Gravitational energy.Energie Verde

/div>

Inventia mileniului 3


Inventia mileniului 3

Cuprinde mai multe tipuri de turbine gravitationale care functioneaza intr-un *sistem deschis semihibrid*, care depaseste stadiul tehnic, cu noutatile din descriere. Cele 8 parghii de ordin zero (parghii fara brate scurte) in timpul functionarii se transforma in 8 forte neconservative*/Q pentru ca nu au forte rezistente in cadranele 2 si 3 in sens trigonometric.

Citez un fragment din hotararea nr, 431296 din 29,09.2023 (de respingere a inventiei mileniului 3) Semnata de ing. Anca Simona Ionescu Presedinte. Examinatori Ing. Neculai Dorin Oancea si ing. Radu Cornea.  

“… Asa cum este redactata, revendicarea independenta 1, avand ca obiect un procedeu de utilizare a fortei de gravitatie pentru producerea energiei mecanice folosita la producerea energiei electrice, nu defineste un procedeu printr-o succesiune logica de etape, faze sau pasi, definite prin ordinea de desfasurare, conditii initiale, parametri, conditii tehnice de desfasurare si/sau misloace tehnice utilizate asa cum prevede Art. 13 din regulament. In cadrul revendicarii se fac multe referiri la doua faze, fiecare cu o duratata de aprox. 30 de secunde si implicand diverse elemente si dispositive aferente care ar alcatui un ciclu, iar acest ciclu ar fi o parte mica dintr-o rotatie, confuzia este accentuata de mentionarea unei ultimei faze in care ar fi actionate doua generatoare. In acceiasi masura este neclar daca multitudinea de elemente si dispositive mentionate, cu diverse denumiri si configuratii, fac parte din acelasi ansamblu sau ar fi vorba de mai multe variante de realizare. (…) tot odata, prin folosirea de notiuni si termini care nu se regasesc in teoriile stiitifice recunoscute aplicabile domeniului tehnic, revendicarea nu permite identificarea clara a obiectului revendicat, nici a caracteristicilor tehnice apartinand stadiului tehnicii,” 

Citez revendicarea principala nr, 1, (complet, dar in 3 fragmente) la fiecare fragment voi explica (cu mai multe detalii) ceea ce vreau sa revendic.

          1 – Procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru a produce energie mecanica folosită la producerea energiei electrice, procedeul este caracterizat prin aceea că: prima data se realizaza o turbina gravitationala care functioneaza intr-un *sistem deschis semihibrid* noutate descrisa in inventie, care depaseste stadiul tehnicii, cu cele 8 parghii de ordin zero (parghii fara brate scurte) care in timpul functionarii se transforma in 8 forte neconservative*/Q  pentru ca nu au forte rezistente in cadranele 2 si 3 in sens trigonometric,”

         Detalii privind primul fragment, la care avem 5 noutati noi in stiinta (in fizica): 

Prima noutate este *Sistemul deschis semihibrid* care cuprinde toate noutatile de la turbinele gravitationale fabricate din 8 chesoane sudate intre ele in care se manipuleaza 16 greutati in interiorul celor 8 chesoane, din care la fiecare ciclu: 7 greutati coboara in acelasi timp cu rotirea turbinei si 2 greutati se ridica aproape vertical si conf. inventie se anuleaza reciproc.

Noutatea a 2-a este *Parghii de ordin 0* (lege realizata de inventator, descrisa si pe link si in cele 10 file de la nr. 14.17, la alte documente inregistrate cu nr. A/00267/2019 cu data de deposit national nr. a 2019 00 267), Cele 7 greutati care coboara in acelasi timp cu rotirea turbinei se transforma in

Pag 1.

*7 parghii de ordin zero* la care bratul lung este raza diametrului de la turbine si punctual de sprijin este in centrul arborelui de la turbina. Toate cele 7 greutati actioneaza in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric. cu toata forta potentiala a celor 7 greutati roteste arborele turbinei, fiindca nu are forte rezistente la jumatatea arborelui din cadranele 2 si 3 in sens trigonometric si din aceasta cauza transforma toata forta potentiala in lucru mecanic gratuit (fiindca forta de gravitatie este gratuita). Calcule si teorie in descriere de la pag, 8 pana la pag 13.

Aceeasi noutate este si la turbina gravitationala realizata dintr-un tambur la care se manipuleaza 8 minilocomotive pe circumferinta tamburului; 7 minilocomotive stationeaza pe circumfernta si coboara in acelasi timp cu rotirea tamburului si una minilocomotiva se ridica in sens invers in acelasi timp in acelasi *ciclu*. Un ciclu poate avea 2 secunde, 30 de secunde, un minut etc. Noutatea este faptul ca cele 7 minilocomotive care coboara in acelasi timp cu rotirea turbinei fabricata dintr-un tambur se transforma in *7 parghii de ordin zero* la care bratul lung este raza diametrului de la turbina fabricata dintr-un tambur si punctual de sprijin este in centrul arborelui de la turbina realizata dintr-un tambur. Toate cele 7 minilocomotive actioneaza in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, cu toata forta potentiala a celor 7 greutati roteste arborele turbinei, fiindca nu are forte rezistente la jumatatea arborelui din cadranele 2 si 3 in sens trigonometric si din aceasta cauza transforma toata forta potentiala in lucru mecanic gratuit (fiindca forta de gravitatie este gratuita).

A 3-a noutate este *lucru mecanic multiplu* fiindca cele 7 greutati coboara odata cu rotirea turbinei toate in acelasi timp si realizeaza lucru mecanic multiplu, inventatorul a realizat si legea lucrului mecanic multiplu, (descrisa si pe link …) care are formula Lmm=x(mgh) conform formula ar trebui sa se multiplice lucru mecanic castigat in timpul functionari. Acast lucru se constata numai la probele preliminare inaintea omolagari. Dar se poate folosi si formula lucrului mecanic cu formula L=mgh dar fiindca avem 7 greutati care toate 7 coboara in acelasi timp vom calcula cele 7 greutati in cadere libera folosind inaltimea medie a celor 7 greutati. Calculele sunt in descriere de la pag. 8 pana la pag 13.

 A 4-a noutate este *escentricitatea permanenta* din cadranul 1 in sens trigonometru, (este descrisa pe link: http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/legile%20excentricitatii%20permanente.html)

Turbinele gravitationale functioneaza numai daca foloseste pentru functionare: parghii de ordin zero, lucru mecanic multiplu si excentricitatea permanenta, numai toate trei impreuna poate realiza sistemul deschis semihibrid.

A 5 -a noutate este “Constanta fizica a ciclului” care inseamna faptul ca se realizeaza o viteza ocilanta in limitele impuse la fiecare ciclu care se repeata in tot timpul functionari, la fiecare faza distincta, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2. Daca nu se respecta “Constanta fizica a ciclului” rotatia turbinei creste continuu pana ajunge la entropie si se autodistruge.

In prima faza la toate tipurile de turbine se consuma cel putin 50% din timpul in care se produce ciclul, viteza turbinei este din ce in ce mai mare (creste)  conf. inventie si fig. N/2. Cand incepe a doua faza, cu ridicarea celor doua greutati, conf. inventie, viteza turbinei gravitationale este din ce in ce mai mica (scade) pana incepe alt ciclu, conf. inventie.

Pag 2.

Al doilea fragment “… 8 parghii de ordin zero (fara brate scurte) aceste 8 forte neconservative*/Q se transforma intr-un punct material purtator de masa care este *Entitatea excentricitatii permanente*, care este localizata in cadranul 1 in sens trigonometric, care transfera (muta) toata energia potentiala de la cele 7 greutati de pe circumferinta la arborele turbinei gravitationale care rotindu-se produce lucru mecanic;”

A 6 noutate este *Entitatea excentricitatii permanente* care transfera energia potentiala de pe circumferinta la arborele turbinei gravitationale fiindca nu exista forte rezistente in cadranele 2 si 3 in sens trigohometric.

Al treilea fragment

“… turbina gravitationala este realizata dintr-o contructie metalica foarte simpla din 8 chesoane sudate intre ele, cu unghiurile dintre 2 chesoane consecutive de 22.5 grade, cu 8 puncte materiale pe circumferinţa si 8 puncte materiale in centrul ansamblului (la fiecare cheson intre cele 2 greutati se sudeaza o teava), turbina gravitationala in timpul functionarii realizeaza acelasi ciclu, un ciclu are două faze realizate intr-un minut, conf. invenţie, fig. 1, fig. 2  si fig. N/2, cu arbori orizontali, amplasat pe nişte lagăre autoreglabile, alimentat de la o sursă de energie electrica pentru a deplasa in fiecare ciclu numai 2 greutăţi cu mijloace de ridicat în interiorul unui  cheson, greutăţile sunt comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel încât, la fiecare ciclu care este o parte mica dintr-o rotatie complecta sa realizeze la fiecare ciclu 2 faze, la prima faza 8 greutati stationeaza pe circumferinta rotindu-se odata cu turbina gravitationala ~30 de secunde, la faza a 2-a (in 30 de secunde) 7 greutăţi sunt într-o poziţie periferică extremă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, pentru că în permanenţă, la fiecare ciclu, dintre cele 16 greutăţi numai 2 greutati se ridică in fiecare ciclu in 30 de secunde in faza a 2-a (una spre centru şi a doua spre circumferinţă, conf. fig. 1): si in timpul ridicarii (cele 2 greutati) se transforma in forte conservative care se anuleaza recipoc,

(acesta afirmatie este dovedita cu calcule si teorie de la pag. nr. 8 pana la pag.nr. 13) turbina gravitationala conf. fig. 2, este fabricata din: chesoane ( 2), în interiorul cărora sunt  deplasate greutăţile ( 3 ), cu mecanisme de ridicat ( 16 ), prin intermediul blocurilor cu role ( 5 ), a cablului ( 6 ), pe nişte şine ( 7 ), sprijinindu-se pe nişte role ( 8 ) ; greutăţile sunt ancorate de tamburul roţii dinţate ( 4 ), acţionată de roata dinţată ( 9 ), pusă în mişcare de reductorul ( 24 ) şi motorul ( 25 ), cu care se manipuleaza greutăţile realizând menţinerea centrului de greutate al turbinei gravitationale numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel că datorită excentricităţii permanente turbina gravitationala roteşte arborele turbinei care transmite lucru mecanic prin intermediul unei roţii dinţate la mai multe multiplicatoare de turaţie si 2 generatoare producând energie electrica cel putin 99% din energia potentiala de pe circumferinta, numai cu constructia metalica si anexele redactate mai sus.”   

A 7-a noutate tehnica este castigul de energie electrica de cel putin 99% din energia potentiala a celor 7 greutati (sau minilocomotive) de pe circumferinta, numai cu constructia metalica si anexele redactate mai sus. Inventia mileniului trei este atipica deci si descrierile turbinelor gravitationale fi-vor atipice. Perioada de dezvoltare a fortelor care are un moment al fortei de sens contrar, care are pereche actiune-reactiune, echilibru dinamic etc., a ajuns la APOGEU (sunt perimate).

Pag 3.

Examinatorii de la OSIM au facut calcule gresite din 1993 pana azi 12.12.2023, pentru ca au calculat 8 forte conservative, care la inventie nu exista. Cele 8 greutati de pe circumferinta turbinei gravitationale in timpul functionarii se transforma in 8 forte neconservative*/Q, doar cele 2 greutati care se ridica aproape vertical conf. fig. N/2 isi pierd calitatea de forta neconservativa*/Q si in timpul ridicari se transforma in forte conservative care se anuleaza reciproc, acest lucru este dvedit cu calcule si cu *Momentele fortelor* de la pag. 8 pana la 13.

Toate turbinele gravitationale in timpul functionarii folosesc forte neconservative*/Q Proectarea turbinelor gravitationale incepe de la generatorul electric disponibil (de la toate tipurile de turbine care fi-vor inlocuite cu turbina gravitationala), cu arborele turbinelor gravitationale si se termina cu proiectarea celor 8 greutati de pe circumferinta turbinelor gravitationale, cu avantaje multiple: 

Turbinele gravitationale are reteaua proprie de distributie in zona in care se asambleaza: spitale, firme, orase, pe munte, pe apa, sub pamant, oriunde in desert sau pe orice planeta din univers care are campul gravitational apropiat TEREI, fiindca se fabrica cu orice putere solicita beneficiarul, in firme speciale, se transporta, si se asambleaza oriunde este nevoie.

Conf. inventie se poate realiza si *grupuri cu parghii, cu brate scurte dar castigul de energie este cu mult mai mic. 

In anul 1993 am inregistrat la OSIM primele turbine gravitationale (cu titluri diverse): CBI cu nr: 0423/29.03.1993 cu titlu Instalatie gravitationala; reinregistrata cu nr. 01155/28.07.1994; CBI nr 0558/21.04.1993 cu titlu “Turbina gravitationala”; reinregistrata cu nr. 01382/ 1994; CBI nr. 01465/18.11.1993 cu titlu “Centrala gravitationala” (….…..) Alte CBI-uri mai importante cu nr. 00670/11.06.1999; nr. 00167/19.02.2002; nr. 00013 din 11.01.2007 (…..) toate respinse cu motivatii nefondate. si calcule GRESITE. Si tot la 3 sau 5 ani reanregistram aceleasi turbine gravitationale completand la descrierile inventiilor cateva noutati noi pentru a nu fi respine la OSIM.

OSIM si Academia romana a solicitat model functional la turbinele gravitationale desi inventatorul a raspuns si inca raspunde cu acest FRAGMENT: “Modelul de functionare a turbinelor gravitationale este si roata de apa care dateaza de ~4000 de ani inaintea erei noastre fiindca functioneaza cu grupuri de parghii de ordin zero. Sau turbine hidraulice, sau turbine eoliene, sau generatoare eoliene etc. toate turbinele scrise folosesc pentru functionare parghii fara brate scurte (parghii de ordin zero)”.

Cele 3 legi (descoperite de Ioan Sabau) certifica noutatile care depasesc stadiul tehnic actual din domeniul mecanic si din fizica; toate noutatile sunt demonstrate cu teorie si calcule la nivel de liceu si probabil se vor breveta in VIITOR …

Revendic noutatea a 8-a *sistemului deschis semihibrid*. Care cuprinde toate noutatile unui ciclu. Un ciclu este o parte mica dintr-o rotatie. Un RPM are 16 cicluri si toate sunt identice, deci primul ciclu se repeta in tot timpul functionarii pana la oprirea turbinei gravitationale.

Turbinele gravitationale, la cele 8 parghii de ordin zero (8 forte Q1, Q2, Q3 …. Q8) are in interiorul ciclului un sistem izolat inchis, iar in legatura cu toata energia potentiala a celor 8 greutati in exteriorul sistemului este deschis, prin arborele turbinei gravitationale.

Pag 4.

Sistemul fizic izolat este comandat si verificat de un sistem de comandă şi control automat in asa fel incat la fiecare ciclu, care este o parte mica dintr-o rotatie completa, sa se asigure o variatie de energie potentiala a *sistemul izolat*  la valoarea parametrilor proiectati.

Deci *sistemul deschis semihibrid*, este atipic, pentru ca este complet diferit de sistemele cunoscute, fiindca exista numai la turbinele gravitationale realizate din 8 chesoane sudate intre ele sau dintr-un tambur la care exista in timpul functionarii un ciclu care se repeta in tot timpul functionarii; acest sistem, este format, la fiecare ciclu, in tot timpul functionarii turbinei, din doua partii relativ egale (conform parametilor proiectati) si anume: circa jumatate, ~ 50% , din ciclu, este sistemului deschis semihibrid si cealalta jumatate este un sistem inchis numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric ~ 50% timp in care se transfera (muta) energia potentiala a celor 7 minilocomotive la arborele turbinelor gravitationale. Deci sistemul hibrid se foloseste numai le turbinele gravitationale conf. inventie.

