Gravitational energy.Energie Verde

căutare personalizată

Turbină Gravitaţională. pârghii de ordin 0

     

Grupuri cu pârghii de ordin zero
(fara brat scurt conf. fig. 1 si fig. 2/A)

Legile I.SABAU pentru *N* grupuri cu parghii de ordin zero  
(realizate de grupuri cu forte neconservative, conf. fig. 1 si fig. 2/A)

Scurt istoric privitor la parghiile clasice de ordin 1, 2 si 3. Arhimede din Siracuza nu a inventat parghia, el a explicat principiul parghiilor pentru a ridica obiecte grele.  Citez un fragment, link:  http://ro.wikipedia.org/wiki/Arhimede  ”... Arhimede din Siracuza (în greacă Αρχιμήδης Arhimedes; n. aprox. 287 î.Hr. în Siracusa, pe atunci colonie grecească, d. 212 î.Hr.) a fost un învățat al lumii antice. Realizările sale se înscriu în numeroase domenii științifice: matematică, fizică, astronomie, inginerie și filozofie. Carl Friedrich Gauss considera că Arhimede și Isaac Newton au fost cei mai mari oameni de știință din întreaga istorie a civilizației umane.

Se cunosc puține detalii despre viața lui, dar este considerat drept unul din principalii oameni de știință din antichitate. Printre altele a pus bazele hidrostaticii și a explicat legea pârghiilor. I s-au atribuit proiectele unor noi invenții, inclusiv al unor mașini de asalt, precum și șurubul fără sfârșit. Experimente moderne au arătat că Arhimede a proiectat mașini capabile să scoată corăbiile din apă și să le dea foc folosind un sistem de oglinzi ...”

Si dupa doua mii de ani,
viața de zi cu zi a oamenilor pana la cele mai complexe procese industriale sunt dependente de capacitatea de a consuma lucru mecanic (energie).

Din anul 1993, Ioan Sabau a descoperit grupuri cu parghii de ordin zero si grupuri cu parghii de ordin 1, folosindu-le la inventia mileniului III (Perpetuum mobile de speta a 4-a). Pentru prima data in era noastra  grupurile cu parghii produce lucru mecanic gratuit si energie electrica aproape gratuita.

Grupurile cu parghii de ordin zero nu sunt compatibile cu: Legile lui Newton, a 2-a Lege a Termodinamicii (legea entropiei) si nici cu Legea conservarii energiei. Cele 8 parghii de ordin zero, fara brat scurt, conf. Inventie, sunt 8 forte neconservative contolate 99.99%.

Pag 1

Inventia nu incalca Legea conservarii energiei deoarece: numai in cazul in care caracteristicile miscarii mecanice a unui sistem sunt determinate doar de prezenta unor forte conservative, energia mecanica totala este o constanta a miscarii.

E = T + V = constant. (E = energia mecanica totală. T = energia cinetica si V = energia potentiala).  Deci,  Legea conservarii energiei mecanice se respecta numai in cazul sistemelor conservative care folosesc forte conservative.

Cand caracteristicile miscarii sunt determinate de alte tipuri de forte, se vorbeste despre legea conservarii energiei numai in sens general. Inventia in timpul functionarii, foloseste numai *grupuri cu forte neconservative*. Conf. inventie fortele neconservative sunt diametral opuse fortelor conservative.

Grupurile cu parghii produce excentricitatea permanenta si roteste din interior sau din exterior turbinele gravitationale, de orice tip, realizate dintr-un grup de chesoane sudate intre ele conf. fig. 1, sau dintr-un tambur conf. fig. 2/A.

Cele 8 parghii de ordin zero multiplica forta activa in functie de lungimea bratelor, conf. inventie: grupul celor 8 parghii de ordin zero (sunt 8 parghii de ordin 2’) este o combinatie intre pargiile de ordin 2 si 3. Forta rezistenta este zero la arborele turbinei gravitationale.

Cele 8 parghii de ordin 2’ multiplica forta activa a celor 8 greutati si produce lucru mecanic gratuit la arborele turbinei gravitationale.

Inventia este realizata de un grup cu 8 chesoane, cu 16 greutati: 8 greutati pe circumferinta si 8 greutati in centrul turbinei, care inainte de deblocare are 8 forte conservative (8 parghii fara brat scurt), care in timpul functionarii se transforma in 8 forte neconservative.

Cele 8 forte neconservative care rotesc arborele turbinei producand lucru mecanic gratuit si energie electrica aproape gratuita cu putere mica sau oricat de mare, cu asamblare in: vile, firme, orase, pe munte, sub pamant, in pustiu etc.

Pag. 2

Grupul cu forte neconservative nu au: un moment al fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic, si sunt diametral opuse fortelor conservative.

Cele 8 parghii de ordin zero sau jumatatile de parghie, conf. fig. 1 si fig. 2, este un cheson la care una greutate este pe circumferinta simbolizand bratul lung al parghiei egal cu raza ansamblului, a doua e-n centrul ansamblului gravitational c-o toleranta de plus-minus 30 milimetri simbolizand bratul scurt.

Problema tehnica, pe care o rezolva inventia, consta in realizarea unui grup cu parghii de ordin zero, care in timpul  functionarii  ansamblului  gravitational, centrul de greutate al acestuia sa fie în permanenta numai in cadranele 1 si 4 sau 2 si 3 in sens trigonometric. Astfel se realizeaza prima data artificial: un grup cu 8 parghii de ordin zero (8 forte neconservative), lucru mecanic multiplu si excentricitatea permanenta, conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2.

 Exploatarea grupurilor cu forte neconservative se realizeaza cu un sistem deschis cu parghii fara brat scurt, care interactioneaza cu *exteriorul* prin arborele turbinei si transmite miscarea de rotatie pe alt drum in exteriorul sistemului la generatoare.

La cele 8 parghii de ordin zero (8 parghii fara brat scurt), forta rezistenta este: arborele turbinei gravitationale, cel putin doua multiplicatoare de turatie identice si cel putin doua generatoare. La cele 8 parghii de ordin zero, punctele de sprijin sunt cele doua lagare autoreglabile … 
Citez din descriere.ro, pag. 11, link:  
 http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/descriere.ro.html  

“… Turbinele gravitaţionale au arborii orizontali şi sunt solicitaţi, în special, la torsiune şi încovoiere, au diametre variabile fiind dimensionaţi în raport de greutatea turbinei şi de puterea înstalată în MW. Pentru eliminarea erorilor de coaxialitate se vor executa lagăre autoreglabile …”  Sau citez din petitie de la pag. nr. 30, link:    http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/petitie.html  

        “…  – Brevet de invenţie nr. 104221 *Procedeu de fixare a unui ansamblu de lagar, in constructii metalice*, pentru inlocuirea celor 2 lagare autoreglabile, conf. inventie. Publicat la data de 22.11.1993.”

Pag. 3

         Citez din lucrarile care sustine inventia mileniului 3: “… Conf. inventie entropia contolata nu are o formula proprie, la fiecare faza se realizeaza calcule energetice separate si din prima faza se scade cele doua greurati care se ridica la faza a doua. Detalii si pe link:
http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html

Forta de gravitatie actioneaza cele 8 forte neconservative datorita conditiilor create in sistemul deschis (semihibrad) al turbinelor gravitationale care permite cresterea controlata a entropiei la prima faza si impune descresterea controlata a entropiei la faza a doua conf. teoriei inventiei mileniului III.  
Aceasta crestere si descrestere a entropiei realizeaza castig de energie electrica aproape gratuita la fiecare ciclu si la ambele faze conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2.

