Ioan Sabău.

 

 


Turbina Gravitationala

.

About Us | Site Map | Contact Us |