In concluzie sistemul fizic deschis semihibrid realizat de cele 7 parghii de ordin zero este un sistem deschis in exterior, si in interiorul sistemului numai in legatura cu energia potentiala, toate ciclurile sunt izolate (inchise), cu toate ca structura interactiunilor energetice se modifica pe parcursul fiecarui ciclu care se repeta continuu in tot timpul functionarii, cu castig de energie mecanica (lucru mecanic gratuit la arborele turbinelor gravitationale). 

Definitie: sistemul deschis semihibrid (este un sistem hibrid atipic), are legaturi exterioare (deschise) si interioare (inchise) cu interacţiuni numai in interiorul ciclurilor (acelasi ciclu se repeta in tot timpul functionari turbinelor gravitationale); toate turbinele gravitationale fabricate din 8 chesoane sudate intre ele cu anexele aferente lor si turbinele gravitationale realizate dintr-un tambur cu anexele aferente lui functioneaza intr-o singura faza (se poate functiona si cu 2 faze dar nu este recomandata de inventator), in care: 7 greutati (sau 7 minilocomotive) stationeaza pe circumferinta turbinei gravitationale, care in timpul functionari se roteste impreuna cu cele 7 greutati (sau 7 minilocomotive) si in acelasi interval de timp se ridica una greutate (sau una minilocomotiva) in acelasi ciclu (care poate sa fie de 4 secunde, 30 de secunde un minut etc), si toata energia potentiala de la cele 7 greutati (sau 7 minilocomotive) este transferata de pe circumferinta turbinei la arborele turbinei gravitationale; transferul este facut de un punct material purtator de masa (la 7 greutati sau 7 minilocomotive) care este localizat in cadranul 1 in sens trigonometric, acest punct material inventatorul la numit: *Entitatea excentricitati permanente*, detali in descrierea inventiei.

Inventatorul In descrierea inventiei a redactat si functionarea turbinei in doua faze numai pentru a demonstra cu momentele fortelor anularea reciproca a celor 2 greutati care se ridica aproape vertical. Dovedit cu calcule si cu *Momentele fortelor* de la pag. 8 pana la 13.

Noutatea a 9-a este definitia *excentricitati permanente*, (care de fapt, este *entitatea excentricitatii permanente*) in interiorul unui cerc, ceea ce inseamna insusirea celor 8 puncte materiale (8 greutati sau 8 minilocomotive) de a fi in cadranul 1 in sens trigonometric in tot timpul functionarii turbinelor gravitationale intr-un sistem deschis semihibrid, conform inventie. Turbinele gravitationale nu incalca legea conservari energiei fiindca functioneaza in sistem deschis, sistemul inchis este numai in interiorul ciclului conf. inventie.

Pag 5.

Ciclul are o succesiune cu fenomene si manifestari care se produc in cadrul unui proces repetabil continuu, pana la oprirea turbinelor gravitationale. Functionarea turbinelor trebuie reglata sa nu permita cresterea sau scaderea energiei potentiale peste parametrii proiectati.

Toate ciclurile sunt identice. Intervalul de timp in care se produce un ciclu poate sa fie de: 4 secunde, ~30 de secunde, un minut etc. Un ciclu este o fractiune dintr-o rot/min a turbinei gravitationale. Toate tipurile de turbine gravitationale la una rot/min are 16 cicluri egale, conf. inventie. Un ciclu complet, se produce la o rotatie a turbinei gravitationale cu 22.5 grade, numai daca turbina functioneaza la parametrii proiectati.

Toate ciclurile fiind IDENTICE, rezulta faptul ca in timpul functionarii turbina gravitationala are o viteza de rotatie OSCILANTA, intre limite constante datorita faptului ca toate turbinele gravitationale are in fiecare cheson drum inchis numai in al optulea ciclu, deci avem o energie potentiala controlata, impusa de inventator, la fiecare ciclu, prin manipularea greutatilor, conf. inventie. De unde rezulta faptul ca fiecare cheson (cu cele doua greutati, conf. inventie) este autonom in raport cu celelalte chesoane si face parte dintr-un sistem deschis, conf. inventie. De unde rezulta faptul ca fiecare cheson (cu cele 2 greutati, conf. inventie) este o parghie fara brat scurt.

Sistemul de comandă şi control automat electronic sau fluid se va materializa sub forma unui bloc unitar care va conţine un număr corespunzător de intrări, pentru semnale informaţionale, şi de ieşiri pentru comenzii. Conexiunile funcţionale  dintre  elementele  reprezentate  sunt  clasice şi pot fi realizate prin procedurii simple. Sistemul de comanda si control automat in aceeasi perioada de timp monitorizeaza si multiplicatoarele de turatie, cele 2 generatoare si franarea turbinei, daca este nevoie, pana la oprire pentru a nu  se  ajunge la autodistrugere.

Am revendicat: *Parghii de ordin zero* (parghii fara brate scurte), Lucru mecanic multiplu si Excentricitatea permanenta, fiindca numai toate trei impreuna roteste continuu in timpul functionari turbinele  gravitationale fabricate din 8 chesoane sudate intre ele in care se deplasaza 16 greutati, din care: 7 greutati coboara pe circumferinta turbinei si in acelasi timp una greutate se ridica aproape  vertical realizand un castig de ~ 6 greutati la fiecare ciclu; aproape la fel si la turbina fabricata dintr-un tambur din 8 minilocomotive, 7 coboara deodata cu rotirea tamburului si una minilocomotiva se ridica in acelasi timp pe circumferinta tamburului realizand un castig de ~ 6 minilocomotive la fieccare ciclu, detalii in descrierea inventiei mileniului trei.

Am revendicat: Excentricitatea permanenta care este *Entitatea excentricitatii permanente*, care poate sa fie realizata numai de turbinele gravitationale fabricate din 8 chesoane sudate intre ele in care se deplaseaza 16 greutati cu anexele aferente lor si turbinele gravitationale realizate dintr-un tambur pe circumferinta caruia se deplaseaza 8 minilocomotive cu anexele aferente, care functioneaza intr-o sungura faza, in care: 7 greutati (sau 7 minilocomotive) stationeaza pe circumferinta turbinei gravitationale, care in timpul functionari se roteste impreuna cu cele 7 greutati (sau 7 minilocomotive) si in acelasi interval de timp se ridica una greutate (sau una minilocomotiva) in acelasi ciclu (care poate sa fie de 4 secunde, 30 de secunde un minut etc), si toata energia potentiala de la cele 7 greutati (sau 7 minilocomotive) este transferata de pe circumferinta turbinei la arborele turbinei gravitationale; transferul se face de un punct material purtator de masa (cele 7 greutati sau cele 7 minilocomotive) si este localizat in cadranul 1 in sens trigonometric, acest punct material inventatorul la numit: *Entitatea excentricitati permanente*.

Pag 6.

Detali in descrierea inventiei. Conform inventie si fig. 1, excentricitatea permanenta se poate realiza numai prin manipularea unor puncte materiale in interiorul unor chesoane sau pe exteriorul unui tambur, astfel incat centrul de greutate la turbina, ansablu, mecanism etc. sa fie numai în cadranele 1 şi 4 sau 2 si 3 în sens trigonometric.

 Entitatea excentricitatii permanente trebuie controlata continuu, pentru ca:

1 – Entitatea excentricitatii permanente nu are un moment al fortei de sens contrar, deoarece: momentul fortei de sens contrar este cel de-al doilea punct material din centrul turbinei gravitationale care nu afecteaza excentricitatea permanenta.

Punctul material din centrul turbinei ajuta la realizarea parghiei din chesonul propriu, fiindca parghia este autonoma in raport cu celelalte parghii din interiorul turbinei.

2 – Entitatea excentricitatii permanente nu are pereche actiune-reactiune, deoarece:
perechea la actionarea punctului material de pe circumferinta este cel de-al doilea punct material din centrul turbinei gravitationale care nu afecteaza excentricitatea permanenta.
Punctul material din centrul turbinei doar ajuta la realizarea parghiei din chesonul propriu, fiindca parghia este autonoma.

3 – Entitatea excentricitatii permanente nu este nicio clipa in echilibru dinamic, deoarece: echilibru dinamic ar trebui sa-l faca cel de-al doilea punct material din centrul turbinei care nu afecteaza excentricitatea permanenta. Punctele materiale din centrul turbinei doar ajuta la realizarea parghiei conf. inventie.Fig. 1 si

 *Entitatea excentricitatii permanente* trebuie controlata (verificata) continuu, deoarece:
1 – entitatea excentricitatii permanente nu are UN MOMENT AL FORTEI DE SENS CONTRAR.
Numai si numai din aceasta cauza actioneza asupra arborelui de la turbina gravitationala care transmite energia (lucrul mecanic gratuit) in afara sistemului la cele doua parghii de ordin 2, conf. inventie, care pune in miscare multiplicatoarele, si prin intermediul celor doua generatoare produce energie electrica gratuita si fara poluare.

2 – *Entitatea excentricitatii permanente* nu are pereche ACTIUNE-REACTIUNE la turbina gravitationala. Numai si numai din aceasta cauza reactiunea la actiunea ei o realizeaza arborele turbinelor gravitationale, multiplicatoarele de turatie si cele doua generatoare care produce energia electrica gratuita pentru ca forta de gravitatie este gratuita.

3 – entitatea excentricitatii permanente nu este nicio clipa in ECHILIBRU DINAMIC. Numai si numai din aceasta cauza echilibrul dinamic il realizeaza arborele turbinei, multiplicatoarele si cele doua generatoare care produce energia electrica conf. inventie.

4 – la toate tipurile de turbine gravitationale avem fortele Q1, Q2, Q3, Q4, Q5, Q6, Q7 care reprezinta *Entitatea excentricitatii permanente* (din cadranul 1 in sens trigonometric), care nu are: un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc. si pentru a exploata aceste forte, sistemul deschis cu 8 parghii de ordin zero (7 forte Q1, Q2, Q3, Q4, Q5, Q6, Q7),  

Pag 7.

interactioneaza cu *exteriorul* prin arborele turbinei si transmite lucru mecanic gratuit in exteriorul sistemului la multiplicatoare si cele doua generatoare care se transforma in energie electrica gratuita si astfel se realizeaza echilibrul dinamic, conf. inventie. 

Castigul de lucru mecanic gratuit si energie electrica gratuita este dovedit cu teorie si calcule. La probele preliminare energia potentiala a celor 8 greutati de pe circumferinta e posibil sa se multiplice conf. formula preliminara a lucrului mecanic multiplu. Lmm=x(mgh).

Daca pentru calcule se folosete formula lucrului mecanic L=mgh, trebuie folosita *numai si numai* inaltimea medie a celor 8 greutati de pe circumferinta din cadranele 1 si 4 in sens trigonometric conf. inv. si fig. N/2.

Inaltimile celor 8 greutati din cadranele 1 si 4: greutatea G1 de pe circumferinta din punctual C’ in cadere libera are o inaltime de 10.5m; greutatea G2 are o inaltime de ~9.19m; G3 are o inaltime de ~7.88m; G4 are o inaltime de ~6.57m; G5 are o inaltime de ~5.26m; G6 are o inaltime de ~3.95m; G7 are o inaltime de ~2.64m; G8 are o inaltime de zero metri fiind la altitudinea minima a turbinei. Se aduna si rezulta: 10.5m +  ~9.19m + ~7.88m + ~6.57m + ~5.26m + ~3.95m + ~2.64m = 45.99m. 45.99m/8=5.748m. 

Adunate toate inaltimile si impartite la 8 rezulta o inaltime medie de 5.748m. Citez fragmente din lucrarile proprii care sustine inventia mileniului 3: “Toate tipurile de turbine gravitationale in timpul functionarii folosesc numai forte neconservative*/Q la ambele faze conf. inventie.”. Inventatorul sustine functionarea turbinelor gravitationale numai si numai intr-o singura faza la fiecare ciclu.

Atentie!  “Toate tipurile de turbine gravitationale in timpul functionarii folosesc forte conservative, cand se ridica greutatile aproape vertical si se anuleaza reciproc pentru ca au forte rezistente in cadranul 2 in sens trigonometric”

“…La toate tipurile de turbine gravitationale, sintagma “Constanta fizica a ciclului” inseamna faptul ca se realizeaza o viteza ocilanta in limitele impuse la fiecare ciclu. Deoarece avem o succesiune cu fenomene si manifestari care se produc in cadrul unui proces repetabil continuu in aceeasi ordine..

La toate tipurile de turbine gravitationale, sintagma “Constanta fizica a ciclului” inseamna si faptul ca se deruleaza continuu acelasi ciclu in raport cu parametrii proiectati, indiferent de dimensiuni si masa celor 16 greutati egale ale celor 8 parghii de ordin zero (8 forte Q1, Q2, Q3 … Q8), care in timpul functiomari se transforma in *Entitatea excentracitatii permanente*, 

care sete un punct material purtator de masa, localizat in cadranul 1 in sens trigonometric, care in tot timpul functionarii turbinei gravitationale transfera (muta) energia potentiala a celor 7 greutati (sau a celor 7 minilocomotive) de pe circumferinta la arborele turbinelor gravitationale, conf. inventie.

Constanta fizica a ciclului include un ciclu complet (indiferent de tipul turbinei) care are o succesiune cu fenomene si manifestari care se produc in cadrul unui proces repetabil. Calcule estimative subevaluate la PRIMA FAZA, cu parametrii: una greutate m=100kg (100kg*8buc=800kg) si g=~10 si h=10.5m.    800*10*10,5= ~80000J

Pag 8

Conf. calcule estimative realizate de inventator, inaltimea corecta pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet), la prima faza in intervalul de cel putin 50% cat dureaza coborarea lor, este intre h=5.25m (energie minima cedata) si h=~6m (energie maxima cedata) conf. inv. si fig. N/2. Determinarea bilantului energetic, la cele 8 parghii fara brate scurte, la primul ciclu.

Determinarea bilantului energetic, la cele 8 forte Q1, Q2, Q3 … Q8 (8 parghii fara brate scurte), se face calculand separat fiecare faza distincta.

Se face diferenta si rezulta lucrul mecanic gratuit, CEDAT la multiplicatorul de turatie si generatoare pentru transformare in energie electrica.

Energia consumata (primita) de multiplicator si generatoare rezulta numai daca se scade din energia cedata de cele 8 greutati la prima faza, energia primita de cele doua greutati care se ridica, la a doua faza, conf. inventie, si rezulta: 3605616J – 823200J = ~2782416J castig gratuit de lucru mecanic, fiindca forta de gravitaţie este gratuita.

In prima faza la toate tipurile de turbine se consuma cel putin 50% din timpul in care se produce ciclul, viteza turbinei este din ce in ce mai mare (creste) conf. inventie si fig. N/2. 

La prima faza este cuplat la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare si se calculeaza cu formula lucrului mecanic, energia cedata de cele 8 greutati, in cadere libera, conf. inventie si fig. N/2: 800(kg)*6(m)*8(buc)*~10 = ~400000J.

Calcule estimative subevaluate la FAZA A DOUA.

Cand incepe a doua faza, cu ridicarea celor doua greutati, conf. inventie, viteza turbinei gravitationale este din ce in ce mai mica (scade) pana incepe alt ciclu, conf. inventie.

1 – sunt cuplate la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare. 
2 – se ridica greutatea de la altitudinea minima spre centrul turbinei conf. inv. si fig. 1. 
3 – se calculeaza numai intervalul de cel mult 50% dintr-un CICLU in care se ridica cele doua greutati si castigul de la cele 7 greutati care coboara odata cu turbina conf. inventie si fig. 1.

Cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, la faza a doua, nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara deoarece: cele 2 greutati sunt ridicate cu energie electrica din afara sistemului deschis si nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara, in acelasi interval de timp in faza a doua, deoarece intre ele nu exista interactiune. Ambele operatii, in faza a doua, au actiune distincta si nu se influenteaza reciproc.  