Sistemul deschis semihibrid (este un sistem hibrid atipic), al celor 8 parghii de ordin 0 (8 forte neconservative) are in interiorul lui un sistem izolat (inchis numai in legatura cu entropia) si in exteriorul sistemului este deschis.

Deci cele 8 parghii de ordin zero in exteriorul sistemului fi-va deschis si in interior este izolat (inchis), cu toate ca structura interactiunilor energetice se modifica pe parcurs la fiecare ciclu la ambele faze, cu castig de energie (lucru mecanic gratuit si energie electrica aproape gratuita).

Sistemul deschis al celor 8 parghii de ordin zero (8 forte neconservative) este un *hibrid mai special, atipic* numit de inventator *Sistem deschis semihibrid* (deci sistemul este un HIBRID atipic).

Momentele de expansiune a entropiei, la prima faza si recesiunea entropiei la faza a doua sunt controlate 99.9% de un sistem de comanda si control automat conf. unei proceduri clasice (adaptat la inventie), astfel incat valorile entropiei la fiecare faza, intre cele doua faze, si la granita dintre cicluri (la inceput de ciclu si la sfarsitul ciclului) sa fie cu o variatie de entropie a sistemului la valoarea parametrilor proiectati.

Conf. celor redactate mai sus, pentru prima data in lume se controleaza 99.9% entropia grupurilor de forte neconservative (la sistemele deschise semihibride).”

Pag. 4


Formula lucrului mecanic (L=mgh) nu include si varianta in care greutatea aflata in camp gravitational este franata (sau tinuta fortat pe drumul parcurs) si de alte forte (multiplicator, generatoare etc). Numai din aceasta cauza calculele la inventie se realizeaza cu greutati in cadere libera conf. inventie si fig. N/2.

Cele afirmate mai sus sunt dovedite cu teorie si calcule pe link:  
 http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html    

Atentie! Grupul de parghii de ordin zero multiplica lucru mecanic gratuit realizat la arborele turbinei gravitationale in afara sistemului deschis semihibrid prin intermediul multiplicatorului de turatie unde se realizeaza alte 2 parghii de ordin 3’ (o combinatie intre parghiile de ordin 1, 2 si 3), conf. inventie.

Citez un fragment din descriere.ro de la pag. nr. 2, link (postat mai sus):
“ … Multiplicatorul de turatie este fabricat dintr-o carcasa dreptunghiulara realizata din doua bucati. Jumatatea superioara a carcasei se asambleaza cu jumatatea inferioara conf. unor proceduri clasice, dupa montarea roatii dintate pe arboreale turbinei gravitationale intre primele doua pinioane ale celor doua multiplicatoare identice. Diametrul roatii dintate asamblata pe arboreale turbinei este de 10 ori mai mare”, decat diametrul celor 2 pinioane ale celor 2 multiplicatoare, si astfel se realizeaza 10 rpm. 

Pentru faptul ca inventia mileniului III este noutate absoluta, in locul referintelor bibliografice ar trebui analizate cel putin lucrarile cu titlu’: Descriere.ro (primele 5 pagini),  Images (figurile folosite la inventie), turbina gravitationala mixta si *Virtual ansamblu* link:

 http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/virtual%20ansamblu.html 

Citez cateva fragmente (cu detalii) din lucrarile care sustin inventia:
 “… Inventia este realizata de un grup cu 8 chesoane, cu 16 greutati: 8 greutati pe circumferinta si 8 greutati in centrul turbinei, care inainte de deblocare are 8 forte conservative = 8 parghii fara brat scurt, care in timpul functionarii se transforma in 8 forte neconservative, care rotesc arborele turbinei producand lucru mecanic gratuit si energie electrica aproape gratuita.

Pag. 5

Cele afirmate mai sus sunt dovedite cu teorie si calcule, in lucrarile care sustine inventia.
Grupul cu forte neconservative nu au: un moment al fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic, si sunt diametral opuse fortelor conservative.

Exploatarea grupurilor cu forte neconservative se realizeaza c-un sistem deschis cu parghii fara brat scurt, care interactioneaza cu *exteriorul* prin arborele turbinei si transmite miscarea de rotatie pe alt drum in exteriorul sistemului la generatoare. …”

 “… Turbinele gravitationale inainte de deblocare pentru functionare are structura metalica a celor opt chesoane conservativa si greutatile de pe circumferinta cu energie potentiala. 

Dupa deblocare in timpul functionarii prin manipularea celor 16 greutati egale conf. inventie, cele 8 chesoane prin rotire isi schimba caracterul, intr-un caracter distinctiv si devin 8 parghii de ordin zero, iar cele 8 greutati de pe circumferinta sunt 8 forte neconservative care rotesc turbina gravitatonala.

In tot timpul functionarii campul gravitational al pamantului conservativ (din afara sistemului de parghii neconservativ) atrage cele 8 greutati de pe circumferinta (8 forte neconservative). 

Cele 8 forte neconservative produce lucru mecanic gratuit (conservativ) la arborele turbinei gravitationale.

Lucru mecanic gratuit interactioneaza cu exteriorul prin multiplicator si cel putin 2 generatoare (utilizand alt drum in exteriorul sistemului deschis, semihibrid). Numai in acest mod prin interactiunile lor reciproce ajunge in echilibru structura neconservativa, a celor 8 parghii fara brat scurt, cu structura fortelor conservative.

Si pentru prima data, in era noastra, se realizeaza implementarea grupurilor cu forte neconservative intr-un sistem conservativ cu castig gratuit de lucru mecanic la arborele turbinei gravitationale, cele afirmate mai sus sunt dovedite cu teorie si calcule in lucrarile care sustine inventia”

Pag. 6

Prima lege:  
Numai daca un ansamblu tambur (monobloc) se roteste in jurul unui punct de sprijin (pe doi arbori) conf. inventie si figurilor: 1/A, 2/A, 2/B etc. care reprezinta un grup de parghii de ordin zero (8 forte neconservative), realizate de 8 puncte materiale (minilocomotive) care trebuie sa fie in permanenţa intr-o pozitie periferica extrema si punctele materiale sa actioneze numai pe diametrul tamburului (pe circumferinta lui) in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, conf. inventie si fig. 2/A.

Astfel se realizeaza o excentricitate permanenta in interiorul cercului, din exteriorul sistemului semihibrid, numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric.

A doua lege: 
Numai daca un ansamblu gravitational monobloc are doi arbori care se sprijina pe doua semilagare autoreglabile conf. inventie si figurilor: 2; 3; 4 si 5 etc. care reprezinta un grup de chesoane (sudate avand unghiuri egale între ele, si in fiecare cheson doua puncte materiale actionate conf. inventie, poz. 1, poz. 2 si poz. N/2) rezultand un grup de parghii de ordin zero (8 forte neconservative), sau 8 parghii de ordin 1, care se roteste in jurul unui punct de sprijin (un arbore) in asa fel incat punctele materiale din grupul de parghii sa fie in permanenta intr-o pozitie periferica extrema pe circumferinta ansamblului gravitational, numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, si punctele materiale sa actioneze din interiorul ansamblului gravitational conf. inventie, realizand o excentricitate permanenta in interiorul cercului in cadranele 1 si 4, sau a doua excentricitate in acelasi cerc cu locatie diferita, in cadranele 2 si 3, conf. inventie.