-Conf. formula lucrului mecanic, forta de gravitatie atrage cele doua greutati (G8’ si G8”) la fel si daca le ridicam in timpul functionarii ciclice a turbinei precum si daca le calculam SEPARAT, deoarece rezultatul este acelasi (si pentru ca sunt 2 forte conservative care se anuleaza reciproc).

Energia cedata de cele 7 greutati, indiferent de valoarea ei, la faza a doua, este inclusa in energia cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie.

Pag 9,

Energia pierduta (consumata) de cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, este de: 200(kg)*5(m)*~10 = ~10000j   Inaltimea celor doua greutati este de 10.5m (10.5/2=5.25), conf. inventie si fig. 1. Se face diferenta si rezulta: ~400000J – 10000J = ~400000J calculele sunt estimative, important este ca se castiga continuu GRATUIT deoarece la toate turbinele gravitationale in tot timpul functionarii se autoalimenteaza din afara sistemului DESCHIS de parghii, din castigul propriu, din reteaua de distrubutie proprie cu curent electric.

Atentie! Din calcule rezulta faptul ca se castiga chiar din primul ciclu cu mult mai mult decat se consuma pentru ridicarea celor doua grutati aproape vertical, care la *momentele fortelor* se anuleaza reciproc. Din cele scrise rezulta la fiecare ciclu pierdri nesemnificative *doar frecarile*.  Atentie! Arborele turbinelor gravitationale in tot timpul functionarii are una rotatie pe minut.

“… Proiectarea turbinelor gravitationale incepe de la generatorul electric disponibil (de la toatee de turbine care fi-vor inlocuite cu turbina gravitationala), continua cu multiplicatoarele de turatie, cu arborele turbinelor gravitationale si se termina cu proiectarea celor 8 greutati de pe circumferinta turbinelor gravitationale.

Mentinerea RPM la turbinele gravitationale este posibila numai daca energia potentiala a greutatilor de pe circumferinta este cu ~1% mai mare decat energia consumata de arborele turbinei gravitationale, de multiplicatoare si cele 2 generatoare. Energia potentiala de ~ 1% in plus se consuma prin franare (pentru mentinerea RPM) cu castig de energie conf. proiect”.

Conform proiect la probele preliminare in vederea omolagarii un ciclu, are ~ 3,75 secunde (3,7*16 cicluri = un ~ minut). Si arborele turbinei gravitationale la probele preliminare in vederea omolagarii are in timpul functionarii o rotatie pe minut (un RPM). Deci ambele, conform proiect, in tot timpul functionarii se realizeaza in acelasi minut. Dimensionarea celor 8 greutati se realizeaza astfel incat deplasarea greutatilor sa se poata realiza in ~ 3.7 secunde la toate cele 16 cicluri conform proiect.

Un ciclu poate avea 4 secunde, 30 de secunde, un minut etc. Dimensiunile turbinelor gravitationale in descrierea inventiei sunt mari date intentionat pentru a avea castig de energie electrica mare. Dar cu dimensiuni mai mici se poate castiga chiar mai multa energie electrica daca avem din proiectare  mai multe RPM-uri la arborele turbinelor gravitationale.

Castigul gratuit de lucru mecanic este ~400000J in tot timpul functionarii, la fiecare ciclu. Acest castig de energie este si ratia progresiei aritmetice.

Puterea utila = Lucru mecanic/timp = 400000J/1s = 400000W = 400 KW = 0.4  KWh  = ~ 0,4 MWh. ATENTIE! Arborele turbinei gravitationale in tot timpul functionarii are numai una rotatie pe minut.

A 11 -a noutate este diametrul roatii dintate (cu dantura speciala conf. proiect) asamblata pe arboreale turbinei gravitationale care este de 10 ori mai mare decat diametrul celor 2 pinioane pe care le foloseste ca punct de sprijin prin care castiga cel putin 99% din energia potentiala necesara functionarii celor doua multiplicatoare (identice asamblate monobloc) conform descrierii inventiei mileniului 3, Castigul de 99% fi-va dovedit la probele preliminare in vedera omologari turbinelor fabricate din 8 chesoane sudate intre ele sau dintr-un tambur conf. descrieri inventilor mileniului 3.

Pag 10.  

Conform inventie diametrul roatii dintate asamblata pe arboreale turbinei este de 10 ori mai mare decat diametrul celor 2 pinioane. Razele celor 2 roti dintate realizeaza la cele 2 pinioane, alte 2 parghii fara brat scurt, care sunt 2 forte potentiale (conservative) cu castig de energie. Energia castigata de cele 2 multiplicatoare este dovedita la probele preliminare in vedera omologari turbinelor fabricate din 8 chesoane sudate intre ele sau dintr-un tambur conform descrieri inventilor mileniului 3.

Cele 2 pinioane a celor 2 multiplicatoare identice realizeaza 20 + 200 = 220 RPM si rezulta:  0,4 KWh*220 RPM = ~ 88 MWh. Confom inventie se cupleaza si cele 6 multiplicatoare care poate realiza ~ 1000 + 1000 = 2000 RPM si rezulta: 0.4 MWh*2000 RPM = ~ 800 MWh + 88 MWh = ~ 900 MWh.

Calculele sunt estimative, deci nu conteaza daca sunt cu greseli. Inventatorul nu este specialist in domeniu si face greseli care nu afecteaza castigul foarte, foarte, foarte mare de lucru mecanic gratuit la arborele turbinelor gravitationale.

Castigul de energie electrica gratuit la o singura centrala cu turbine gravitationale, conf. fig. 6 (din descriera inventiei), avem 10 hale industriale. Dacă în fiecare hală avem 20 turbine, la 10 hale sunt 200 turbine gravitaţionale, si rezultă: conf. calculelor de mai sus ~ 900 MWh*200 turbine = ~ 180000 MWh. O centrala electrica gravitationala conf. fig. 6 are nevoie de ~ 300 mp.

Detalii privind castigul de energie (lucru mecanic gratuit) care este cedat la multiplicatoarele de turatie si celor doua generatoare pentru transformarea lucrului mecanic in energie electrica.

La prima faza, cand incepe ciclul avem o expansiune a energiei potentiale care la finalul primei faze atinge apogeul expansiuni. Cand incepe faza a 2-a incepe recesiunea energiei potentiale care la finalul ciclului si a fazei a doua are o stare de echilibru aidoma ca la inceput de ciclu.

La sistemul deschis al celor 8 forte Q1, Q2 …Q8; (8 parghii de ordin 0) la fiecare faza, intre cele doua faze, si la granita dintre cicluri avem stari intermediare de echilibru, deoarece: -Schimbarile de stare, la fiecare ciclu, se petrece la ambele faze (distincte) intr-un timp finit.

- La prima faza avem 8 greutati pe circumferinta, la toate ciclurile. La prima faza viteza greutatilor si energia potentiala creste in intervalul de ~50% cat dureaza coborarea greutatilor conf. fig N/2, cu castig de energie electrica, deoarece: aceasta accelelare continua mareste energia potentiala,  pentru ca cele 8 greutati de pe circumferinta, datorita vitezei de rotatie influenteaza bilantul energetic al sistemului deschis a celor 8 parghii care interactioneaza cu "exteriorul" prin arborele turbinei care transmite miscarea de rotatie la multiplicator si la cel putin 2 generatoare.

La faza a doua avem numai 7 greutati pe circumferinta, la toate ciclurile. La faza a doua viteza greutatilor si energia potentiala descreste cu castig de energie electrica deoarece: la a doua faza in intervalul de ~50%, cat dureaza ridicarea celor 2 greutati se franeaza turbina cu castig de energie, prin cuplarea unor generatoare (cu puteri diferite) pe poz. 2. 1/e, conf. inventie. 

- Conform inventie avem o stare initială de echilibru la inceput de ciclu si o stare finala de echilibru la finalul ciclului, astfel coincide starea finală cu starea initiala la fiecare ciclu in timpul in care turbina are o functionare ciclica la parametrii proiectati. Un ciclu are doua faze.

Pag 11.

La prima faza coboara 8 greutati ~30 secunde si la a 2-a faza coboara 7 greutati ~30 secunde si se ridica aproape vertical greutatea conf. inventie. La ambele faze este cuplat la arborele turbinei gravitationale multiplicatoarele de turatie si cele 2 generatoare conform inventie.

Cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, la faza a doua, nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara deoarece: cele 2 greutati sunt ridicate cu energie electrica din afara sistemului deschis si nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara, in acelasi interval de timp in faza a doua, deoarece intre ele nu exista interactiune. Ambele operatii, in faza a doua, au actiune distincta si nu se influenteaza reciproc. Conf. formula lucrului mecanic, forta de gravitatie atrage cele doua greutati (G8’ si G8”) la fel si daca le ridicam in timpul functionarii ciclice a turbinei precum si daca le calculam SEPARAT, deoarece rezultatul este acelasi. Energia cedata de cele 7 greutati la a 2-a faza se aduna cu cele 8 greutati de la prima faza = ~ 15 greutati.

MOMENTELE FORTELOR. De la infrastructura turbinei gravitationale mixte, privind numai cele 8 parghii fara brate scurte (in timpul functionarii, conf. fig 1 si fig N/2).

Pentru amatori, care nu inteleg momentele fortelor la turbinele realizate dintr-un grup cu 8 pargii fara brate scurte, care sunt 8 forte Q1, Q2, Q3 … Q8, redactez urmatoarele detalii: Din momentul cand se tracteaza greutatea aproape vertical, de pe circumferinta din punctul (A) pana ajunge in centrul turbinei, momentul fortei produce pierderi in cadranul 4, pentru ca se transforma din forta neconservativa*/Q in forta conservativa.

In acelasi timp (in acelasi ciclu), momentul fortei produce in sens opus aceeasi valoare si in cadranul 2, prin tractarea greutati, aproape vertical, din centru pana ajunge pe circumferinta.
Din aceste motivatii momentul fortei se anuleaza reciproc, deoarece in acelasi ciclu are doua valori egale dar contrare (opuse). Astfel ce se pierde in cadranul 4 se castiga in cadranul 2, rezultand anularea reciproca a momentelor egale si de sens contrar (opuse).  Asijderi se-ntampla si la vectorul de poziție al punctului de aplicație al forței din cadranul 4 caci este contrar (opus) vectorului de poziție al punctului de aplicație al forței din cadranul 2. Aidoma se-ntampla si la bratele pentru care se calculeaza momentele fortelor deoarece un brat este in cadranul 4 si cel de-al doilea in cadranul 2, conf. inventie si fig. 1, se anuleaza caci au valori egale dar opuse (contrare).

Chiar daca tractarea, aproape verticala, se produce inainte de-a ajunge chesonul in punctul (A) sau dupa ce-a trecut chesonul de punctul (A), deoarece cat se pierde in cadranul 4 se castiga in cadranul 2. Momentele fortelor din cadranele 4 si 2 nu afecteaza in nici un fel excentricitatea permanenta, deoarece cele doua momente ale fortelor sunt de sens contrar (opus), si se anuleaza reciproc.

Din cele redectate mai sus rezulta castig de lucru mecanic gratuit la toate cele 8 parghii de ordin zero, fiindca:la prima faza, dupa deblocare, cele 8 parghii fara brate scurte, nu are: un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc, si se transforma in 8 forte neconservative*/Q. Coeficientul “x” de la parghii fara brate scurte este diferit de coeficientul “x” de la Lmm; Lmm=x(mgh). Turbinele gravitationale poate functiona in 2 variante: cu grupuri de parghii fara brate scurte si cu grupuri de parghii cu brate scurte la care castigul gratuit de lucru mecanic fi-va foarte, foarte mult mai mic.

Pag 12. 

Mentinerea RPM la turbinele gravitationale este posibila numai daca energia potentiala a greutatilor de pe circumferinta este cu ~1% mai mare decat energia consumata de arborele turbinei gravitationale, de multiplicatoare si cele 2 generatoare. Energia potentiala de ~ 1% in plus se consuma prin franare (pentru mentinerea RPM) cu castig de energie conf. proiect.  

Problema tehnică, pe care o rezolvă invenţia mileniului 3 (la toate tipurile de turbine gravitationale inregistrate la OSIM, din anul 1993 pana in anul 2023), constă în realizarea unui grup cu pârghii fara brate scurte, care în timpul  funcţionării  ansamblelor gravitaţionale, centrul de greutate al acestora să fie în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 sau 2 şi 3 în sens trigonometric, astfel se realizeaza pentru prima data in era noastra: un grup cu forte neconservative*/Q (atipice, neconventionale), lucru mecanic multiplu si entitatea excentricitatii permanenta, conf. inventiei, fig.1, fig.2 si fig. N/2.

Toate turbinele gravitationale sunt fabricate dintr-un grup cu 8 chesoane sudate intre ele in care se deplaseaza 8 greurati sau dintr-un tambur pe circumferinta caruia se deplaseaza 8 minilocomotive si ambele au acelasi principiu de functionare intr-un singur ciclu care se repeata continuu pana la oprirea turbinei gravitationale; in interiorul ciclului stationeaza si coboara pe circumferinta deodata cu rotrea turbinei 7 greutati (sau 7 minilocomotive) si in acelasi ciclu in aceeasi perioada de timp se ridica la turbina gravitationala aproape vertical 2 greutati una in centrul turbinei si a 2-a greutate din centru pe circumfernta conf. fig. 1. Fig. 2 si fig. N/2: si in acelasi ciclu in aceeasi perioada de timp se ridica pe sine, pe circumferintala turbinei gravitationale fabricata dintr-un tambur in sens invers fata de rotirea tamburului una minilocomotiva.

 Inventatorul recomanda la ambele tipuri de turbine gravitationale fabricate dintr-un grup cu chesoane sau dintr-un tambur sa se manipuleze cele 8 greutati (sau cele 8 minilocomotive), cu aceeasi procedura, in fiecare ciclu, pentru a realiza lucru mecanic gratuit la arborele turbinelor gravitationale utilizand o singura faza (la toate ciclurile) pana la oprirea turbinei.


La toate turbinele gravitationale, arborele turbinelor acţionează prin intermediul unei rotii dintate un multiplicator de turaţie sau mai multe multiplicatoare de turaţie in raport cu puterea instalata, KWh sau in MWh, conf. inventiei.


La toate turbinele gravitationale fabricate dintr-un grup cu 8 chesoane sau dintr-un tambur are multiplicatorul fabricat dintr-o carcasa dreptunghiulara realizata din doua bucati.

Jumatatea superioara a carcasei se asambleaza cu jumatatea inferioara conf. unor proceduri clasice, dupa montarea roatii dintate pe arboreale turbinei gravitationale intre primele doua pinioane ale celor doua multiplicatoare identice.

Diametrul roatii dintate asamblata pe arboreale turbinei este de 10 ori mai mare decat diametrul pinioanelor, si in acest fel realizeaza la pinionul multiplicatorului 10 RPM. Deci arboreale turbinei realizeaza la pinionul multiplicatorului 10 rpm (rot/min), multiplicatoarele de turatie se proiecteaza conf. celor clasice care fi-vor adaptate la inventie. Pentru ~3000rot/min se foloseste mai multe multiplicatoare.

Pag. 13. 

Primul multiplicator are doi arbori de iesire pentru a cupla mai multe multiplicatoare si doua grnrtatoare, conf. procedurilor clasice etc. In raport cu cele 8 parghii fara brate scurte din sistemul deschis si cele doua parghii de ordin 2 realizate in exteriorul sistemului deschis, se dimensioneaza roata dintata a turbinei gravitationale. 

“… Proectarea turbinelor gravitationale incepe de la generatorul electric disponibil (de la toate tipurile de turbine care fi-vor inlocuite cu turbina gravitationala), continua cu multiplicatoarele de turatie, cu arborele turbinelor gravitationale si se termina cu proiectarea celor 8 greutati de pe circumferinta turbinelor gravitationale”.