Atentie! Grupul cu 8 parghii de ordin 1 (8 parghii cu brat scurt), au un castig cu mult mai mic si nu se vor utiliza industrial.
Cele 8 pârghii de ordin zero (8 forte neconservative, sunt jumatati de parghii atipice, neconventionale).
Conf. fig. 1, fig. 2 si fig. N/2, fiecare parghie din grupul de parghii este un cheson la care una greutate este pe circumferinţă simbolizand bratul lung al parghiei egal cu raza ansamblului, si a doua greutate este in centrul ansamblului gravitational cu o toleranta de plus-minus 30mm.
Toleranta de plus ~30mm, poate simboliza bratul scurt al parghiei. 

Parghiile de ordin zero se realizeaza prin manipularea unor puncte materiale egale in interiorul a 8 chesoane conf. fig.1 si fig. N/2, sau pe exteriorul unor tamburi conf. fig. 2/A, cu energie electrica, pneumatica, hidraulica etc. 

Pag. 7

Detalii despre fabricarea si functionarea grupurilor de parghii sunt si in *Descriere.ro*.
Teoria parghiilor de ordin zero este sustinuta cu: teorie, calcule, legile noi, precum si cu cele 4 definitii (1/t, 2/t, 3/c si 4/c). Inventatorul a redactat 4 definitii conf. inventie fig. 1, fig. 2 si fig. N/2.

Cele 8 parghii de ordin zero (8 forte neconservative) utilizeaza forţa de gravitaţie, ~97%, pentru a produce lucru mecanic gratuit si energie electrica aproape gratuita.

Energia mecanică este realizată de o construcţie metalică: turbina, dispozitiv, ansamblu, mecanism de orice fel etc. care în timpul funcţionării are centrul de greutate numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric.  

Calculele sunt detaliate si in lucrarea cu titlul *Turbina gravitational mixta*.
Grupul cu parghii (cele 8 forte neconservative) se realizeaza prin manipularea unor puncte materiale egale în interiorul a 8 chesoane conf. fig.1. sau pe exteriorul unor tamburi conform fig. 2/A, cu energie electrica, pneumatica, hidraulica. Consumul de energie conventionala este de la 0,001% pana la 3%.

Lucru mecanic gratuit si ”excentricitatea permanenta” rotesc din interior sau din exterior turbinele, dispozitivele, ansamblele, mecanismele de orice fel fabricate dintr-un grup de chesoane sudate intre ele sau din tamburi, conf. inventiilor inregistrate la OSIM.

Cele 3 legitati noi in fizica, precum: parghii de ordin zero, lucru mecanic multiplu si excentricitatea permanenta sunt structura de rezistenta a inventiei mileniului III (numai din punct de vedere teoretic).

Grupul de parghii de ordin zero este mult mai eficent decat: vantul, apa, aburul etc. si poate utiliza prin puterea care o produce orice generator disponibil de la turbinele: eoliene, hidraulice, cu abur, cu gaz, reactoare nucleare etc.

Fig. 1 si fig. 2/A, reprezinta un grup de 8 parghii de ordin zero care numai conform inventie realizeaza excentricitatea permanenta.

Pag. 8

Parghiile sunt revendicate de inventator si cu inventiile reinregistrate la OSIM incepand din anul 1993 pana in prezent.  

Pentru prima data in era noastra grupuri cu parghii de ordin zero (sau grupuri cu parghii de ordin 1), conf. inventie, roteste din interior sau din exterior orice turbina gravitationala (fabricata din chesoane sau dintr-un tamburi). 

Printre primele inventii inregistrate la OSIM este si “Turbina gravitationala” inregistarata cu nr. 00558 din 21.04.1993.

          Definitia parghiei clasice:
parghia este o bara rigida care se poate roti in jurul unui punct de sprijin si asupra careia actioneaza doua forte.

O forta care trebuie invinsa numita forta rezistenta R ; si o forta invingatoare numita forta activa F. si are formula F1 x b1 = F2 x b2 ; MF1 = MF2  ;  f1 = forta activa ; f2 = forta rezistenta ;  b1 = bratul activ (bratul fortei active) ; b2 = bratul fortei rezistente

Legea parghiilor de ordin 1, 2 si 3 fi-va completata cu Legile I.SABAU pentru *N* grupuri cu parghii de ordin zero. La care F1 x b1 > F2 x b2  ;  f1 = forta activa; b1 = bratul activ ; f2 = forta rezistenta  (numai si numai frecarile din sistemul semihibrid) ; b1 = bratul activ ; b2 = ~0.03 (bratul fortei rezistente);            
F = cuplu de forţă la arborele turbinei gravitationale = F1 x b1 > F2 x b2, realizat de excentricitatea permanenta (greutatea excentrica) numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigronometric conf. fig. 1 si fig. 2/A.

Redactez 4 definitii preliminare ale parghiilor de ordin zero (realizate cu forte neconservative): 

1/t – Definitie pentru parghii de ordin zero, cu RPM mare, conf. unei variante de turbina din descrierea inventiei: la un tambur, care se poate roti in jurul unui punct de sprijin (pe doi arbori, conf. inventie) actionat in aşa fel ca, la fiecare ciclu care este o parte mica dintr-o rotatie completa,

Pag. 9

 7 puncte materiale sa fie intr-o pozitie periferica extrema pe circumferinta (rotindu-se deodata cu tamburul in raport cu parametrii proiectati, conf. inventie, in prima varianta de deplasare a punctelor materiale) in permanenta numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, pentru ca in permanenta, la fiecare ciclu, dintre cele opt puncte materiale numai una se ridica pe circumferinta (pe sine speciale conf. inventie) in sens invers cu viteza diferita, mai mare, fata de deplasarea celorlalte 7 puncte materiale, conf. inventie, realizand o excentricitate permanenta conf. fig. 2/A. Tamburul are doi arbori care se sprijina pe doua semilagare autoreglabile conf. inventie.  Astfel avem doar 7 forte active si numai o forta rezistenta.

In acest caz castigul de la coborare de la un punct material se anuleaza cu alt punct material de la urcare (deoarece valoarea celor doua parghii este egala dar de sens contrar).

Celelalte 6 puncte materiale de pe circumferinta realizeaza excentricitate permanenta care roteste tamburul gravitational conf. inventie, cu castig de lucru mecanic gratuit si energie electrica gratuita.

2/t – Definitie pentru parghii de ordin zero pentru o rot/min, sau o fractiune de rot/min: la un tambur, conf. inventie, care se poate roti in jurul unui punct de sprijin (pe doi arbori, conf. inventie). La varianta cu rpm foarte, foarte mic, Definitia si functionarea turbinei gravitationale este la fel dar castigul de lucru mecanic gratuit este cu foarte mult mai mic.

           Citez din lucrarile care sustin inventia, numai la proba primului prototip:
„Daca sistemul de comandă şi control automat nu poate manipula punctele  materiale, conf. inventie, se reduce numarul de rotatii ale turbinei gravitationale de la 4 rot/min la atat cat poate controla, chiar si la o fractiune de rot/min; sau si mai mic …

Atat la turbinele realizate dintr-un tambur cat si la cele fabricate din 8 chesoane, daca din diverse motivatii este nevoie de o fractiune de rot/min (rpm), la arborele turbinei, se poate realiza, conf. inventie. Astfel intervalul de timp in care se produce CICLUL poate fi realizat conf. nevoilor practice necesare, la primele probe ale prototipului.

La una rotatie pe minut greutatile se pot manipula si manual de la sol aidoma macaralelor din firmele mici sau electropalanelor. Dispozitivul de comanda de la sol se poate adapta numai pentru probe.

Pag. 10

Acest lucru e posibil fiindca avem la fiecare cheson drum inchis numai in al optulea ciclu, si din aceasta cauza, pentru ridicarea celor doua greutati putem avea orice interval de timp este nevoie, caci avem o entropie controlata, impusa de inventator, la fiecare ciclu, prin manipularea greutatilor, conf. inventie

Pentru RPM mai mare, se utilizeza un multiplicator de turatie, (sau mai multe multiplicatoare: 1+2+2=5). Detalii si la lucrarea cu titlul *Descriere.ro*.       

           Am detaliat manipularea greutatilor si in lucrarea cu titlul *Franarea turbinei*.
          3/c – Definitie pentru parghii de ordin zero, conf. inventie: un ansamblu gravitational realizat prin sudarea unor 8 chesone intre ele rezultand 16 unghiuri egale a 22,5 grade fiecare, conf. inventie, care se poate roti in jurul unui punct de sprijin (conf. inventie). Chesoanele au pe partile laterale doi tamburi cu rol de arbore care se sprijina pe doua semilagare autoreglabile. Turbina este actionata de 16 puncte materiale, care se afla in interiorul chesoanelor (cate doua puncte materiale in fiecare cheson), asamblate intre ele cu o tija care le permite ambelor puncte materiale sa fie pozitionate si pe aceeasi raza. Un punct material in apropierea unei axe fixe si cel de-al doilea punct material la extremitatea bratului activ in interiorul aceluiasi cheson. Ambele puncte materiale influenteaza pozitiv bratul activ. La acest ansamblu gravitational un ciclu poate avea si aproximativ o secunda, timp in care 7 puncte materiale sunt pe circumferinta (rotindu-se deodata cu turbina in raport cu parametrii proiectati, conf. inventie). Timpul este facultativ,  toate valorile sunt facultative, toti parametrii sunt in raport cu rot/min. Varianta de deplasare a punctelor materiale: 7 puncte materiale  in centru, 7 pe circumferinta si doar doua puncte materiale se ridica. In permanenta, *fara cateva clipe*, avem opt greutati in centru si opt greutati pe circumferinta conform fig. 1. Astfel avem doar o forta activa (motoare) lipsind (neavand) forta rezistenta. Datorita consumului foarte mic (de energie electrica conf. calcule din descrierea inventiei) de la 0,001% pana la 3%, turbina gravitationala produce lucru mecanic gratuit si energie electrica aproape gratuita. Aceasta afirmatie este dovedita cu calcule, si in aceasta lucrare mai jos.

La toate ciclurile, in permanenta, din cele 8 parghii de ordon zero, 7 parghii stationeaza fiecare cu un punct material in central turbinei si are cel de-al doilea punct material intr-o poziţie periferică extremă in interiorul chesonului, pe circumferinta turbinei gravitationale, pe diametrul util. Toate cele 7 puncte materiale care sunt pe circumferinta turbinei gravitationale se roteste deodata cu turbina, conf. inventie, in raport cu parametrii proiectati. Toate cele 7 puncte materiale nu sunt afectate in nici un fel de punctul material care se deplaseaza altfel (se ridica) in chesoanul lui propriu, pentru ca:

cele 2 greutati sunt ridicate cu energie electrica din afara sistemului deschis si nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara, in acelasi interval de timp in faza a doua, deoarece intre ele nu exista interactiune. Ambele operatii, in faza a doua, au actiune distincta si nu se influenteaza reciproc.

Pag. 11

Legea parghiilor de ordin 1, 2 si 3 fi-va completata cu Legile I.SABAU pentru *N* grupuri cu parghii de ordin zero. La care F1 x b1 > F2 x b2  ;  f1 = forta activa; b1 = bratul activ ; f2 = forta rezistenta  (~0,1 = numai si numai frecarile din sistemul semihibrid) ; b1 = bratul activ ; b2 = ~0.03 (bratul fortei rezistente). F = cuplu de forţă la arborele turbinei gravitationale = F1 x b1 > F2 x b2.

Varianta de deplasare a punctelor materiale, la grupul cu 8 parghii de ordin 1 cu brat scurt.
4/c – Definitie pentru un grup cu 8 parghii de ordin 1 cu brat scurt, pentru o rot/min: o turbina realizata prin sudarea unor 8 chesone intre ele, astfel incat sa fie 16 unghiuri egale a 22,5 grade, conf. inventie. Cele 8 chesoane se poate roti in jurul unui punct de sprijin (conf. inventie). Chesoanele au pe partile laterale doi tamburi cu rol de arbore care se sprijina pe doua semilagare autoreglabile. Turbina este actionata de 16 puncte materiale, care se afla in interiorul chesoanelor (cate doua puncte materiale in fiecare cheson), asamblate intre ele cu o tija (in interiorul aceluiasi cheson) care le permite ambelor puncte materiale sa fie pozitionate astfel: un punct material la capatul razei, la extremitatea bratului LUNG activ, in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric. Si al doilea punct material fi-va localizat la mijlocul razei (fiind bratul scurt al parghiei de ordin 1) in cadranele 2 si 3 in sens trigonometric.

Punctele materiale se rotesc deodata cu turbina in raport cu parametrii proiectati, conf. inventie. intervalul unui ciclu este in raport de rpm, toti parametrii sunt in raport cu puterea instalata. In acelasi interval de timp cele 8 puncte materiale in cadranele 1 si 4, precum si celelalte 8 puncte materiale din cadranele 2 si 3 realizeaza fiecare cate o excentricitate permanenta (excentricitate activa = brat lung, si a 2-a excentricitate rezistenta = brat scurt). Ambele cu greutatea egala dar cu brate diferite. Astfel avem: 8 puncte materiale pe circumferinta (8 forte active, motoare), la fiecare ciclu, in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric. Si alte 8 puncte materiale (8 forte rezistente) fi-vor localizate, in cadranele 2 si 3 in sens trigonometric, la exteriorul bratului scurt al fiecarei parghii de ordin 1, la fiecare ciclu. In permanenta, avem 7 sau 8 puncte materiale  pe circumferinta, in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric si in acelasi interval de timp, in cadranele 2 si 3 fi-vor la fel  7 sau 8 puncte materiale deoarece  in permanenta se ridica un punct material de la altitudinea minima (aproape vertical) inspre centrul turbinei si al doilea punct material (in acelasi timp) se ridica pe circumferinta conf. fig. 1. 

La toate ciclurile, in permanenta, din cele 16 puncte materiale (8 parghii de ordon 1), 7 puncte materiale de  la fiecare cheson, stationeaza conf. fig. N/2 cate un punct material intr-o poziţie periferică extremă pe circumferinta in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, si in acelasi interval de timp, in cadranele 2 si 3 fi-vor la fel  alte 7 puncte materiale care stationeaza in permanenta la mijlocul razei (la exteriorul bratului scurt al parghiei de ordin 1) deoarece  in permanenta se ridica un punct material de la altitudinea minima (aproape vertical) inspre centrul turbinei si al doilea punct material (in acelasi timp) se ridica pe circumferinta conf. fig. 1. Toate cele 14 puncte materiale mentionate mai sus nu sunt afectate in nici un fel de punctele materiale care se ridica in ciclul cu nr. 8 conf.inventie si fig. 1. 