Procedeul de utilizare a forţei de gravitaţie, conf. fig. 1, demostrează felul în care trebuie să fie manipulate cele 16 greutăţi în interiorul celor 8 chesoane pentru a realiza 8 pârghii de ordin 0, sau conf. fig. 2/A modul în care trebuie să fie manipulate cele 8 minilocomotive (puncte materiale) pe exteriorul unui tambur pentru a realiza 8 pârghii fara brate scurte (8 forte neconservative*/Q), care rotesc ansamblul.

Cele 8 pârghii de ordin 0 sau jumătatile de pârghie, conf. fig. 1 si fig. 2, este un cheson la care una greutate este pe circumferinţă simbolizând braţul lung al pârghiei egal cu raza ansamblului, a doua e-n centrul turbinei gravitationale cu o toleranţă de plus-minus 30 mm, cu cei 30 mm se poate calcula cele 7 parghii cu brate scurte si castigul de lucru mecanic multiplu fi-va mai mic decat la formula formula lucrului mecanic multiplu. Lmm = x(6mgh).


Grupul de pârghii fara brate scurte, produce lucru mecanic multiplu, Lucru mecanic multiplu produce “excentricitatea permanenta” si toate trei impreuna rotesc din interior sau din exterior turbinele si mecanismele de orice fel fabricate dintr-un grup de chesoane sudate intre ele sau dintr-un tambur.

Entitatea excentricitatii permanente (greutatea excentrica) se poate calcula cu formula lucrului mecanic (numai cu cele 8 greutati in cadere libera, conf. inventie), a grupului cu pârghii fara brate scurte si cu cele trei formule ale lucrului mecanic multiplu.


Cele două greutăţi din interiorul fiecărui cheson sunt asamblate între ele cu o tijă având lungimea de ~0,3 din lungimea chesonului astfel încât atunci când o greutate este în centru cealaltă să fie pe circumferinţă, realizând astfel 8 pârghii conf. fig.1 si fig. N/2, care în oricare din poziţiile unghiulare ale ansamblului gravitaţional vor avea aceeaşi eficenţă, conf. calcule redactate si in aceasta descriere a inventiei mileniului trei.

Daca din diverse motivatii este nevoie de o fractiune de rot/min (rpm), la arborele turbinei, se poate realiza, conf. inventie, fara a afecta castigul de energie electrica. Acest lucru este posibil deoarece avem in fiecare cheson drum inchis numai in al 8-lea ciclu, si numai din aceasta cauza, pentru ridicarea celor doua greutati putem avea orice interval de timp este nevoie. 

Exemple de realizare a invenţiei în legătură cu figurile: 1 … 6, 1/A, 1/C, 1/D, 2/A, 2/B, 2/C, 2/D, 2/E si N/2 care reprezinta:

Pag 14.

Fig. 1, reprezentarea excentricitatii permanente, realizata de punctele materiale de pe circumferinta. Fig. 2, reprezentarea unei soluţii constructive ale turbinei gravitaţionale care are în componenţă: (Conform inventie avem 8 chesoane, in descriere am prezentat numai cu 4 chesoane pentru a putea intelege schita nr. 2, mai usor) 4 chesoane, 8 profile pentru rigidizarea chesoanelor, 2 tamburi cu rol de arbore, 8 greutăţi egale, 4 tije pentru asamblarea greutăţilor având lungimea de circa 0,3 din lungimea chesonului, 4 motoare, 4 reductoare, 8 limitatoare de cursă, 8 blocuri cu role, 8 tamburi dimensionaţi astfel încât să permită o înfăşurare a cablului, 8 capace de vizitare, eclise, rigidizări etc.  

Chesoanele 2 sunt dimensionate astfel încât să nu fie nevoie de rigidizări interioare. Turbina poate avea cel puţin 3 chesoane şi cel mult 12 chesoane, iventatorul recomandă turbina gravitaţională cu 8 chesoane. Chesoanele au lungime şi formă geometrică diversă. Turbina se realizează prin sudarea celor patru chesoane 2, între ele, iar la extremităţi se sudează 2 tamburi 15, cu rol de arbore conf. secţiunii A-A.

Mecanismele de ridicat 16, realizează excentricitatea centrului de greutate al ansablului turbină, în tot timpul numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, deplasând  greutăţile 3, în interiorul chesoanelor 2, cu consum de energie electrica proprie, între o poziţie centrală, respectiv centrul de greutate al greutăti 3, care este în centrul ansamblului turbină grevitaţională şi o poziţie periferică extremă.

Datorită forţei de gravitaţie turbina se roteşte producând energie mecanică necesară multiplicatorului de turatie si generatoarelor pentru a produce energie electrica. Menţinerea turaţiei optime se realizează frânând turbina prin deplasarea greutăţilor, comandate de sistemul de comandă şi control automat 26, conform unei proceduri clasice. Alimentarea cu curent electric se realizează printr-o procedură clasică din castigul propriu chiar din primul ciclu. Pentru susţinerea turbinei gravitaţionale se vor folosi lagăre autoreglabile 14, sau semilagare cu rulmenti.

Subansamblu B din fig.2, reprezintă rola 8 şi suportul rolei 27. Secţiunea C-C reprezintă capacul de vizitare 18 care se asamblează cu şuruburile 19, după montarea celor două greutăţi si a cablului 6 in interiorul chesonului 2.

Secţiunea D-D reprezintă parţial mecanismul de ridicat 16, care are în componenţă: un reductor 24, două roţi dinţate 4 şi 9, care sunt egale în diametrul exterior şi fiecare roată dinţată are o degajare având rol de tambur pentru înfăşurarea cablului 6.

Motorul 25 acţionează reductorul 24 care pune în mişcare roata dinţată 9 care rotindu-se acţionează în sens invers roata dinţată 4, astfel cablul 6 dacă e înfăşurat pe tamburul roţi dinţate 9, pe tamburul de la roata dinţată 4 se desfăşoară având si rol de frână pentru greutatea 3, comenzile pentru manipularea greutăţilor se face printr-o procedură clasică prin sistemul de comanda si control 26.

Lungimea tijei dintre greutăţi depinde de lungimea celor două greutăţi, se reglează la montaj astfel ca greutatea din centru să fie cu centrul ei de greutate în centrul turbinei şi ce-a de a doua greutate, să fie pe aceeaşi rază într-o poziţie periferică pe circumferinţă cu un joc de cel mult -20mm. Lungimea cablului 6, se reglează la montaj (la probe pentru omologare) cu un joc corepunzator, realizându-se o toleranţă faţă de 0 (a centrului de greutate a greutatii din centru) de circa  – 30mm.

Pag 15.

Toleranţa a fost demostrată, la file diverse, printr-un proiect preliminar, anexat la primele inventii. Dacă se acţionează greutăţile cu energie hidraulică sau pneumatică, conform fig. 3 şi 4, se poate realiza depăşirea de 0 în permanenţă, cu ambele greutăţii pe aceeaşi rază la extremităţile ei, înfluienţând pozitiv excentricitatea turbinei greavitaţionale.

Figura centrală reprezintă amplasarea turbinei pe cele două lagăre 14 care sunt asamblate pe fundatia centralei elecrice conform unor procedure clasice

În fundaţia 17 este prevăzut locaşul în care se  asamblează turbina care este dată în secţiunea A-A din fig. 2, fiind alimentată cu energie electrică de la sursa 10 din castigul propriu pentru a deplasa 16 greutăţii cu mijloace de ridicat în interiorul a 8 chesoane, conf. fig. 1.

Datorită excentricităţi permanente turbina se roteşte şi prin cel de al doilea arbore energia mecanică produsă acţionează un multiplicator de turaţie 1, care antrenează alte multiplicatoare si 2 generatoare 11, care produce energie electrica fiindca forta de gravitatie este gratuita. Pentru a înţelege mai bine fig. 2, e necesar menţionarea reperelor mai puţin importante: blocul cu role 5, ajută la ridicarea greutăţilor manipulate de mecanismul 16; şina 7, pentru cazul că se folosesc roţii de rulare. 

Capacele 12 şi lagărele 13, sunt de la mecanismul 16. Rigidizări 20. Tija 21, face legătura dintre cele două greutăţii asamblate; scară de acces 22. Echilibrarea turbinei se realizează din proiectare avand in vedere si folosirea unor mici greutati (numai daca sunt necesare).

Chesoanele şi greutăţile se proiectează în raport cu puterea solicitată în MW. Punctele materiale (greutatile), raza utila şi numărul de rotaţii pe minut determină în principal puterea instalată în MW. Greutatea şi turaţia optimă a turbinelor gravitaţionale se stabileşte de inginerul proiectant. Pentru mai multe detalii analizati si CBI nr. 0558/21.04.1993 sau CBI nr. 1382/1994. 

Fig.3 reprezintă instalaţi gravitaţionale caracterizate prin aceea că sunt constituite din construcţia metalică 1, care se menţine în mişcare de rotaţie, datorită excentricităţi permanente numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, prin deplasarea continuă a greutăţilor 2, în interiorul chesoanelor detaşabile 3, dintr-o poziţie centrală, într-o poziţie periferică pe circumferinţă, până în apropierea capacelor de vizitare 4, prin culisarea greutăţilor pe ghidajele 5, fiind acţionate cu mecanisme clasice:  

hidraulice 6, pneumatice 7, sau electrice 8. În detaliu 3/A avem sursa de energie convenţională (din castigul propriu) si se alimentează printr-o procedură clasică. Prin al doilea arbore transmite mişcarea de rotaţie la multiplicatorul de turaţie 14, care cu cel doi arbori de ieşire acţionează mai multe multiplicatoare si cele doua generatoare 12. 

 În detaliu 3/B avem o variantă de realizare a 2 arbori de la construcţia metalică. Constituiţi din tamburi 17, flanşe 16, arbore realizat din tambur confecţionat din tablă groasă sau din profil plin 15 etc. În detaliu 3/C avem varianta particulară în care manipularea greutăţilor se realizează cu energie pneumatică pe ghidaje 5, pe roţii de rulare sau pe pernă de aer. Instalaţiile gravitaţionale se realizează ca turbinele gravitaţionale.

Pag 16.

Mecanismele 6, 7, 8 nu sunt detailate în fig.3, dar sunt mecanisme clasice uşor de adaptat la instalaţiile gravitaţionale. Greutăţile la detaliu 3/C sunt plasate pe aceeaşi rază la extremităţile ei, înfluienţînd pozitiv excentricitatea turbiei, numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric. Chesoanele mamă şi chesoanele detaşabile 3, pot avea lungime, număr şi formă geometrică diversă. Asamblarea chesoanelor mamă monobloc, cu chesoanele detaşabile 3, se realizează prin eclisare. Pentru mai multe detalii analizati si CBI nr. 01155/28.07.1994. Documentatia este in arhiva OSIM.

Fig. 4 reprezintă, parţial, un cheson al unui motor gravitaţional destinat pentru producerea energiei mecanice, folosită la producerea energiei electrice. Şi motoarele gravitaţionale se realizeaza ca turbinele gravitationale. Motorul gravitaţional are în componenţă: 8 chesoane 2, 16 greutăţii 8, 16 pistoane 4, doi tamburi cu rol de arbore, mai multe multiplicatoare şi 2 generatoare etc. Chesoanele 2 au două compartimente alăturate în care sunt deplasate greutăţile 8, cu cilindri pneumatici care permit obţinerea unor forţe mari prin mişcări simple rectilinii, echipaţi cu senzori magnetici de cursă, chesoanele vor fi dimensionate astfel încât să nu fie nevoie de rigidizări interioare.

Tălpile chesoanelor trebuie, prelucrate să fie plane în interiorul chesonului, pentru a nu întrerupe filmul de aer, respectiv, efectul pernei de aer. Chesoanele se asamblează între ele prin sudură, conform unei proceduri clasice.

Producerea aerului comprimat se realizează într-o instalaţie de acţionare pneumatică.
Dacă se doreşte o turaţie mai mare, se asamblează între turbină si generatoare mai multe multiplicatoare. Sistemul de comandă şi control automat electronic sau fluid se va materializa sub forma unui bloc unitar care va conţine un număr corespunzător de intrări, pentru semnale informaţionale, şi de ieşiri pentru comenzii.

Conexiunile funcţionale dintre elementele reprezentate sunt clasice şi pot fi realizate prin procedurii simple. După asamblarea completă a motorului gravitaţional în centrala gravitaţională, se realizează echilibrarea finală în timpul probelor preliminare.

Echilibrarea se face prin proiecterea simetrică a tuturor reperelor şi prin amplasarea în unele ansamble şi subansamble a unor contra greutăţi, având în vedere turaţia foarte mică a motorului gravitaţional.  Iventatorul recomandă utilizarea a 8 chesoane, conf fig. 1 si fig. 2.

Motorul gravitaţional e constituit în principal din: chesoanele 2, pe care se asamblează cilindrii 3, cu pistoanele 4, echipate cu segmenţi de etanşare 5, garniturile manşetă 6, etanşază tija 7, care deplasează greutatea 8, prevăzută pe părţile laterale cu role de sprijin 9, pe suprafaţa inferioară şi superioară a greutăţii are asamblate plăci de oţel sau fontă 10, ele conţinând nenumărate duze de diametru foarte mic, ce întreţin un fuleu 11, de aer de câteva zecimi de milimetru, distribuţia aerului comprimat făcându-se pe partea laterală a chesonului prin canalul 12, realizând perna de aer necesară în timpul deplasări greutăţilor.

Greutăţile se manipulează în interiorul chesoanelor, doar parţial, conform fig. 1, exemplu: pornirea turbinei se face prin deblocarea ei, moment în care începe primul ciclu: când ajunge chesonul nr. 8 în punctul (C) greutatea g8``se deplasează spre circumferinţă şi greutatea g7`din chesonul nr.7 se deplasează spre centru;

Pag 17.

când ajunge chesonul nr. 8 în punctul (D) greutatea g8``ajunge pe circumferinţă şi greutatea g7`din chesonul nr.7 ajunge în centru; când ajunge chesonul nr.7 în punctul (C) greutatea g7``se deplasează spre circumferinţă şi greutatea g6`din chesonul nr. 6 se deplasează spre centru; când ajunge chesonul nr.7 în punctul (D) greutatea g7``ajunge pe circumferinţă şi greutatea g6` din chesonul nr.6 ajunge în centru; când ajunge chesonul nr.6 în punctul (C) etc.

Atenţie, înainte de deblocarea turbinei gravitaţionale se verifică amplasarea greutăţilor în interiorul chesoanelor care trebuie să fie, obligatoriu, opt greutăţii în centru şi opt greutăţii pe circumferinţă. Greutăţile se pot deplasa în interiorul chesonului pe roţii de rulare, pe role sau pe ghidaje, doar pentru a avea o frecare mai mică în partea inferioară şi superioară a greuţăţii se recomandă folosirea pernei de aer. Pentru detalii si CBI nr. 01154/28.07.1994, din arhiva OSIM.

Fig. 5 reprezintă parţial chesonul 3 al unui agregat gravitaţional TG-IIS-94-0, care are în componenţă următoarele: 8 chesoane 3, 16 motoare 13, 16 reductoare 12, 16 coroane dinţate 11, care rotindu-se acţionează în sens invers coroanele dinţate 10, fiind identice, egale ca număr şi diametru exterior, 32 tamburi 9, care vor fi prelucraţi împreună cu coroanele dinţate 10 şi 11, 16 cabluri 5, 16 blocuri cu role 4, 16 greutăţii 2, 256 role 8, doi tamburi cu rol de arbore, limitatoare de cursa, eclise, rigidizari etc.

Comanda pentru pornirea şi oprirea motoarelor şi cursa completă sau parţială a greutăţilor 2, în interiorul chesoanelor 3, este dată de sistemul de comandă şi control, manipularea greutăţilor se face parţial, conform fig. 1, însă la fel ca la fig. 4. Tamburi pot fi amplasaţi pe verticală sau orizontală cu condiţia să fie cel mult o înfăşurare a cablului 5, schimbarea sensului de rotaţie, alternativă, a tamburilor 9, se realizează printr-o procedură clasică. Agregatul gravitaţional funcţionează în felul următor: motorul 13 pune în mişcare alternativă în ambele sensuri arborele de ieşire din reductorul 12, care are două compartimente, din care transmiţe mişcarea de rotaţie coroanelor dinţate 11 şi 10, ce prin intermediul cablului 5 şi a rolelor 4 menţine în mişcare sau frânează greutăţile 2, realizînd excentricitatea numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, necesară rotirii agregatului gravitaţional pentru a acţiona multiplicatorul de turaţie şi generatoarele care vor produce energie. Agregatele se realizează conf. inventie. Pentru mai multe detalii analizati si CBI nr. 01156/28.07.1994. Documentatia este in arhiva OSIM.

Fig. 6, reprezintă centrală electrică gravitaţională cu  zece hale industriale 4, ele sunt realizate fiecare dintr-o singură travee cu formă dreptunghiulară echipată cu cel mult două poduri rulante şi cel puţin 16 turbine gravitaţionale 1, care sunt echipate în principal cu sursă de energie electrica din castigul propriu 2, necesară pentru deplasarea greutăţilor în interiorul chesoanelor.


Centrala electrică gravitaţională utilizează ca materie primă forţa de gravitaţie 100% pentru manipularea greutăţilor în interiorul chesoanelor, plus ~1% pentru serviciile interne ale centralei (utilaje, depozite, birouri, centru de comanda si control etc.)

Lanţul de transformare (convertire) este: ~100% realizat de grupuri cu forte neconservative*/Q, care se transformă la arborii turbinelor gravitaţionale în lucru mecanic gratuit care produce energie electrica gratuita. Halele industriale 4, sunt amplasate radial faţă de centru de comandă şi control 7, care este amplasat în aceeaşi clădire cu birourile administrative, instalati sanitare, diverse ateliere, depozite etc.

Pag 18.

Centrala este amplasată pe o fundaţie continuă circulară cu radier 8, în care se montează transformatoarele 9. Fundaţia este proiectată în raport cu puterea instalată în MW având prevăzute locaşurile pentru asamblarea turbinelor gravitaţionale şi a anexelor aferente lor precum şi a canalelor de cabluri etc. Fundaţia este realizată în raport cu solul care asigură stabilitatea solicitărilor statice şi dinamice. Halele industriale se vor confecţiona din structuri metalice sudate, cu mai multe joante în vederea transportării ei la beneficiar cu mijloace auto; pe CFR sau aerian cu elicoptere.

Pereţii exteriori sunt realizaţi din tablă canelată cu vată de sticlă de cel puţin 35mm, rezultînd panouri care să se poată asambla la beneficiar prin şuruburi şi sudură. Ferestrele, uşile şi acoperişul halei se vor fabrica din panouri şi ferme metalice pentru a fi uşor de transportat şi asamblat la beneficiar.

Fabricarea unei centrale electrice gravitaţionale cu putere mică pentru: vile, cabane, hoteluri etc. are în componenţă un şasiu pe care se asamblează două ansambluri gravitaţionale.  Pentru amplasarea unei microcentrale cu un şasiu şi două turbine gravitaţionale este nevoie de un spaţiu de cel mult 6 metri patraţi.

Pentru exploatarea acceleraţiei la ansamblurile gravitaţionale datorată excentricităţii permanente, se va cupla generatoarele de la multiplicatoare intr-un mod în care să diminuieze acceleraţia, fără a o anula complet, având în vedere cuplarea generatoarelor astfel incat să permită în permanenţă creşterea cuplului de forţă la arbore, fără mărirea vitezei de rotaţie.

Frânarea turbinelor gravitaţionale pentru menţinerea turaţiei optime se realizează prin sistemul de comandă şi control, folosind pentru manipularea punctelor materiale mai multe variante de franare.

Centrul de comandă şi control 7 supaveghează sistemele de comandă şi control ale turbinelor gravitaţionale în timpul funcţionării lor precum şi colectarea energiei electrice de la bornele generatoarelor până ajunge în reţeaua de consum proprie, conform unor proceduri clasice.

Turbinele gravitaţionale au arborii orizontali şi sunt solicitaţi, în special, la torsiune şi încovoiere, au diametre variabile fiind dimensionaţi în raport de greutatea turbinei şi de puterea înstalată în MW.

Pentru eliminarea erorilor de coaxialitate se vor executa lagăre autoreglabile, care se obţin prin instalarea sub corpul lagărului a unor suporturi sferice, conform lagărelor folosite la turbinele cu arbori orizontali tip``BULB``

La toate turbinele gravitationale un ciclu reprezintă timpul în care se deplasează două greutăţii, una spre centru şi a doua spre circumferinţă, iar greutăţile de pe circumferinţă parcurge fiecare doar 22,5 grade, de unde rezultă că un ciclu este o mică parte dintr-o rotaţie completă. Centrala electrică gravitaţională Fig. 6. poate utiliza conform recomandarii inventatorului numai turbine fabricate dintr-un tambur fiindca se fabrica foarte, foarte usor si cu orice putere doreste beneficiarul.

Turbina gravitationala mixta fi-va realizata numai (una bucata) pentru a se dmonstra multiplicarea castigului de energie conform formula lucrului mecanic multiplu Lmm=x(mgh). Acest lucru se poate verifica la prima proba preliminara.

 Pag 19.

Toate turbinele gravitationale are în comun un singur concept inventiv general avand aceeasi structura de rezistenta: grupuri de parghii fara brate scurte, excentricitatea permanenta si lucru mecanic multiplu. Numai toate impreuna pot realiza la arborele turbinelor gravitationale *LUCRU MECANI GRATUIT*.

Toate inventiile realizate din chesoane sau tambur, din descrierea lor rezulta repetarea unui singur ciclu (in tot timpul functionarii) de la pornirea turbinelor pana la opriea lor.

Procedeul de utilizare a forţei de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice folosită la producerea energiei electrice, la toate tipurile descrise in prezenta descriere sunt caracterizate prin aceea că sunt confecţionate din 8 chesoane, cu 8 puncte materiale pe circumferinţa şi unghiurile dintre 2 chesoane consecutive este de 22.5 grade.

Cele 8 puncte materiale in timpul funcţiionării sunt 8 parghii fară braţe scurte (8 forţe neconservative*/Q), cu funţionare ciclică (un ciclu are o singura faza care se repeata continuu), conf. invenţie, fig. 1, fig. 2  si fig. N/2, cu arbori orizontali, amplasate pe nişte lagăre autoreglabile, alimentate din exterior de la o sursă de energie electrica (din castigul propriu gratuit) pentru a deplasa 16 greutăţi cu mijloace de ridicat în interiorul a 8 chesoane, greutăţile fiind comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel încât, la fiecare ciclu care este o parte mică dintr-o rotaţie completă, 7 greutăţi să fie într-o poziţie periferică extremă în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, celelalte 7 greutăţi sunt în centrul ansamblului gravitaţional, pentru că în permanenţă, la fiecare ciclu, dintre cele 16 greutăţi numai 2 se ridică, una spre centru şi a doua spre circumferinţă; (cele 2 greutati se anuleaza reciproc conform momentelor fortelor descrise in prezenta descriere), numai astfel se poate controla  energia potentiala a greutatilor de pe circumferinta  99.99% la cele 8 forte neconservative*/Q cu procedura impusa de *constanta fizica a ciclului*; turbina gravitaţională, conf. fig. 2, este constituită din: chesoane ( 2 ), în interiorul cărora sunt deplasate greutăţile ( 3 ), cu mecanisme de ridicat ( 16 ), prin intermediul blocurilor cu role ( 5 ), a cablului ( 6 ), pe nişte şine ( 7 ), sprijinindu-se pe nişte role ( 8 ); greutăţile sunt ancorate de tamburul roţii dinţate ( 4 ), acţionată de roata dinţată ( 9 ), pusă în mişcare de reductorul ( 24 ) şi motorul ( 25 ), cu care se frânează greutăţile sau se pun în mişcare realizând menţinerea centrului de greutate al ansamblului turbină numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel că datorită excentricităţii permanente (entitatea excentricităţii permanente) arborele ansamblului gravitaţional se roteşte si energia mecanică produsă gratuit, acţionează prin intermediul unei roţii dinţate mai multe multiplicatoare si 2 generatoare care produce energie electrica gratuita, fiindca forta de gravitatie este gratuita. Pentru alte detalii la CBI nr. 01465/18.11.1993. Documentatia este in arhiva OSIM. La turbinele realizate din 8 chrsoane punctelo materiale se manipuleaza prin interiorul chesoanelor.

La inventiile realizate dintr-un tambur manipularea punctelor materiale se face pe circumferinta tamburului numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, in cadranele 2 si 3 nu exista forte rezistante conf. inventie.

Turbina gravitationala varianta III/b este realizată dintr-un tambur cu arbori orizontali, amplasat pe nişte lagăre autoreglabile, alimentat din exterior de la o sursă de energie electrica proprie, pentru a deplasa opt minilocomotive pe sine speciale cu proceduri clasice comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel încat, la fiecare ciclu care este o parte mica dintr-o rotatie complete,

Pag 20.

 8 minilocomotive să fie într-o poziţie periferică extremă în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel în permanenţă, la fiecare ciclu, dintre cele opt minilocomotive numai una se ridică pe circumferinţă în sens invers faţă de rotirea tamburului (si 7 minilocomotive stationeaza si coboara deodata cu rotirea tamburului in acelasi timp in care se ridica minilocomotiva). 

Tamburuii au: diametre,  lungime şi formă geometrică variabilă în raport cu puterea instalată în MW; pentru a produce energie electrică tamburul este actionat de 8 pârghii fara brate scurte. 

Tamburul foloseşte 8 pârghii fara brate scurte realizate de 8 minilocomotive numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric şi este echipat cu: lagăre autoreglabile, multiplicatoare de turaţie, 2 generatoare, sursă de energie convenţională şi anexele aferente lor.

Astfel că datorită excentricităţii permanente, conform fig. 2/A, tamburul se roteşte şi lucru mecanic gratuit acţionează mai multe multiplicatoare de turaţie, care antrenează 2 generatoare, producând energie electrica gratuita conform calcule si teorie din prezenta descriere. Pentru a intelege mai usor turbina gravitationala realizata dintr-un tambur, 

redactez fragmente din inventia  cu titlul agregat gravitational actionat de pârghii de ordin 0,  CBI nr.  A/00556/2010 din 24.06.2010 si completez cu elemente noi unde este diferita macheta gravitationala varianta III/b.

Fig. 1/A, reprezinta cele 8 minilocomotive ale machetei gravitationale varianta III/b.
Fig. 2/A, reprezinta excentricitatea celor 8 minilocomotive ale machetei gravitationale varianta III/b Fig. 2/B, reprezinta ansamblul machetei gravitationale varianta III/b
Fig. 1/A, fig. 2/A si 2/B reprezeninta o soluţie constructiva a agregatului gravitational (turbina fabricata dintr-un tambur) actionat de 8 pârghii fara brate scurte, care are în componenţă: de la poz. nr. 1 până la poziţia nr. 8 minilocomotive electrice comandate pentru pornire şi oprire conform procedurilor clasice de la CFR, procedurile vor fi adaptate la invenţie.

Alimentarea cu curent electric a celor 8 minilocomotive egale în greutate (cu sau fără vagoane de plumb) se realizează conform procedurilor clasice de la CFR, procedurile vor fi adaptate la invenţie; poziţia nr. 9 este arborele agregatului gravitational; poziţia nr. 10 sunt rigidizări între cele 10 inelele din interiorul tamburului; poziţia nr. 11 sunt rigidizări între tamburul interior şi cei 8 tamburi exteriori; poziţia nr. 12 sunt şinele speciale asamblate pe cei 8 tamburi exteriori pentru minilocomotive; poziţia nr. 13 sunt şinele speciale asamblate pe tamburul interior pentru minilocomotive; poziţia nr. 14 reprezintă cele 10 inele din interiorul tamburului necesare pentru structura de rezistenţă a ansambluilui si pentru susţinerea minilocomotivelor; poziţia nr. 15 este locaţia mijlocului de transmitere clasică a curentului electric necesar pentru manipularea minilocomotivelor; poziţia nr. 16 reprezintă lagăre autoreglabile, care se obţin prin instalarea sub corpul lagărului a unor suporturi sferice, conform lagărelor folosite la turbinele cu arbori orizontali tip``BULB``; poziţia nr. 17 este tamburul interior care sustine cele 8 minilocomotive; poziţia nr. 18 sunt cei 8 tamburi exteriori care împreună cu tamburul interior susţin cele 8 minilocomotive pe sine speciale; poziţia nr. 19 este multiplicatorul de turaţie, care fi-va acţionat la primele doua roţi dinţate în interiorul lui direct de arborele agregatului gravitational pentru al proteja; poziţia nr. 20 mai multe multiplicatoare si 2 generatoare; poziţia nr. 21 roţi de rulare speciale; poziţia nr. 22 sursă de energie electrica exterioară, din productia proprie gratuita conf. inventie.

Pag 21.

Agregatul gravitational (fabricat dintr-un tambur) actionat de pârghii fara brate scurte, se realizează în principal prin sudarea inelelor (14), pe arborele (9); (sudarea inelelor se face din mijlocul arbolelui unul câte unul astfel încat sa poată fi sudate toate pe rând atât pe arbore şi intre ele cu rigidizări cât şi pe tamburul interior pozitia (17), continuuă cu asamblarea si sudarea şinelor speciale pe tamburul interior (17), şi pe tamburii exteriori (18), şi cu rigidizările (11), avându-se în vedere posibilitatea dislocării sinelor speciale (poziţiile nr. 12 şi 13 în lateral) deodată împreună cu minilocomativele pentru înlocuire, reparaţii (curente, capitale etc). Minilocomativele au lungime, lăţime, înălţime şi formă geometrică diversă, în raport cu minilocomativele alese entru agregatul gravitational.

Astfel că datorită excentricităţii permanente, conform fig. 2/A, tamburul se roteşte şi arborele rotindu-se transmite lucru mecanic gratuit la mai multe multiplicatoare si 2 generatoare, care produce energie electrica gratuita in orice cantitate, cu orice putere in MW, conform calcule si teorie realizate de inventator la nivel de liceu. Sinele de sustinere in partea inferioara si superioara a celor opt minilocomotive sunt de tip CFR. Sina din mijlocul sinelor din partea inferioara a minilocomotivelor este o roata dintata asamblata pe circumferinta tamburului. La minilocomotiva in partea inferioara are asamblata o roata dintata speciala care determina prin actionare electrica ridicarea pe circumferinta a minilocomotivei conform procedurilor existente la CFR. Aceasta procedura se poate adapta foarte usor la inventie.

Pentru asamblarea sinelor necesare pentru sustinere in partea superioara a celor 8 minilocomotive sunt necesare: 8 tamburi exteriori cu lungimea putin mai mare decat latimea minilocomotivei. Cel putin doua locatii pentru punerea minilocomotivelor pe sine si luarea lor in caz de avarie sau reparetii. Aceasta lucrare se face printr-o procedura speciala numai din exteriorul celor 8 tamburi exteriori.

Pornirea, oprirea si stationarea pe circumferinta se face conf. procedurilor existente la CFR. Aceaste proceduri se pot adapta la inventie. Tamburii au: diametere, lungime şi formă geometrică variabilă în raport cu puterea instalată în MW; pentru a produce energie electrică.

Tamburul actionat de pârghii de ordin 0,  foloseşte 8 pârghii realizate de 8 minilocomotive numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric şi este echipat cu: lagăre autoreglabile, multiplicator de turaţie, generatoare, sursă de energie convenţională şi anexele aferente lor. Cele opt pârghii de ordin zero, produce lucru macanic gratuit si enerhgie electrica in orice cantitate si cu orice putere in MW, conf. calcule si teorie realizate la nivel de liceu.  