Pag. 12

Acest lucru este posibil pentru faptul ca sistemul, conf. inventie, este un sistem deschis semihibrid si la fel ca la celelalte definitii, cele 2 greutati sunt ridicate cu energie electrica din afara sistemului deschis si nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara, in acelasi interval de timp in faza a doua, deoarece intre ele nu exista interactiune. Ambele operatii, in faza a doua, au actiune distincta si nu se influenteaza reciproc. La toate cele 8 parghii de ordin 1, in timpul functionarii turbinei rezulta:  F1 x b1 > F2 x b2, dar cu un castig mult mai mic.

Calcule cu castig gratuit de lucru mecanic, si energie electrica aproape gratuita, la un grup cu 8 parghii de ordin zero (sau de ordin 1) cu formula parghiei. Conform inventie F1 x b1 > F2 x b2   (– frecarile).

Date pentru calcule estimative, cu parametrii: una greutate = 8000kg (8 greutati = 64000kg; 6 greutati = 48000kg); raza = 5.25m ; înălţimea greutăţilor este de h=10.5m ; raza medie = ~2.625m.

La grupuri cu parghii: F1 x b1 > F2 x b2  ;  f1 = forta activa; b1 = bratul activ ; f2 = forta rezistenta  (numai si numai frecarile din sistemul semihibrid) ; b1 = bratul activ ; b2 = ~0.03 (bratul fortei rezistente).  F = cuplu de forţă la arborele turbinei gravitationale = F1 x b1 > F2 x b2.

Formula parghiilor de ordin zero.  F = x(GgL),  F = (Ggl) – x’  ;  (x’ = braţul scurt al pârghiei). Coeficientul “x” de la parghie este diferit de coeficientul “x” de la Lmm. Pentru pierderi se scad 2 parghii (8 - 2 = 6 parghii). F1 = 8000kg*9.8m/s2, F1 = 78400N; b1 = ~2.625m ; F2 = numai frecarile ; b2 = ~0.03m.

Rezulta: F1 = 78400N*2.625m*6 parghii = 1234800Nm. F  = 1234800Nm/0.03 = 41160000N; F = 41160000N (forta la arboreale turbinei gravitationale); Calcule cu momentul fortei de  1234800Nm ; M (general) = 9550*1(kw)/3000(rpm) = 3,18(Nm); P = M*n/9550 = (…) kw; P = 1234800Nm*25(rpm)/9550 =  ~3232 kw = ~3.2 MW.

Conf. inventie se poate realiza si ~3000 RPM, cu 1 + 2 + 2 = 5 multiplicatoare.

Calcule estimative minime cu formula  L=mgh; Castig la prima faza: 8000(kg)*5.74875(m)*8(buc)*9.8 = 3605616J. Pierderi la faza a 2-a: 16000(kg)*5.25(m)*9.8 = 823200J. Se face diferenta si rezulta: 3605616J – 823200J = 2782416J. Castig gratuit = ~2.7 MW.

Pag. 13

La infrastructura turbinei gravitationale mixte, cu formula celor 8 parghii: înălţimea greutăţilor este de h=10.5m ; raza medie = ~2.625m. Formula parghiilor de ordin zero.  F = x(GgL),  F = (Ggl) – x’  ;  (x’ = braţul scurt al pârghiei). Coeficientul “x” de la parghie este diferit de coeficientul “x” de la Lmm.    

Calcule estimative cu formula F = x(GgL):  F = x(48000*9.8*5.25) = 3292800J = 3292KW  = 3.2 MW
Conf. inventie cu formula parghiilor de ordin zero, din cele 8 parghii (8 forte neconservative) se calculeaza numai 6 parghii (6 forte neconservative) pentru ca doua parghii se scad pentru diverse pierderi, inclusiv cele doua greutati care se ridica, la faza a doua conf. inventie.

Calcule cu parametrii: una greutate m=8000kg (8000kg*6 gr. = 48000 kg) si h=10.5m (10.5/2 = 5.25m) Calcule cu  F = (GgI) – x’,  pentru 8 parghii de ordin 1, cu brat scurt (la 2 excentricitati opuse):

Ambele excentricitati au greutatea (masa) egala dar cu brate diferite. Excentricitate activa cu 8 puncte materiale pe circumferinta, cu bratul lung (8 forte active), la fiecare ciclu, in cadranele 1 si 4: F = x(GgL)  ;  x(48000*9.8*5.25) = 3292800J = 3292KW  = 3.2 MW, calcule fara coeficentul “x”.

Excentricitate rezistenta cu 8 puncte materiale localizate la mijlocul razei (fiind bratele scurte ale parghiilor de ordin 1, (8 forte rezistente), la fiecare ciclu, in cadranele 2 si 3 in sens trigonometric. Bratul scurt este egal cu 5.25m/2 = 2.625 m.   F = (GgI) – x’  = x(48000*9.8*2.625) = 1234800J.

Se face diferenta si rezulta: castigul de energie electrica la o turbina gravitationala cu 8 parghii de ordin 1, cu brat scurt.     3292800J – 1234800J = 2058000J = 2058KW = 2MW, fara a scadea coeficentul “-x”

          F = cuplu de forţă la arborele turbinei gravitationale = F1 x b1 > F2 x b2, realizat de excentricitatea permanenta (greutatea excentrica) numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigronometric conf. fig. 1 si fig. 2/A.
          F2 = forta rezistenta la grupuri cu parghii este nesemnificativa (F2 = forta de frecare la turbinele gravitationale, cu pierderi nesemnificative in raport cu castigul de lucru mecanic gratuit).
 G = greutatea punctelor materiale care realizeaza excentricitatea permanenta numai în cadranele 1 şi  4 în sens trigronometric conf. fig. 1 si fig. 2/A. 

Pag. 14

           L = raza medie calculata la bratul lung activ (motor) al celor 8 forte neconservative, din cadranele 1 si 4, conf. descrierii inventiei. Detalii privind raza medie la exemplul elementar, la prima proba si la inventie, in prefata lucrarii cu titlul *turbina gravitationala mixta*.

           l = raza medie calculata la bratul scurt (rezistent) al celor 8 forte neconservative, din cadranele 2 si 3, conf. descrierii inventiei. Detalii privind raza medie la exemplul elementar, la prima proba si la inventie, in prefata lucrarii cu titlul *turbina gravitationala mixta*.

           g acceleraţia gravitaţională (g=9.8).
          Coeficientul x si  x’ este diferit ca valoare în raport cu: 
– Excentricitatea permanentă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, conf. fig. 1 si fig. 2/A. 
– Greutatea turbinei gravitaţionale şi a greutăţilor excentrice, conform inventie.
– Diametrul turbinelor gravitaţionale, diametrul arborelui, numărul rotaţiilor pe minut, numărul punctelor materiale la chesoane sau tambur, numarul chesoanelor, tipul turbinelor gravitationale realizate din chesoane sau tambur etc. Dupa implementarea inventiei se face un tabel tipizat, cu valori pentru coeficenti la toate tipurile de turbine.

Citez calcule din lucrarile care sustin inventia:
Calcule estimative subevaluate cu formula L=mgh, pentru 8 parghii de ordin zero

Atentie!   Formula lucrului mecanic (L=mgh) nu include si varianta in care greutatea aflata in camp gravitational este franata (sau tinuta fortat pe drumul parcurs) si de alte forte (multiplicator, generatoare etc). Numai din aceasta cauza calculele se realizeaza cu greutati in cadere libera si cu inaltime medie.