*Turbina gravitationala mixta*

Este inventia mileniului 3, fiind inventia mama care include un grup de turbine gravitationale care sunt legate intre ele cu un singur concept inventiv general caci toate are aceeasi structura de rezistenta, din punct de vedere teoretic, detalii la linkurile  scrise la inceputul lucrarii care trebuie analizate pentru a intelege inventia mileniului trei si *Turbina gravitationala mixta*.

Problema tehnică, pe care o rezolvă *Turbina gravitationala mixta*, constă în realizarea a 2 grupuri cu pârghii fara brate scurte: unul cu 8 parghii fara brate scurte la infrastructura turbinei realizata dintr-un grup cu 8 chesoane sudate; si al 2-lea grup cu 8 minilocomotive (8 parghii fara brate scurte) realizate la  suprastructura unui tambur, conf. fig. 2/A;

Pag 22.

ambele grupuri în timpul  funcţionării *Turbinei gravitationale mixte* are centrul de greutate al acestora în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel se realizeaza pentru prima data in era noastra doua grupuri cu forte neconservative*/Q, care se rotesc in acelas sens si produce lucru mecanic gratuit la arborele turbinei cu cele doua entitati ale infrastructurii si a suprastructurii turbinei gravitationale mixte, conf. inventie.

Avantajele inventiei mileniului 3 excede stadiul tehnicii actuale fiindca produce lucru mecanic gratuit. Centralele electrice gravitaţionale conf. fig. 6, in viitor vor utiliza numai *Turbinele gravitationale fabricate dintr-un tambur* care sunt motoare gravitationale, care in viitor fi-vor fabricate cu dimensiuni din ce in ce mai mici dar cu RPM mai mare. Aceste motoare gravitationale se vor produce in serie mare, in productie de masa fabricate in cantitati din ce in ce mai mari, cu orice putere se doreste si vor inlocuii toate motoarele electrice clasice (actuale).

Turbina gravitationala mixta utilizeaza conform fig. 1 si fig. 2/A doua grupuri de parghii fara brate scurte care produce la arborele turbinei lucru mecanic gratuit si energie electrica gratuita fiindca forta de gravitatie este gratuita.  Schite cu figurile 1 si 2/A, care reprezinta:

Fig. 1, schita cu grupul celor 8 parghii si excentricitatea permanenta de la infrastructura realizata dintr-un grup de 8 chesoane sudate. Fig. 2/A, schita cu grupul celor 8 parghii si excentricitatea permanenta de la suprastructura inventiei realizata cu suprastructura unui tambur.

Fig. 1/C, schita cu grupul celor 16 parghii si excentricitatea permanenta de la ambele excentricitatii.

Fig. 2/C reprezinta constructia metalica a infrastructurii si suprastructurii.

Fig. 2/E, reprezinta motorul gravitational cu mai multe subansamble. Doua dintre ele sunt modul de optimizare a randamentului si cuplarea multiplcatoarelor cu trepte de multiplicare diferite. Prima data se realizeaza energia mecanica gratuita folosind un grup de 8 parghii actionate de niste puncte materiale manipulate numai cu energie electrica din interiorul turbinei gravitationale (la infrastructura) conf. fig. 1, 2, 4, 5 etc. si un alt grup de 8 minilocomotive ( de la supastructura tamburului care sunt 8 parghii fara brate scurte) conf. fig. 1/A, 2/A, 2/B.

Ambele turbine gravitationale impreuna realizeaza turbina gravitationala mixta care utilizeaza 8 parghii la infrastructura si 8 parghii la supastructura (conf. fig. 1/A, 2/A, 2/B). Grupul celor 16 parghii (infrastructura + supastructura) au raze diferite cu acelasi centru. Rezultand doua raze. Ambele in timpul functionarii au punctele materiale excentrice în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric. Infrastructura este inclusa intr-un tambur poz. 30, care are 16 decupari dreptunghiulare in zona capacelor de vizitare ale celor 8 chesoane. Pe circumferinta infrastructurii se asambleaza conform unor proceduri clasice un tambur pozitia 30, care impreuna cu subansablu de legatura pozitia 31, permite asamblarea infrastructurii cu suprastructura.

Asamblarea supastructurii pe tamburul de la infrastructura se realizeaza conf. unor proceduri clasice pentru a se putea demonta partial pentru reparatii. Supastructura se realizeaza din 8 tronsoane. Fiecare tronson se face din cel putin doua bucati necesare pentru interventii.

Pag 23.

Turbina conf. figurilor 1/C si 2/C produce doua excentricitatii partial concentrice numai în cadranele 1 si 4 in sens trigonometric conform fig. 1 si fig. 2/A.

Fig. 1/C reprezinta doar punctele materiale de pe circumferinta infrastructurii si supastructurii care au multe viteze diferite si sunt manipulate de un sistem de comandă şi control automat care numai in raport cu aceaste viteze manipuleaza punctele materiale. Punctele materiale de pe circumferinta infrastructurii si supastructurii fi-vor manipulate in timpul functionarii numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric conform fig. 1 si fig. 2/A, cu exceptia franarii turbinei.

Infrastructura se fabrica conform fig. 2, 4, 5 etc. si sunt descrise in prezenta descriere.
Centrul de greutate (la infrastructura) al celor 8 greutati de pe circumferinta infrastructurii fi-vor în timpul funcţionării numai in cadranul 1, in sens trigonometric si este reprezentat de entitatea excentricitatii permanente (a celor 8 greutati de pe circumferinta).

Centrul de greutate (la supastructura) al celor 8 minilocomotive de pe circumferinta supastructurii fi-vor în timpul funcţionării numai in cadranul 1 în sens trigonometric, apropiat de cel al infrastructurii de pe circumferinta. si este reprezentat de entitatea excentricitatii permanente (a celor 8 minilocomotive de pe circumferinta).

Supastructura se fabrica conform fig. 1/A; fig. 2/A, 2/B etc.si sunt descrise in descrierea inventiei. Mmultiplicarea turatiei de la arborele turbinei gravitationale mixte se realizeaza cu mai multe muliplicatoare care preia de la cele doua turbine gravitationale (cu 8 greutati si cu 8 minilocomotive) tot lucru mecanic gratuit care se transforma de cele 2 generatoare in energie electria gratuita (in orice cantitate si cu orice putere se doreste in MW) fiindca forta de gravitatie este gratuita. 

*Si proectarea turbinei gravitationale mixte incepe de la generatoarela electrice disponibile (de la toate tipurile de turbine care fi-vor inlocuite cu turbinale gravitationale), continua cu multiplicatoarele de turatie si se termina cu proiectarea celor 8 greutati de pe circumferinta turbinelor gravitationale, cu avantaje multiple: turbinele gravitationale are reteaua proprie de distributie in zona in care se asambleaza: spitale, firme, orase, pe munte, pe apa, sub pamant, oriunde in desert sau pe orice planeta din univers care are campul gravitational apropiat TEREI, fiindca se fabrica cu orice putere solicita beneficiarul, in firme speciale, se transporta, si se asambleaza oriunde este nevoie.

Turbina gravitationala mixta utilizeaza forţa de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice folosită la producerea energiei electrice, caracterizata prin aceea că prima fază e realizată din infrastructura conform fig. (1, 2, 4, 5) si suprastructura tamburului conform fig. (1/A, 2/A si 2/B) cu doi arbori orizontali, amplasati pe nişte lagăre autoreglabile, alimentata din exteriorul sistemului de la o sursă de energie electrica pentru a deplasa 24 de puncte materiale conf. fig. 1 si fig. 2/A cu mijloace de ridicat si transportat în interiorul chesoanelor si in exteriorul tamburului, punctele materiale sunt comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel ca, la fiecare ciclu care este o parte mică dintr-o rotaţie completă, 14 puncte materiale să fie într-o poziţie periferică extremă în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric si numai 7 punctele materiale în centrul turbinei gravitationale mixte, pentru că în permanenţă, la fiecare ciclu, dintre cele 16 punctele materiale de pe circumferinta se ridică, una spre centru, una spre circumferinţă, conform fig. 1. si una numai pe circumferinta conform fig. 2/A.

Pag 24.

Celelalte 14 puncte materiale se deplaseaza in sensul de rotatie a turbinei gravitationale mixte pe circumferinta infrastructurii si pe circumferinta suprastructurii realizând menţinerea centrului de greutate al turbinei gravitationale mixte numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel că datorită excentricităţii permanente turbina se roteşte şi prin cuplarea multiplicatoarelor de turatie energia mecanică produsă gratuit acţionează mai multe multiplicatoare si 2 generatoare care produce energie electrica gratuita fiinca forta de gravitatie este gratuita.

Cateva atributii ale suprastructurii turbine gravitationale mixte

1  - Suprastructura la turbina gravitationala mixta, in timpul functionarii, are rolul principal de-a tine in frau (a frana) continuu infrastructura care in timpul functionarii tinde sa-si mareasca turatia la arborele turbinei gravitationale mixte. La infrastructura conf. inv. si fig. 1 si fig. 2, se ridica cele 2 greutatii aproape vertical (…). La suprastructura se vor manipula in permanenta mai multe minilocomotive caci si astfel se poate mentine entropia si turatia la arborele infrastructurii.

2  - Suprastructura la turbina gravitationala mixta, in timpul functionarii, are si rolul de-a dovedii realizarea celor doua excentricitati conf. legii a treia a excentricitatii permanente.
Astfel se dovedeste faptul ca si cu excentricitatea suprastructurii se poate mentine castigul la acelasi nivel, continuu si gratis.

3  - A treia atributie este faptul ca dovedeste sistemul DESCHIS al inventiei mileniului III, deoarece foloseste 16 forte neconservative*/Q (16 forte neconventionale), conf. inventie, care sunt mentinute continuu intr-o stare de energie potentiala a greutatilor de pe circumferinta, la un nivel de cel putin 100%.

4  - A patra atributie este foarte importanta fiindca verifica si controleaza multiplicarea energiei potentiale a turbinei gravitationale conform formulei lucrului mecanic multiplu Lmm=x(6mgh) mentinand entropia controlata, (la un nivel acceptabil) cu sistemul de comanda si control automat.

Inventia este controlata la fiecare ciclu, la fiecare cheson, la nivelul sistemului celor 8 parghii de ordin zero din chesoane, la nivelul infrastructuri precum si la suprastructura turbinei gravitationale mixte, la cele 8 minilocomotive, la multiplicatoare, la generatoare  etc.

Inventatorul nu recomanda miniturbinele din descrierea initiala si au fost sterse, fiindca castigul de energie electrica este nesemnificativ. In locul miniturbinelor am inclus in descriere mai multe detalii pentru a se intelege mai usor noutatile din descrierea inventilor.

Fiindca nu exista bibliografie la turbinele gravitationale citez din lucrari proprii si din cele 4 legitati noi: “…Invenţiile, conf. fig. 1, si fig. N/2; si fig. 2/A, si fig. 2/B etc, demonstreaza felul in care trebuie sa fie manipulate punctele materiale pentru a realiza un grup cu 8 forte Q1, Q2, Q3 … Q8 (un grup cu parghii de ordin zero) care produce conf. inventie: lucru mecanic multiplu si *excentricitatea permanenta*, 

si toate trei impreuna rotesc din interior sau din exterior turbinele gravitationale de orice fel fabricate dintr-un grup cu chesoane sudate intre ele sau dintr-un tambur, conf. inventiilor inregistrate si reinregistrate la OSIM, din anul 1993 pana in 2023. 

Pag 25.

Aceste constructii metalice simple, echipate numai cu mijloace de ridicat, cu multiplicator de  turatie si 2 generatoare conform inventie, produce lucru mecanic gratuit, energie electrica gratuita, care se poate transforma in energie termica gratuita  in orice cantitate si in orice loc este necesara pe terra.

Turbinele gravitationale fac parte dintr-un grup de turbine care folosesc in timpul functionari parghii fara brate scurte, si inventatorul le numeste *perpetum mobile de speta patra* fiindca toate produc energie electrica mai ieftina pentru ca folosesc pentru functionare forta de gravitatie, energia potential a raurilor, energia potential a vantului etc, toate fiind gratuite si din aceasta cauza sunt model de functionare pentru turbinele gravitationale.

Exemplu *roata hidraulica* utilizeaza energia raurilor pentru a produce direct lucru mecanic gratuit exploatand energia potentiala a apei. in acest scop se folosesc roti pe care sunt montate cupe, iar aductiunea apei se face in partea de sus a rotii, in cadranul 1 in sens trigonometric, apa umpland cupele roteste roata, deoarece nu are in cadranul 2 si 3 in sens trigonometric; un moment al fortei de sens contrar, reactiune si nici echilibru dinamic. In acest caz caderea corespunde diferentei de nivel intre punctele in care apa este admisa in cupe, respectiv evacuata si este cu atat mai mare cu cat diametrul rotii este mai mare.

Numai din aceasta cauza echilibrul dinamic (la rotile hidraulice) se realizeaza, in afara sistemului deschis cu generatoar care produce energia electrica datorita grupului de parghii de ordin zero.

Rotile hidraulice actionate de apa au ramas mostenire inca din antichitate (cu ~10 000 de ani inaintea erei noastre), in acelasi timp cu grupurile cu parghii de ordin zero (cu bratele lungi ale parghiilor egale cu raza rotii hidraulice). Cupele cu apa, cu bratele lungi ale parghiilor se sprijina pe arbore si rezulta faptul ca rotile cu cupe foloseste pentru functionare grupuri cu parghii de ordin zero. 

Toate tipurile de turbine hidraulice (si turbinele eoliene) are acelasi principiu de functionare si utilizeaza pentru rotirea turbinelor parghii de ordin zero; care sunt una sau mai multe forte Q1, Q2, Q3, Q4, …..Q10 etc,”

Reventic si titlul *Inventia mileniului 3*. Citez revendicarea nr. 13

         13 – Inventia mileniului 3 este o inventie *mama* cu titlul *Turbina gravitationala mixta* care include toate tipurile de turbine gravitationale, caracterizate prin aceea ca, utilizeaza pentru functionare 8 parghii de ordin zero, 8 forte neconservative*/Q care produce entitatea excentricitatii permanente in cadranul 1 in sens trigonometric; inventia mileniului 3 este o inventie *mama* cu titlul *Turbina gravitationala mixta* care include toate tipurile de turbine gravitationale, mai importante, caracterizate prin aceea ca, utilizeaza pentru functionare urmatoarele noutati absolute din era noastra: 3 legitati noi in fizica: parghii fara brate scurte, excentricitate permanenta, lucru mecanic multiplu si *perpetuum mobile de speta a patra* care include turbinele gravitationale de orice tip sau denumire, exemlu: roata de apa care dateaza de ~4000 de ani inaintea erei noastre fiindca functioneaza cu grupuri de parghii de ordin zero, turbinele hidraulice, sau turbine eoliene, sau generatoare eoliene etc. toate turbinele scrise  folosesc forta de gravitatie, forta potentiala a greutatilor, a apei, a vantului si toate produce lucru mecanic gratuit.

Pag 26.

Inventatorul revendica si numele de “forte neconservative*/Q” noutate in domeniu si consuma din energia potentiala a celor 8 greutati ~99% realizand lucru mecanic gratuit fiindca forta de gravitatie este gratuita”.

Revendic si realizarea “Perpetuum mobile de speţa intâi”, descrise in inventia mileniului 3, toate folosesc in timpul functionarii numai forta de gravitatie.

Deci inventatorul revendica si “Perpetuum mobile de speţa intâi”, care primeste din exterior forta potentiala conform inventie si prin arborele turbinelor gravitationale o transmite in exteriorul turbinelor gravitationale la mai multe multiplicatoare si la doua generatoare care produc energie electrica gratuita fiindca forta de gravitatie este gratuita. Examinatorii OSIM, din anul 1993 pana in 2023 au folosit ABUZIV (fiindca aveau in descrierile inventilor teorie si calcule care dovedeau castigul de energie electrica gratuita) articolul nr. 48 din Regulament pentru a evita brevetarea inventilor gravitationale realizate de inventator. 

Rog examinatorii de la OSIM sa solicite ANULAREA din regulamentul OSIM articolul 48 alin (2) si (3) din Regulament si Art. 12 din Lege, pentru ca: inventatorul a dovedit cu calcule si cu teoria din descrierea inventiilor faptul ca se poate realizarea Perpetuum mobile de speţa intâi,  

Citez din scrisoarea trimisa catre conducerea OSIM in data de 10.10.2023 (fragmente), din hotararea nr, 431298 din 29,09.2023 (de respingere a inventiei mileniului 3).

 In atentia examinatorilor privind inventia cu titlul, *Motor gravitational ISF 2019* inregistrat cu nr. a 00644 / 2019 cu data de deposit 10.10. 2019.

Au trecut 4 ani de la inregistrarea inventiei si nu am primit scrisoare privind punctual de vedere al examinatorilor. La hotararea nr. 431298 privind si reexaminarea inventiei avand in vedere greselile facute de examinatorii OSIM, probabil intentionat.

In hotarari se respinge *inventiea mileniului 3* CBI nr. a 2019 00297 cu data de deposit 25.04.2019, examinatorii de la OSIM scrie in raportul de examinare multe afirmatii gresite despre inventie, citez fragmentul din hotarari cu calcule gresite de examinatori la toate inventiile inregistrate si reanregistrate din 1993 pana azi 10.10. 2023.

Citez din hotarare nr. 431298 din 29.09.2o23, de la pag. nr. 5, aliniatul 5 (primele 3 randuri): “astfel, notand cu m masa fiecarei greutati identice si cu r raza cercului pe care se deplaseaza acestea, pentru un dispozitiv compus din 8 chesoane, fiecare cu cate 2 greutati identice si raportat la un ciclu ce acopera o rotatie completa”  

“Calcule pentru o singura greutate:

L (produs) = mg(2r) = 2 mgr

L (consumat) = mgr + mgr = 2 mgr

Pag 27

Calcule pentru toate cele 16 greutati:

L (produs total) = 16 x L (produs) = 32 mgr

L (consumat total) = 16 x L (consumat total) = 32 mgr

Astfel, in oricare dintre cele doua variante de lucru analizate, valorile lucrului macanic produs si lucrului mecanic consumat sunt identice”. Aceasta concluzie *privind calculele* din hotarare a examinatorilor este complet gresita si am dovedit acest lucru cu calcule si teorie (din descrierea inventiei) de la pag. 8 pana la pag. 13. 

Citez doar cateva mici fragmente din revendicarea nr. 1, (completata cu explicatii in paranteze) si din calcule care sunt redactate in descrierea inventiei la turbina gravitationala realizata din 8 chesoane sudate intre ele conform inventie.

Citez fragmente care ajuta la intelegerea inventiei (chiar daca se repeta si in alte fraze) si din revendicare: “alimentat din exterior de la o sursă de energie electrica proprie (conf. inventie) pentru a deplasa in fiecare ciclu numai 2 greutăţi cu mijloace de ridicat în interiorul unui  cheson”  

“Turbina are 8 chesoane, pe circumferinta turbinei avem 8 greutati si intre ele este 22,5 grade (22,5 grade x 16 cicluri = 360 grade), cele 8 greutati stationeaza pe circumferinta turbinei si coboara (toate cele 8 greutati) deodata cu rotirea turbinei gravitationale pana se termina prima faza, (in 30 de secunde) cand incepe faza a 2-a la ciclul cu nr. 8 se ridica din punctual A, aproate vertical, (conform schita nr. 1, anexata la inventie si se poate accesa si pe link: http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/imagini.html ) pana in centrul turbinei si greutatea din centrul turbinei se ridica pe circumferinta in punctual A’ (in 30 de secunde). Deci, in fiecare ciclu se ridica numai 2 greutati intr-un minut. (ciclul poate sa fie de: 1 minut, 30 secunde, 4 secunde etc.)  

La un RPM avem 16 cicluri. La 16 cicluri avem CASTIG la prima faza = 8 greutati (in 30 de secunde) + 7 greutati la faza a 2-a, total castig la o singur ciclu pe minut, 8 + 7 – 1 (greutate care se ridica aproape vertical la faza a 2-a) = 14 greutati castig la fiecare ciclu. La un RPM avem 14 greutati x 16 cicluri = 224 greutati castig in 16 minute. Daca una greutate are 100 kg rezulta un castig de ~ 22400 kg.

Daca ciclul cu cele doua faze se realizeaza in ~4 secunde se produce acelasi castig de ~ 22400kg. La una rotatie pe minut (RPM) avem 16 cicluri*22400kg = ~ 358400kg (la o rotatie pe minut)”. Domnilor examinatori solicitati la conducerea OSIM sa anuleze din regulamentul OSIM articolul 48 alin (2) si (3) si Art. 12 din Lege, pentru ca: inventatorul a dovedit cu calcule si cu teoria din descrierea inventiilor faptul ca se poate realizarea cel putin 99% din energia potentiala de pe circumferinta turbinelor gravitationale fabricate din 8 chesoane sudate intre ele sau dintr-un tambur cu anexele aferente lor conform inventie”,

“Calcule cu formula lucrului mecanic L= mgh (cu cele 8 greutati in cadere libera).Daca pentru calcule se folosete formula lucrului mecanic L=mgh, trebuie folosita *numai si numai* inaltimea medie a celor 8 greutati de pe circumferinta din cadranele 1 si 4 in sens trigonometric conf. inv. si fig. N/2. Cu legea lucrului mecanic se poate calcula numai o singura greutate”.

Pag 28

“Examinatorii de la OSIM in ~ 30 de ani au realizat numai calcule gresite. La inventator castigul este de cel putin ~ 99% de la toate cele *8 parghii de ordin zero* (de la 8 parghii fara brate scurte) care in timpul functionarii transfera (printr-un punct purtator de masa) toata energia potentiala de pe circumferinta (de la cele 8 greutati) la arborele turbinei gravitationale care rotinduse transmite lucru mecanic gratuit la mai multe multiplicatoare de turatie (conform inventie) si la 2 generatoare care produce energie electrica gratuita fiindca forta de gravitatie este gratuita”.

“Calcule corecte la turbinele gravitationale sunt redactate de la pag. nr. 8 pana la pagina nr. 13, in prezenta descriere. (…) Din cele redectate mai sus rezulta castig de lucru mecanic gratuit la toate cele 8 parghii de ordin zero, fiindca:la prima faza, dupa deblocare, cele 8 parghii fara brate scurte, nu are: un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc, si se transforma in 8 forte neconservative*/Q,

Inventatorul revendica si acest nume “forte neconservative*/Q” noutate in domeniu si consuma din energia potentiala a celor 8 greutati ~99% realizand lucru mecanic gratuit”.

Cateva din avantajele inventiei mileniului 3: inventia foloseste 8 parghii fara brate scurte care in timpul functionarii produce, fara poluare: lucru mecanic gratuit, energie electrica gratuita, energie termica gratuita pentru ca forta de gravitatie este gratuita.

 – Inventia mileniului 3, daca se implementeaza la nivel mondial, parcul AUTO va utiliza motoare gravitationale. Si in viitor o sa foloseasca lucru mecanic, direct de la motorul gravitational, proiectat special pentru a se asambla pe orice masina din parcul AUTO, cu orice putere solicita beneficiarul.   

– turbinele rezolva si apa potabila prin desalinizare, fiindca lucru mecanic este gratuit.

– turbinele gravitationale ne ajuta si la dezastre naturale, sau furtuni solare sau furtuni electromagnetice (care distrug sistemele informationale) si fac imposibil de furnizat energia electrica cu procedeul clasic. 

– turbinele gravitationale inlocuieste toate turbinele: eoliene, hidraulice, centrale electrice, centrale termoelectrice, centrale nuclearo-electrice etc.  

 – turbinele gravitationale conf. inventie are reteaua proprie de distributie in zona in care se asambleaza: case, vile, spitale, firme, sate, orase, pe munte, pe apa, sub pamant, oriunde in desert sau pe orice planeta din univers, daca are campul gravitational aproapiat TEREI fiindca se fabrica in firme speciale, se transporta, si se asambleaza oriunde este nevoie.

– la turbinele gravitationale proiectarea incepe de la generatorul electric disponibil (de la toate tipurile de turbine care fi-vor inlocuite cu turbinele gravitationale care sunt *sisteme deschise semihibride*, continua cu multiplicatorul de turatie si se termina cu proiectarea celor 8 greutati de pe circumferinta turbinelor gravitationale.

– datorita turbinelor gravitationale, fiindca energia electrica este gratuita incepe era robotilor la toate nivelele, extinzandu-se intr-un ritm accelerat tehnologia din domeniu.

Pag 29.  

Revendicari:        

1 – Procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru a produce energie mecanica folosită la producerea energiei electrice, procedeul este caracterizat prin aceea că: prima data se realizaza o turbina gravitationala care functioneaza intr-un *sistem deschis semihibrid* noutate descrisa in inventie, care depaseste stadiul tehnicii, cu cele 8 parghii de ordin zero (parghii fara brate scurte) care in timpul functionarii se transforma in 8 forte neconservative*/Q pentru ca nu au forte rezistente in cadranele 2 si 3 in sens trigonometric; prima noutate este *Sistemul deschis semihibrid* cuprinde toate noutatile de la turbinele gravitationale fabricate din 8 chesoane sudate intre ele in care se manipuleaza 16 greutati in interiorul celor 8 chesoane, din care la fiecare ciclu: 7 greutati coboara in acelasi timp cu rotirea turbinei si 2 greutati se ridica aproape vertical si conf. inventie se anuleaza reciproc; noutatea este faptul ca cele 7 greutati care coboara in acelasi timp cu rotirea turbinei se transforma in *7 parghii de ordin zero* la care bratul lung este raza diametrului de la turbina si punctual de sprijin este in centrul arborelui de la turbina, toate cele 7 greutati actioneaza in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric. cu toata forta potentiala a celor 7 greutati roteste arborele turbinei, fiindca nu are forte rezistente nici la jumatatea arborelui din cadranele 2 si 3 in sens trigonometric si din aceasta cauza transforma toata forta potentiala in lucru mecanic gratuit (fiindca forta de gravitatie este gratuita); si la turbina gravitationala realizata dintr-un tambur la care se manipuleaza 8 minilocomotive pe circumferinta tamburului; 7 minilocomotive stationeaza pe circumfernta si coboara in acelasi timp cu rotirea tamburului si una minilocomotiva se ridica in sens invers in acelasi timp si in acelasi *ciclu*. Un ciclu poate avea 2 secunde, 30 de secunde, un minut etc. (stabileste proiectantul in raport si de greutati), noutatea este faptul ca cele 7 minilocomotive care coboara in acelasi timp cu rotirea turbinei fabricata dintr-un tambur se transforma in *7 parghii de ordin zero* la care bratul lung este raza diametrului de la turbina fabricata dintr-un tambur si punctual de sprijin este in centrul arborelui de la turbina realizata dintr-un tambur. Toate cele 7 minilocomotive actioneaza in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, cu toata forta potentiala a celor 7 minilocomotive roteste arborele turbinei, fiindca nu are forte rezistente nici la jumatatea arborelui din cadranele 2 si 3 in sens trigonometric si din aceasta cauza transforma toata forta potentiala in lucru mecanic gratuit; a 3-a noute este *lucru mecanic multiplu* fiindca cele 7 greutati coboara odata cu rotirea turbinei toate in acelasi timp si realizeaza lucru mecanic multiplu, aceast lucru se constata numai la probele preliminare inaintea omolagari. dar se poate folosi si formula lucrului mecanic cu formula L=mgh dar fiindca avem 7 greutati care toate 7 coboara in acelasi timp vom calcula cele 7 greutati in cadere libera folosind inaltimea medie a celor 7 greutati, a 4-a noutate este *escentricitatea permanenta* din cadranul 1 in sens trigonometru, detalii in descriera inventiei; turbinele gravitationale functioneaza numai daca foloseste pentru functionare parghii de ordin zero, lucru mecanic multiplu si excentricitatea permanenta, numai si numai toate trei impreuna poate realiza sistemul deschis semihibrid; aceste 8 parghii de ordin zero, 8 forte neconservative*/Q se transforma intr-un punct material purtator de masa care este *Entitatea excentricitatii permanente*, care este localizata in cadranul 1 in sens trigonometric, care transfera (muta) toata energia potentiala de la cele 7 greutati de pe circumferinta turbinei gravitationale la arborele turbinei care rotindu-se produce lucru mecanic gratuit; turbina gravitationala este realizata dintr-o contructie metalica foarte simpla din 8 chesoane sudate intre ele, cu unghiurile dintre 2 chesoane consecutive de 22.5 grade (22.5 grade este si perioada in care se produce un ciclu), cu 8 puncte materiale pe circumferinţa si 8 puncte materiale in centrul ansamblului (la fiecare cheson intre cele 2 greutati se sudeaza o teava), turbina gravitationala in timpul functionarii realizeaza acelasi ciclu, un ciclu are două faze realizate intr-un minut

Pag 1.

(un ciclu poate avea si numai una faza dar castigul de energie mecanica este putin mai mic); deci turbina gravitationala conf. invenţie fig. 1, fig. 2  si fig. N/2, are 2 arbori orizontali, amplasat pe nişte lagăre autoreglabile, alimentat de la o sursă de energie electrica (din castigul propriu) pentru a deplasa in fiecare ciclu numai 2 greutăţi cu mijloace de ridicat în interiorul unui  cheson, greutăţile sunt comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel încât, la fiecare ciclu care este o parte mica dintr-o rotatie complecta sa realizeze la fiecare ciclu 2 faze, la prima faza 8 greutati stationeaza pe circumferinta rotindu-se odata cu turbina gravitationala ~30 de secunde, la faza a 2-a (in 30 de secunde) 7 greutăţi sunt într-o poziţie periferică extremă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, pentru că în permanenţă, la fiecare ciclu, dintre cele 16 greutăţi numai 2 greutati se ridică in fiecare ciclu in 30 de secunde in faza a 2-a (una spre centru şi a doua spre circumferinţă, conf. fig. 1): si in timpul ridicarii (cele 2 greutati) se transforma in forte conservative care se anuleaza recipoc, turbina gravitationala conf. fig. 2, este fabricata din: chesoane ( 2 ), în interiorul cărora sunt  deplasate greutăţile ( 3 ), cu mecanisme de ridicat ( 16 ), prin intermediul blocurilor cu role ( 5 ), a cablului ( 6 ), pe nişte şine ( 7 ), sprijinindu-se pe nişte role ( 8 ) ; greutăţile sunt ancorate de tamburul roţii dinţate ( 4 ), acţionată de roata dinţată ( 9 ), pusă în mişcare de reductorul ( 24 ) şi motorul ( 25 ), cu care se manipuleaza greutăţile realizând menţinerea centrului de greutate al turbinei gravitationale numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel că datorită excentricităţii permanente turbina gravitationala roteşte arborele turbinei care transmite lucru mecanic prin intermediul unei roţii dinţate la mai multe multiplicatoare de turaţie si doua generatoare producând energie electrica cel putin 99% din energia potentiala de pe circumferinta, numai cu constructia metalica si anexele redactate mai sus.”   