Daca pentru calcule se foloseste formula lucrului mecanic (L=mgh), la fiecare greutate din cele 8 greutati se poate face calcule corecte numai in cadere libera, cu inaltimea proprie corespunzatoare figurii N/2, pentru ca: 

Pag. 15

la prima faza, dupa deblocare, cele 8 parghii fara brat scurt, nu are: un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc.

Pentru a exploata aceste forte neconservative, sistemul deschis cu 8 parghii fara brat scurt, interactioneaza cu *exteriorul* prin arborele turbinei si transmite miscarea de rotatie pe alt drum in exteriorul sistemului, la cel putin doua multiplicatoare si mai multe generatoare, conf. inventie.

Calcule estimativesubevaluate la PRIMA FAZA,
cu parametrii: una greutate = 8000kg (8 greutati = 64000kg; 6 greutati = 48000kg); raza = 5.25m ; înălţimea greutăţilor este de h=10.5m ; raza medie = ~2.625m.

Conf. calcule estimative realizate de inventator, inaltimea corecta pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet), la prima faza in intervalul de cel putin 75% cat dureaza coborarea lor, este intre h=5.25m (energie minima cedata) si h=7.875m (energie maxima cedata) conf. inv. si fig. N/2.

Determinarea bilantului energetic, la cele 8 parghii fara brat scurt, la primul ciclu.
Atentie!
Determinarea bilantului energetic, la cele 8 forte neconservative (8 parghii de ordin zero), se face calculand separat fiecare faza distincta. Se face diferenta si rezulta lucrul mecanic gratuit, CEDAT la multiplicatorul de turatie si generatoare pentru transformare in energie electrica.

Energia consumata (primita) de multiplicator si generatoare rezulta numai daca se scade din energia cedata de cele 8 greutati (3605616J) la prima faza, energia primita (823200J) de cele doua greutati care se ridica, la a doua faza, conf. inventie, si rezulta: 3605616J – 823200J = 2782416J castig gratuit de lucru mecanic, fiindca forta de gravitaţie este gratuita.

In prima faza la toate tipurile de turbine gravitationale se consuma cel putin 75% din timpul in care se produce ciclul, viteza turbinei este din ce in ce mai mare (creste)  conf. inventie si fig. N/2.

Pag. 16

In prima faza se cupleaza la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare si se calculeaza cu formula lucrului mecanic, energia cedata de cele 8 greutati, in cadere libera, conf. inventie si fig. N/2: 8000(kg)*5.74875(m)*8(buc)*9.8 = 3605616J.

Calcule estimative subevaluate la FAZA A DOUA.
Cand incepe a doua faza, cu ridicarea celor doua greutati, conf. inventie, viteza turbinei gravitationale este din ce in ce mai mica (scade) pana incepe alt ciclu, conf. inventie.

1 – sunt cuplate la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare.
2 –se ridica greutatea de la altitudinea minima spre centrul turbinei conf. inv. si fig. 1.
3 –se calculeaza numai intervalul de cel mult 25% dintr-un CICLU in care se ridica cele doua greutati si castigul de la cele 7 greutati care coboara odata cu turbina conf. inventie si fig. 1.

Cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, la faza a doua, nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara deoarece:

cele 2 greutati sunt ridicate cu energie electrica din afara sistemului deschis si nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara, in acelasi interval de timp in faza a doua, deoarece intre ele nu exista interactiune. Ambele operatii, in faza a doua, au actiune distincta si nu se influenteaza reciproc.

-Conf. formula lucrului mecanic, forta de gravitatie atrage cele doua greutati (G8’ si G8”) la fel si daca le ridicam in timpul functionarii ciclice a turbinei precum si daca le calculam SEPARAT, deoarece rezultatul este acelasi.

-Energia cedata de cele 7 greutati, indiferent de valoarea ei, la faza a doua, este inclusa in energia cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie.

Energia pierduta (consumata) de cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, este de: 16000(kg)*5.25(m)*9.8 = 823200J. Inaltimea celor doua greutati este de 10.5m (10.5/2=5.25), conf. inventie si fig. 1.

Pag. 17

Se face diferenta si rezulta: 3605616J – 823200J = 2782416J castig continuu GRATUIT deoarece la toate turbinele gravitationale in tot timpul functionarii se autoalimenteaza din afara sistemului DESCHIS de parghii, din castigul propriu, din reteaua de distrubutie proprie cu curent electric, conf. inventie.

Deci castigul gratuit de lucru mecanic este ~2700000J in tot timpul functionarii, la fiecare ciclu.
Acest castig de energie (lucru mecanic) de 2700000J este si ratia progresiei aritmetice (castig gratuit).
Puterea utila = Lucru mecanic/timp = 2700000J/1s = 2700000W = 2700 KW = 2700 KWh  = ~2.7MWh.
24(ore)*30(de zile)= 720 de ore.

Daca turbina gravitationala functioneaza numai 30 de zile avem: 2.7MWh *720 de ore = ~1900MW
Daca turbina functioneaza un an, avem: 365*24=8760 de ore; 2.7MWh*8760 de ore = ~23600MW

Un castig GRATUIT de 8760 de ori mai mare, numai intr-un an, deoarece forta de gravitatie roteste turbina si realizeaza castigul de lucru mecanic gratuit si energie ELECTRICA aproape gratuita, conf. inventie.

Atentie!  Calcule estimative subevaluate la nivelul unui elev de calasa a IV-a,
pentru denigratori, explic castigul (in plus) de la greutatile care coboara,  intr-un ciclu, in 2 faze, in timpul functionarii turbinei conf. inventie, fig. 1 si fig. 2/N. Citez din lucrarile care sustin inventia:

 

“… -daca ciclul este de ~8 secunde, la prima faza in 6 sec. coboara 8 greutati (8 forte neconservative). 

-daca ciclul este de ~8 secunde, la faza a doua in 2 secunde coboara 7 greutati (7 forte neconservative) si se ridica 2 greutati (aproape vertical, 2 forte conservative). 

-60/8=7.5 secunde si rezulta ~7 cicluri/min. La prima faza coboara 8 gr.*7 cicluri = 56 greutati/minut. 


-La a doua faza coboara 7 greutati*7 cicluri = 49 greutati si se ridica 2 greutati*7 cic. = 14 greutati/min. 

-Energia cedata de cele 7 greutati, indiferent de valoarea ei, la faza a doua, este inclusa in energia cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie. 

Pag. 18

-Intr-un ciclu, in ~8 secunde, la ambele faze rezulta: 8 greutati – 2 greutati (pentru pierderi) = 6 greutati.

 

-Intr-un minut, in ~7 cicluri rezuta: 56 greutati – 14 greutati = 42 greutati.

 

-In 60 de minute avem un castig de: 42 greutati*60 minute = 2520 greutati intr-o ora. 

 

-In 24 de ore rezulta 2520 greutati*24 ore = 60480 greutati. 

 

-Intr-o luna: 24 de ore*30 de zile = 720 de ore*60480 greutati = 43545600 greutati

 

-Daca greutatea are 1 kg, la 43545600 greutati, rezulta: un castig de  43545600kg 

 

-Forta F este echivalenta cu greutatea unei mase de  43545 tone.


-Daca greutatea are 8 tone, la 43545600 greutati, rezulta: 8 tone*43545600 gr. = 348364800 tone.

-Un castig gratuit de 43545600 greutati, conform inventie, numai intr-o luna.” 