         2 – Procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice folosită la producerea energiei electrice, caracterizat prin aceea că, conf. revendicării 1, “constanta fizica a ciclului” inseamna faptul ca se realizeaza o viteza ocilanta in limitele impuse la fiecare ciclu care se repeata in tot timpul functionari, la fiecare faza distincta, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2, daca nu se respecta “Constanta fizica a ciclului” rotatia turbinei creste continuu pana ajunge la entropie si se autodistruge, pentru ca In prima faza (daca ciclul are 2 faze) la toate tipurile de turbine se consuma 50% din timpul in care se produce ciclul, viteza turbinei gravitationale este din ce in ce mai mare (creste)  conf. inventie si fig. N/2, cand incepe a doua faza, cu ridicarea celor doua greutati, conf. inventie, viteza turbinei gravitationale este din ce in ce mai mica (scade) pana incepe alt ciclu, fiindca toete ciclurile sunt identice si se repeata continuu realizand la fiecare ciclu continuu *Entitatea excentricitatii permanente* care transfera energia potentiala de pe circumferinta la arborele turbinei gravitationale fiindca nu exista forte rezistente in cadranele 2 si 3 in sens trigonometric; turbinele gravitationale nu incalca legea conservari energiei fiindca functioneaza in sistem deschis, sistemul inchis este numai in interiorul ciclului; conf. inventie noutate tehnica este si castigul de energie electrica de cel putin 99% din energia potentiala a celor 7 greutati (sau minilocomotive) de pe circumferinta, calculele care dovedesc afirmatiile din revendicare sunt in descrierea inventiei de la pagina nr. 9 pana la pag, nr. 13.  

         3 – Procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice folosită la producerea energiei electrice, caracterizat prin aceea că, conf. revendicării 1, instalaţiile gravitaşionale conf. figura 3, respecta procedura sistemului deschis semihibrid si foloseşte parţial procedeul pentru realizarea excentricităţii permanente cu cele 16 puncte materiale in tot timpul functionarii,

Pag 2.

are 8 greutati in centrul instalatiilor conf. figura 3, respectand procedura sistemilui deschis semihibrid, si celelalte 8 greutati stationeza pe circumferinta si in timpul rotirii greutatile de pe circumferinta se transforma in 8 parghii de ordin zero 8 forte neconservative*/Q care produce entitatea excentricitatii permanente in cadranul 1 in sens trigonometric, care are tot timpul o funţionare ciclică (un ciclu are două faze realizate intr-un minut), în care manipularea greutăţilor ( 2 ), se poate realize si cu energie pneumatică pe ghidajele ( 5 ) sau pe pernă de aer, astfel încât greutăţile să fie plasate pe aceeaşi rază la extremităţile ei, înfluienţînd pozitiv excentricitatea permanenta a instalaţiilor gravitaţionale cu toate greutăţile ( 2 ), care sunt numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, furnizînd lucru mecanic, ce poate fi utilizat în diverse scopuri.

       4 – Procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice folosită la producerea energiei electrice, caracterizat prin aceea că, conf. revendicării 1, motorul gravitaţional conf. fig. 4, respecta procedura sistemului deschis semihibrid si foloseşte acelaşi procedeu pentru realizarea excentricităţii permanente (si a entitatii excentricităţii permanente) şi este constituit din: chesoane ( 2 ), pe care sunt asamblaţi cilindrii ( 3 ), cu pistoanele ( 4 ), echipate cu segmenţi de etanşare ( 5 ), garniturile manşetă ( 6 ), etanşază tija ( 7 ), prin intermediul căreia se deplasează greutăţile ( 8 ) care pe suprafaţa inferioară şi superioară au asamblate plăci de oţel sau fontă ( 10 ), ele conţinând nenumărate duze de diametru foarte mic, ce intreţin un fuleu de aer (11) de câteva zecimi de milimetru, distribuţia aerului comprimat făcându-se pe partea laterală a chesonului prin canalul ( 12 ), realizând perna de aer necesară în timpul deplasări greutăţilor, care sunt în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric furnizând energie mecanică pentru a produce energie electrica, pentru ca forta gravitationala este gratuita.

       5 – Procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice folosită la producerea energiei electrice, caracterizat prin aceea că, conform revendicări 1, agregatul gravitaţional TG.IIS.94.0, conf. figura 5, respecta procedura sistemului deschis semihibrid si foloseşte acelaşi procedeu pentru realizarea excentricităţii permanente (si a entitatii excentricităţii permanente) şi funcţionează în felul următor; motorul (13 ), pune în mişcare alternativă în ambele sensuri arborele de ieşire din reductorul ( 12 ), transmiţînd mişcarea de rotaţie coroanelor dinţate (11 ) şi (10) care prin intermediul cablului ( 5 ) şi a rolelor( 4 ), menţine în mişcare sau frânează greutăţile ( 2 ), realizand excentricitatea agregatului gravitaţional numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel agregatul se roteşte producînd energie mecanică pe care o putem folosi şi la producerea energiei electrice, pentru ca forta gravitationala este gratuita.

         6 – Procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice folosită la producerea energiei electrice, caracterizat prin aceea că, conform revendicării 1, toate ansamblurile gravitaţionale realizate din chesoane folosesc acelaşi procedeu utilizand sistemul deschis semihibrid pentru realizarea excentricităţii permanente, prima data se realizaza un ansamblu gravitaţional confecţionat din 8 chesoane sudate intre ele, cu 8 puncte materiale pe circumferinţa si 8 puncte materiale in central ansamblului (fiind sudate cu o teava intre ele) şi unghiurile dintre 2 chesoane consecutive este de 22.5 grade, cele 16 puncte materiale in tot timpul functionarii are 8 greutati in centrul ansamblului si celelalte 8 greutati stationeza pe circumferinta si in timpul rotirii ansamblului se transforma in 8 parghii de ordin zero (8 forte neconservative*/Q care produce entitatea excentricitatii permanente in cadranul 1 in sens trigonometric), ansamblul gravitational are tot timpul o funţionare ciclică (un ciclu are două faze realizate intr-un minut), conf. invenţie, fig. 1, fig. 2  si fig. N/2,

Pag 3.

cu arbori orizontali, amplasat pe nişte lagăre autoreglabile, alimentat cu energie electrica pentru a deplasa in fiecare ciclu numai 2 greutăţi cu mijloace de ridicat în interiorul unui  cheson, greutăţile fiind comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel încât, la fiecare ciclu care este o parte mica dintr-o rotatie complecta si are la fiecare ciclu 2 faze, la prima faza 8 greutati stationeaza pe  circumferinta rotindu-se odata cu ansablul ~30 de secunde, la faza a 2-a (in 30 de secunde) 7 greutăţi sunt într-o poziţie periferică extremă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, pentru că în permanenţă, la fiecare ciclu, dintre cele 16 greutăţi numai 2 greutati se ridică in fiecare ciclu in 30 de secunde, in faza a 2-a (una spre centru şi a doua spre circumferinţă, conf. fig. 1): si in timpul ridicarii se transforma in forte conservative care se anuleaza recipoc ceea ce este redactat mai sus sunt dovedite cu calcule si teorie de la pagina 9 pana la pagina 13. turbinele gravitaţionale indiferent de denumirea lor, are chesoane cu: lungime, număr şi formă geometrică variabilă în raport cu puterea instalată în MW; pentru a produce energie electrică ansamblele gravitaţionale trebuie sa respecte procedura *sistemului deschis semihibrid* descrisa in inventie.

         7 – Procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice folosită la producerea energiei electrice, este caracterizata prin aceea că conform partial revendicării 1, turbina gravitationala varianta fig, 2/b, realizată dintr-un tambur cu arbori orizontali, conform fig. 2/A, amplasat pe nişte lagăre autoreglabile, alimentat din exterior de la o sursă de energie electrica din castigul propriu chiar de la primal ciclu care este o parte mica dintr-un RPM, numai daca se respecta cu strictete sistemul deschis semihibrid incepand cu deplasrea la fiecare ciclu numai una minilocomotiva (o forta conservativa) in sens invers fata de rotirea tamburului, pe sine speciale cu proceduri clasice comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel încat, la fiecare ciclu care este o parte mică dintr-o rotaţie completă, 7 minilocomotive sa stationeze pe tamburul care se roteste impreuna cu minilocomotivele care sunt într-o poziţie periferică extremă în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel în permanenţă, la fiecare ciclu, dintre cele opt minilocomotive numai una minilocomotiva se ridică pe circumferinţă în sens invers faţă de rotirea tamburului, cele 7 minilocomotive care se rotesc odata cu tamburul sunt 7 parghii de ordin 0 (8 forte neconservative*/Q care produce entitatea excentricitatii permanente in cadranul 1 in sens trigonometric), ansamblul gravitational are tot timpul o funţionare ciclică (un ciclu are o singura faza realizata intr-un minut), conf. invenţie, tamburuii au: diametere,  lungime şi formă geometrică variabilă în raport cu puterea instalată în MW; pentru a produce energie electrică tamburul este actionat de pârghii de ordin zero care in timpul functionarii se transforma in 7 forte neconservative*/Q numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric şi este echipat cu: lagăre autoreglabile, multiplicator de turaţie, generatoare şi anexele aferente lor; astfel că datorită excentricităţii permanente (entitatea excentricităţii permanente), conf. fig. 2/A, arborele se roteste si acţionează prin intermediul unei rotii dintate un multiplicator de turaţie, care antreneaza alte ~6 multiplicatoare (pentru a realiza ~ 2000 RPM) si doua generatoare care produc energie electrica fiindca forta gravitationala este gratuita.   

         8 – Turbina gravitationala mixta este caracterizata prin aceea că in prima fază este realizată infrastructura conf. fig. (1, 2, 4, 5) si suprastructura tamburului conf. fig. (1/A, 2/A si 2/B) cu doi arbori orizontali, amplasati pe nişte lagăre autoreglabile, alimentat din exterior de la o sursă de energie electrica pentru a deplasa 3 puncte materiale conf. fig. 1 si fig. 2/A cu mijloace de ridicat, 2 puncte materiale de la infrastructura si 1 punct material (minilocomotiva) de la suprastructura tamburului si deplasate în interiorul chesoanelor si pe exteriorul tamburului,

Pag 4.

punctele materiale sunt comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel ca, la fiecare ciclu care este o parte mică dintr-o rotaţie completă, 14 puncte materiale să fie într-o poziţie periferică extremă în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric si numai 8 puncte materiale în centrul turbinei gravitationale mixte, pentru că în permanenţă, la fiecare ciclu, din cele 16 puncte materiale ale ansamlului se ridică, una spre centru, si una spre circumferinţă, de la infrastructura conf. fig. 1. si de la suprastructura (de la tambur) se ridica una pe circumferinta in acelasi timp in care cobora 7 minilocomotive conform fig. 2/A. Celelalte 14 puncte materiale se deplaseaza in sensul de rotatie a turbinei gravitationale mixte pe circumferinta infrastructurii si pe circumferinta suprastructurii realizând menţinerea centrului de greutate al turbinei gravitationale mixte numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric astfel că datorită pargiilor de ordin zero care se transforma in  entitatea excentricitatii permanente,  care transmite fortele potentiale (de la infrastructura 7 puncte materiale si 7 minilocomotive de la suprastructura) la arborele turbine gravitationale mixte care se roteşte producand lucru mecanic gratuit pe care il transmite la mai multe multiplicatoare si la 2 generatoare care realizeaza energie electrica, fiindca forta de gravitatie este gratuita.

         9 – Turbina gravitationala mixta, este caracterizata prin aceea că conform revendicărilor anterioare, realizeaza si menţine escentricitatea permanenta la turbina gravitationale mixte; calitatea entitatii excentricitatii permanente este de a se gasi in afara centrului unui ansamblu, unei turbine etc. astfel un grup de parghii fara brate scurte din interiorul si din exteriorul unor ansamble, turbine etc. realizate din chesoane (conform fig. 2) echipate in exterior, pe circumferinta, cu un tambur (numai cu suprastructura tamburului; caci, in acest caz, infrastructura este conform fig. 2 realizata din chesoane) pentru a realiza fiecare cate o excentricitate permanenta in timpul functionarii numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, conform fig. 1 si fig. 2/A. Calculele pentru  excentricitatea permanenta (entitatea excentricitati permanente) la turbina gravitationala mixta se fac cu formula lucrului mecanic cu greutatile in cadere libera (conform calcule din descriere de la pag. nr. 9 pna la 13)

         10 – Turbina gravitationala mixta, este caracterizata prin aceea că conform revendicărilor anterioare realizeaza menţinerea centrului de greutate al turbinei gravitationale mixte numai in cadranul 1, poziția excentricitatii permanente poate fi definita exact, in cadranul 1 in sens trigonometric printr-un punct material purtator de masa, folosind pozitia numai a unuia dintre punctele sale geometrice (adimensional), pozitia punctului material purtator de masa este la intersectia medie a celor 8 inaltimi si a celor 8 brate ale celor 8 greutati de pe circumferinta la prima faza, conf. inventie fig. 1 si fig. N/2, la a 2-a faza, pozitia punctului material purtator de masa este la intersectia medie a celor 7 inaltimi si a celor 7 brate ale celor 7 greutati de pe circumferinta, conf. inventie fig. 1 si fig. N/2 (detalii in descriera inventiei).

         11 – Turbina gravitationala mixta, este inventia mama, si este caracterizata prin aceea că conform revendicărilor proprii realizeaza menţinerea entitatii centrului de greutate al turbinei gravitationale mixte cu procedura descrisa la “Constanta fizica a ciclului” (detalii in descriera inventiei) la care se realizeaza o viteza ocilanta in limitele impuse la fiecare ciclu, la fiecare faza distincta, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2, deoarece avem o succesiune cu fenomene si manifestari care se produc in cadrul unui proces repetabil continu, in aceeasi ordine, la ambele faze, fiindca constanta fizica a ciclului include un ciclu complet (indiferent de tipul turbinei) si fiecare faza are o independenta proprie completa conf. inventiei, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2.

Pag 5.

         12 – Procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice folosită la producerea energiei electrice, caracterizat prin aceea că, conform partial revendicării nr. 1 si a revendicarilor de la turbina gravitationala mixta, centrala electrica gravitaţionala conf. fig. 6, foloseşte acelaşi procedeu pentru realizarea entitatii excentricităţi permanente numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric la toate ansamblurile gravitaţionale utilizate; functionarea turbinelor gravitationale se realizeaza cu  toate ansamblurile gravitaţionale utilizate indifferent de denumirea lor; centralele electrice gravitaţionale sunt constituite din: zece hale industriale ( 4 ), fiecare dintr-o singură travee cu formă dreptunghiulară echipată cu cel mult două poduri rulante ( 5 ), şi cel puţin şaisprezece ansamble gravitaţionale ( 1 ), care sunt echipate fiecare cu: sursă de energie electrica proprie ( 2 ), pentru manipularea greutăţilor în interiorul chesoanelor (conf. fig. 1), centrul de comandă şi control (7) , fundaţia continuă circulară cu radier ( 8 ), transformatoare ( 9 ), drumuri de acces ( 10 ) şi alte anexe aferente ansamblurilor gravitaţionale. 

         13 – Inventia mileniului 3 este o inventie *mama* cu titlul *Turbina gravitationala mixta* care include toate tipurile de turbine gravitationale, caracterizate prin aceea ca, utilizeaza pentru functionare 8 parghii de ordin zero, 8 forte neconservative*/Q care produce entitatea excentricitatii permanente in cadranul 1 in sens trigonometric; inventia mileniului 3 este o inventie *mama* cu titlul *Turbina gravitationala mixta* care include toate tipurile de turbine gravitationale, mai importante, caracterizate prin aceea ca, utilizeaza pentru functionare urmatoarele noutati absolute din era noastra: 4 legitati noi in fizica: parghii fara brate scurte, excentricitate permanenta, lucru mecanic multiplu si *perpetuum mobile de speta a patra* care include turbinele gravitationale de orice tip sau denumire, roata de apa care dateaza de ~4000 de ani inaintea erei noastre fiindca functioneaza cu grupuri de parghii de ordin zero, turbinele hidraulice, sau turbine eoliene, sau generatoare eoliene etc. toate turbinele scrise  folosesc forta de gravitatie, forta potentiala a greutatilor, a apei, a vantului si toate produce lucru mecanic gratuit la arborele turbinelor.

 

Cu voia si puterea lui Dumnezeu,
Inventatorul turbinelor gravitationale,
Ioan Sabău



Gravitational turbines

.