Calcule estimative subevaluate cu formula lucrului mecanic (L=mgh),

si pentru exemplu dat la nivelul unui elev de calasa a IV-a

Atentie!  Daca se foloseste formula lucrului mecanic (L=mgh), la fiecare greutate din cele 8 greutati se poate face calcule corecte numai cu inaltimea proprie corespunzatoare figurii N/2.

Se scade 25% din cele 8 greutati, pentru ridicarea celor 2 greutati, in fiecare ciclu, la a doua faza

-daca ciclul este de ~8 secunde, la prima faza in 6 sec. coboara 8 greutati (8 forte neconservative)

Pag. 19

-daca ciclul este de ~8 secunde, la faza a doua in 2 sec. coboara 7 greutati (7 forte neconservative) si se ridica 2 greutati (aproape vertical, 2 forte conservative).

-Energia cedata de cele 7 greutati, indiferent de valoarea ei, la faza a doua, este inclusa in energia cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie.

Si rezulta castig estimativ gratuit de lucru mecanic la fiecare ciclu, inclusiv la primul ciclu.

8 greutati – 2 greutati (pentru pierderi diverse) = 6 greutati.  6greutati*8000kg*5.25m*9.8 = 2469600J

Deci castigul gratuit de lucru mecanic este ~2469600J in tot timpul functionarii, la fiecare ciclu.
Acest castig de energie (lucru mecanic) de 2469600J este si ratia progresiei aritmetice (castig gratuit).

Puterea utila = Lucru mecanic/timp = 2469600J/1s = 2469600W = 2469 KW = 2469 KWh  = ~2.4MWh.
24(ore)*30(de zile)= 720 de ore.

Daca turbina gravitationala functioneaza numai 30 de zile avem: 2.4MWh*720 de ore = ~1720MW
Daca turbina functioneaza un an, avem: 365*24=8760 de ore; 2.4MWh*8760 de ore = ~21024MW


Cine poate anula calculele inventatorului s-o faca adecvat inventiei, numai la primul ciclu in doua faze.

Atentie! Daca este castig de energie la primul ciclu, este castig de energie la toate ciclurile, fiindca toate ciclurile in timpul functionarii turbinelor gravitationale sunt identice.

MOMENTELE FORTELOR de la infrastructura turbinei gravitationale mixte, privind numai si numai cele 8 parghii de ordin zero (active).

Pag. 20

Pentru pseudo-specialisti, nespecialisti, amatori etc. care nu inteleg momentele fortelor la turbinele realizate dintr-un grup de 8 chesoane, cu 8 forte neconservative, redactez urmatoarele detalii: 


Din momentul cand se tracteaza greutatea, aproape vertical,  de pe circumferinta din punctul (A) pana ajunge in centrul turbinei, momentul fortei, produce pierderi in cadranul IV.


In acelasi timp (in acelasi ciclu), momentul fortei produce in sens opus (contrar) aceeasi valoare si in cadranul II, prin tractarea greutati, aproape vertical, din centru pana ajunge pe circumferinta.


Din aceste motivatii momentul fortei se anuleaza reciproc, deoarece in acelasi ciclu are doua valori egale dar contrare (opuse).


Astfel ce se pierde in cadranul IV se castiga in cadranul II, rezultand anularea reciproca a momentelor egale si de sens contrar (opuse).


Asijderi se-ntampla si la vectorul de poziție al punctului de aplicație al forței din cadranul IV caci este contrar (opus) vectorului de poziție al punctului de aplicație al forței din cadranul II.


Aidoma se-ntampla si la bratele pentru care se calculeaza momentele fortelor deoarece un brat este in cadranul IV si cel de-al doilea in cadranul II, conf. inv. si fig. 1, se anuleaza caci au valori egale dar opuse.


Chiar daca tractarea, aproape verticala, se produce inainte de-a ajunge chesonul in punctul (A) sau dupa ce-a trecut chesonul de punctul (A), deoarece cat se pierde in cadranul IV se castiga in cadranul II.


 Momentele fortelor din cadranele IV si II nu afecteaza in nici un fel excentricitatea permanenta, deoarece cele doua momente ale fortelor sunt de sens contrar (opus), si se anuleaza reciproc.
La prima faza, din cele redectate mai sus rezulta castig de lucru mecanic gratuit la toate cele 8 parghii de ordin zero, fiindca:

Pag. 21

la prima faza, dupa deblocare, cele 8 parghii fara brat scurt, nu are: un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc.

Referitor la inaltimea celor 8 greutati, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2.

Greutatea G8, care se ridica, aproape vertical, din pozitia A pana in pozitia C’- D’, anuleaza si inaltimea completa a greutatii G1 care coboaara din pozitia C’- D’ deodata cu turbina gravitationala si in sensul de rotatie al turbinei, 22.5 grade.

Deoarece in fiecare ciclu se pot anula numai doua parghii egale ca valoare, pentru ca se deplaseaza in sensuri diferite cu valori unghiulare egale, cu aceeasi inaltime, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2, acest lucru este dovedit cu calcule, la exemplul elementar, la prima proba si la inventie, in prefata lucrarii cu titlul *turbina gravitationala mixta*.

Calcule cu momentele fortelor.
Momentele fortelor la arborele turbinei gravitationale
          F = cuplu de forţă la arborele turbinei gravitationale = F1 x b1 > F2 x b2, realizat de excentricitatea permanenta (greutatea excentrica) numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigronometric conf. fig. 1 si fig. 2/A.

          F2 = forta rezistenta la grupuri cu parghii este nesemnificativa (F2 = forta de frecare la turbinele gravitationale, cu pierderi nesemnificative in raport cu castigul de lucru mecanic gratuit).

Deci pentru calcule, la prima faza, coboara toate cele 8 greutati ~75% din intervalul de timp in care se produce un ciclu. Conf. inventie, cu 6 greutati cu brat scurt de ~1.3m. Brat lung = 5.25 m (~2.625 m). Si rezulta: F1 = 8000(kg)*6(buc)*9.8 = 470400N; 470400(N)*2.625(m) = 1234800Nm. F = cuplu de forţă la arborele turbinei gravitationale = F1 x b1 > F2 x b2.
Momentul fortei = 1234800Nm.     
          F = {470400(N)*2.625(m)} : 1.3m = 949840N, forta cu care se produce energie (lucru mecanic).

Pag. 22

          F = (470400N*2.625m = 1234800Nm) : 0.03m;
          F = (1234800Nm : 0.03m = 41160000N); (F = forta de la arboreale turbinei gravitationale);

Calcule cu momentul fortei de  1234800Nm
          M (general) = 9550*1(kw)/3000(rpm) = 3,18(Nm)
          P = M*n/9550 = (…) kw
          P =   1234800Nm*1000/9550 =  129200 kw = ~129 MW     

Se poate realiza usor 3000 RPM, cu 1 + 2 + 2 = 5 multiplicatoare conf. inventie, aceasta multiplicare in trei trepte are pierderi mari, compensate cu cele ~3000 rpm.

Ex. de calcul cu formula pârghiei de ordin zero (cu brat scurt ipotetic):

Calcule ptr multiplicatorul de turatie: F1’ = Lucrul mecanic de la arborele turbinei roteste pinionul multiplicatorului datorita parghiei de ordin 2; b1’ = 0.13m (raza pinionului) ; b2’ = 1,3m (raza rotii dintate montata pe arborele turbinei); F = (41160000N*1.3m) = 53508000Nm;

Momentul fortei = 53508000Nm.  53508000 : 0.13 = 411600000N, bruscheaza subit turbina, daca nu este actionata cu cel putin 2 multiplicatoare si cu mai multe generatoare, conf. inventie.
……………………………………………………………………………….

Dau un exemplu:
Dintr-un balansoar realizam o parghie clasica daca in stanga se pune o masa de m=20kg, la jumatatea distantei din lungimea bratului (lungimea bratului este de 2m). La acelasi balansoar in dreapta se pune m=10kg, dar fi-va pusa la capatul bratului, la 2m de punctul de sprijin. In aceasta situatie nu se inclina leaganul (deci parghia este in echilibru). Egalitatea, echilibrul se pastreaza numai daca fiecare greutate cade liber cu inaltimea (h) corespunzatoare distantei fata de centrul de sprijin.

Pag, 23

Daca folosim simboluri, avem: (2m)gh, pentru energia potentiala primita de greutatea din stanga, si mg(2h) pentru energia potentiala pierduta de greutatea din dreapta.

Deci ambele sunt egale cu 2mgh deoarece energia potentiala primita si energia potentiala pierduta sunt egale si din aceasta cauza energia lor este conservativa, fiindca energia potentiala a unui corp se poate defini numai pentru cazul fortelor sau campurilor conservative.

Deci cele doua ENERGI POTENTIALE din EXEMPLU dat sunt CONSERVATIVE, pargia este in camp conservativ, forta de gravitatie este conservativa si din aceasta cauza si forta parghiei este conservativa.

Grupul de parghii de ordin zero este o forta NECONSERVATIVA (o forta neconventionala, atipica etc).

Cele 8 parghii de ordin zero sau jumatatile de parghie, conf. fig. 1, fig. 2 si N/2, este un cheson la care una greutate este pe circumferinta simbolizand bratul lung al parghiei egal cu raza turbinei, si a doua greutate e in centrul turbinei cu o toleranta de plus-minus 30mm simbolizand bratul scurt al parghiei.

Sistemul fizic deschis (semihibrid) al grupului de 8 parghii de ordin zero, conf. inventie nu are echilibru dinamic deoarece:

- nu are brat scurt
- nu are un moment a fortei de sens contrar 
- nu are actiune-reactiune etc.

La toate turbinele gravitationale avem in fiecare cheson drum inchis numai in al optulea ciclu, deci avem o entropie controlata, impusa de inventator, la fiecare ciclu, prin manipularea greutatilor, conf. inventie.

In concluzie sistemul fizic deschis (semihibrid) de parghii de ordin zero (8 forte neconservative), este un sistem deschis in exterior si in interiorul sistemului, numai in legatura cu entropia, toate ciclurile sunt izolate (inchise).

Pag 24

Toate fortele neconservative (inclusiv cele 8 parghii de ordin zero, 8 parghii fara brat scurt) sunt rezultatul forțelor conservative.
In toate domeniile se doreste de fiecare specialist sa actioneze cu mai multe parghii pentru a rezolva problemele majore cu care se confrunta in domeniul lui de activitate (inclusiv dvs).

 

 In era noastra (din anul 1993) exista grupuri cu parghii de ordin zero si grupuri cu parghii de ordin 1, in domeniul mecanicii sustinute cu legitati noi in fizica care sunt marginalizate si de Academia Romana.

 

Grupurile cu parghii de ordin zero, grupuri cu parghii fara brat scurt, produce lucru mecanic gratuit si energie electrica aproape gratuita (fara poluare) cu cel mai mic pret din lume. Cele afirmate mai sus sunt dovedite cu teorie si calcule, in aceasta lucrare si in celelalte lucrari care sustine inventia.

Inventia mileniului III este neglijata de institutiile Statului Roman abilitate sa cerceteze abuzul OSIM (prin Hotarari tendentioase) si Academia Romana care marginalizeaza cele 4 legitati noi in fizica, pentru a fura plagiatorii, inventia si legitatile noi in viitor

Toti specialistii vor sa actioneze cu mai multe parghii si in domeniul lor de activitate. Acum in domeniul mecanic exista din anul 1993, grup cu 8 parghii de ordin 2’ si de ordin 3’ (parghii fara brat scurt si cu brate scurte nesemnificative), folositi-le ...  Sau comentati domnilor … , de ce? Si pentru ce? Nu le folositi

Cateva din avantajele inventiei mileniului 3, realizata cu 8 parghii fara brat scurt:  
– Inventia produce energie electrica cu cele mai mici preturi din era noastra, fara poluare, si rezolva energia viitorului. Inventia este o punte de legatura intre fortele conservative si grupurile de forte neconservative. Forta de gravitatie fiind gratuita, turbina gravitationala produce lucru mecanic gratuit.

–turbinele gravitationale daca se implementeaza, la nivel mondial, rezolva partial incalzirea globala prin reducerea poluarii pe Terra cu cel putin 25%, prin: sere, irigatii, baraje de verdeata si opreste estinderea desertului prin realizarea unor oaze de verdeata cu apa extrasa de la adancimi foarte, foarte mari.

– turbinele gravitationale rezolva si  problema apei potabile prin desalinizare, fiindca foloseste lucru mecanic gratuit. Si lucru mecanic gratuit produce energie electrica aproape gratuita. 
  
Pag. 25

– turbinele gravitationale ne ajuta si la dezastre naturale, sau furtuni solare sau furtuni electromagnetice (care distrug sistemele informationale) si fac imposibil de furnizat energia electrica cu procedeul clasic.

– turbinele gravitationale inlocuieste toate turbinele: eoliene, hidraulice, centrale electrice, centrale termoelectrice, centrale nuclearo-electrice etc. Conf. link:
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/structura%20de%20rezistenta.html  

– turbinele gravitationale conf. inventie are reteaua proprie de distributie in zona in care se asambleaza: case, vile, spitale, firme, sate, orase, pe munte, pe apa, sub apa, sub pamant, oriunde in desert etc., fiindca se fabrica in firme speciale, se transporta, si se asambleaza oriunde este nevoie.

– la turbinele gravitationale proiectarea incepe de la generatorul electric disponibil (de la toate tipurile de turbine care fi-vor inlocuite cu turbina gravitationala), continua cu multiplicatorul si se termina cu proiectarea turbinei.

– datorita turbinelor gravitationale, fiindca energia electrica este aproape gratuita (conf. inventie) incepe era robotilor la toate nivelele, extinzandu-se intr-un ritm accelerat tehnologia din domeniu.
 
Pana in anul ~2050 munca fizica (manuala) fi-va executata complet de roboti. Modularizarea continua a robotilor umanoizi in raport cu noile profesii la nivel global este posibila, numai daca se implementeaza inventia mileniului 3 la nivel mondial. Astfel oamenii nu vor mai muri de foame, de frig etc.

Daca nu se implementeaza inventia, la nivel mondial, dezastrele naturale fi-vor din ce in ce mai mari in viitorul apropiat. Dupa implementarea inventiei la nivel mondial incazirea globala fi-va intr-o perioada foarte scurta mult diminuata, la fel si dezastrele naturale.

Cu voia şi puterea lui Dumnezeu,
inventatorul turbinelor gravitaţionale.
Phone number:  0770561002 /  only in Romanian 
e-mail: sabauioan1@yahoo.com 
cu stimă, Ioan Sabău. 

 

 


Turbina Gravitationala

.

About Us | Site Map | Contact Us |